Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezt sejtettem én is, köszi a gyors választ!
Nemtudom mennyire szabad webbolt címnek a linkjét leírni, de a kérdésem arra irányul, hogy abban a boltban a legolcsóbb ellenállások mind 0.6W -osak. Ha 5nél többet rendelek 2ft/db.
Aki ismeri az oldalt tudja, hogy 100db felett mégolcsóbb! Akkor ismét feleződik egy ellenállás ára? És ezek elég kitartóak a maguk 0.6W -ukkal, hogy majd egyszer erősítők építésében felhasználjam őket? Miért olcsóbb, mint mondjuk egy 0.4W -os? Nem annak kéne olcsóbbnak lennie mivel nem olyan kitartó?
A 0,6W-os a legnagyobb mennyiségben áll rendelkezésre. Ahová nagyobb kell, azt külön jelzik, ahol nem, oda ez a legáltalánosabb méret.
ha sósavval és hidrogénperoxiddal akarok maratni de a h2o2 csak 9 % os menyi kell bele?
Szia! Ha 200ml 20%os sósavhoz 6ml 30%os H2O2 kell, akkor gondolom, hogy (200ml 20%os, tehát ugyanolyan sósavhoz) 18ml 9%-os H2O2 kell. De annyira nem veszélyes, lehet hogy rosszul teszem, de én szemre szoktam, nekem is mutatták. Üdv, remélem tudtam segíteni.
Ezen a kapcsoláson (stroboszkóp) mit kellene átalakítani, hogyha 9Vos elemről szeretném meghajtani? Ja és a C1 az 20nF-os, mert csak olyat árulnak... 20n-ossal rossz lenne?
Ha 20nF használsz valószínűleg a villogási frekvencia egy picit változni fog, de azt a potméterrel be lehet állítani. Szerintem gond nélkül kell működnie 9V-ról is
Csökkentsd a LED-ek ellenállásait. A többi maradhat.
Ennek a cuccnak (amin rajta van az áramkör) mi a neve? Erről el lehet távolítani a forrasztásokat? Hogyan?
Szia! Univerzális NYÁK a becsületes neve de én csak próbapanelnek hívom ezt is. Itt nézz szét! Üdv
Köszönöm válaszod és a gabi20-ét is! Én is gondoltam a LED-re, de a többiben nem voltam biztos. Kösz és üdv!
Ehhez az erositohoz : Bővebben: Link
Szerintetek milyen transzisztor part hasznaljak hogy a teljesítményt pl. legalabb 25W legyen ?? Ha lehet annal nagyobb akkor szuper Mennyi feszrol taplalnatok , hogy a hang minoseg jo legyen ? es koszonom valaszotokat
Egy baj van ezzel a kapcsolással, hogy kizárólag áramot erősít, feszültséget nem. Egy átlagos műsorforrással (PC, MP3, lemezjátszó...) csak pár milliwattot tudnál belőle kihozni. Ahhoz, hogy 25W-od legyen, kell elé építened egy feszültségerősítőt. Egyébként ilyen teljesítményhez BD249C/BD250C párost szoktam használni. 2x24V elég lesz neki.
Hat koszi szepen !! a gyors valaszod !!
Sziasztok.
Az alábbi linken Bővebben: Link található kapcsolásról szeretnék többet megtudni, mert nekem is 2db. ilyenem van de nem tudom hogy hogyan és mire tudom használni. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
Lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy 17db 3mm-es kék ledet szeretnék meghajtani 12V dc, 1500mA-es tápról. Úgy gondoltam, hogy 3db-ot sorba kötök, plusz egy ellenállást. kérdés az lenne, hogy mekkora ellenállást tegyek be? és az utolsó 2db-hoz mekkora kell? 20mA 1 led fogyasztása. Üdv, beeerka
Ezt próbáltad már?
köszi, viszont azt nem tudom mekkora fesz esik egy leden.
Nincs mit, közben töröltem a h.sz-t. mert van nekünk is olyan,mindegy.
Leforditottam, meg el is olvastam de én ebből nem jöttem rá hogy hogyan és mire tudom használni.
Ez egy régi szovjet mikrovezérlő. Biztosan egy nyugati koppintása. Nem tudom, hogy érdemes -e foglalkozni vele.
Szerintem nem a nyugati koppintása hanem egy régi szovjet mikrovezérlő mer a nyomógombok orosz betüvel vannak jelölve.
Attól, hogy cirill betűsek a feliratok, még lehet nyugati másolat. A szöveg nem ad védettséget a koppintás ellen. Természetesen, mivel a SZU-ban gyártották, a Szovjet "piacra", ezért orosz felirat van rajta.
Másoltak az oroszok rendesen, és nem csak az elektronikában.
Van itthon egy LA4183 típusú IC-m, és gondoltam építenék belőle egy nagyon egyszerű 2 csatornás erősítőt. Gyári PDF-je Van pár dolog, amit nem értek a kapcsolásba. Alkatrészem van itthon hozzá egy rakat. Viszont a kerámiakondenzátorokon nincsen csak egy szám. Abból a számból én honnan tudom kitalálni a kapacitását? Illetve maga az IC be van ültetve nyákba, régebben is erősítő volt, csak szétbontottam. Amit a kapcsolásba írnak pl hogy 16v 471µF kell oda, de nincsen a nyákon csak 10v 470uf, most akkor ez nagyon nagy probléma? És még valami. Ennek az IC-nek ugye nincsen füle, amivel oda lehet fogatni bordához, hanem a gyári pdf-be van egy rajz milyen bordát kell rárakni. Ha én csak 5 volt környékén adnék az IC-nek akkor is kellene rá hűtőborda? Köszi, és bocs hogy ilyen hosszú lett .
Szia!
Hol van a rajzon 471 uF? Én nem láttok ilyet. Egyébként az ajánlott tápfeszültsége 9V, az 5 volt elég kevés, ráadásul teljesítményed sem lesz. Egy vékony rézlemez, amit a fülekhez forrasztasz, elég hűtést biztosít. Persze csak óvatosan a melegítéssel!
Udv ! Van egy LM3177 -em , mit tudnak vele kesziteni ? ?
Koszonom valaszotokat elore !! |
Bejelentkezés
Hirdetés |