Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Nem szólt szerintem semmi rosszat DJ_Tacee, én megnéztem a linket, elolvastam, mert érdekelt (pedig tudom mi az a DI-BOX), mégis érdemes volt linkelni, mert aznap is tanultam újat! És én is inkább a keresőket favorizálom, ezzel nincs is baj, ha egyértelműen választ ad egy kérdésre! Üdv!
Nem jól látod a problémát! Itt a helyzet az, hogy többek közt téged sem tanítottak jó modorra, és ezt kifogásoltam előző hozzászólásomban a diszkós emberkének. Mivel nem tanítottak rá, így ezt sem fogod értékelni, és nem érted meg a probléma lényegét, és akinek inge az vegye fel a gondolatmenetet. Így részemről a téma tökre lezárva bármit írogattok, pusztán szakmai jellegű kérdésekre vagyok hajlandó válaszolni, és abban kérdezni. Azt, hogy mi a fórum célja, továbbra is fenn tartom! Ezen kéne elgondolkodni, nem a "ki jobb" és "okosabb" típusú versengésnek kéne bedőlnötök tudattalanul is. Se a fórum, és se az élet nem erről szól.
A személyes sértegetés kár volt! Biztosan valami kapcsolás felmérgelt, pedig én nem bántottalak!
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Sok jó dolgot olvastam. Ami nekem kellene: Az autómat szeretném megcsinálni kiabálósra (pl. mint a family frost). A PDA-ra felvett szöveget nyomnék egy kültéri - kb 60 v. 80W-os hangszóróra. Ehhez szeretnék egy erősítőt. Hogyan álljak neki?
Autós erősítő nem jó? Vagy 12V-ról max 20W@4ohm-ra vannak IC-k: TDA1554, stb.
Vagy mint AliG is tette, az is jó megoldás Bővebben: Link
Nagyon köszi az ötletet. Végül azt hiszem, hogy valóban az autó erősítő lesz a megoldás. Több cégtől is kértem ajánlatot. Sajna mindössze kettő méltatott válaszra és közülük is egy teljesen korrekt módon minden leírt. A hangszóró és az erősítő típus számát, nem félve attól, hogy rákeresek (mert rá kerestem) és találtam is olcsóbban mivel pár száz Ft az eltérés ezért Tőlük fogom megrendelni a hangszórót. Az erősítő pedig megoldódott családon belül. Ha kész teszek fel képet. Köszi.
Az induláskor csak körvonalakban volt meg az elképzelésem és akkor valami hasonlóban gondolkodtam én is. Hozzáértők szerint a szöveg kihangosítására nem a legjobb megoldás.
A célom valóban a figyelemfelkeltés és nem a feltűnősködés. A képet elmentettem, hogy legközelebb majd ilyet csináljak.
A cég elérhetősége: www.rrs.hu
Vagy elkötsz egy rendőrautót , és kiszeded ami tetszik. Lehet ,hogy így sokba fog kerülni...
BEAG/Univox gyárt még HT 220 tölcsért Nyíregyházán. Ez hangszórónak jó.
Az erősítőt meg ehhez nem kell túlzásba vinni. Eléggé érzékeny.
Hali. Csináltatok már G Sub-ot? Mi a véleményetek róla? Haverom szeretne diszkozni a szomszéd faluban, és meg kért, hogy kérdezzem meg hogy szerintetek 4db G sub, elég lenne egy 320 m2-es terembe? Mind a 4db EW-18HN el lenne szerelve.
Nagyon valószínű, hogy elég lenne.
Erősítő kérdése már csak,a láda az tuti elég
Helló.
Olvastam is, hogy említést tettetek itt az Fs audio EW-15h típusú hangszóróról. SZeretnék ilyeneket vásárolni a közel jövőben. És kutattam én utánna sok helyen, de pontos válaszokat nem találtam, vagyis mindenhol más adatokra leltem. Aki tud segítsen nekem legyen olyan kedves abban, hogy: Mekkora a terhelhetősége (névleges/zenei), mekkora az érzékenysége hány hz-tö indul és hol végződik, mekkora a beépítési mérete, hogy mekkora a lengő tekercs átmérő és hogy öntvény vagy lemez kosaras? Köszönöm a segítséget előre mindenkitől.
Helló.
Az emlitett hangszóró terhelhetősége 250/500watt körül mozog. Az érzékenysége az árához képest elég jó, 93-94db.Azt nemtudom hogy hány hz-töl indul( Kb. 45-2000), de azt 100%ra tudom, hogy lemezkosaras.
Köszönöm a gyors választ már segítettél, mert én sok helyen azt olvastam, hogy 500 watt RMS.
Aki még tud információt azt megköszönném ha tájékoztatna, de köszönöm az eddigi infót is. üdv.
Még annyit, hogy amit leírtál annak megfelelően az EW-1501-es adatai teljesen megfelelnek szinte.
Névleges átmérő (coll): 15 Sávszélesség (Hz): 40 - 3K Érzékenység (dB, 1W/1M): 93 Terhelhetőség (W - RMS): 250 Névleges impedancia (Ohm): 8 Az EW-15H széntén ugyanott ezt találtam: Névleges átmérő (coll): 15 Sávszélesség (Hz): 48 - 3K Érzékenység (dB, 1W/1M): 96 Terhelhetőség (W - RMS): 500 Névleges impedancia (Ohm): 8 Várom segítségeteket. üdv.
Az ilyen túl érzékeny hsz-ek től nem kell várni rendes mélyátvitelt. A 40Hz -et soha nem fogod elérni , inkább olyan 70 Hz -től indul. Valamit valamiért! Akkor sokkal jobb lenne ha 90 dB lenne az érzékenysége, vagy inkább 88 dB.Nem kell mindent elhinni , T/S méréssel az érzékenység is kiderül.
A 93dB-sel összejöhet a 40Hz.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Vásároltam 4db mélynyomót RH 15100PRO be is linkelem: http://www.rhsound.hu/hangszorok.rh.146/. Be is építettem mindet külön külön mély ládába és nagyon szépen is szól meg tényleg le adja azt amit tud csak van neki egy ilyen érdekes berregő hangja de nem fúj sehol a mélynyomó körül. Úgy hallottam hogy ez azért is lehet mert új a mélynyomó!? Egy rendezvényen már volt használva de irtózatos szép mélyet adott meg hangos is volt és amikor már nagyobb hangerőn szólt akkor már nem lehetett hallani, a toppokkal együtt meg egyáltalán. Kérlek titeket akinek már volt ilyen jellegű problémája az ossza meg velem hogy hogy orvosolta vagy ha bejáródik elmúlik magától?! Válom válaszotok és előre is köszönöm!
Háát, ennyiből még nem tudni, hogy konkrétan mi is lehet a probléma...
Esetleg egy ötlet lenne: én végignézném a pillét , nem e engedte el a ragasztás valamelyiknél, annak lehet ilyen berregős hangja. Ha mind a 4 csinálja akkor nem szóltam.
A bejáratódást ,úgy lehetett volna ellenőrizni , hogy előtte mérni egy T/S-t , és használat után néha mérni egyet ,és ha nem változik tovább akkor bejáratottnak tekinthető. Vagy csőrezonancia ?
Vagy kompresszió a hangszórón belül valamelyik mozgórész mögötti zárt üregben.
A bevezető szál nincs túl közel a membránhoz vagy a pilléhez? Mert akkor belever és adhat ki érdekes hangot. Vedd ki a dobozból és úgy járasd meg hátha meghallod mi adja a zajt.
Hali!
Nekem anno a sal PA40100-am zizegett egy kicsit (kb ugyanaz mint az RH) A problémát teljes mértékben sikerült kiküszöbölnöm, a rugós kábelszorítók szilikonzsírral való kitöltése által, ugyan is rezonált a rohadék Próbáld ki, hátha bejön. Ja,... egy T-S mérés leközölt adatainak roppant módon örülnénk :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |