Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális távirányító
Lapozás: OK   9 / 49
(#) plazmás hozzászólása Márc 5, 2010 /

Sziasztok! Ha tud valaki, légyszi segitsen. Van 1 RM-950 E univ. távirányitom. A tv-hez müködik, de nekem a HE@D beltérimhez kellene. A papiron, e tipushoz nincs kód. Béla
(#) Inhouse válasza plazmás hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Biztos van rajta kódkeresés, amikor folyamatosan váltja a kódokat és kikapcsolás jelet küld...

Üdv
Inhouse
(#) plazmás válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Köszi!
(#) plazmás válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Szeva! Bocsi, hogy rád ragadok. Az a helyzet, hog a papiron , magyar forditásnak nevezett akármi, nekem héberűl van. Ezért nem tudom a kódkeresőt használni.
Szeretnélek megkérni, hogy részletesebben ird le a kezelését. Előre is köszönőm. Béla
(#) Inhouse válasza plazmás hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Rakd be ide az angol nyelvűt, azzal hátha előrébb leszünk...

Üdv
Inhouse
(#) plazmás válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

A németen kivül, csak szláv nyelvek vannak rajta. Az igazság, hogy csak kölcsön kaptam a kollegámtól. A sajátom Lidl-s, URC-L-639. 3 éve megvan, eddig semmi gond nem volt vele. 1 hónapja, csutkára lehallkitóttam, azóta nem tudok rá hangerőt adni. Szóval ez a valódi próblémám.
(#) Inhouse válasza plazmás hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Mondjuk azért a Google-ban rákereshettél volna...az első találatban és a másodikban is van pdf link, amiben manual van hozzá...

Kapcsold be a TV-t.
Nyomva tartod 5s-ig pl. a TV gombot amíg a LED el nem kezd villogni.
Beírod, hogy 0 0 1, aztán a LED 2-őt villan.
Tartsd nyomva kikapcs gombot és elkezdi küldeni a kódokat, kb 15perc. Ha kikapcsol a TV, engedd el.

Próbáld ki, ha nem tökéletes, kezd újra, az előzőleg talált kód után kezdi a keresést.

Hopp, ja eredetileg nem a 639-hez kerestél...?

Az RM-950 is fenn van a neten:
Kapcsold be a TV-t.
Nyomd meg egyszerre a TV és a SET gombot, amíg a LED világítani nem kezd.
Nyomd meg a SET gombot újra, a LED villogni kezd.
Nyomd meg a kikapcsoló gombot egyszer, a keresés elindul. Ha megnyomod a SET gombot közben visszafelé kezd keresni.
Ha kikapcsolt a TV (meg van a kód), akkor nyomd meg a TV gombot.

Természetesen közben a TV felé kell tartani a távirányítót. Ha nem TV-hez kell, akkor a készülékhez tartozó gombot nyomd a TV helyett.

Üdv
Inhouse
(#) szabo.eduard hozzászólása Márc 10, 2010 /

Helló mindenkinek az lenne a gondom hogy van egy BOMANN CTV577VT típusu tv-m és vettem hozzá egy URC22B UNIVERSAL tipusu távirányitót és nincs kod a kézi könyvben tudna nekem valaki segiteni a gondomban!!!???
(#) Inhouse válasza szabo.eduard hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Te sem ismered az internetes keresőket? Komolyan nem értem ezeket a kérdéseket...

:google:

URC22B UNIVERSAL

Ha nincs benne konkrétan a Bomann TV, akkor automatikus keresést kell választani. Vagy vettél volna inkább egy SilverCrest-et a Lidl-ben....

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza plazmás hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Plazmás!

Zsörtölődés ON

Nagyon szívesen!

Zsörtölődés OFF

Üdv
Inhouse
(#) szabo.eduard válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Helló az auto keresés hogyan müködik pontosan leírnád?amugy nem vagyok valami profi ezek terén h milyet vegyek ezvol a közelben!!! csak a fene sem tudta hogy ennek a ratyi tv-hez nem lesz kód!
(#) szabo.eduard hozzászólása Márc 11, 2010 /

ráröttem álitólag a SET+TV1 majd ismét a set amig nem kezd vilogni a led utánna a kikapcs gomb folyamatos lenyomásal keresné a tvt de már egy 20 perce tartom de eddig még semmi! lehet nem lesz jo?

Idézet:
„ráröttem”

Örülök, hogy rájöttél, ne haragudj, hogy válaszoltam a kérdésedre. De tényleg, bocsánat, többé nem fordul elő...

Idézet:
„lehet nem lesz jo?”

Lehet...

Üdv
Inhouse
(#) szabo.eduard válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Semmi gond de lenne még egy kiss gondom hogy kiprobáltam egy másik tv-n amelyikhez meg van a kodja reagál is a tv a távirányitora de itt a gond hogy nem mindenre reagál sok funkció hiányzim mint pl:hang meg ilyesmi! mi lehet a gond és orvosolható e!?

Idézet:
„Semmi gond de lenne még egy kiss gondom”

Na ne, ezt már tényleg ne...komolyan nem hiszem el...ez kész... :eek2:

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 12, 2010 /

eduard után felocsúdva...bár még a hatása alatt vagyok, mindig kifogom ezeket az arcokat...

A Lidl-s újabb fajta Silvercrest távirányítóról pár szó:
Jónak tűnik, ami egyből szembetűnő, hogy csak 8in1, nem 10, de ez egyáltalán nem gáz, bőven elég és logikusabban is van megadva. Aztán ami érdekes az a gombok megvilágítása, igaz piros, a kijelző meg kék, de azért jó. 4db mikroceruza kell bele, gondolom a világítás is közre játszik benne. A súlya meg is van. A számgombok felülre kerültek, szerintem jobb így. Több gomb van, de még mindig nem sikerült pl. open/close-t, subtitle-t, audio-t rakni rá. Van viszont külön léptetés és tekerés, bár a gyári program szerint az én Orion DVD-mnél fordítva működik. Több készüléket tud, más a kódolás, mint az előzőnél, de csak látszólag. A négyjegyű számból csak a vége kell, mert itt nincs készülékcsoport előszám.
A tanítást még nem néztem, majd ezután, de gondolom hasonló.
Ja, egy negatívum, az óra nem tudja a 24órás kijelzést, AM/PM van csak. Fura még a navigálógombok keménysége...
Hopp, majdnem elfelejtettem, dupla infra LED van benne, falról mandínerből is viszi pl. a TV-t!

SilverCrest URC 801
Artikelnummer: 41858

Üdv
Inhouse
(#) vasnavigator hozzászólása Márc 13, 2010 /

Sziasztok,

Nekem is sikerült hozzájutnom 1 ilyen távkapcshoz...

Nem semmi szerkezet!
A listájában nincs benne a Hyundai digi beltéri(elvileg nem ismerné), de minden funkcióját teljes mértékben kezeli! Ugyan ez a helyzet a Nevi "márkájú" asztali DVD lejátszóval, őt is teljes mértékben viszi...Apáméknál Orion TV, és video szintén zenész....
Amit hiányolok, hogy a világítást nem lehet teljesen kikapcsolni. Tanulást nem próbáltam, de azt hiszem nem is fogom, mert minden megy elsőre...
Ennyi pénzért ez nagyon megérte

Csak ajánlani tudom mindenkinek....

Üdv.

Vasnavigator
(#) Inhouse válasza vasnavigator hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Hogyhogy nem lehet a világítást teljesen kikapcsolni?

Üdv
Inhouse
(#) vasnavigator válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

A könyv szerint nem lehet teljesen kikapcsolni... Azt szeretném, hogy egyáltalán ne világítson..

Idézve:

"Nyomja meg a világítás gombot a háttérvilágítás bekapcsolásához. A háttérvilágítás 5 másodperc után kikapcsol.A bekapcsoláshoz nyomja meg újra a gombot! Nyomja meg újra a világítás gombot a háttérvilágítás kikapcsolásához"

Üdv.

Vasnavigator
(#) vasnavigator válasza vasnavigator hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Én kérek elnézést!!!

Megpróbáltam, be-ki a világításnak, és már nem is működik.... Bevallom, nem próbáltam eddig, mert nem azt írta, hogy a világítás teljesen kikapcsolható...

Üdv.
Vasnavigator
(#) szucs.sandorne hozzászólása Márc 19, 2010 /

Tisztelt Somogyi ÚR!
Van egy URC 1 home by somogyi távirányítónk és LG tv-hez szükséges kódszámot szeretném megtudni amennyiben tud ebben segíteni.
(#) kadarist válasza szucs.sandorne hozzászólására (») Márc 19, 2010 /

Kedves Szűcs Sándorné!

Kedves kínai barátaink nem tartották fontosnak eme jelentős koreai gyártó kódjainak beleintegrálását ezen távirányító memóriájába.
Javaslom a Goldstar, Samsung, Orion és Philips kódok kipróbálását, esetleg az automata keresési funkció használatát.
Bővebben: Link

Üdvözlettel: Somogyi ÚR.
(#) vasnavigator válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Inhouse,

Azt nem tudod véletlenül, hogy hogyan lehet szétszedni a Silvercrest-et sérülésmentesen?

Nézegettem, kiszedtem belőle a 4 csavart, de nem mertem feszegetni, nehogy eltörjön.
Ami miatt szét akarom szedni:

1. Nem tetszik a piros fény...
2. A CH- nagyon érzéketlen...(1 hét használat után ez normális?)
3. A középső fényes "gyűrű" alatti gombokat szeretném kicserélni (az OK gombot is)...
(#) Inhouse válasza vasnavigator hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Nem tudom, nem szedtem még szét, de egyelőre nem is tervezem.

Nekem nincs még vele bajom, itt még a piros színt is elviselem, bár én sem értem...

Sokkal több kódot tud és azon belül több funkciót, mint az elődje. Alig kellett 2-3 gombot még rátanítanom. Viszi a Kenwood erősítőt, az Orion DVD-t (ezeket előtte csak részben vitte), a DigiTV-s Hyundai beltérit (itt még pár dolog lenne, de mivel nem kell sűrűn állítani, ezeket lehet a gyárival csinálni). A Thomson TV-t is viszi, és sokkal erősebben, mandínerből is...jó vétel volt.

Mi a baj a középső gombokkal? Miért akarod őket kicserélni?

Üdv
Inhouse
(#) vasnavigator válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Marha nagy hangjuk van, és zavar... Igaz nem sűrűn használom, de jobb lenne, ha olyan "néma" lenne mint a többi!

Nekm is visz mindent szerencsére (Hyundai digi, Nevi DVD, Daewoo tv)

A világítás szín: fehéren jobban tetszene...

Akksival(900mAh tronic) nem sokáig bírja, meg a kijelző kontraszt is gyengusz, csak kb. 45*-ban kiértékelhető.
Most elem van benne, meglátom milyen lesz.

A CH- meg eléggé zavar, hogy alig reagál.

Az, hogy falról is megy... Igen, ahogy néztem, az elején a két szélén IR Led, középpen fotodióda...

Üdv.
Vasnavigator
(#) Inhouse válasza vasnavigator hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Mert ezek a középső gombok szerintem NYÁK-ba forrasztható gombok, vagy lemezkorongok, a többi meg a hagyományos gumilapos. Tehát ezeket a középsőket lehet, hogy ki tudod cserélni, de ugyanolyanra...

Akkumulátor nem való távirányítóba; önkisülés, kisebb feszültség...

A kijelző az előzőnél is úgy működött, hogy inkább csak 45fok dőléssel látszott, de szerintem direkt.

Üdv
Inhouse
(#) oregdiak hozzászólása Márc 26, 2010 /

Sziasztok.
Van egy Dimarson TV-m, vettem egy URC 3940-es univerzális távirányítóm.
Sajnos a dimarson nem szerepel a códlistán.
Mit lehet tenni, milyen kódot tehetek fel rá?
A segítséget előre is köszönöm.
A régi távirányitó typ: NP41-A.
(#) vasnavigator válasza oregdiak hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szia,

Automata keresést próbáltad?
Ha nincs benne a táblázatában, az nem jelenti azt, hogy nem tudja.... Én is így voltam a Lidl-s távval, nincs benne, de megtalálta....

Üdv.

Vasnavigator
(#) oregdiak válasza vasnavigator hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szia.
Felhívtam a szerviz telefonszámát, és amit csak lehetett kipróbáltunk. Most visszavittem a távirányítót és egy másikra-URC3426-ra kellett volna cserélnem, de azt meg nem kaptam az Elekro World-ben.
Ha esetleg abban tudnál(tok) segíteni, hogy a fenti typ.-t hol próbáljam meg beszerezni.
Addig is kösz.
Üdv.
oregdiak.
(#) Inhouse válasza oregdiak hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Menj el a Lidl-be és nézd meg, van-e még a SilverCrest-ből...

Üdv
Inhouse
Következő: »»   9 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem