Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   776 / 2208
(#) lpcollector válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 9, 2009
A forrás valóban némi eltérést mutat...
Én a Kádár Géza könyvekre hagyatkoztam.

Most nézem, hogy itt meg az NTK nyomdahibás, a két szélső sáv itt fekete lenne...
(#) ticseboy hozzászólása Nov 9, 2009
sziasztok. valaki elméletben elmondaná hogy egy csöves tápbol hogy jön ki a kábelezés? és van egy képem, a kérdés hogy ez használható igy? ezt szedtem ki a rádióbol. a csö után csak 3 kábel megy ebböl a barna a kimenötrafóba, a fekete az test, a sárga meg rejtély(számomra)
(#) ECL82 válasza lpcollector hozzászólására (») Nov 9, 2009
Elhiszem, ne erts felre kerlek, nem akartalak bantani. Csak nem tudok donteni, hogy melyik hany wattos Legjobb hogyha tulmeretezem oket, az a biztos!
(#) Doncso válasza ticseboy hozzászólására (») Nov 9, 2009
Ha jól sejtem az egy egyenirányító cső, mi a típusa?
(#) Müszi válasza Doncso hozzászólására (») Nov 9, 2009
EZ80-nak látom
(#) djhans válasza ticseboy hozzászólására (») Nov 9, 2009
Ha a szekunder oldalon csak ennyi kivezetés van akkor a sárga és a fekete között a fűtőfesz a többi csőnek. Mérj rá itt 6,3v kell hogy legyen váltóban. A barna lesz a +anódfesz ott 250-280V van terheletlenül a feketéhez képest. Persze egy 50µF pufferen mérve.
bocsi hogy a részleteket lehagytam, igen ez80
ja, és köszönöm
(#) rhesus23 válasza ticseboy hozzászólására (») Nov 9, 2009
EZ segíthet. 4-es 5-ös fűtés, 1-es 7-es anód. Ahogy Djhans mondja.
(#) ticseboy válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 9, 2009
az 1-en és 7-en van a két zöld, a 3-as a barna, a 4-es a sárga, és az 5-ös le van forrasztva középre a feketére
(#) Doncso válasza Müszi hozzászólására (») Nov 9, 2009
Müszikém, te egy kétlábon járó cső katalógus vagy, én inkább még megérdezem.
(#) Müszi válasza Doncso hozzászólására (») Nov 9, 2009
Dehogy, könnyen ki lehet találni, néha még a tetejéről is
(#) CHZ hozzászólása Nov 9, 2009
Olvasom , hogy börzéztetek , ezért érdeklődnék , hogy véletlenül csőszegecset nem látott valaki ?
Esetleg más lelőhely is érdekelne , kb. 2mm méretben
.
(#) Müszi válasza CHZ hozzászólására (») Nov 9, 2009
Te miért nem voltál ott, Mester, úgytudom, Te is Pesti vagy??
(#) Doncso válasza CHZ hozzászólására (») Nov 9, 2009
Csőszegecset nem láttam, de béka oldalán olvastam a házi készítéséről, ha esetleg segít valamit. Üdv.
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Nov 9, 2009
El kell menni valami bőrdíszműves üzletbe ott biztos lehet venni.
Én is ilyeneket használok, bár egy kicsit át kell alakítani használat előtt, le kell ütni róla a "kupakot" és le kell csiszolni az aljából hogy lyukas legyen, mert ugye alapból zárt.
Ez mondjuk 3,5 mm-es de pont jó bele a conrados forrfül.
(#) CIROKL válasza CHZ hozzászólására (») Nov 9, 2009
ITT próbálkoznék? Valamikor régen a HAM bazárban vettem de ez már jó régen volt !
(#) rockersrac hozzászólása Nov 9, 2009
A pcc189 az melyik csőnek a megfeleője? Annyit tudok róla hogy kettős trióda,de hogy melyik csőnek felel meg (ecc 81,82,83 vagy 85) azt nemtudom!
(#) CIROKL válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 10, 2009
Idézet:
„A pcc189 az melyik csőnek a megfeleője?”
Hát eggyiknek sem ! A PCC189 változó meredekségű cső (ezt eredményezi a változó menetemelkedésű rács-tekercselés), így audio célokra használhatatlan!
(#) CHZ válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 10, 2009
Köszönöm az ötleteket !
Talán HAM-bazár , lehet a megoldás , de postán ez az egy tétel nem hiszem , hogy gazdaságos .

(#) kocos válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 10, 2009
ECC82-vel van, de én nem akarok vele építeni semmit ...
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 10, 2009
de, vettem is 100 db-ot 3x10-est kisebb nem is volt, sőt én nem is láttam még 3-asnál kisebbet
(#) kocos válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 10, 2009
De , fel lehet, talán dinamika kompresszornak, vagy modulációs effekteknek (pl tremolo) egy '50-es évekbeli RT-ben láttam is egy változó meredekségű (talán rimlock ) pentodával tremolo kapcsolást
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 10, 2009
(#) kocos hozzászólása Nov 10, 2009
Bezárt a verseny utcai piac "gyerekek" vége a jó világnak
(#) lacake274 hozzászólása Nov 10, 2009
Üdv mindenkinek!
Van egy Echolette Showstar s40 gitár erősítő fejem. Új hálózati trafót csináltattam bele, mert a régi látványosan megadta magát. 2db ECC808 ,1db ECC82 2db EL34 csővel működik. Bele barkácsoltam az új torroid trafót meg a két végfokcsövet cseréltem ki mert az egyik nagyon világított, valószínű ez miatt égett le a tápja.
Működik szépen csak magasabb hangerőn torzít, nagyon. Megmértem a feszültségeket és a fűtő feszültség 6,3V helyet 5,9V terhelten 6.1V terheletlen.
Kérdésem: Torzíthat az miatt, hogy a fűtés kevesebb? Lehetne e rajta emelni valamivel, hogy ne keljen trafót cserélni?
Itt a kapcsolási rajza is. Ez alapján lett a trafó megrendelve. Az 50V meg 52V lett.
http://www.pmillett.com/file_downloads/Echolette_S40.pdf
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Nov 10, 2009
egy idős bácsika árul mindenféle műszercsavart, réz, acél, vas, 1mm-estől 4-5 ig, anyákat, nála mindig van kis menniységben csőszegecs is (meg tömör réz, és ezüst szegecs) Tőle vettem a hosszút, meg kettős forrfüleket 4 HUF /db-rt, de az már csak 40 db volt neki
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Nov 10, 2009
jézusom, ezt valamikor 9 kor írtam, de megszakadt a net ...és nem küldte el ... de ezek szerint igen, csak keringett a szájbertérben
(#) CIROKL válasza lacake274 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Szia ! A fűtőfeszt jó lenne 6,3 -ra belőni de terhelten ! Ehhez a művelethez nem kell ujj trafó , a meglévőre rátekersz 1-2 menetet egyszerűenn csak a külső részére aztán a meglévő fűtő tekercsel sobakötöd .Ha csöveket cseréltél akkor az előfeszt bekéne lőni ismételten ? Az R63és az R57 jelöléső trimer potencio méterekkel , az nem gond ha az 50Volt helyett 52Mérsz mérsz . Az anód fesz zekercse az mennyire sikerült ? a360 Voltot azt mérted ? A C35-ön olyan 460-470 voltnak kéne lennie DC-ben
(#) rockersrac válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 10, 2009
Haverom adott egy tippet,hogy EF80-at tegyek a 6H8C elé,Matyi is mondta hogy jó megoldás,csak azt nemtudom hogy miként kellene módosítanom hozzá a kapcsolást? EZT és EZT a kapcsolást linkeltétek,de egyikhez sincs semmilyen csövem!(kivéve a 6h8c-t) Tudnátok segíteni? :hide:
Következő: »»   776 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem