Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   34 / 74
(#) Kovidivi válasza djgombi hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Hello!
Nem szólt szerintem semmi rosszat DJ_Tacee, én megnéztem a linket, elolvastam, mert érdekelt (pedig tudom mi az a DI-BOX), mégis érdemes volt linkelni, mert aznap is tanultam újat! És én is inkább a keresőket favorizálom, ezzel nincs is baj, ha egyértelműen választ ad egy kérdésre! Üdv!
(#) hapro válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nem jól látod a problémát! Itt a helyzet az, hogy többek közt téged sem tanítottak jó modorra, és ezt kifogásoltam előző hozzászólásomban a diszkós emberkének. Mivel nem tanítottak rá, így ezt sem fogod értékelni, és nem érted meg a probléma lényegét, és akinek inge az vegye fel a gondolatmenetet. Így részemről a téma tökre lezárva bármit írogattok, pusztán szakmai jellegű kérdésekre vagyok hajlandó válaszolni, és abban kérdezni. Azt, hogy mi a fórum célja, továbbra is fenn tartom! Ezen kéne elgondolkodni, nem a "ki jobb" és "okosabb" típusú versengésnek kéne bedőlnötök tudattalanul is. Se a fórum, és se az élet nem erről szól.
(#) Kovidivi válasza hapro hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A személyes sértegetés kár volt! Biztosan valami kapcsolás felmérgelt, pedig én nem bántottalak!
(#) kareszkeres hozzászólása Feb 10, 2010 /

Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Sok jó dolgot olvastam. Ami nekem kellene: Az autómat szeretném megcsinálni kiabálósra (pl. mint a family frost). A PDA-ra felvett szöveget nyomnék egy kültéri - kb 60 v. 80W-os hangszóróra. Ehhez szeretnék egy erősítőt. Hogyan álljak neki?
(#) Kovidivi válasza kareszkeres hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Autós erősítő nem jó? Vagy 12V-ról max 20W@4ohm-ra vannak IC-k: TDA1554, stb.
(#) ptesza válasza kareszkeres hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Konkeretizálni kellene a hangsugárzót. Valami megafon féle?

Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza ptesza hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Vagy mint AliG is tette, az is jó megoldás Bővebben: Link
(#) ptesza válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nem kispályás.
(#) kareszkeres válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nagyon köszi az ötletet. Végül azt hiszem, hogy valóban az autó erősítő lesz a megoldás. Több cégtől is kértem ajánlatot. Sajna mindössze kettő méltatott válaszra és közülük is egy teljesen korrekt módon minden leírt. A hangszóró és az erősítő típus számát, nem félve attól, hogy rákeresek (mert rá kerestem) és találtam is olcsóbban mivel pár száz Ft az eltérés ezért Tőlük fogom megrendelni a hangszórót. Az erősítő pedig megoldódott családon belül. Ha kész teszek fel képet. Köszi.
(#) kareszkeres válasza ptesza hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Az induláskor csak körvonalakban volt meg az elképzelésem és akkor valami hasonlóban gondolkodtam én is. Hozzáértők szerint a szöveg kihangosítására nem a legjobb megoldás.

A célom valóban a figyelemfelkeltés és nem a feltűnősködés. A képet elmentettem, hogy legközelebb majd ilyet csináljak.

A cég elérhetősége: www.rrs.hu
(#) ptesza válasza kareszkeres hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Vagy elkötsz egy rendőrautót , és kiszeded ami tetszik. Lehet ,hogy így sokba fog kerülni...

(#) shalafi.66 válasza kareszkeres hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

BEAG/Univox gyárt még HT 220 tölcsért Nyíregyházán. Ez hangszórónak jó.
Az erősítőt meg ehhez nem kell túlzásba vinni. Eléggé érzékeny.
(#) potenciameter hozzászólása Feb 21, 2010 /

Hali. Csináltatok már G Sub-ot? Mi a véleményetek róla? Haverom szeretne diszkozni a szomszéd faluban, és meg kért, hogy kérdezzem meg hogy szerintetek 4db G sub, elég lenne egy 320 m2-es terembe? Mind a 4db EW-18HN el lenne szerelve.

g sub.jpg

(#) sound.man válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Nagyon valószínű, hogy elég lenne.
(#) hammer14 válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Erősítő kérdése már csak,a láda az tuti elég
(#) blueman88 hozzászólása Márc 14, 2010 /

Helló.
Olvastam is, hogy említést tettetek itt az Fs audio EW-15h típusú hangszóróról. SZeretnék ilyeneket vásárolni a közel jövőben. És kutattam én utánna sok helyen, de pontos válaszokat nem találtam, vagyis mindenhol más adatokra leltem. Aki tud segítsen nekem legyen olyan kedves abban, hogy:
Mekkora a terhelhetősége (névleges/zenei), mekkora az érzékenysége hány hz-tö indul és hol végződik, mekkora a beépítési mérete, hogy mekkora a lengő tekercs átmérő és hogy öntvény vagy lemez kosaras?
Köszönöm a segítséget előre mindenkitől.
(#) potenciameter válasza blueman88 hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Helló.
Az emlitett hangszóró terhelhetősége 250/500watt körül mozog. Az érzékenysége az árához képest elég jó, 93-94db.Azt nemtudom hogy hány hz-töl indul( Kb. 45-2000), de azt 100%ra tudom, hogy lemezkosaras.
(#) blueman88 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Köszönöm a gyors választ már segítettél, mert én sok helyen azt olvastam, hogy 500 watt RMS.
Aki még tud információt azt megköszönném ha tájékoztatna, de köszönöm az eddigi infót is.
üdv.
(#) blueman88 válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Még annyit, hogy amit leírtál annak megfelelően az EW-1501-es adatai teljesen megfelelnek szinte.
Névleges átmérő (coll): 15
Sávszélesség (Hz): 40 - 3K
Érzékenység (dB, 1W/1M): 93
Terhelhetőség (W - RMS): 250
Névleges impedancia (Ohm): 8

Az EW-15H széntén ugyanott ezt találtam:
Névleges átmérő (coll): 15
Sávszélesség (Hz): 48 - 3K
Érzékenység (dB, 1W/1M): 96
Terhelhetőség (W - RMS): 500
Névleges impedancia (Ohm): 8

Várom segítségeteket. üdv.
(#) ptesza válasza blueman88 hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Az ilyen túl érzékeny hsz-ek től nem kell várni rendes mélyátvitelt. A 40Hz -et soha nem fogod elérni , inkább olyan 70 Hz -től indul. Valamit valamiért! Akkor sokkal jobb lenne ha 90 dB lenne az érzékenysége, vagy inkább 88 dB.Nem kell mindent elhinni , T/S méréssel az érzékenység is kiderül.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

A 93dB-sel összejöhet a 40Hz.
(#) kpapi hozzászólása Márc 20, 2010 /

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Vásároltam 4db mélynyomót RH 15100PRO be is linkelem: http://www.rhsound.hu/hangszorok.rh.146/. Be is építettem mindet külön külön mély ládába és nagyon szépen is szól meg tényleg le adja azt amit tud csak van neki egy ilyen érdekes berregő hangja de nem fúj sehol a mélynyomó körül. Úgy hallottam hogy ez azért is lehet mert új a mélynyomó!?
Egy rendezvényen már volt használva de irtózatos szép mélyet adott meg hangos is volt és amikor már nagyobb hangerőn szólt akkor már nem lehetett hallani, a toppokkal együtt meg egyáltalán.
Kérlek titeket akinek már volt ilyen jellegű problémája az ossza meg velem hogy hogy orvosolta vagy ha bejáródik elmúlik magától?!
Válom válaszotok és előre is köszönöm!
(#) shalafi.66 válasza kpapi hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Háát, ennyiből még nem tudni, hogy konkrétan mi is lehet a probléma...
(#) ptesza válasza kpapi hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Esetleg egy ötlet lenne: én végignézném a pillét , nem e engedte el a ragasztás valamelyiknél, annak lehet ilyen berregős hangja. Ha mind a 4 csinálja akkor nem szóltam.

A bejáratódást ,úgy lehetett volna ellenőrizni , hogy előtte mérni egy T/S-t , és használat után néha mérni egyet ,és ha nem változik tovább akkor bejáratottnak tekinthető.

Vagy csőrezonancia ?
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Vagy kompresszió a hangszórón belül valamelyik mozgórész mögötti zárt üregben.
(#) djgombi válasza kpapi hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

A bevezető szál nincs túl közel a membránhoz vagy a pilléhez? Mert akkor belever és adhat ki érdekes hangot. Vedd ki a dobozból és úgy járasd meg hátha meghallod mi adja a zajt.
(#) Bassmester válasza kpapi hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Hali!
Nekem anno a sal PA40100-am zizegett egy kicsit (kb ugyanaz mint az RH)
A problémát teljes mértékben sikerült kiküszöbölnöm, a rugós kábelszorítók szilikonzsírral való kitöltése által, ugyan is rezonált a rohadék
Próbáld ki, hátha bejön.

Ja,... egy T-S mérés leközölt adatainak roppant módon örülnénk :yes:
(#) bajtaig válasza kpapi hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Üdv. Kpapi tudnál fotót és ,vagy rajzot feltenni a mélyládáról amibe beszerelted az RH-kat ?
Következő: »»   34 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem