Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Telefonos segítség? Hajnali fél 3-kor? Ilyenkor már csak a Télapó van fenn rajtunk kívül, aki sík buta (nem tudja fejből a jó-rossz gyerekeket, laptopon tárolja az adatokat a gonosz! Sokan fel is szokták törni a gépét így év vége felé és módosítják a jósági tényezőt ...).
:idiota:
Ez a XXI. század, nem 1914 -et írunk. :hehe:
Nem igazán értem, vajon egy olyan egzakt dologhoz, mint a méréstechnika, hogy jön a valószínűségi változó. Na mindegy, végülis nem kell nekem mindent érteni.
...ja és még ott van a számítógéped, meg mi, a közönség.
A közönség egy egyéneket, csoporto(ka)t tartalmazó, összefoglaló nevükön említett fogalom (fizikai, megérinthető tényezőkből áll, de önmaga nem megfogható), amelynek résztvevői legtöbbször célirányosan valamely szolgáltatásért fizetnek és ezért cserébe megfelelő, minőségi ellenszolgáltatást várnak el; vagy éppen nem fizetnek, de ekkor csak az ámulatba esett állapotuk és szellemi lefoglaltságuk akadályozza őket ezen tevékenységük kialakításában. Lehet, máskor másképp gondolnám. És nyilván van precízebb megfogalmazás is.
Ergo: ne tagadd, hogy a közönség egyik résztvevőjeként legszívesebben minden vagyonodat feláldoznád a HE létrejöttéért és talponállásáért! :vigyor3:
Idézet: „...csak az ámulatba esett állapotuk és szellemi lefoglaltságuk akadályozza őket ezen tevékenységük kialakításában” Ez nálam az alvásra pont igaz. Már rég elköszöntem tőletek, ha lenne egy 6C33C PP -m sztereóban, már rég befűtött volna idáig kétszer is, mert ahelyett hogy aludnék, itt off -olok tovább, és dobáljuk a lasztit egymásnak.
Jóéjt mindenkinek...
Jóreggelt mindenkinek!
Debrecen, -12 C°, felhős az idő. Én meg náthás vagyok. De sebaj, elmegyek a hobbielektronika boltba, az alkatrészekért a nixie csöves forrasztóállomásomhoz. Há' csak nem fagyok meg... Ha meg igen, akkor tévedtem Mindenki más úgyl átom még alszik a pákája mellett békésen. Helyes, helyes. Elvégre ez már Karácsony hete. Nah nem gépelek itt tovább, indulok is. Nektek meg szép napot
Tegnap este mondtam Matyinak, hogy remélem feljutok ma Debrecenbe. Érdekesen indult a nap. Apám kiállt a garázsból az autóval, az udvaron bepakoltuk a cuccomat, majd beszálltunk és meg se mozdult az autó. 5 percig szórakoztunk mire megindult. Utána a kapubejáróban kellett megállni, ott is eltöltöttünk minimum 10 percet, mert se előre, se hátra. Persze egyedül kellett tologatnom az autót, mert senki nem volt ott. Az volt a legérdekesebb, hogy semmi akadálya nem volt, hogy ne induljon el, egyenes volt az út, mégsem mozdult meg. Már füstölt a gumi, a fagyott földet kaparta kifelé és mégsem mozdult meg egy mm-t sem. :no: Ilyenkor jönne jól egy diffizár. Az egyik kerék pörgött, mint az állat, a másik meg meg se mozdult. Utána már nem volt gond, a vonat elég pontosan jött. Az nem akadt el.
Jó "reggelt"! Ismét vacogós fagyos reggelre ébredtünk. (De mi mást várnák, elvégre tél van nem?)
Úgy látom hogy befagytak az e-maileim is mert nem tudok hozzáférni a freemail-hez. Van tippetek mit tegyek, nálatok bejön?
Gondolom, hogy az autó elsőkerék meghajtású. Nekem annak idején a sokszor elátkozott Skoda 120-sal ilyen gondom nem volt. Sőt ott eltudtam vele menni ahol a négykerekesek leakadtak. És nyári gumival
Próbáld meg: http://freemail.hu/szimpla/fmszimpla.php
Igen elsőkerekes az autó. Az az érdekes, hogy volt már nagyobb hó is itt és akkor simán átment a 20 centis havon is, most meg alig volt alatta hó meg semmi akadály nem volt és mintha behúzták volna a kéziféket. Se előre, se hátra. Nekünk is nyári gumi van az autón.
Köszönöm szépen! Az általad linkelt oldalon be tudok lépni.Tiéd a pont: "."
Nekem is 46 jó válasz volt a 60 kérdésből.
Egy 'fejvadász' cég HR-ese visszaüzent neked (lásd csatolmány). Elmondása szerint eléggé sietett, de azért sikerült rávennem hogy gyorsan és lehetőleg azonnal kitöltse a tesztet. Most küldött az eredményéről egy screenshotot.
Szerintem pont azért hülyeség ez az általánosítás, mivel lehet hogy valaki azért választja ezt a területet, mert ez érdekli igazán (pl szeret emberekkel érintkezni, elbeszélgetni velük), nem pedig azért, mert mondjuk 60-as IQ-ja van, és másra nem is lenne már jó, legfeljebb utcát söpörni.
Ez azért már tényleg nagyon durva, hogy mennyire hülyének nézik az embereket, akik nem próbálnak mást mint érvényesíteni azt az amúgy nevetségesen rövid ideig tartó garanciát. Volt már régebben is egy gépem, annak más volt a hibája, nem tudták megcsinálni ezért kicseréltük erre(bízván ebben a márkában). Aztán vettem Vaterán egy ugyan ilyen motorhibás gépet hogy ha ez tönkremegy akkor tudjam pótolni az alkatrészeiből garancia után. Ezt a gépet megcsináltam mert csak egy hőbizit ment ki benne és mivel jó volt, odaadtam anyuméknak. Kb. 5x használták és tönkre is menet, itt van hogy mi a baja: Bővebben: Link Aztán rá 2 hétre a miénk is ugyan ezt kezdte el csinálni, és mivel már csak pár nap volt a garanciából hátra bevittem szervízbe.
Ma voltam bent a gyöngyösi Dotal szervizben. Már az is vicces volt mikor bevittem a garancia utolsó napján, azt mondja a szervizes: de ennek karcos az oldala! Mondom milyen legyen? Használva volt... De nem is ez a lényeg: Szóval ma bemegyek, kérdezem készen van-e, azt mondják még nincs mert várják a tetejére való plexi ablakot hogy kicserélhessék. Ekkor megjegyezte a szervizes csávó hogy de ezt amúgy nem cserélik ki legközelebb garanciában, mert sokan üst nélkül használják és azért olvad meg a plexi a tetején. - Mondom mégis hogy lehet üst nélkül használni? (ere persze nem jött válasz) -Kérdeztem hogy de azért kipróbálták ugye? -Nem, mert ez attól van hogy üst nélkül használják -De mondom ki kéne próbálni mert amikor sütöttük benne a kenyeret, magára hagytuk 10 percre és visszaérve már olvadozott a tetején a plexi -Ez azért van mert ha nincs benne az üst akkor a meleg levegő nem áramlik el az oldalán -Mondom hogy sütöttük benne a kenyeret (mégis üst nélkül hogyan lehetne? kész röhej) és amikor észrevettük kinyitottuk, izzott benne a cekász, égett műanyag szag és iszonyat forró levegő jött ki belőle (Mondanom sem kell hogy megmértem kb. 2-3 perccel később miközben folyamatosan nyitva volt a teteje, akkor volt 254°C-os, de ezt már nem is említettem neki... ) -Erre a válasza: Persze hogy forró és izzik a cekász, különben nem sül meg a kenyér Itt hagytam abba, mert éreztem hogy nem jó vége lesz (nem az én részemről). Ez az egész 100%-ig érzem hogy csak azért volt mert a garancia utolsó napján vittem be, nincs kedvük szórakozni vele aztán kiadják így. Ha meg hazaviszem akkor már nem vihetem vissza garanciálisan. De nem érdekel, kerül amibe kerül, ha hazahozom, van frankó digitális kamerám, felfüggesztem a gép fölé és elő dolgom lesz hogy használom. Ha megint ezt csinálja visszaviszem megmutatom nekik a gépet a benne lévő kenyérrel együtt és a felvételt, ha nem ismerik el, nem lesz vége...
Igazad van, sőt még ennél is nagyobb járna! :yes:
(De mi van ha valakinek két pontot szeretnék adni? Kicsit furcsán nézne ki...)
Jégen nem falábbal kell indulni. Ha nem tudja az ember olyan finoman engedni a kuplungot, hogy egyesben ne pörögjön ki a kerék, akkor kettesből kell indulni. Lényeg, hogy a kerékre minél kisebb nyomaték jusson. Persze a téli gumi se lenne hátrány, már ha csak puhább -10°C-on, mint a nyári, akkor is jobban tapad.
Tegnap drifteltem én is a verdával. Ekkor jutott eszembe, hogy miért nincs gyárilag homokoló berendezés beépítve, mint pl. a villamosokon.
Köszönöm ! gg630504 - részére szeretném küldeni a Nagy piros pontot!
Az általánosítás mindig hülyeség, ettől függetlenül mindenki csinálja.
A HR-esekkel az a bajom, hogy úgy akarják megítélni az ember hozzáértését, hogy halvány lila gőzük sincs az adott szakmáról. Attól pedig falra tudok mászni, mikor ennek ellenére szakmai kérdést tesznek fel. És gyakorlatilag huszonéves libák döntenek egy manikűrözés és egy körömlakkozás közben arról, hogy mennyire vagy alkalmas az adott pozícióra. Az hogy Te épp kivétel vagy a fentiek alól, még sajnos nem ok arra, hogy ez az általánosítás a HR-esekkel kapcsolatban megszűnjön. Tudod, egy fecske nem csinál nyarat. Idézet: „Ilyenkor jönne jól egy diffizár.” Esetleg egy hólánc.
Értem. Háát, végülis lehet abban valami, amit mondasz. Egyébként félreértés ne essék, én nem vagyok HR-es (csak az utolsó mondatodból így jött le nekem).
Egyelőre mérnökhallgató vagyok, aztán majd még kiderül hogy sikerül-e elvégeznem a fősulit
Köszönöm, megkaptam.
Nekem is van néhány pontom. Amikor vásárolok, mindig megkérdezem a pénztárost, gyűjti-e a pontokat, mert ha igen, akkor tudok neki adni. 63 pontot pedig becserélek egy csillagra. Mindig van nálam Tök Alsó, néha pedig Gravis Ultrasound kártya is.
Bizony ám! De az 1cm-es se rossz! Meg mellé van nekem difizár mind a két tengelyre, meg ugyebár összkerék hajtás, s ha kell még felezhetem is. Jó érzés ez a biztonság, amikor a csuszkáló, faroló kocsik között kell lavírozni. Arról nem beszélve, hogy a parkolás, sávváltás meg minden ilyen manőver mennyivel biztonságosabb. Ja és ha valamit nem lehet kikerülni, akkor átmegyek rajta. Legingább a lelkes hóeltaharítók álltal kreált hószobrokra gondolok.
Amúgy Jó reggelt mindenkinek! Szép volt ez a hétvégi 10 oldalas OFF. Hát nincs erőm végigolvasni.
Bocs, akkor én értettem félre. :pirul: Azt hittem, magadról írsz E/3-ban.
Hát igen. De ebben a nehéz anyagi helyzetben még olajcserére se nagyon futja. Pedig megérdemelne ennyit az autó.
Van valakinek rajtam kívül még problémája a FF-ba integrált, illetve abban kiterjesztésként használt fordítóval?
gTranslate a neve annak, amit használok(-nék), de 1-2 hónapja sajnos megadta magát, és egyáltalán nem működik. Amikor idegen nyelvű oldalra látogattam, szerettem használni, mert viszonylag értelmes fordításokat végzett pl. orosz, japán vagy spanyol nyelv angolra való átírásában. Szóval kényelmes és gyors volt használni... de manapság nem egészen, sőt, egyáltalán nem megy, a fordított szöveg helyett a következő jelenik meg mindig: No translation for " " |
Bejelentkezés
Hirdetés |