Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vagy ilyen:
Bővebben: Link
Egy rövid ideig volt "szerencsém" a Szombathely-Szentgotthárd vonalhoz. Na, ott szerintem még 40-nel sem haladtunk. A hegesztett síneket csak hírből ismerték arrafelé. Hepehupás volt a pálya, mint valami négyszámjegyű út. Természetesen Piroskával utazhattunk.
Itt most szüntették meg a nyiregyi vonalat, hát már épp ideje volt, ha már a pályát nem karbantartották. Már évek óra csak zötykölődött rajta a vonat. Szerintem az utóbbi időkben nem is nagyon jártak már vele, inkább a buszt választották, mert sokkal gyorsabban odaért. Egyszer kétszer mentem arra osztálykiránduláskor és a vonat végén néztünk kifelé hátra és tényleg girbe-gurba volt a sín. Még jó, hogy ki nem siklott a vonat rajta. Viszont ezt a vonalat, amin járok, nem ártana felújítani, mert van rajta forgalom. :yes:
Néhány hét és a vasgyüjtők felszedik a síneket.
Nem lehetetlen. De ennyi erővel felszedhettek volna már több tonnányit is, amit mindig látok, régi ipari vágányok, amiket már benőtt az akácos, stb. És 20-30 éve ott vannak, senki sem szedte fel...
Egy kicsit off leszek: Megköszönném, ha valaki letudná nekem fordítani ezt a szöveget.
Mit kell csináljak a jumperrel, hogy valami jó legyen.(?) Jumper muß in Normalposition gestellt werden, damit die Einstellungen wirksam werden. Sie können das System jetzt ausschalten. Köszönöm a segítséget.
Van egy barátom a MÁVnál és elképesztő dolgokat mesél, A sorompó akku, sin és kábel lopásokról.
Tulajdonképpen ez még jól is elsülhet. Kimondottan bátorítani kell a vasasokat, hogy vigyék a síneket, hiszen leendő kormányunk megígérte, hogy újraindítja a vasúti közlekedést a most bezárt vonalakon. Ez pedig mivel járna? Váágáányfelúújíítáás!!!
Jumpereket normál helyzetben úgy kell elhelyezni, hogy a beállítások életbe lépjenek. Ki tudja kapcsolni a rendszer most.
Szó szerinti fordítás, bár nem értem a logikáját? milyen az a normál helyzet? Mit kapcsol ki a rendszer?
Ezek szerint már ennél a lapnál is megvolt az Intel-féle 3 tűs SETUP jumper. Egyik állásban normál mód, ilyenkor csak korlátozottan lehet állítgatni a CMOS SETUP-ot, a másik pedig a setup mód, amikor mindent be tudsz állítani, viszont a gép így csak a setup-ig megy, tovább nem.
Megoldódott a probléma. Köszönöm mindenkinek.
Akkor én sem érettem félre a dolgot. Tehát állítsak egy jumpert normál helyzetbe, ahooz, hogy a beállítások alkalmazásra kerüljenek. Most már kikapcsolhatom a gépet.
Vicces két totyikba írni ugyanazt a témát. Úgyhogy a másikban van a megoldás.
Voltaképp itt csak egy német szöveget nem tudtam teljesen értelmezni, ezért kértem itt egy fordítást, OFF keretin belül.
Tanult barátom szavaival élve: "A jó kifogások sose rosszak."
Most már a gép sem az.
Felrakjam ki mit épített -be?!
Találtam a cicádnak egy jó képet (vagy inkább kettőt ) Hát nem aranyosak?
Jöhet!
Ez olyasmi dolog lesz, amiről Ampi írt múltkor (zajos hálózati feszültség). Akkor írtam a régi monitorom sztoriját. Most eszembe jutott még két hasonló:
Egyszer egy számítógépet vittem át a XVIII. kerületből a XVI.-ba. Előbbi helyen tökéletesen működött. Miután átvittem, a benne levő PCI SATA kártya nem akart elindulni. Nem értettem, mi lehet a gond (szétszed-összerak, miegymás megvolt), így visszavittem, ahol megint tökéletes volt a gép. A másik durvább. Pestről kiküldtek futárral kb. 20 gépet egy 250km-re levő településre. Később jött a visszajelzés, hogy a Windows nem indul rajtuk. (Igen, egyiken sem.) Ez azért volt érdekes, mert minden gép le lett próbálva ilyen szinten. Mivel az ügyfélnek mindig igaza van, megkaptam, hogy vigyek le ugyanannyi gépet csereként. Persze nem hagyott nyugodni a dolog, hogy ennyi gép hogy lehet egyszerre hibás. A helyi arcot kikérdeztem, mi merre hány méter volt. Kiderült, hogy mindegyik gépet ugyanannál a konnektornál próbálta. Itt már gyanús lett a dolog, mondtam is a kollégának. Erre ő kijelentette, ha a konnektor a hibás, megeszi a sapkáját (tél volt). Pechjére, mert egy mozdulattal felemeltem a gépet az asztalról, megfordultam, átraktam az 1m-re levő másikra, bedugtam, elindítottam, és tökéletesen működött. (Igen, az összes.) Helyi arc számára meghatároztam, hogy a rosszcsont konnektort nézesse meg szakemberrel. Kolléga meg azóta is jön egy sapkaevéssel. Nincs szívem behajtani rajta. Hehe, áthelyeződött a hsz, amire válaszoltam. Na mindegy, a válaszom ebbe a topikba illik jobban.
Na jó én lépek aludni, majd holnap kijavítom a hibát. Jó éjt mindenkinek :yes:
Arra a hsz. -re lennék kiváncsi, amire válaszoltál.
...viszont most már megyek én is egy nagyot aludni. Délután Köbükivel, MatyiKÉMmel, stb. Skypoltunk, és csak nekem nem volt hangom, mert az elektrét mikrofonom tönkre ment. Aztán vagy úgy másfél órát azzal töltöttem (fölöslegesen), hogy találjak egyet ( nálam ez ritkaságba megy), és közben leamortizáltam az egész lakást, mire Köbzoli ötelére, eszembe jutott, hogy a régi telefonból, amit lecseréltem, kiszedjem a mikrofont hogy legyen hangom ismét. A leamortizált lakást meg mostanára sikerült restaurálnom teljesen. Jóéjt mindenkinek. Katódfűtés legyen veletek. Most milyen jó lenne melegedni egy 6C33C PP végfok melett Richard Claydermant hallgatva a teljes elalvásig. Tudom, ágyúval verébre módszer, de az nem érdekes annyira.
Így már sokkal aranyosabb, nem tűnik úgy, mintha kaukázusi juhász lenne - eléggé rémisztő kutya, a szomszédunknak volt... Nekem az első kép tetszik a legjobban.
Tökéletes fordítás mivel egy keveset magam is beszélek németül. Na nem az iskolában tanultam, hanem Svájcban
Az iskolában ma NEM tanítanak meg nyelvre, úgyhogy nem is csodálom. Behozhatatlan előnyben vannak azok, akik nemzetiségi faluból jönnek (sváb, szlovák, szerb, horvát...), kivéve egy nyelvérzéknek nevezett képességgel rendelkezők csoportja, akikre ragad a nyelvtudás. Egyébként pedzegetik a következőt:
Idézet: „Ha valaki a végzés után három évet szenvedett alacsonyabb beosztásban a nyelvvizsga hiánya miatt, valószínű, hogy genetikailag determinált nyelvtehetségtelenségről van szó, s a gyakorlatban a szükség nem kényszerítette az illetőt egy nyelv elsajátítására.”
Nálunk is esett ennyi éjszaka, plusz még most is szakad hatalmas pelyhekben. :yes:
Már hajszárítóval olvasztom le a jeget az ablakról pedig van fűtés.A hó pedig esik esik.....
Egy rétegű ablakod van?
Mert az bizony jegesedik akárhány fok van bent.
Hát ezzel tökéletesen egyetértek. Egyet nem kell elfelejteni a kényszer viszont nagy úr. Én amikor kint dolgoztam senki nem volt kíváncsi a nagy német költőkre de annál inkább a gyakorlati nyelvre. Étteremben is dolgoztam és megkérdeztem a "pók"-tól mit tud Leonárdo-ról.Na most dobtam egy hátast : neki ilyen vendége nem volt! Az úriember a svájci olimpiai bizottság tagja (tornász tréner) és egyetemet végzett!Én most sem beszélem a nyelvet jól de viszont eladni nem lehet, ugyanez áll az angollal amivel most küzdök mert mindent németesen ejtek ki a havarok nagy röhögésére.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |