Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » OBD (autós) készülék
Lapozás: OK   38 / 60
(#) jozsi66 válasza attika hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Én innen építettem az enyémet http://www.obddiag.net/allpro.html#Project_Overview Azt, hogy mennyibe fájt már nem tudom vannak hozzá még cuccaim, de tartok tőle hogy nem nagyon éri meg vele bajlódni. most olvasom, hogy ABS problémád van azt ezzel nem igen tudod orvosolni szerintem.
(#) russiangt válasza jozsi66 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Szia!
Az MC33290 és MC33390-et hol tudtad beszerzni ?
(#) attika válasza jozsi66 hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Lassan már nem érdemes szerintem megépíteni,mert ha jól kifogod akkor már 10ezerért kapsz gyárit,meg a másik nem is tudom honnan lehetne szerezni elm ic-t,mert a pic-be égetendő progit még sehol nem tették közre.Azóta keresgéltem és amit találtam progi elméletileg daewoohoz jó lenne winaldl a progi neve.De sajnos ez angol és nem nagyon értem,max ha minden kötél szakad marad a szakszerviz.
(#) (Felhasználó 1542) válasza attika hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

(#) attika válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Köszönöm a linket,ez a elm327nek a forráskódja??
(#) (Felhasználó 1542) válasza attika hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

18f8x8x Itt vagyon:Bővebben: Link még atmelos verzió is van.
Eredeti elm327 bin-t nem fogsz találni;ugyanis jogvédett és nem tudod kiolvasni a pic-et sem.

Az itthon kapható -olcsó- gyári olvasók 90 %-a is csak klón(kínából). Ezek nem olvassák az obd-1-es dolgokat.
Ha mindenáron építeni akarsz akkor a jozsi66 által ajánlottat építsd meg. A kínai klón is ehez hasonló (pic18f258).
(#) attika válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Köszi szépen a sok információt,meg a linkeket.Valamelyiket megépítem,a daewoo meg megy szervizbe a vag-com-ot kezdtem el tervezgetni,de sajna nem nagyon haladok még vele,ha már daewoot nem tudok olvasni legalább a volkwagenekkel boldoguljak
(#) pityu_18 válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Szia.Az igazi ELM támogatja a sima OBD-t is???
Am ezek a klónok is jók nem?
(#) dweamer hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van olyan áramkör szimuláló program, ami ismeri a MAX232, SI9241-es ic-ket?

Mert hogy anélkül nem tudom, lepróbálni mielőtt megépíteném valamelyik OBD csatlakozót, hogy az valóban jó-e.

Multisim, circuit maker nem is meri mind a 2.
(#) dweamer hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sorry! lemaradt:

A MAX232 helyettesíthető FT232-vel? Az nem okozhat problémát. (hogy USB-s legyen mert nem sok laptopon van manapság RS-232)
(#) (Felhasználó 1542) válasza dweamer hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Az rs 232 csak simán szintillesztést végez 12v-ról(rs232) 5v-ra (rs232-C). tehát az adási ágon leosztod ellenállással 5 v-ra. Vételi oldalon pl optocsatolóval erősíted az 5v-ot 12v-ra.

Az ft232 csak abban az esteben jó neked ha szabványosan használod a portot. Nekem winlirc-nél nem működött.
(#) budain hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Sziatok !
Honnét lehetne megtudni, hogy milyen OBD protokol van az autómban ? Opel astra f 16v X14XE 1997.
(#) tompika72 hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Sziasztok!

Csatlakoznék az előző kérdéshez én is!

Astra G X17DTL 1998

Köszi!
(#) Dudus válasza budain hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Gyártóspecifikus OBDI van benne. ( Ha jól emlékszem KW82)
(#) Dudus válasza tompika72 hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Lásd lent.
(#) Peti.Janka hozzászólása Ápr 5, 2010 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy egy 2004 es opel combó Km számlálója 140000 km en ál, víszont szerintem vissza lett állítva. Ki lehet ezt valahogy deríteni? 13as közösnyomócsöves diesel CDTI. olyan hibák jönnek elő rejata ami állítolag tipushiba csak jóval később szokott előjönni. Céges kocsinak kaptam, és nagyon érdekelne, hogy mennyi lehet a valós!
Előre is köszi mindenkinek!
(#) gyumil válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

AB-COM -mal, vagy más opeles eszközzel ki tudod olvasni az ECU -ból a kilométerállást. Ő külön számolja magának.
(#) Peti.Janka válasza gyumil hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia! Haezt megépítem azzal menni fog?
(#) gyumil válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Persze, ezzel mennie kell, bár nem vagyok benne biztos, hogy a rajz hibátlan-e. Az L vonal nem az RTS-ről van meghajtva, és le is kéne terhelni 510 ohmon.
Ettől még mehetne szerintem, mert úgy néz ki, hogy a "K" -ról van meghajtva. Dee, újabb Opelek már nem használnak L-t. Ki kell próbálni, ha nem jó nézz szét, itt van fennt pár rajz. Én a "Blafusel" félét építettem meg, az tök jól szuperál.
(#) Peti.Janka válasza gyumil hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Erre gondoltál? És azt a progit amit te használsz honnan lehetne letölteni?
(#) gyumil válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Igen, nekem ez van meg, csak SI9243 -mal.
A progit viszont passzolom.
(#) Z_zoli hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Hello
Volna egy ill. 2 kérdésem:
Van egy 1,2-es Fábia 2004-es,
Ehhez milyen interfacet ajánlotok??
És milyen progit??
Vagy körülnéztem és van USB-s OBD2 a neten 20 euróért az jó lenne rá??
Mert most volt szerviszben és ott a vag-com programot használták com porton keresztül.
Letöltöttem a vag-com demót és ott an olyan funkció h alapbeállítások na ott miket lehet vele állítani??

a válaszokat előre köszi.

ÜDV
Zoli
(#) tompika72 hozzászólása Ápr 14, 2010 /

Sziasztok! MC33290-re van infótok, hogy honnan lehetne? Illetve OBD dugó szintén...ami nem horror összeg.
(#) attika válasza tompika72 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Szia.

Obd dugót innen az MC33290-hez meg már volt hozzászólás olvass vissza egy kicsit.
(#) budain válasza Dudus hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Köszi a választ.
Melyik illesztőt építsem meg hozzá ? Midegyikhez az van írva, hogy obd2, jó az az obd1 -hez is? Nekem 16 lábú csatim van.
(#) tompika72 válasza budain hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

(#) Syn7h37ic hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Sziasztok.
Suzuki Grand Vitara '98-as csatlakozó kiosztása nincs valamelyikőtöknek?
Elsősorban az kellene, melyik lábak összezárásával lehet kivillogtatni a hibát...
(#) barany165 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Szia! Ezt a tipust 3féle motorral is szerelték így most a G16A motorkódúhoz probálok feltenni:
Üdv!
(#) barany165 válasza barany165 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Az is lényeges, hogy autómata, vagy manuális váltó! Írj motorkódot, MT ill. AT! Üdv!
(#) Syn7h37ic válasza barany165 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Manuális váltó, a motorkód G16BS
Következő: »»   38 / 60
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem