Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Wand Clock
Szia! Akkor hiába is erőlködünk a mechanikai megoldásokkal nem old meg semmit
![]()
Szia Hp41C!
Megnézve a két rutint, arra gondoltam, a PixelWidth értékét nem lehetne mindig úgy kijavítani, hogy az 4/8 legyen. (A Soubrinál ez teljesül). Ilyen műveletet lehet-e ott végezni, vagy teljesen más az algoritmus amely szerint működik. Szia.
Sziasztok!
A számítás "sánta" mind az eredeti, mind a továbbfejlesztett változatokban: A kijelzési potok teljes hosszát számítási eredményét külön változóban kezeli (NewPPitch*), míg a világos rész hosszát nem (PixelWidth). Ha a kijelzési megszakítás akkor történik, amikor még nem a teljes kiszámított érték van a PixelWidth -ben, és új pontot rajzol ki a karra, akkor ezt a hibás értéket másolja át a PixelOff változóba... Kijavítottam a számítást - kapott külön változót. Mindjárt tesztelhetitek... Egyébként nem tudom használni a kétirányú kijelzést, akkora a szellemkép... Sziasztok
Nálam nem igen van szellemkép csak mikor nagyon mocorgós! Amúgy fut rendesen de kell hozzá jó kitérés is! Ha nálad nem jó akkor más a baj!
Szia Hp41C!
Köszönjük ezt a módosításod is, talán mégis javul majd a helyzet. A nagyobb amplitudójú kitérésnél sokkal tökéletesebb a kétirányú kijelzés működése, de ehhez mindenképpen kell az együttfutás. A szellemkép itt is megjelenhet, de a programod tudja jól hangolhatóan ezt a beállítást is kezelni. Szia.
Legyetek szívesek elküldeni még egyszer mert csatolt file hiba van! Mindjárt megyek haza kipróbálom már elraktam az órát! Én is köszönöm Hp41C-nek e rengeteg fáradozását!
Sziasztok!
A szellemkép... Sziasztok
Szia!
Hozzám is így érkezett a program, "csatolt file hiba". Légy szives majd mégegyszer elküldeni. - Ha egy kicsit nagyobb kitérésre tudnád "ösztökélni", talán még jobb lehetne a kijelzés minősége, de igy nézve sem olyan rossz.. Köszönöm, szia.
Szia! Köszönjük! Sajnos ez sem jobb sőt szerintem rosszabb mint az előző verzió (többször visszacseréltem) valószínű más az oka
![]()
Szia!
Még mindig benne van a "vacogás", a többi javítást kipróbálva, azok rendben vannak. Szia.
Nálam jobban szétesik az offset mikor beremeg mint az előző verzióban abban stabilabban tartja magát szerintem.
Szia!
Szerintem Hp41C keményen dolgozik ezen a problémán, de ezuttal talán sokkal nehezebb a feladat megoldása. Lehet, hogy szinte mindenhez hozzá kellene nyúlni. Szia.
Szia! Igen sejtem,hogy ez kemény dió lesz
![]()
Szia!
Van egy "eredeti" Wand Clock f886 verziónk is Hp41C-vel. Ebben is megvan ugyanez a probléma, de akkor még a 0.5mm-es kijelzőkar saját belengésének tulajdonitottam a jelenséget, pedig az még egy másik konstrukció volt. Az összes v3.08 -tól a programokat azzal teszteltem végig. Szia.
Sima kvarc nem jó! Ki lehetne váltani de sokkal egyszerűbb olcsóbb az oszcillátor! Az LM334,Lm335 a hőmérsékletet méri! Amúgy a nyákon minden működik tesztelve van egy pici javítás van bent a rezgető tápját meg kell még szűrni egy 100µF/16V-os elkoval.Én a J6 relé kivezetés és az R70 ellenállások közé rakatam be így semmit nem kell rajt átalakítani már a tervben is javítottam! Majd azt a tervet használd mit felraktam átszámozva mert a régivel esetleg belekeveredhetsz mert a nyák át lett számozva! Van egy lista az szerint ültesd be az jó mert az szerint készítettem az enyémet rajzot nem is használtam a beültetéskor!Bővebben: Link Fotóztad vagy vasaltad a nyákot? Nagyon jó lett!
![]()
Igaz, nem gondoltam bele rendesen, a kvarcnak 2 láb kell. Az LM335-re is rákereshettem volna.
A rezgetőt merevlemez fejjel fogom megépíteni, annak jó a csapágya, tekercs és mágnas is van benne. Egy rugóval huzatom középre, a rugóerővel lehet állítani a frekvenciát. Már próbáltam jó lesz. Az aktuális programot el tudnád küldeni?
Szia Panhard!
Nagyszerüen alakul a nyák felépitése, már alig kell pár alkatrész hozzá. Az LM334-335 ideiglenesen elhagyható, anélkül működik az óra. Nagyon kiváncsi leszek a mechanika élesztésére majd, de tudom hogy fog működni az is. Szia.
Igen, amit belinkeltél azt csináltam meg. Csak még hiányzik pár alkatrész, amit csak hétfőn tudok megvenni. A nyákokat mindig fotózom.
Én meg csak vasalom mert begyakoroltam,hogy lehet tökéleteset gyártani vele
![]() ![]()
Szia! Ha minden jól megy ma hoznak nekem alumínium alapanyagot így a jövő héten meg tudom csinálni az új mechanikát! A kar felfogatásánál mekkora a két gondolom 3mm-es csavarlyukak közepe közti pontos távolság? Szeretném egyformára csinálni mint korábban is írtam!
Szia!
A fúratok távolsága 20mm. Ez a méret a már elkészitett karokon mindenhol érvényes lehet. Így csináltad a korábbi verziókat is, ezért rögtön beépíthetők lettek nálam is. A kar méreteit is jó lenne pontosítani. A teljes hossza egységesen 145mm-ben lehetne végleges(?) Ebből a méretből készült a legtöbb ideális kijelzőkar, de ezek csak az első verziós mechanikákba használhatók, amelyek a "gyári", vagy hagyományos elrendezés szerint készültek.. Van még egy gond, a legújabb mechanika nem támogatja ezt a felerősitési megoldást. Át kellene gondolni, hogyan lehetne realizálni ahhoz is a kar rögzitését. Ott a karon már a csatlakozó is helyet kaphat a megfelelő részen, kb. a rugólemez közepénél. Ezt még meg kellene beszélnünk, hogy a lehető legjobb legyen a megoldása. Ez a mechanika a nem rezonáló, vagy berezgegő, "kétszárnyú" fajta. Szia.
A gyárihoz hasonló kart akarok készíteni és hasonlóan egyik oldalt kiszélesedő lenne a csatlakozónál! A csatlakozón töröm a fejem ,de lehet lesz két fajta is
![]() ![]()
Szia!
A szkennerekben, nyomtatókban találsz olyan speciális szalagkábelt, (nyákszalag), amely megfelelhet a kijelző levezetéséhez. Ezzel csak az a gond, hogy túl hosszúak, és nemigen lehet röviditeni rajtuk. Vagy a HDD-k ben található még ilyen szuperhajlékony nyákszalag, amely alkalmas lehet levezetésnek. - Az SMD LED-ek beforrasztásánál érdemes a nyákon az egyik oldalt előzőleg kicsit felónozni, és ott kezdeni a forrasztását enyhén lenyomva. Ahogy egy kicsit "megtapad" és jó is a helyzete, a másik oldalon lehet folytatni, majd a gyenge oldalon is megerősíteni. Szia.
Úgy szoktam SMD-t forrasztani,hogy írod! Csak beállítgatni,hogy egy sem legyen görbe vagy távolabb közelebb de hát csak idő kérdése végülis
![]()
A pic programot, és a pc kezelő progit ki tudja elküldeni, vagy hogy tudom megszerezni?
Csak 5mm-es van az anyagból Kaposváron de azért hozatok egyet majd ha megyek Kanizsára ott is megnézem
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |