Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: „Amikor a hengeren lévő szenzor hőmérséklete 95-110 fok közt van mászkál, akkor az alumínium idomban lévő 150-170 fok közt van. Érdekes.” Lehet, hogy érdekes, de ez a normális, ha távol van a fűtőbetét és nagy a veszteség. Ez egyébként nem hőtehetettlenség, hanem a fűtési rendszer hőellenállása. Nálam beállt bemelegedett állapotban nincs ekkora eltérés...
Mindjárt kimarom...
Látom, hogy az "oroszlánrésze" már kész van
Kimarva:
Átvilágítva:
Sziasztok!
Összeraktam a már többször is kipróbált, átalakított laminátort. Sikerült 1 M Ohm -os potencióméterrel "egymenetben" a sebességátfogást beállítani úgy, hogy 5mm/perc az egyik végállásban, mig a másikban 280mm/perc a NYÁK továbbítása. A hőmérséklethez még mindig nem nyultam, mert a HP festékkel nemigen lesz probléma(?) Még a NYÁK előkészitését kell vegyszeresen is megoldanom a jobb mínőség eléréséhez. (Emiatt vannak hibák a NYÁK-on). Néhány felvételben a már működő eszközről.
Látom a PC-ből kitermelt "HDD-LED" csati bejátszik
Amúgy jól néz ki, mintha gyárilag ilyen lenne! Gratulálok.
Szia!
Nem szeretném elrontani a kedvedet, de lehet, hogy lesz még több verzió is. A nagysebességű áramköröknél lényegesen vastagabb (3* - 4* vastagabb) táp és főleg föld vezetékek kellenek a zavarmentes működéshez. Szia
Szia!
A jelenleg (még) megépített verziónak is hasonló a vonalvezetése, mégis működik. Itt nem nagy sebességű buszokon szaladgálnak a bitek ide-oda. A nyáktervezésben van már némi gyakorlatom, tapasztalatom.
Szia!
A zavarhoz elég sűrűn ki/be kapcsolgatnod az opto és a led néhány miliamperes áramát kb. 10 ns átkapcsolási idővel. Bővebben itt. Nem te írtad, hogy időnként (megmagyarázhatatlanul) más karaktarak jelennek meg a kijelzőn? Nálam a föld vezeték min. 1mm széles, az LCD-nek 5us előkészítési és tartási időt hagytam - soha nem tévesztett karaktert. Szia Idézet: „A zavarhoz elég sűrűn ki/be kapcsolgatnod az opto és a led néhány miliamperes áramát kb. 10 ns átkapcsolási idővel.” Nem vagyok én annyira amatőr! Gondoltam én az ilyesmire és többek közt ezt kivédendő úgy oldottam meg a dolgot, hogy a TMR0 úgy van konfigurálva hogy tizedmásodpercenként generáljon megszakítást. És a fűtés illetve a motor-vezérlés teljes egészében a megszakításban történik, tehát minimum 100ms telik el a PIC motort és fűtést kapcsoló kimeneteinek állapotváltozása közt. Idézet: „Nem te írtad, hogy időnként (megmagyarázhatatlanul) más karaktarak jelennek meg a kijelzőn?” Ennek okára rájöttem; a gond akkor lépett fel ha az időzítő rutinok futása alatt érkezett megszakítás, mert akkor nem emlékszem már pontosan hogy mi okból, de rosszul tárolta el a WREG tartalmát és így nem a megszakítás pillanatában lévő tartalommal tért vissza a megszakításból.
Kezd össze állni a motyóm
Hol vannak a teszt fájlok? A napi 3-5 oldalnál ezt már nem lehet követni Kíváncsi vagyok, milyen lesz
Listázd ki a topik fájlmellékleteit: keress kis fekete-fehér ikonokat a jobb felső oldalon.
De abból nem tudom eldönteni, melyik a "fő" összehasonlítási alap :no:
Ez az http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/d6/d6a89ad2606d3a8428eea...2b.pdf
Mialatt megírtad a választ nekem kb ua. időbe került kideríteni...
ha esetleg a pdf kinyomtatása után nem lene jó a nyomat,akkor innen szedd le a pcb kiterjesztésű file-t,majd nyisd meg circuitmaker 2000 nevű programmal.
Én azt hittem a nyomatóm nem bír ilyen fölbontást,de ha a programból nyomattam ki,akkor minden részlet jó lett a papíron. István Innen
Egy - kettő pad összeér, elég parányi ez a nyák Kinyomtatom újra, a programból, köszi
Pont ezt akartam kérdezni, hogy neked jól nyomtatta-e ki. Úgy látszik csak nekem nyomtatja ki normálisan, másnak nem! Nem értem! De mindegy, mert a PCB-ből simán ki lehet nyomtatni...
Az Adobe reader-ben az oldalátméretezést kikapcsoltad?
Egyáltalán nem érted miről írtam ? Én a lassúfordulatú motor irányváltásához használom a relét . Egyetlen szót
nem írtam a pwm-ről !!
Főleg a szín tetszik, a karcmentes teljesen fekete szín a fogkrémtől van, egy átkenés és kifeketedik a festék, véletlenül sem ront el semmit, és beszerezhető.
Na én ma rászántam magam, és megvettem a drágábbikat, 8300-ért.
Korábban nem volt kitéve, de ma már majdnem megvettem az olcsóbbikat, amikor rátaláltam erre. Persze amikor akciósan 5000 volt, akkor nem volt, most meg van. Gondolom, azért emelték meg az olcsóbbikat is, mert már nem akciós a drágábbik. De amikor 3000 volt az olcsóbbik, nem láttam, hogy az akciós ár lett volna, ezért gondoltam, később is ráérek megvenni. Viszont, ha akkor lett volna az akciós 5000-es, akkor azzal nem vártam volna. Na mindegy...végre jöhet a kísérletezés...
Sziasztok!
Ma meg jött meg amit rendeltem a lamináló vezérléshez alkatrész. Na most véletlen smd 556-ost rendeltem és ilyen kis munkákhoz nincs pákám. Az lenne a kérdésem, hogy nem-e lehetne helyettesíteni csak a hőfokszabályzó részét 555-sel? Csak addig még nem veszek 556-ost. Nagyon fontos lenne. köszi! Roli!
Ahogy nézem szerintem ki lehetne még a motor vezérlést is, mert olyan mintha két 555 lenne egy tokban. javitsatok ki ha tévedek! Mert ha igen raknék be kettőt belőle.
De lehet! Csak elhagyod a motor vezérlést és kész! Amúgy két 555-ös szerintem ugyan az mint az 556-os tehát jó két 555-ös is ha van! A melléklet egy csak hőszabályzó 555-el de még nem volt kipróbálva!
Én sajna nem bírtam ma megnézni. Sok szerencsét a kísérletezéshez!
Köszi! Én is úgy láttam a helyzetet de inkább megkérdeztem.
Kérdezném a drágábbik Tacskós laminálóval rendelkezőket, hogy szerintük mindenféle átalakítás nélkül bele lehet-e engedni a nyákot, vagy muszáj rögtön reszelgetéssel kezdeni?
Azért nem szeretnék rögtön nekiesni, mert jó lenne előbb megbizonyosodni róla, hogy menni fog a dolog a nyomtatómmal, ill. nem szeretném addig elbukni a garit, amíg nem látom, hogy jól működik-e nálam a dolog. |
Bejelentkezés
Hirdetés |