Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   50 / 316
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Hali!
Milyen csöves előfokot építesz? Tápja milyen lesz? Megnézném a rajzát, ha nem titok
(#) ZSozsóó válasza jampi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Csak a te kedvedért csinálok majd róla felvételt, lehet stúdióban is, aztán döntsétek el ti
Bassmaster : egyelőre van egy elképzelésem, a koncepció az, hogy tolerálható hangerőn krenkelt vég hangzás. Még le kell próbálni, a végfokozat meg áramvisszacsatolt lesz, az LM3876 -al, tudod, erről már beszéltünk, az működik! Lepróbáltuk, meghallgattuk, leszkópoltuk ,teszi a dolgát Tápját nem akarom túlmisztifizálni, maximum egy áteresztő mosfet, de attól már nagyon szívom a fogam, inkább csak egy egyszerű graetz, meg a jól bevált epcos 33µF/550V

Zsolti
(#) jampi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Bocs nem figyeltem, ezt nem neked szántam.
Egyébként a te számodra-ma jártam 1- hangszóró készitö iparosnál "viktor sound"-nevű cégnél Godmans és Celestion lökőket csinál (clonokat) nagyon profi minöségben (98db) ki lehet probálni A-B-pepállal saját cuccal a helyszinen, és ki-ki eldöntheti mire van szüksége.

Hello!

Jól hangzik! Tudsz adni elérhetőséget?

Zsolti

Ott van. viktor sound,-la-la

Oi!

legugliztam, de mivel csak alkatrészeket láttam, nem nagyon mélyedtem bele, de most látom jó messze lakok a mestertől, szóval nem gyanítom, hogy mostanában eljutok hozzá próbára.

Zsolti

Régebben a vaterán is árult, ott nézd meg !Hogy milyen felhasználói néven-már nem tudom,
A hangmester forumban "hangszorot ládáb"an utána nézhetsz!
(#) jampi válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

...Kedv csinálónak- régen csináltam...Radio-trafo-a kimenő is.. ÉS jól szól!
(#) ZSozsóó válasza jampi hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Hello!

Jópofa cucc lett, gondolom jórészt újra felhasznált alkatrészekből készült. A Capxon elkó az azért inkább elrettentő, érdemes valami jobbat használni, de persze nem beszólni akartam! A fémezett kondenzátorokkal van tapasztalatod? Mert látom ebben használtál párat. Hogy szólnak? Esetleg van beszerzési forrásod 1-2W -os szén- vagy szén-film ellenállásokra? E-tronicon arcpirító az ára Bár vannak vintage szén ellenállások is, azok az igaziak, dehát 80-90 pénzért per darab...kicsit sokallom ahhoz, hogy egy készletbe beruházzak.

Hai!
Zsolti
(#) lacake274 hozzászólása Dec 15, 2009 /

Hí!
A Q2 fet milyen szerepet tölt be a kapcsolásban? Ha ezt rakom be helyette 2N3819 NFET ?
http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=87
köszi

(#) ZSozsóó válasza lacake274 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Hello!

Az ha jól látom a ledet hajtja áramgenerátorosan, de az is lehet, hogy csak mint kapcsoló szerepel ott,ha lábkapcsolsz és bekapcsolod az effektet, világít a led. érintkező spórolásra megy rá a kapcsolás. h kihagyod és lehagyod a ledet, akkor nem is kell a jfet és a "környéke".
Beteheted a 2n3819-et, max az Ra és Rb-n lehet majd hangolni kell.

Zsolti
(#) lacake274 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Köszönöm a gyors választ.
(#) bourbonstreet válasza lacake274 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Ezt az áramkört hívják "Millenium Bypass"-nak. Azért találták ki, hogy az effekt bekapcsolását lehessen LED-del kijelezni, 3PDT kapcsoló nélkül, mert az elég drága és nehezen is lehet hozzájutni. A FET simán kapcsoló szerepet tölt be. Ha az effekt be van kapcsolva, akkor a fet gate-je az 1megás ellenálláson keresztül lekerül földre, kinyit és világít a LED. Ha nem akarsz ilyet, akkor elhagyható a környező alkatrészekkel együtt.
Jó ez a kis áramkör, de olvasd el a véleményeket! Ha jól emlékszem, a mosfet pont 180 fokkal van elrajzolva a nyákon! Én sem olvastam el és napokig ettem a kefét, hogy miért nem működik. Kövesd le a rajzot...
(#) lacake274 válasza bourbonstreet hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Kinyomtatva és levasalva minden a helyére kerül. Hát igen, a kapcsoló elég drága, nem lehetne megoldani egy mikrokapcsolóval meg egy kis logikai mütymürütyel?
(#) bourbonstreet válasza lacake274 hozzászólására (») Dec 15, 2009 /

Kinyomtattam, levasaltam. Aztán előszedtem a mosfet adatlapját, kibogarásztam, megfordítottam és működött. Rossz a beültetési rajz. Szerintem. De ha ma nem, akkor holnap végignézem megint.
(#) Rafael válasza lacake274 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Szia! Igen ahogy írták, a LED-et kapcsolja. Vigyázz nem hiszem, hogy jó a 180 fokos elfordítás, mivel a lábak totál meg vannak keverve. Emiatt szívtam is épp a legelső ilyen cuccnál, amikor MPF-102 /D S G/ helyett 2N3819-et /S G D lábkiosztás/ használtam.
(#) bourbonstreet válasza Rafael hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Na ja, attól is függ, hogy mit teszel bele, meg kell nézni a lábkiosztást
(#) krieggger hozzászólása Dec 17, 2009 /

Hello!
Múltkor kicseréltem egy gitárban a hangszedőket, és meglepetten vettem észre hogy hiányzik a gitárból a húrlábról jövő vezeték. Ez mennyire gond? A gitár így is szól csak a föld nincs rákötve a húrokra. A gitárba egyébként egy Seymour Duncan került a nyakhoz és egy Artec a hídhoz.
(#) magitor hozzászólása Dec 17, 2009 /

Rázni fog a gitár :shocking: ! Mármint ha valami rosszabb, érdekesebb cuccot használsz vele, én mindenképp beforralnám a rendszerbe a földet!
(#) krieggger hozzászólása Dec 17, 2009 /

Akkor majd megoldom valahogy, van valami ötletetek arra hogy hogy kell ezt a vezetéket elvezetni a húrlábhoz? Úgy tudom a húrláb tartójához van rögzítve, nem lesz baja ha az egész húrlábat kihúzom a fából? Egy ilyen gitárról van szó: Bővebben: Link
(#) AK0S hozzászólása Dec 17, 2009 /

Egy olyan kérdésem lenne a szakértő urakhoz hogy mikor bedugom a gitárt az erősítőbe az ilyen "olaj sűtő sistergést" ad,de ha megfogom valamelyik fém alkatrészt a gitáron akkor abbamarad.
A nullázással lehet valami ?Vagy mi lehet a gond?
(#) magitor válasza AK0S hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Hja nem jó a földelésed, vagy földhurkod van olyan körben aminek a földelése ez ellen védve van.
(#) bourbonstreet válasza krieggger hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Nem gond, csak így magadat nem tudod leföldelni a húrokon keresztül, és brummos lesz a hang.
(#) csoka69 hozzászólása Dec 18, 2009 /

Üdv!

Már teljesen kivagyok az előerősítőkkel.. egyik sem akar sikerülni, pedig jó a kapcsolás...Az elektroncsövesnél nem volt jó a cső, az IC-s brummos volt, a FET es meg sem szólal, de a brumm megint csak ott volt....

Valaki tudja a 2N3819 es NFET-ek lábkiosztását?
már csak erre tudok tippelni, hogy ez a baj...
Ezt építettem meg.
a C6 os kondi nincs benne...
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Hello!

Ennek működnie kell, a jfet lábkiosztásával lesz a baj,
itt keresd meg.

www.datasheetcatalog.com

Zsolti
(#) csoka69 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Köszi!
A szerint kötöttem be, és mégsem jó... elegem van...
Most megyek el itthonról, holnap átnézem megint a kapcsolást.. remélem megtalálom a hibát

2n3819.pdf

(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Hello

Műszerrel mérj pár helyen feszültséget, "alsó" fetek drain-je, meg a felső fetek gate-je, az sokat elárul. Először meg kell nézni statikusan ok -e az áramkör.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Hello!

Nagyrészt igazad van, a brumm nem függ az erősítő elemtől, az IC meg a nagy tápfeszültség elnyomás miatt még stabilizálatlan tápról sem nagyon brummoghat, a kábelezéssel lehet olyankor gond.
Amiben nem értek egyet, hogy bizony márkás cuccban is ki lehet fogni rossz alkatrészt. Az én első csövem az erősítőben tung-sol volt, semmi látható sérülés, megbízható beszállítótól és úgy nézett ki, hogy 20-30 másodpercig működött tökéletesen, megfelelő erősítéssel, aztán agyhalál a szkópon. Kicseréltük másikra és a mai napig működik.
Egyébként is könnyen ellenőrizhető honnan jön a zaj, ha itt letekeri ebben a konrkét kapcsolásban a gén vagy vol poitit és elkussol, akkor nem a tápból az biztos. Egyébként itt nem is lehet baj a tápből jövő zajok felé, mert a felső jFet ,ha jól látom, amolyan áramgenerátor az alsó jfetnek. A váltakozó áramnak az nagy ellenállást jelent, tehát csökkenti a zaj hatását is a fokozatra. Valószínű továbbra is a bekötéssel van a baj, ah mér egy munkapontot, akkor már többet lehet mondani. Ennek, ha jól van összerakva, plug and play-nek kell lennie!

Zsolti
(#) csoka69 hozzászólása Dec 21, 2009 /

Hiába tekergetem akármelyik potit, nem változtatnak semmit, a brumm az marad.

Átnéztem, és minden a helyén van, de én még mindig a FETek miatt vagyok gondban... azokra gyanakszok.

Igy építettem be:
(#) ZSozsóó válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Figyi!

Akkor jól van összerakva, a brumm az bizony a tápból is jöhet, esetleg a helyedben a bemeneti jacket is megnézném, hátha az árnyékra kötötted a meleg erét a gitárnak, vagy fordítva.
Annyit tegyél meg, hogy műszerrel megméred az alsó jfet drain- jét és a felső gate-jét(feszültséget)! ha ide beírod a mért értékeket, meg tudjuk mondani mi a baj!

Zsolti
Következő: »»   50 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem