Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem az a bajom, hogy a mechanikai munkákat hol végezzem el. Sajnos már nincs rádióklub ahol akkor ott volt minden gép: lásd lemezhajlító oszlopos fúrógép stb. Per pillanat is ki bírnék állítani 2X akár 200w-os csöves gépet de háttér nélkül nem megy. Végignéztem az általad mondott 6c33c adatlapját. Hát megmondom a frankót azért a lezárófeszek nem semmi. Miután triódáról is van szó így a hatásfok sem lehet túl magas, a fűtést leszámolva bár én láttam már ezzel erősítőt valahol. Egy biztos A- osztályban (single) biztos nem csinálnék hozzá kimenőtrafót
Itt láthattad.
Talán ha a régi iskolád a közelben van akkor, megkérheted az ottani régi tanáraid, hogy készíthess el, egy lemezt ott, és néhány falemezt méretre vághass. Persze csak akkor ha azokkal jóban is voltál. Ilyen téren nekem van szerencsém, mert egy utcányira van tőlem a kinti tanműhely.
Vedd figyelembe kérlek szépen az életkoromat is:46 elmúltam és az én régi iskolám tejesen megváltozott. Az a szak amit én tanultam az már több mint 10 éve megszünt parallel minden átalakult. Sajnos ezt a lehetőséget ,hogy ott van van még tanárom az sajnos kizárt miután többsége már elhunyt. A maszek műhelyek pedig "ilyen kis szarral" jelszóval nem foglalkoznak. Csak azt tudnám akkor miből élnek?
Idézet: Á még fiatal vagy ! mingyart 48 leszek . „Vedd figyelembe kérlek szépen az életkoromat is:46 elmúltam” Idézet: Hát igen nem igen válalják el mert azért valljuk be hogy egy egyedi dobozolást azért nem oly egyszerű elvégezni ? Meg aztán azért nem is lehet ám olyan csekély összeget elkérni ? ami meg érné ! Inkább nem is válalják , én csak tudom hisz ezzel is foglalkozgatom néha néha .Ezek az elmult alig egy évben készültek Bővebben: Link „ilyen kis szarral" jelszóval nem foglalkoznak”
Én kérek elnézést, hogy nem vetettem egy pillantást az az adatlapodra. Így már teljesen más a helyzet, és csak sajnálom, hogy nincsen erre lehetőség.
Nagyon szép művek születtek ezek a kezek közt.
Ennek negyedét összerakhatnám, de boldog lennék.
Kell reá naponta egy pár órát szentelni annyi biztos . Köszönet érte a főnökeimnek meg a beosztottaimnak Csak halkan megne hallják Ha nem olyan cégnél dolgoznék ahol ezeket megtudom oldani akkor othoni körülmények közt azért félelmetesen nehéz lenne előidézni !
Annyi szent.
Kivéve ha otthon is van egy műhelyed Amúgy szál csiszolt előlapot és arra feliratot szitálással tudsz készíteni?
Sajnos a technológiám az eléggé korlátolt ? Az igazság az hogy egy szerszámkészítő műhelyben dolgozom egy aluminium öntödében ! Ami gép parkunk ezzel kapcsolatos csak ezekkel tudok a maszek dolgaimban is elkövetni dolgokat . Azért ez a gép park az eléggé széles körű a hagyományos marógép -től kezdve a CNC marógépig STB Viszont szitázást az nem megy azt nem használjuk a cégnél !
Idézet: Van othon is műhelyem nem is olyan pici de az főleg az elektronikára lett kihegyezve . Meg most már átment raktárrá , így 50 felé már lassit az ember . „Kivéve ha otthon is van egy műhelyed”
Lassít? Pont Te mondod, aki mint megannyi hangya szorgoskodsz?
Ja Matyikám akkor gondold el fiatalabb koromban milyen iztenzitással szorgoskodtam ? Ja közben keresgettem a szerény Szerszám műhelyről képeket , ez csak a szerszámos részleg azért a cégnél vannak ezen kivűl még rengeteg más egyéb gépek berendezések !
Láttam már sok szép munkát de ez besz... Ha viszont egy megadott rajz alapján el lehetne készíteni , mondjuk egy sasszit akkor kérlek írj vissza. Üdv:Tóni
Ez veszett jó Nagyon tetszik. Hasonlót akarok gravírozással, de sajnos nincs ötletem, hogy hol kezdjem. Klikk Ilyesmire gondoltam.
Elöre is köszönöm mert most volna egy High-End-re szánt végfokom amiben most már nekem benne van az összes szakmai gyakorlatom amit persze szivesen megosztok másokkal is. Persze aki nem fél a 600v anódfesztől.
Idézet: Persze hogy nem félünk az ekkora anódfesztől sem ! A csöves topikban meg ha gondolod megoszthatod a kapcsolási rajzot , elképzelést ! „Persze aki nem fél a 600v anódfesztől.”
Meg is teszem csak készüljön el a mű amihez kérlek szépen egy éve gyűjtöm pl. a kerámia magnovál foglalatot stb.
Gratula, egész korrekt műhelyben melózol. Én is örülnék ha lenne egy ilyenbe szabad bejárásom és ott használhatnám is a gépeket.
Én pedig annak örülnék, ha tudnám kezelni azokat... :hide:
Az részletkérdés Szerintem hamar megtanulnád ha olyan környezetben lennél , lehet nem szakmai, de hobby szinten biztos
Emlékszik valaki, hogy ez a műszer melyik topikban volt?
Szia, ez a Jó lesz még valamire- topicba volt, én tettem fel.
Üdv
Ezeket, csak nők tudják kezelni, olyan a logikájuk!
Én minden ki és beszállásnál a kocsiba, fél órát szenvedtem vele, mire kinyitottam vagy becsuktam. Viszont az asszony meg fél kézzel kivette, megpöccintette, és már benne ült a gyerek. Szerintem DuMatyinak se menne.
Ha ilyeneket írnak, bedühödök, és kimegyel egy ehhez hasonló berendezésért, és azt kezdem el használni.
DuMatyi ledumálná a lábáról a babakocsit is, hogy az magától szétnyílna. Ezt azért nem tudod, mert még nem ismersz személyesen, UGYE srácok? Ledumálom a csillagokat az égről, és a babakocsinak lyukat beszélek a kerekébe...
Te vagy az ember, aki képes megtanítani a babakocsit beszélni. Én tudom.
Szia! Már napok óta keresem a topikot. Hát az a helyzet, hogy a gombok feliratainak a fordítása meg jött, de senki nem tudja milyen műszer lehet. Viszont most két idős elektromérnöknek elküldték a képeket a haveromék és szerintem még karácsony előtt lesz válasz. Ha a gombok felirata érdekel akkor a jó lesz még topikba felteszem.
Persze, mindenképp érdekel, annyit még lehet tudni, hogy a műszer, egy színmérő, és egy felületi érdesség mérő társaságában érkezett, volt még egy hőmérő is, és egy fény vagy ilyesmi kiértékelő. szóval a lényeg az, hogy ez egy olyan laborból érkezett, ahol jelenleg műanyag fröccsöntés folyik, és itt felületi érdességet, illetve anyag színhűséget vizsgálnak, szerintem ennek köze lehet hozzá. Talán segít valamit. A feliratokat elolvasnám akkor.
Köszi mindent. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |