Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   46 / 282
(#) paskujzso hozzászólása Feb 15, 2010 /

S.O.S!
GTRTA 500 gsm kommunikátor bekötésében tudna valaki segíteni. paradox központhoz kellene csatlakoztatnom.
Nagyon sürgős lenne. Köszi előre is.
(#) peti79 hozzászólása Feb 15, 2010 /

Sziasztok!
Van egy riasztóközpontom egy üzlethelységben. A tulaj 4éve nem használta, mert folyamatossan riasztott---most is.
Ki tudna nekem ebben segíteni, hogy mi lehet a baj?
Előre is köszönöm!
Jaj és Te-6 a központ, amiről semmi infót nem találok.
(#) Syn7h37ic válasza paskujzso hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

A bell kimenetre köss egy relét és a relé kontaktusával tudod indítani a GSM-et. Ezt a kontaktot kötöd a bemenet 1-re.
Bővebben: Link
(#) Syn7h37ic válasza peti79 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Fotót tudsz a panelről és a kezelőről csinálni?
(#) sunyeb válasza peti79 hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Rengeteg dolog lehet. Tudni kéne a körülményeket. Kezdettől fogva riasztgat? Esetleg "örökölt" rendszer régi tulajtól és azóta nem működik mióta odaköltöztek? Milyen időközönként riaszt. Volt-e esetleg helyiség átrendezés. Van-e klíma, esetleg függöny az ablakon ami alatt gyorsan melegedő fűtőtest van, hőpapíros fax? De lehet a központ csavarkötéseinek meglazulása, egér rágta vezeték, stb...
(#) Testamentum hozzászólása Feb 17, 2010 /

Bocsnat a kerdesert de meg irtam ezt a gondott sajnos nem tudok beprogramozni egy riasztoberendeset vgyis semmilyent.A hasznalati utasitast semm tudom elolvasni, mert nem tudom melyik lepes melyik uttan kovetkezik.Ha valaki tud segiteni rajtam egy espirit 55 kozpont mely 4 pirt hasznal egyszeru renszer leirna valaki nekem a munkamenetet, hogyan kezded es hogyan fejezed be es megyen is.Halas lennek neki.(eleg lessz a szekciokodok es, hogy ott mit uttsz be).Kosszonom szepen
(#) blackjani hozzászólása Feb 19, 2010 /

Kedves Fórumtársak!

Azt kérdezném tőletek, hogy a dsc pc585 nél a [202] szakaszban mit kell beállítani mert csak azt találtam, hogy " Itt kell letiltani és engedélyezni a zónákat."
Sajnos bővebben nem írnak róla úgy mint a többi szakasznál.
Köszönettel: Jani
(#) sunyeb válasza blackjani hozzászólására (») Feb 19, 2010 / 1

Ott tudod letiltani a nem használt zónákat. A szekcióba belépve a szám billentyűk nyomogatásával tudod ki- be kapcsolni a zónákat. Alapállapotban az összes engedélyezve van. Jó rég programoztam 585-öt riasztó célra (kommunikátornak tűzjelzőhöz nem olyan rég), de ezt a szekciót emlékeim szerint sosem bántottam. A 001-be a nem használt zónák tipusát 00-nak veszed és ennyi.
(#) blackjani válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Köszi a gyors választ!
(#) blackjani válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Esetleg még annyit kérdeznék, hogy a leírásban az van, hogy a kezelő zónáját nem lehet deol-ra kötni-progizni. Akkor viszont a többit sem lehet. Viszont valahol azt olvastam a fórumon, hogy nyugodtan lehet és akkor is működik. Esetleg tapasztalat?
Előre is köszönöm.
(#) toan válasza blackjani hozzászólására (») Feb 19, 2010 / 1

A régi billentyűzeteknél csak 1 ellenállást lehetett a billentyűzetbe tenni. Ettől függetlenül a központ lehetett DEOL. Amióta kijöttek az új, PK típusjelzésű billentyűzetek (fehér, lefelé nyíló ajtóval), azóta a kezelői zónába annyi ellenállást kell tenned, amennyit a központ zónáiba is teszel. Tehát a billentyűzeti zóna követi a központ beállítását. A régi billentyűzetbe (pl.PC1555) csak 1 ellenállást tegyél.
(#) szanyipityu hozzászólása Feb 19, 2010 /

Sziasztok van egy dsc1565 köszpontom, vettem it mini gsm kommunikátort, hogy lehet a kettőt összehozni
(#) blackjani válasza blackjani hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Köszi!
Ez a kezelő csak PC1555RKZ, akkor gondolom régi, csak 1 soros ellenállás kell hozzá.
És a központot akkor ettől függetlenül DEOL-ba programozni? [013] szakasz 2-es opció?

Köszönöm előre is!
(#) toan válasza blackjani hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Igen, a billentyűbe 1db soros ellenállás, a központ meg lehet DEOL a 013 2-es opciójában. Ahogy mondod.
(#) hajdumihaly válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Szia!

Pontosan úgy csináltam mindnet, nekem a notin van soros port és nem látja aközpontot. Gyári kábel + CD. Olyat hallottam, hogy az átviteli sebességgel is lehet gond. Hova kell állítani?

üdv.
(#) Syn7h37ic válasza hajdumihaly hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Minden gyári alapértelmezés szerinti, nekem pl. 9600.
De ha így sem megy akkor próbáld ki ezt a kis progit.
A TXT-ben benn van, hogy mit hová kell másolni.
(be kell másolni a system32 könyvtárba az xp-n belül, majd elindítod a progit. )
Érdemes az exe-t kidobni asztalra, hogy ha nincs rá szükség, akkor csak le kell állítani.
Ez sajnos az XP marhasága, hogy nem kezeli normálisan a soros, és párhuzamos portokat, a régi dos alapú módban. Erre jó ez a progi, de ez sem csodaszer, pl. a régi Notifire tűzjelzők sem akaródznak menni XP alatt, csak win9x alatt.
(#) mrpriest válasza szanyipityu hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Nem kaptál hozzá leírást?

Írd be gugliba GSM mini és az első találat mindjárt egy
pdf lesz.

Jól le van írva minden.
(#) szanyipityu válasza mrpriest hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Kaptam leirást, de nem tudom eldönteni hogy mit hova kössek.Dsc köszpontott hogy programozzam, csináld magad riasztos vagyok.
(#) Mediair hozzászólása Feb 21, 2010 /

Most probálkozom elöször DLS használatával.
Azt irja ki, a "panel válaszára várva" után, hogy "Hivási Folyamat megszakitva. A panel nem válaszolt a kommunikációs kérésre. Megj.: Valószinüleg néhány táblázatot sikeresen kommunikált, ezért ajánlott, hogy újra telepitse a kapcsolatot, ahhoz hogy befejezze az eredeti kommunikációs kérést"
A 499-es és a *6xxxx5 természetesen bejártam, ezen kivül még min változtassak, hogy müködjön?
Várom a segítségeteket.
Köszönettel Mediair
(#) Syn7h37ic válasza Mediair hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Ha van telefonos kommunikáció, azt a letöltés idejére kapcsold ki, ez a 380 szekció 1-es led kikapcs.
(#) Mediair válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Nem müködik.
Amit nem írtam: 1565 2P, 1555 kezelő
Most ezen probálnám ki.

A típus lényegtelen, ugyanott van mindegyik telefonos kommunikáció. (585,1565,5010,5020, 1616,1832,1864)
A *6 opció nem kell. (pár post-tal ezelőtt már leírtam miért)
Csak *8 5555 499 5555 499

Gyári kábel, vagy épített kábel?
XP, Vista, Win7, win98, milyen oprendszer?
Valós soros port, vagy USB-soros átalakító?
Melyik DLS?
DLS 1.2, 1.3, 2002?
A DLS beállítások jók?
A direct link beállítás a használt com porton van?
úgy nagyjából ezeket kell átnézni.
Vista, Win7 alatt nem megy!
(#) toan válasza Mediair hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Eszközök/Modem konfigurációban a "kimenő" mappán állítsd be, hogy DSC PCLink. Ezután a portot állítsd be megfelelóen. Lehet, hogy az USB-Soros átalakítód nem azt a portot használja, ami itt be van állítva. Ha kell használnod USB-Soros átalakítót, akkor nem mindegy milyet használsz.
(#) Mediair válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Gyári kábelt vettem + usb átalakitó, A delton-ék írták meg a lemezt: DLS 2002 (ha az inditó ikonját nézem akkor DLS3_32-t ír)
Így csináltam:
1-USB átalakító telepítés
2-DLS2002 engine only setap
3-DLS2002 int products - (internacional beállítás)
4-DLS SP1A
5-DLS driver-ek
6-Inditás után modem konfiguráció 4-es port beállítás
7-új ügyfél, tipus beállítás
5-csatlakozás
7-egy szekció letőltését kértem
8-"engedélyezze a panel komunikációt"
9-*8 1565 499 1565 499
10-"várakozás a panelra" kb 30 mp és utána amit már írtam.

Két gépem is van, xp és vista is mind a kettő ugyanúgy csinálja. Ha azt mondod, hogy a vista nem, jó akkor azzal nem is bajlodok tovább. Megnéztem az eszközkezelőben, com4-en van az usb átalakitó, így azt állítottam be.(így kezdtem)
A port beállításánál bit/másodperc-nél mit állitsak be? Itt lehet-e hiba?Most 1200-ra van állítva.
Átolvastam az egész forumot, és nem találtam benne ilyen kérdést, ezért kérdeztem. Egyébként már korábbi beírásaid is segítetek nekem.
Holnap este fogom folytatni a babrálást.
Köszönöm a türelmedet.

IMG_1640.JPG

(#) pilota válasza Mediair hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

próbáld meg egy másik usb átalakítóval, ha nem a DSC ajánlottat használod. nem mindegyikkel megy...

Az Aten USB-RS232 átalakítóval biztosan megy, én is azt használom. Van pár POST-tal feljebb egy kis progi (userport), azt dobd fel, a leírás benne van hogyan használd.
A com beállításnál a gyári alap teljesen jó. A túl lassút sem szereti a DLS. 9600 tökéletesen megfelel.
A többi jónak tűnik.
(#) palya00001 hozzászólása Feb 22, 2010 /

Sziasztok!
Nem pontosan riasztóközponthoz fűződik a kérdésem.
Mostanában szeretnék riasztóval ellátni külterületen lévő 55m * 75m telket ahol nincs 230 V. De van 4db 75 W-os napelem és hozzá 6-8 db 100 Ah aksim erről szeretném megoldani az áramot. Az a baj, hogy a mozgásérzékelő szóba sem jöhet, mivel a telken nagytestű kutyák(kaukázusi) és birkák mászkálnak. Magamtól infrasorompóra gondolnék, de nem ismerem őket,nem tudom milyen központot válasszak ami esetleg csak 12V -ról megy. Tudna -e valaki ebben segíteni, a lehető legegyszerűbb, a legkevesebb áram felvétellel megvalósítani. Meg mondjuk az ár sem lenne mindegy.
Előre is köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza palya00001 hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Az infrasorompó jó, ha pl. kerítés tetején van, vagy úgy kiépítve, hogy ne keresztezze egy állat sem. Központnak pl. egy DSC pont megfelelő. Tud üzemelni csak 12V-ról.
(#) palya00001 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

Én úgy gondoltam hogy kerítés elé lerakom. Az élé kell még egy villanypásztor. Bővebbet tudsz e mondani az infrasoromróról mennyit fogyaszt, kell-e fűtés vagy ilyesmi és h a környezeti hatások mennyire befolyásolják.
(#) mrpriest válasza szanyipityu hozzászólására (») Feb 22, 2010 /

A bekötés, gondolom, tiszta.

Programozásnál állítsd be a telefonszámot
[301] 123456789

Erre a számra fog vonalat szimulálni a gsmmini.

[310] beírhatsz bármit pl: 0001

[360] ide Contact ID kell tehát 03

Tudnom kéne, hogy milyen eseményekről akarsz
értesítést küldeni.

Riasztás, nyitás, zárás stb.

Persze, ha figyelőszolgálatra akarod kötni akkor másképp kell.

kevés az infó.

Esetleg Skype ?
Következő: »»   46 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem