Fórum témák
» Több friss téma |
Tetszik az ötleted. Esetleg a 230V-ról való áram generátoros táplálás kapcsolási rajzát megosztanád velem? (Bár én 2darab neutral MC-E-ben gondolkodom)
Gratulálok, te nagyon ügyes ember vagy.
Nekem a régi kompakt felhasználása erre a célra, meg sem fordult volna a fejemben.
Nem lett tökéletes a dolog, mert a meleg hatására a ragasztás elengedett, és az alulemez is túl kicsi, nem vezeti el kellőképpen a keletkezett hőt.
Szóval a következő lépés a hűtés megnagyobbítása, és csavaros rögzítés. Ha elkészül, teszek fel képeket az oldalra. A 220 ról áramgenerátort készen vettem külföldről. 16-24V tud ( én 30-at mértem) nem biztos, hogy 2db MCE hez jó lenne. Ha újra kezdeném inkább XP-G ledeket használnék, azok még jobban világítanak ennyi áramról.
Köszi a választ, akkor körülnézek deal-on áramgenerátor és led ügyben is.
Frissítettem a weblapomon a képeket.
Hátha érdekel valakit...
Látom a rögzítést sikerült megoldanod, viszont 7W-ot eldisszipálni azon a kis lemezen jó forró lehet. Így nem lesznek hosszú életűek a LED-ek. Amúgy fele ennyi LED-el is ki tudod hozni ezt a fényerőt, nagyobb áramon, és jóval olcsóbban, csak akkor nem tudod ezt az elektronikát használni.
A hűtés nagyon fontos a LED élettartama érdekében.
Néztem, nem rossz! Sajnos most ilyenre sem időm, sem anyagi keretem. És a pic programozáshoz sem igazán értek.
Az elektronikában csak 1 ellenállást kell kicserélnem és akkor akár 700mA is jöhet ki belőle. De a kétszeresére növelt áram nem növeli kétszeresére a fényerőt. Ezért fogysztás szempontjából így a leggazdaságosabb.
Igaz 3 leddel is lehetne ennyi fényt kihozni , és úgy olcsóbb lenne az ellőálítása. A hűtésen még gondolkodom, de valószínüleg meg kell növelnem, csak még nem tudom hogyan lehetne megoldani hogy jól is nézzen ki meg el si férjen. Egyébként nem vészesen forró , mert amikor lekapcsolom akkor azonnal ki tudom csavarni kézzel.
Ismerem az elektronikát, én 700mA-en hajtom viszont úgy tudom minimum 5 LED kell rá, nem tudom kevesebbel mit csinál. Valóban nem lesz kétszeres fényerő, mivel romlik a LED hatásfoka. Pontos értéket a katalógusból lehet kinézni.
Ha már deal-ről rendelsz nézd meg a GU10-es 3 LED-es foglalatot én most azzal kísérletezek. Valószínűleg CREE mx6-os ledek lesznek benne mert azok olcsóbbak és úgyse hajtom 350mA-nál nagyobbal mert nagyon melegszik. Van hozzá elektronika is 3 LED-hez alapból 340mA, de kipróbáltam az is tud 700mA-t Jelenleg 1 ilyen GU10 foglalatot raktam össze CREE XR-E 3700k-fokos ledekkel 350mA-en ha lencse nélkül a LED-eket mérem eléri a 65-70C fokot. És a 3 XR-E annyiba került mint a 6 mx-6. Amit adnak hozzá 'star' lemezt nem CREE LED-hez van, nagyobban a hűtőfelület forrszemei. Kis panelfúróba rakható köszörűvel a megfelelő méretűre köszörültem a forrszemeket.
Üdv!
Ez a Deal pontosan micsoda? Mi az elérhetősége?
Köszi!
Ez egy Hong Kong-i cég, innen is küldik? A Vám miatt kérdezem.
"Statistically, well less than 1% percentage of all DX orders have ever got opened by the Customs in customers' countries. If the package is checked by their country's customs office when the item arrives in their country, however, customers are responsible for import duties, tariffs, and taxes.
Although the chance of packages being Customs assessed is small, DX strongly encourages all customers to check with their local Customs office for any potential import taxes, duties, and tariffs. In addition, some products may require special licenses or permits to import (such as high powered lasers). DX is not responsible for products being confiscated by the Customs in customers' countries." Annak, aki nem értené: az áruk vámkötelesek, feltéve, hogy nem árumintaként érkezik. Egyébként, nekem ez az egész dolog nem tiszta. Ha megrendelek egy 20 dolláros tételt, azt is elküldik ingyen? Mert a szállítás min. 8k ft.
Én rendeltem tőlük egy 100lm-es ledet hogy kipróbáljam mert semmi adat nem volt róla, 500Ft-ba került, én sem értem hogy ez nekik miért jó, de megmondom őszintén, nem is érdekel
Egy kis LED-nél elképzelhető, hogy sima levélküldeményként fel lehet adni, és az tényleg kb. 500 ft, de egy nagyméretű cuccnál már a posta is töb díjat számol fel.
apropó, neked a posta hozta ki a küldeményt, vagy futárszolgálat? És milyen bélegyző vol a feladónál? Mert lehet, hogy van nekik raktáruk a közelben is...
Nincs raktáruk, mindig azzal kezdődik a menet hogy várakozás a beszállítóra. Aztán előfordul hogy több hónap után közlik hogy nem szállítható, ilyenkor le lehet vásárolni az árát, esetleg árkülönbözettel drágább árut is. Ha több terméket rendelsz és valamelyikre várni kell, akkor amik megvannak azokat előbb kiküldik.
Viszont olyan is van hogy az egy héttel később postázott cucc leelőzi a korábban postázottat. Szóval időben szerintem bizonytalan hogy mikor ér ide a cucc. Most perlekedek velük, rendeltem $17-ért egy usb/sata konvertert, ehelyett postáztak egy sz@r hdmi kábelt, most $10 kompenzációt akarnak adni, de nekem a hdmi kábel nem kell... Szóval én nem vagyok elájulva tőlük, kb 6* rendeltem tőlük, az első alkalommal 4hónap után mondtak le egy tételt, 3. alkalomnál azonnal közölték hogy az egyik tétel megszűnt, csak a beszállító nem szólt nekik előre, ennek ellenére még mindig aktivan rendelhető az oldalukon, persze ezek csak megrendelés/fizetés után derülnek ki, aztán vacakolhat az ember mivel vásárolhatja le...
Ezt jó, hogy leírtad, el is ment a kedvem, hogy tőlük bármit is rendeljek.
Na azért ne nemjen el, sokan vesznek onnan árut és 2-3x áron adják itt el MO-n, ezért sem érdekük hogy kedved legyen onnan venni (ez nem célzás, nem kell megsértődni). Én már több mint 15x rendeltem tőlük, soha nem volt 20 napnál több a szállítási idő a paypal -ra várakozással együtt. Pedig nem egyszer fordult elő a 10K feletti végösszeg és a több mint 20 tétel egyszerre.
Lehet, hogy ha keveset rendelsz, trükköznek? Vagyis, inkább megéri nekik azt mondani, hogy egy 10$-os termék nincs raktáron, mint kiszállítani 40$-ért.
Szerintem ezt az üzletet egy nagy multi tudná jól csinálni, amely raktárakat tart fent a világ több pontján, amelyeket folyamatosan feltölt, és mindig a megrendelőhöz legközelebb eső raktárból szállít. De ez csak egy ötlet, nem szabadalmaztattam.
Nem hiszem, már többször rendeltem. Ha sok tétel volt, de hozzájuk a beérkezés nem egy időben volt, akkor is elküldték a meglévő olcsó cuccost külön.
Most azon nyüglődnek hogy tartsam meg a véletlenül rámsózott hdmi kábelt, és akkor a 17$-ból 10$-t jóváírnak a legközelebbi vásárláshoz, illetve hogy postázzam vissza az én költségemen, de addig nem akarom visszaadni amig az eredetileg megrendelt holmi nincs itt. Más bajom nincs velük, eddig minden megjött, csak időnként nehéz kivárni. Tudomásul kell venni, ez az olcsóság ára
Megnéztem a terméválasztékukat, nem estem hasra tőle.
A LED-es lámpáik nem high-tech cuccok. Nekem most speciel olyan bolondériám lett, hogy unom kapcsolgatni a WC és a fürdő világítását, meg néha úgy is felejtem, ezért milyen jó lenne mozgásérzékelős világítást beszerelni. Nos, erre a célra kellene kb. 1000 lumenes LED körteizzó (vagy esetleg egyéb, könnyen felszerelhető test), de nem nagyon van. Ami van, az halovány, annakk a lumenjeinél nem tudnék megborotválkozni, elvágnám az arcom. Nem beszélve arról, hogy ha hölgyek is járkálnak ott, nekik még sminkelniük is kell esetleg.
Igen, így hívják.
Körte alakú LED lámpa. Melyiket könnyebb leírni?
Helló! Én szeretnék egy távirányítós RGB csillárt készíteni . Az elektronika adott (1kep) az egészben csak a tranzisztorok cserélődnek + az előtét ellenállasok, a LED-ek elhelyezése a 2kep, a LED-ek száma 80db RGB LED (a képröl hiányzik 8db). Az van hogy ezeket a LED-eket nem tudom csak párhuzamosan kötni, csak max ha nem teszek mindegyiknek külön tranzisztort ami kicsit sok lenne . A baj az áram ellátással van mert úgy számoltam hogy egy szin 1,6A fogyaszt ami 3*1,6=4,8A és ehez kellene egy legalább 5A es 5V táp. Én arra gondoltam hogy 220V-rol hajtom meg kondenzátorral, ellenállassal, diódákkal és zenner diódával és igy megspórolom a trafót, mivel 5A és 8-10V-os trafóm nemigen van, és akkor is ott a stabilizátor probléma, bár a LED-eket lehetne 12V hajtani de mivel ez csillár nem világító doboz hát nemigen van hely egy trfónak ami lehuzza a plafont . A segítséget abba kérnék hogy hogy oldjam meg hogy kevés helyet foglaljon + jó is legyen a tápplálás . Előre is köszönöm a válaszokat!!!
Szia!
elfelejtettél számolni. ha a 230-ból veszed az 5 ampert trafó nélkül az >1kW! megnézem mekkora kondit, meg zénert fogsz berakni! Szóval kerítsél egy kapcsolóüzemű tápot, végső esetben, ha van hely, valahol egy PC tápot is eldughatsz, különben a villanyszámlád megnézheted
Hú hát erre nem is gondoltam , igazad van a PC táp még eszembe se jutott és ha minden igaz kell legyen ithon egy kisseb megfelelő tápom remélem megtalálom, köszönöm a segítséget!!!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e ajánlani valami kapcsolást 50-60db led hálózatról történő meghajtásához? Ugyanis kiégett egy GU10-es 50W-os izzó és szeretnék csinálni egy ledeset helyette. Első körben csak tesztelés céljából.
Vagy jobban járnék ha 3W-os power ledet tennék bele? Van már erről valakinek valami tapasztalata? Jelenleg 230V-on kell, hogy gondolkozzak mert leghamarabb nyár végére lesz meg kb. az 1kW-os napelemes rendszerem (12V). Világítást szeretném első körben erről üzemeltetni. Várom az ötleteket.
Az előző oldalt nézd át , ott van link a házi gyártású ledizzómról.
Szia!
Én is ezen gondolkozom épp,tegnap szereltem szét egy kompakt fénycsövet. Skori Oldala Ezen a linken van egy rész,második kapcsolás : Led 230 V-ra. Az pedig hogy sok kis led vs power led,nemtudom. Én első körben a sok kicsire szavazok : Akkorát csinálsz,amekkorát akarsz. Ledek száma tetszőlegesen változtatható,akár színben is,gondolok itt elsősorban a meleg és hidegfehér típusra. Nekem a hidegfehér túl hideg,a meleg pedig túl sárgás. Én vettem nemrégiben 0.5 W-os, 5 chipes 5mm-es ledeket,100 mA maximum áram adatlap szerint. Elég jó fényük van de melegszenek is,viszont egy optimális a ~80 mA,szinte semmi melegedés jó fényerő mellett. Tehát én egy szavazatot adok a sokledesre,power led mellett viszont a sugárzási szög szól,ellene meg a megnövekedett hűtésigény. Szerintem az elektronika része mindkettőnél egyforma. Én így látom,kíváncsi vagyok a véleményedre! Üdv Kicsa
Köszi a linket, szerintem a jövőhét folyamán kifogom próbálni mert éppen van itthon pár száz db 20.000mcd-ás fehér ledem.
Következőre gondoltam: Építek a GU10-es házába annyi 5mm-es ledet amennyit csak tudok. Ezzel párhuzamosan megcsinálom a 3W-os powerledes világítást. (ehhez van áramgenerátorom(230V-ra) is valamint 30˙-os lencsém) Ha kész van mindkettő akkor egymás mellé állítom és megnézem melyiknek lesz jobb a fénye. Ha sokkal erősebb lesz a powerledes akkor szerintem nem fogok foglalkozni, hogy melegedik (rakok majd rá egy kis bordát). De ha közel egy fényerőt produkálnak akkor nem kérdéses melyiket fogom a továbbiakban alkalmazni. Már csak azért is mert könnyebb bánni az 5mm-es leddel mint a teljesítmény leddel. Jó, hogy mondod az 5chip-es ledet, mert ha megcsinálom a paneltervet akkor fogom látni, hogy hány db led fér rá a GU10-esbe. Abből kifogom tudni számolni, hogy hány mCd-ás lesz az izzó. Nah meg csinálok egy ugyan ilyen tervet a 10mm-es ledre is. Csak mert ugye a sima 5mm-es 20.000mcd míg amit tudok 10mm-es az 255.000mcd ami nem kevés azért... Nah meg az ára sem olyan sok mint a ledshop-ban. Köszönöm a linket még egyszer. Szerintem jövőhéten jelenkezem a tapasztalatokkal. |
Bejelentkezés
Hirdetés |