Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi, én azt hittem szó szerint megállapítja hogy torz-e a jel
Én találtam anno asszimmetrikus 12V-ra hangszóróvédelmet (egyenfesz védelem+késve bekapcsolás), meg is építettem, tökéletesen működik, ha érdekel a kapcsi írj rám :yes:
Pont egy olyan kapcsolás "fejlesztése" megy, ami csak akkor jelez, ha a szinusz jel teteje le van vágva, ergo amikor az erősítő torzít. Ha figyelemmel kíséred a topicot, akkor remélhetőleg születni fog egy rendes kapcsolás. A kapcsolást pedig nyugodtan rakd fel a hagnfalvédelmes topiba, meg fogom nézni (vagy jöhet pü-ben is, ha olyan). Üdv!
Gratulálok jól sikerült. Az 59 mm es kijelzőhöz már nekem sem kellene szemüveg!
Sziasztok!
Még régebben vásároltam egy régi SABA rádiótunert és a napokban építettem hozzá egy kis antennaerősítőt, amit gondoltam megosztok veletek. A kapcsolásra itt leltem rá, 9 voltról üzemel és szinte fillérekből megépíthető! A nyák az egyik első egyede vasalt nyákjaimnak, nem a legjobb, de igyekszem. A beültetési rajz is el van csúszva egy picit és azt az aranyszabályt is megszegtem, hogy "alkatrészek nélkül ne tervezzünk nyákot...", így a 20 és 15 pikofarados kondik is egy kicsit nehezen illeszketdek a helyükre... :sniffles: Összességében szerintem nem lett, olyan rossz, de beszéljenek a képek:
Szép munka!
Köszönöm, igyekszem igényesen dolgozni, ha nem is mindíg sikerül ; tetszik ez a vasalásos technika, bár nem olyan precíz mint a fototechnikai eljárás, gyerekjáték vele nyákokat készíteni... Üdv. Abu
Bizony, gratula! Olyan láma kérdésem lenne, az alkatrész szimbólumokat/ értékeket az alkatrész oldalon mivel vitted fel? nagyon ízlésesnek tűnik!
Köszi, Zsolti
Szia! Engem kérdezel? Nem láma kérdés! Eredetileg vasalni akartam és már el is kezdtem amikor rájöttem, hogy nem tisztítottam meg az alkatrészoldalt előtte :wilting: , pont ezért nem sikerült valami szépen. Gondoltam higítóval leoldom és felvasalom újra immár tiszta nyákra, de amint látod így maradt, nem tudtam leoldani... Az egész a véletlen műve volt, ilyen érdekes színe lett és gondoltam így is hagyom, nem néz ki olyan rosszul. :whatever: Így történt...
Egyáltalán nem néz ki rosszul! Sőt! tehát ha jól értem egyszerűen felvasaltad magára a hordozó anyagra, tehát ott nem volt réz, nem maratva lett. Aztán leoldottad és kész Kipróbálom, mert nagyon komoly!
Köszönöm szépen, Zsolti
Nincsmit, nem tudom, hogy mindenféle papírral megy-e, én egyszerű xeroxlapot használtam, sok tonerral!
Sziasztok!
A mai napon elkészítettem a széliránymérőmet. A működése kicsit hasonlit a TX20-as profi készülékre. Röpke 1 hét munkája. Remekül működik, 22.5 fokonként kehet vele szélirányt mérni. A következő projekt a szélsebesség mérő lesz, ezt is csak össze kell rakni. Mérete ugyanekkor lesz. A meterológiai állomásom PIC-kel működik. Mér hőmérsékletet, páratartalmat, szélirányt. Tervezem még a szélsebességet, csapadék mennyiséget mérni. Ez egy udvari, napelemes táplálásű készülék lesz és a betéri egységgel rádión kommunikál.
Helló! Gondosan kivitelezett kapcsolás, ha ez egy tirisztoros fényerő szabályzó lenne csak dicsérni tudnám. De mivel ez egy antennaerősítő a következő megjegyzésem lenne: Ebben e frekvencia tartományban a lehető legrövidebb lábbal kell az alkatrészeket beforrasztani. A vezető sávok a nyákon szintén csak az éppen szükséges hosszúságúak legyenek. Legjobb SMD-ből építeni. Mindez a gerjedések elkerülése végett.
Nagyon profi! Engem érdekel ez a téma mert mielőtt horgászni megyek jó lenne tudni a szél sebességet. Egy jó ideje azt figyelem, hogy mi lenne alkalmas a szél kanálhoz. Szóba került a félbe vágott pingpong labda és sok más. Voltam egy multi áruházban a hajózó osztályon ahol a három kanál a szárral és középen egy műanyag gombbal horror áron 13600.- Ft volt kapható. Ilyet egy fröccsgép óránként 600-700 db-ot csinál. Te miből csinálod? Én végül is meg találtam a megfelelő alkatrészt amiből elő állítható, ez a golyós dezodor golyója.
Szélkanálnak én 3db kisméretű, félgömb formájú műanyag merőkanalat fogok használni. Kisérleteztem mindenféle tárgyal de időjárásállónak kell lennie és elég macerás egy kindertojás burokhoz vagy pp labdához szárat erősiteni úgy hogy az 2-3 év múlva is tartós legyen. Ha valamelyik letörik nem praktikus a tetőt mászni pótolni. Ezért választottam a merőkanalat.
Olcsón én is hozzá tudtam volna jutni komplett mérőszetthez, de kihivásnak tartom a projektet és nem utolsó sorban sok területet (PIC programozás, mérési, számitási eljárások, mechanikai ismeretek) meg kell ismerni hogy összeálljon egy korrekt mérőállomás.
Hali mindenkinek!
Igaz ez nem építés, hanem átépítés. Az is inkább mechanikai munka. Kaptam egy kedves fórumtárstól egy autós erősítőt, de borda nélkül. Nekem volt pont egy kibelezett autós telefonom, annak a bordája pont méret volt a panelhoz. Igaz ráment 4 órám,, de működik Mindég mondtam hogy jó guberálni Üdv!
Én arra gondoltam, hogy videófejet használnák, az nagyon precízen van csapágyazva. Ami ellene szól talán az a tömege. Ki kell próbálni, aztán eldől. A merőkanál nekem is bejött de nem találtam megfelelő méretűt, pedig legalább egy éve keresem a megfelelőt. Abban igazad van, hogy időjárásnak, UV sugárzásnak, esőnek ellent kell állnia. Én meg mondom az őszintét ha kaptam volna egy komplettet olcsón én elfogadtam volna.
Esetleg ez? Bővebben: Link
Így kompletten 4dkg 1db, lehet kapni műanyagban is. Pont akkora a kanál mérete mint ami nekünk van a suliba állomás mérőjének.
Ez majd nem minden szempontból megfelelő, csak az ára a három fagyis kanálnak húzós, gondolom.
Ez pont méret Szerencséd volt Szép munka!
A műanyagot 100ft fémet meg 800ft-ért találsz vaterán.
Szia! Igazad van... Erre nem gondoltam tervezéskor, következő alkalommal figyelek majd rá! Üdv. Abu
Köszönöm!
Pont méret volt szélességben. De a hosszán alakítani kellett elégé sokat Üdv! BUÉk 2010
szia a be menet után milyen értékű kondenzátort raktál?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |