Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   861 / 3607
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Ha egy huszonéves kocsival ennyit vacakolnak, akkor majd leesik az álluk, mikor meglássák az évjáratot.

[OFF]Túl hosszú volt a mai napom
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Na tessék ez ügyes volt. Így is meg lehet úszni az anyóst.
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Semmi gond, nekem is hosszú volt a napom, és holnap milyen hosszú lesz. (?!)

A pincét kiakarom rámolni, mert sok a hulladék cuccom, és közben még egy fogast is fel kell fúrnom.
A helyiség kb. 4m X 2,5m -es helyiség, és úgy 1,6m magasságban van megrakva síkban. Persze vanak ott nagyobb mókaságok is.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Idézet:
„inkább más autóját fogják felnyomni, mert az a másik, nincsen felkészülve semmire.”

De előtte, jól végzett munkád elismeréséért még megajándékozzák az autódat fél vödör kromofággal vagy egy molotov koktéllal, esetleg csak kiszúrják a kerekeit. Bosszúból. Teljes győzelmet nem arathatunk a söpredék felett, de azért próbálkozni lehet. Sőt, kell is!

Anno a kerékbilincs ellen volt egy olyan ötletem, hogy saját bilinccsel kell járni. Parkolsz, ráteszed az autódra, matrica az ablakokra és kész. Lehet, a tolvajok ellen is beválna...
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Mekkora ötlet! Mennyi bírságot meg lehetne ezzel úszni!
Kiegészíteném egy rendszámtábla kicserélővel is rendszert.
Pontosabban csak elé tolja és készen is van. :bonk sájli:
Szemétségből, ha az anyósnak van kocsia, akkor az ő rendszámát használnám fel. :hehe:

Idézet:
„Kiegészíteném egy rendszámtábla kicserélővel is rendszert.”

Látom, Te is rajongsz a Szállító filmekért.

Egyszer csinálok majd olyan számkódos indításgátlót. A hamutartóba pont beférne.
(#) valve válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Nálunk nyáron a hírekben mutogatták, hogy egy palinak az autójára kerékbilincset tettek és az iparos előkapta a kulcsot kerékcsere a pótkerékkel majd a cumót be a csomagtartóba és már ment is tovább.

Na erre varjál gombot...

Nem éppen kedvenceim közé tartozik, de nem rossz. Lehet rajta nevetni eleget.

A rendszámtábla dolog, meg az anyós miatt jutott eszembe, és a Taxiról.

Azért ezt elképzeltem orosz módszerrel is. A kocsi hátuljából a 5x10mm^2 gumikábel jön ki, ami az oszlopra rá van kötve, közben a váltakozó feszültségű motor hangját lehet hallani, ami kicsit sem feltűnő, és mechanika zaját (kb mint "egy VHS készülék, amikor benyeli a kazit, befűzi a szalagot, és elindítja a lejátszást" filingre gondoltam), miközben a rendszámot kicseréli, és közben mozog a kaszni.
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

ááá.... ők tudod honnan lesték el!
A Macskafogóból. Ott Grabovszki kocsijának a rendszáma változott ahogy egyre többen ültek bele. Az pedig már a 80-as évek közepén volt és Magyarok találták ki!
(#) _ampervadasz_ válasza valve hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Már megbocsáss, de a kerékre nem fogok gombot varni, azt meghagyom a szőkéknek!
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Ez igaz! Annál jobb mese a világon nincsen. a második része viszont egy szégyen, és degradáló az első részére nézve...
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 16, 2009 /

Ha időtök engedi, nézzetek be, majd vicc topicba is! Halálos amit toljan fórumozó bebökött oda!

Most jut eszembe: Sándor nevű fórumozót, most jól megszívattuk, mert jó sok olvasni valót hagytunk neki holnapra!
Idézek: ez az :hehe: Szívesen!
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Nekem ez a rendszámcserés dolog a Szállítóhoz asszociálódik. Úgy látszik, ezt néztem a legtöbbet. Imádom, ahogy Frank az első részben a csajjal bánik. Még ma is fekszem a röhögéstől, ha meglátom...

Nem sok ehhez hasonló filmet nézek, de ez ritka jól sikerült, és az összes része. Kicsit elrugaszkodott a valóságtól, de tényleg feküdni lehet a nevetéstől. Még egy ilyen személyiséget (?)

Példának okáért, ott is elakarták tőle lopni az aduiját, de hát ő Chuck Norris rokona, így ez nem jött be!
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

És tudod az a legrosszabb, hogy ha kapnál, pár milkót, egy autógyártól, hogy fejleszd ki ezt az eszközt, ami elkapja a tolvajt, s még elég kellemetlen helyzetbe is hozza, akkor meg is lehetne csinálni, és lehet, hogy nagyobb hatása lenne mint a sok ketyerének amit ők csinálnak. Mert hát az, aki pl a kormányzárat feltöri az a "menő csávó", de aki ott kucorog az ülésben az már a "szerencsétlen" lesz, és lehet, hogy legközelebb kétszer is meggondolja, hogy mi csinál.

Mi a családdal a lopás kérdést úgy oldjuk meg 96-os Corsánkon, hogy egyrészt, nagyon szépen összetörtem az autó elejét vagy három-négy éve. Visszadrótoztam a lámpákat, meg a lökhárítót, és azóta messziről is megismerni. A másik, hogy a kocsi utasterében, a műanyag kismotortól(2 db), a csokis papírokon, és a nejlonzacskókon túl, gyermekruhák, kiszórt játékok, benzinszámlák, parkolási cédulák, rothadt banánhéj, az épp nem aktuális nyári gumiszettből két darabig, egyszóval minden megtalálható. A két gyerek miatt, elég sokszor, hagyjuk nyitva is a kocsit. Sajnos eddig még semmit sem vittek el. Mikor betörtek hozzánk akkor is azok a holmik maradtak meg amiket a kocsiban felejtettünk.

(Most egy picit ideges vagyok mert az asszony kitakarította a gyerekekkel, nevelési célzattal)
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Valószínű, annak bontó lett vége.
(#) Rober_4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

A lakást rámolták, nem a kocsit

Hoppá, erre még nem válaszoltam!

Egyébként megadhatnád annak a bontónak a címét, mert ahova én járok, ott majdnem drágább a bontott alkatrész, mint az új utángyártott a boltban.

Nem tudom hová jársz te alkatrészért de elég sok helyen hozzájutni töredék áron, szinte bármihez. Ha drágább lenne, akkor gondolkozz el azon, hogy miért a "népautókat" lopják/lopatják el?! Pont ezért!

Itt is van, a 2. rész eleje.
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Értem már. Remélem nem lett nagy a kár, mert én is átestem ezen keresztségen.
Nálam már késő van, és szelektál az agyam, továbbá néha beüt egy egy hardverütközés is. (beleverem a fejem a monitorba )

Ez az! HD -ban milyen jó ezt nézni, és a macska feje is forog, mint mágneses viharban a radar.

Nekem mondhatjuk, hogy népautóm van, igaz, mikrobusz. Az egyik alkatrésznagykeres ismerősöm most akar váltani a Merciről a Fiat/Citroen/Peugeot típusokra, mert ezek olcsóbbak és így több is fut belőlük idehaza. Mondjuk az hazai sajátosság, hogy akinek Mercije meg Audija van, ha valami kell hozzá, akkor húzza a száját, hogy milyen drága és inkább megveszi az olcsó, olasznak hazudott török szemetet hozzá...
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Szerencsére nálam rend is, van szó szerint, és most leszek meglepő, tudom mit hová raktam el.
Meg ne kérdezzétek mi a titkom, mert én sem jöttem még rá.

Annyi biztos, az agyam durranna el, ha valaki nálam rendet csinálna.

Jómúltkor néztem vászonra vetítve. Kipróbáltam egy írásvetítő+LCD feltét kombót. Nem volt rossz.

Ez így is van, de a szegények meg csak népautót fognak venni, mert az olcsóbb fenntartani, és olcsóbb az alkatrész utánpótlása is.

Amúgy van ilyen ismerősöm. Nincsen saját családja, nem áll két lábon ( tehát anyucinál apucinál él), és BMW -vel furikázik. Persze nem gazdag csak autóbolond. Amikor hátsó lengőkart cserélni kellett, továbbá a féktárcsákat a kuplunggal együtt, húzta a száját, mert ugye egy BMW -be csak maga a lengőkar lett volna hozzá kétszázezer, és egy 60 -asból kihozta az egészet, ami az ő setében még erősen olcsónak is mondható. Igen, csak az onnantól nem BMW. Megmondta hogy ő nem fog beszállni egy buzukiba.

Egyszerre a kettő? Egymáson?
Ezt azért bővebben is leírhatod!

Megakartál teremteni egy kis mozi filinget?
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 16, 2009 /

Mindenkinek jó éjt, mára kitettem magamból mindent, azthiszem.

Ez a szegény ember projektora. Így néz ki. Van rajta sok bemenet, nekem elég a VGA is. Ha meglenne hozzá a távirányító, az vezérelné az egérkurzort is. A Vaterán szereztem be, kb. feléért, mint egy használt projektor ára. Az írásvetítő se kell már manapság senkinek, az is olcsó volt. Az izzója persze rövidebb élettartamú, mint a projektoré (50 óra vs. 2000 óra), viszont jóval olcsóbb is. Órára lebontva kb. ugyanannyi, csak nem egyszerre kell 70000-et rálocsolni egy lámpára, hanem sokszor filléreket. Ami hátrány: az írásvetítő lámpája oldalt kivilágít és zajos a ventillátora. Előbbi megoldható ügyesen szellőző beburkolással, utóbbi pedig úgy, hogy felcsavarom a film hangerejét. Itt is igaz, hogy valamit valamiért. A vászon hozzá 200x150-es, baromi nagy a szobába és sajna nem rolós, hanem kézzel kell feltekerni óvatosan, mint egy szőnyeget.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

Értelek, értelek. Nem rossz egy berendezés, de inkább úgy vagyok ezekkel a dolgokkal, hogy inkább LCD TV. Annak az üzemideje is baráti, és az ára is.

Ár értékarányban ezért többszörösen nyerő nálam az LCD TV. Sokan oda vannak a plazmáért, mert a kontraszt aránya 10000:1 . Igen csak nézzük meg az miért kapjuk cserébe. Egyrészt, ha TV -zel rajta, akkor a logó beéghet, vagy legalább is huzamosabb ideig ott marad. Továbbá a fogyasztása tetemes (ez zavar legjobban). Minimum 0,5kW a fogyasztása, holott egy szinte mindenben egyező, kivéve a kontrasztarányt, és válaszidőt, 0,1kW a fogyasztása az LCD -nek, ha maximumon használom a háttérvilágítását. Az írásvetítőnél/projektornál meg az a fránya üzemidő ne lenne olyan rövid.

Egyébként már láttam Ládába eszkábálva egy LCD monitort, és egy 500W -os Halogén világította át az LCD panelt, és egy lencsével fókuszálta a képet a vászonra. Arra lennék kíváncsi, honnan lehet olyan lencsét beszerezni.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 17, 2009 /

200x150-es méretben igencsak sokmillió lenne egy LCD tévé (250cm képátló, azaz 98"). Ebben a méretben a projektoroké a pálma. A TFT monitorból házilag barkácsolt dologba nem akartam belevágni. Eléggé időigényesnek tűnt, és a lencsék beszerzése sem látszik egyszerűnek.
Következő: »»   861 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem