Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   905 / 3607
(#) tungsram hozzászólása Jan 3, 2010 /

Miskolcon is szakad a hó bár itt nálunk a szél nem fúj de az utak marhára csúszósak. Kérem vezessenek óvatosan.
(#) Attila86 hozzászólása Jan 3, 2010 /

Van egy asztalos a fórumon, csak már elfelejtettem hogy ki az. Nem tudjátok véletlen?
(#) zoly15 válasza googa hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Kólával még elmegy.
De magába nagyon sz@r
Igaz, én is csak mértékkel ittam..
Először ittam sörre aztán éreztem hogy az oszcillátor lényegesen begyorsult
Nem bírtam egy helybe megülni
(#) zoly15 válasza tungsram hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Itt "csepereg" a hó..
Most jöttem a takarításból de +5C-fok van.. Olvad az egész, a hó alatt latyak van ami csúszik rendesen..
(#) hapro válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Én olyasmi vagyok.
(#) zoly15 válasza scooby_ hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Még azt mondod hogy nem eszel sokat...
Naa!
És az mi hogy anyukád 20 percenként megy be hogy "egyél már.. legalább egyet"
Én nem bukom a csontrakétákra, de én nem vagyok az.. Van egy kis felesleg is..
Általában sokat eszem, (persze estére visszafogom magam úgy hogy másnap reggeli nincs még kajára se nézés). Mostanában szinte alig eszem reggel.. Csak az okát nem tudom
(#) Attila86 válasza hapro hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ja igen, te rád gondoltam.
Vállalsz bútorkészítést? Igazából csak vágni kellene bútorlapokat és élvédőt tenni rájuk.

Illetve egy kérdésem lenne:
Ha egy íróasztalon van polc (mint a mellékelt képen), akkor hogyan lehet rögzíteni a képen A, C és B (két szélső) betűkkel jelölt lapokat? Mert ha egyszerűen csak a két A és a C van, akkor felülről odacsavarozom a C-t az A-hoz és kész. De a B-t (a két szélső B-t) már nem lehet sehogy sem odacsavarozni.

DSCF2649.JPG

(#) Attila86 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Köszönöm!
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Zoli! Nálam ez azt jelenti: hazamenetel. De így is működik...
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Zoli, a tipli rendbe van, de ami engem mindig is érdekelt, hogy két bútorlapba amik mondjuk illeszkednek tiplivel egymáshoz, nos azt hogy fúrják ki annyira pontosan, hogy amikor a tiplit beteszik az egyikbe, akkor tökéletesen rá lehet illeszteni a másik lapot úgy, hogy a széleinél is tökéletesen síkol.
Azt nem hiszem el, hogy ennyire pontosan bejelölik és kifúrják.
(#) KTobi válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ez csak bútorkészítés, itt nem kell örült pontosság. Apró hiba mindig van, még a gyárilag készített lapoknál is. Amit házilag készítettünk, ott sincs nagyobb hiba. Csavarozásnál nincs hiba szerinted? A gumikalapács pedig el kell ti-pli-zésnél. Az asztalom teteje még mindig nincs leragasztva, a tetejébe bele lettek ragasztva a tiplik, és rá lett próbálva, nem bírtuk leemelni, most már több mint 5 év után, erővel le lehet emelni, de magától nem válik el.
Egyik lyuk kicsit kisebb, másik nagyobb, egyik tipli vékonyabb, másik vastagabb. Lehet itt korrigálni. Csak szép finoman, egy gumikalapáccsal.

A tipli-zésnek semmi köze a könyörgéshez. Először szól rám a szengkontroll.
(#) tiggersoft válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Van egy olcsó szerkentyü erre a célra.Én a P....kerben vettem.Ugy müködik, hogy kifúrod az egyik lapot(van benne a fúróra mélység határoló)a lyukakba beteszed ezeket a kis csúcsos izéket majd odailleszted a lapot és ráütsz. Pont ott lesz jelölve ahol fútnod kell sőt pontozva! Ha érdekel csinálok róla képet és felteszem.
(#) DuMatyi válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Engem is érdekelne.
(#) tiggersoft válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Nem túl jó képek, mert telefonnal készültek.
(#) highand válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Köszönöm már kialudtuk...Ez a hóautózás hihetetlen élmény, 80-100-al, keresztbe fordult autóval zúdulsz fenn a Mátrában a fák között.

Csak azt nem szeretem, hogy az ismeretségi körömben én vagyok az egyetlen elmeroggyant, mert ezt nagyobb csapattal érdemes művelni.
(#) DuMatyi válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Köszönöm szépen, egy ügyes esztergályos tud ilyent készíteni. Annak a kúpja nem csorbul ki kazánlemez tipleaseéskor sem!
(#) _ampervadasz_ válasza highand hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Arra az útra kíváncsi lettem volna.
(#) szamóca válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Én csavarozható műanyag sarokrögzítőt alkalmaztam. Egyszerűbb mint a tipli, de drágább is.

90°.jpg

(#) hapro válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Jó a tipli is, de ma már a sokkal gyorsabban elkészíthető, jóval erősebb kötésre képes lamello-t alkalmazzák.
Bővebben: Link
Azért erősebb, mert nagyobb mint a tipli, és nagyobb felületen ragad. Azért jóval könnyebb dolgozni vele, mert bele fér simán 1cm pontatlanság is a marásba, hiszen ha két anyagot kimarok ugyanott, akkor a bemarás mindig nagyobb mint maga a lamello keksz, és így hossz irányban csúsztatható úgy +-5mm biztosan.Keresztirányban meg nem lehet tévedni, mivel a gép ütközői pontosan megszabják a marás helyét.
Kereszt és oldal irányt a lamello kekszre vonatkozóan értem. Igaz az is, hogy ez nincs minden háztartásban, viszont nem drágább egy már használható praktikeres, obis fajta mint egy használható azonos kategóriájú fúrógép.

Tipli-zéshez (ezt nem hagyta egybe írni) én készítettem egy sablont, amivel a hosszlyuk fúrás is megoldott, és a lapba fúrás is megoldott. 15X5 laposvasat egymásra merőlegesen összehegesztettem hosszában. M12-es csavart középen tengelyvonalban átfúrtam a tipli vastagságával 8-as furattal. A laposvas ba M12-es menetet fúrtam úgy pozícionálva, hogy ha az egymásra merőlegesen összehegyesztett vasakat a forgácslap éléhez ütköztetem, akkor annak tengelyvonala pontosan a forgácslap közepébe... Na inkább rajzoltam egyet paintbe gyorsan...
A laposvasra tettem több menetet, ha más anyagvastagsághoz használnám.
De már hóót rozsda mert nem használom.

A bútorgyártást vállalok beszéljük meg privátban.

Az asztalnál amit feltöltöttél, az asztallapba két oldalról lamellot kell bele tenni, és máris lehet csatlakoztatni a lapokat. Jóval kulturáltabb, és sokkal jobban tart a ragasztás mint a csavarozás.
Az "F" elem szélessége lehetne egy kicsit több is, +5-10cm mindenképp segítene a stabilitásban.
Hasonló kialakítású a számítógépasztalom, ott én 50cm-es szélességet alkalmaztam, jóval alacsonyabb szerkezetnél.

sablon.jpg

(#) Attila86 válasza hapro hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Köszönöm a kimerítő választ! Akkor a bútorgyártással kapcsolatban írok privátot!
(#) zolika60 válasza highand hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Idézet:
„Csak azt nem szeretem, hogy az ismeretségi körömben én vagyok az egyetlen elmeroggyant, mert ezt nagyobb csapattal érdemes művelni.”

Ne keseredj el majd te is kinövöd.
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Zoli ez nem a lapostiplizés?
(#) Rober_4 válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Egy lapszabászaton leadod a rendelést, hogy mekkora lapokat akarsz. Tetetsz rá élfóliát is, otthon meg összerakod.
Viszont én a két szélső b-t 19mm-el magasabbra hagynám, mint a középső b-t, így az oldalában nem lenne benne a tetejének a széle, hisz oldalról látod inkább. Ekkor viszont a tetejének(d-nek) c-hez képest kb. 38mm-el keskenyebbnek kell lennie. Ugyanennyi az f is. Az e lapok meg (c-5,8)/2 szélesek. A mélységeket meg gondolom tudod.

(A D-lap mért 500 mély, ha a többi 400? Előrejönne?)
(#) zenetom hozzászólása Jan 3, 2010 /

Csak erre esik a hó?
(#) Attila86 válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Köszönöm az észrevételt, megfontolom!

A D lap azért 500, hogy 10cm-t előrébb legyen, mert oda majd neont szerelek. :yes:

Azt tudom, hogy lapszabászaton levágják nekem és élfóliát is tesznek rá. Viszont most kicsit variáltam az asztal tervén is a C és D lapokat ívesen szeretném. Harpotól is többek közt ezt kérdeztem privátban, most tőled is megkérdem: ilyen absztrakt formájú lapokat levágnának és élfóliáznának nekem (melléklet)? Illetve, egy ilyen vágás és élfóliázás (ha meg tudják egyáltalán csinálni), sokkal többe kerül?

A C lap a rajzon a felső, a D lap pedig a rajzon az alsó forma.

DSCF2650.JPG

(#) llaci56 válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ma már 18 mm a szabvány! Vagyis a bútorlapok vastagsága 18 mm, NEM 19!
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Itt is spórolnak!
(#) KTobi válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Egy kis szerencsével. Utolsó tapasztalatom nem túl jó. Anyámék, két napig rajzolták hogy hogy kell, vágni, hogy ami marad, az is jó legyen (egy könyvespolc lett a maradékból). Ott, aztán nekiálltak, komputeren beosztani a dolgokat, fél napig, szórakozott, kapott valamit, aztán, csak a mi rajzunk alapján vágta fel. Volt darab, aminek volt 10 centis lépése, nem vállalták el, egybe hoztuk el, és aztán mi a kis kézi cirkulárral, vágtuk el. Mindkét oldalt, be, majd valamivel ferdén el lett vágva, a két vonal között, és eltörve, mikor már kettőben volt, akkor lett ki igazítva. Két olyan lap volt egymásba fordítva, mint amit rajzoltál, de közte maradt hely, hulladék. Mivel rövidebb volt felénél a szélesebb rész.

Elméletileg meg tudják csinálni, mert léteznek gyári ilyen lapok, de kell szerencse is hozzá, hogy akarják. Mizere munka, és általában nem vállalják.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Már megint a pesszimizmus! Nézd úgy a dolgot, hogy ennyivel könnyebb lesz a kész bútor. Kevesebbet kell emelned rámoláskor.
(#) Action2K válasza KTobi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Felénk +500Ft-ot kérnek minden egyes ívért, furatért... szóval... marad a dekopír.
Következő: »»   905 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem