Fórum témák
» Több friss téma |
Mellékelj rajzot és képet a nyákodról. Milyen kapcsolást csináltál a 2030-hoz? Szimpla, vagy +/- tápos?
Hello
Bővebben: Link Ezt csináltam meg, most megoldottam már szól, de valahogy gyengének tűnik, egy 8W 4 Ohm-os hangfalat raktam rá, de pl basszusnál torzít. valamiért nem az igazi.
Azért torzít, mert klippel, az impulzus csúcsokban. Szimpla 12V-ról ne várj tőle csodát, hiszen a 5-6W leadására képes csupán. Hidalva kéne megcsinálnod +/- 16V -ról, úgy már jobb volna a helyzet.
Hello
Köszi a választ, esetleg megtudnád mutatni egy kapcsolási , bekötési rajzzal hogy kellene hidalva össze rakni?
Hello
Ahha már látom 2 tda2030-ról lenne szó hídba, igazából nekem 1 is elég nem kell nagy teljesítmény, és ha 18v-ról hajtanám?
Úgy már tudna kb 14W-ot.
Az adatlapja szerint +/- 18V.
Én csak mérőerősítőnek használok ilyet, az ARTA boxomhoz, ott +/-15V-ot kap. Miért nem próbálkozol valami autórádiós ícével, pl TDA 7384, 7385 ...stb-vel. Ezeknek hidalt kimenetük van és 4 Ohm -ra leadják csatornánként a 20W-ot, még 12V-ról is. Pár kisebb kondin kívül szinte semmi más nem kell hozzá, modernebb autórádiókból akár bontani is lehet és szerintem jobban is szól mint a 2030. Mivel 4 csatornás így akár 4 db szélessávú hangszórót is hajthatnál vele, amíg a tápod bírja
Hello
sajna a forum rosszul linkelte, tda-2030a +-22v ot bír el. TDA2030A Másik problémám, hogy rákötöm a feszültséget szól egy 10mp ig aztán elhalkul és semmit nem hallani, enyhe kis sípoló búgó hangot. Mitől lehet vajon?
Azért csak vigyázz a +/-22V-tal. Az ugyanis az "absolut maximum ratings", azaz felette könnyen elszállhat az ícé.
Van hűtés az ícén? Nem záródik valahol rövidre a kimenete? Csak azért, mert védekezésből is így szokott csinálni
Hello
19,5V 3,34A-rel hajtóm, hűtése van az ic nek persze, ja és rájöttem az eggyik ellenállást rosszul kötöttem be, ez okozta a hibát, most már tökéletesen megy, ha szeretnék egy hangerő(gain) szabállyozot rá rakni azt hogy tegyem? egy sima potmétert berakok valahová? Elég kezdő vagyok még,
19,5V -ról, 3,34A -t felvesz?? Nemmondod...
Ezt meglehetősen sokallom egy db 2030-tól. A bemenetére tegyél egy 47k log-os hangerőpotit. Itt megtalálod a bekötését.
Hello
Nem mértem le mennyit vesz fel, csak azt írtam hogy az adapter amiről hajtom 19,5V és 3,34A ad le. Köszi az infót megnézem.
Ja, értem. Biztosan ráírták az adapterre a max áramot amit elbír. Ugye?
Hello
Mint mondtam kezdő vagyok még, így gondolom baromságot mondtam mind1 amit tudok hogy a tda-2030A -+22v 3,5 A bír el max, én meg egy adapterrel hajtom ami a ráírtak szerint 19,5V 3,34A ad-le Lényeg hogy most működik!
Így van, lényeg hogy jó.
Milyen előfok lesz hozzá? Gitárhoz lesz? Ha kellenek gyári rajzok, akkor van egy halom. Nekem ez az új művem, egy 1986-os Marshall JCM-800 alapján. TDA 7294 híd van utána, ami egy eminence beta-10 -et hajt.
Hali
Igen egy gitárhoz lesz majd, előfok hát még nem tudom Szeretnék majd torzítót is, meg hangszín szabályozót. Szóval lesz még mit csinálni, Néztem hogy lehet kapni kit-et, pl Bővebben: Link Ez jó lenne hozzá? Csak ugye és most 20v környékén játszadozom ez az előerősítő meg 12v-os
Jó kis cucc ez is kit-ben volt?
Neeeem...ez nem kites cucc
Még soha semilyen kitet nem vettem. Gyere át ide !!! Egy kicsit frekventáltabb topik.
Akkor nagyon profi vagy
Nyákban benne a beillesztési rajz, azt mondanám gyári a cucc Jaj , kérdezni akartam, miért pont 47k log poti kell? és ha nekem van itthon hogy tudom megnézni hogy hány k-s?
Semeddig sem tart rávasalni. Így legalább nem a monitor előtt kell beforrasztgatnom
Azért kell log, mert hangerőnem az való. (hosszabb magyarázat helyett) Ha nem tudod hogy hány k Ohm -os, akkor mérd meg műszerrel
Próbáltam, de egyfolytában ugrál az érték, szép lassan lépked felfelé
Egyszerűen, csak a két szélső lábon mérj egy ellenállást és megtudod hogy hány kOhm-os.
Azért kell logaritmikus poti, mert az elektromos jel szintje nem egyenesen arányos a hangerővel.
Ma délután, bőrruhába öltöztettem a kombómat
Már csak elő/hátlap és rács kell rá hogy végre kész legyen Íme:
Sziasztok!
/Ide írom, mert itt nagyobb a pörgés!/ Szóval , ma kész lett a gitárkombóm ... majdnem. Ugyanis mindenre gondoltam, csak a zengetőre nem! A zengetőmnek van két vége, két tekercse, és kétféle feliratozása... Az eredeti fémbe ütött felirat, pont az ellenkezője a matricázottnak. Azaz az INPUT felőli RCA alatt sárga matrica "ausgang", az OUTPUTNÁL meg az "eingang" ! Most nem tudom, hogy a németeknek higgyek, vagy az angol feliratnak! Jelenleg a két tekercs 2kohm, és 4ohm. Nekem is egyértelműnek tűnt, hogy a 2kohm-os a kimenet, ezt is kapta a második csőfél, ugyanakkora erősítéssel, mint a síma bemeneté... A zengető meghajtását, mint azt már egy másik topicban olvastam, megpróbáltam ellenállásosztással egyből a teljesítménykimenetről meghajtani, de sikertelenül, ugyanis gerjed rá! Nos, jó érték a bemeneti tekercsnek az a 4ohm ? Több csöves rajzot megnéztem, trafóval hajtják mindben, a vermonában is trafóval volt hajtva, csak tranzisztoros erősítőről! /tán/
Sziasztok,
lenne egy olyan kérdésem hogy van egy kombóm és azt szeretném keverőre kötnti a line out keresztül. Ennek a kábelne is árnyékoltnak kell lennie? vagy elég egy sima 2 eres kábel is.
Igen, árnyékolt kell, hacsak nem szeretnéd a hálózati 50Hz-et is hallani a zene mellett.
És olcsóbb volt megépíteni, mintha megvetted volna?
Jól látom az H2000-es(Videoton) hangszóró?
Hali!
Ilyen kis méretű (18 kg), ekkora tljesítményű (150W) kombó nem nagyon van a piacon, másfelől pedig eléggé rendhagyó, egyedi konstrukció. Kb 40 Ft volt az anyagköltsége, tehát nekem megérte. A hangszórója Eminence Beta-10A tipusú, 35 literes reflexben van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |