Fórum témák
» Több friss téma |
Csak nincs letiltva, mert kiírja, hogy floppy disk(s) fail.
kadarist!
Köszönöm a gyors válaszodat!!!
Ezt már magam se tudom,de aki bütykölte tegnap,az most azt mondta,hogy le van tiltva!
Egyébként nem volt ez a flopy beüzemelve,és eddig nem irkált ki ilyet.
Igazad volt,megoldódott.Letiltottam a biosban a flopit és most jó./valszeg elnézték/
Viszont ha újra indítom,egyszerűen lefagy! Gyakorlatilag semmire se reagál!
Kösd le a DVD-írókat, és nézd meg úgy a fagyást. Érdemes az írókat szétvenni külön IDE vezérlőre (IDE Channel0-IDEChannel1), és mindkettőt MASTER-re jumperelni.
Kösz,kipróbálom amit írtál!
Kipróbálhatod a billentyűzetet vagy az egeret is kihúzni mert nekem nemrég volt egy olyan eset hogy amikor kidobja az alaplap képét töltésnél annál tovább nem akart menni kihuztam őket és be is bootolt szépen!
Visszavittem garival megnézetni hogy mi volt a baja hát már kb egy hónapja hogy nem tudok róla semmit lehet hogy nálad is ez a bibi!
Kösz,de úgy néz ki,hogy működik.
Viszont az elég gáz volt,hogy csak a konnektor /hosszabbító/ kikapcsolásával tudtam kikapcsolni a gépet.
Jó, de az SD-RAM modul 64bit-es busszal rendelkezik (72bit ECC esetén), ebből csak 64bit-et használhatsz. De amúgy a helyes terminológia az elrendezésre a 128Mx4 alak példul, ahol az első az egyes modulok méretét adja meg bit-ben, második az adatbuszuk szélességét. 64bit-hez ebből kell 16, az eredményezett modul pedig 128MB-os. Ebből "fejlődött" a technikailag félrevezető, de konyhanyelvre könnyebben érthető "16x16(MB)", ami a fentiek szerint 4 IC-s 16MB-os RAM-ot jelent, de valójában 16 IC-s, darabonként 16MB-os (128Mb-es) modult takar 256MB méretben.
Segítsetek!
Van jelentősége ennek? Támogatott memóriatípusok DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM És nekem meg ilyen van! 1. DRAM foglalat 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) Köszönöm!!!
Az DDR2 -400.
De kíváncsi lennék arra az alaplapra amibe lehet tenni 1 es és 2 es DDR ramokat is.
Nálam is.
Pl.:
Bővebben: Link
Ez az alaplapom: Biostar P4M800-M7A
Értem,tehát félre dugtál?
Én csatikra értem ezt!!!
PC3200 = DDR-400
A te lapod nem támogatja a DDR-II memóriákat, a leírásban sehol sem esik szó róla. Ebben a lapban VIA P4M800 északi híd van, ami csak a DDR-I modulokat támogatja. Amit olvastál, az a P4M800 Pro chipsetre vonatkozik, de ebben a lapban nem ez van. Egyébként az olyan lapokon, ahol meg van a lehetőség mind a DDR-I és DDR-II modulok fogadására, ott kialakítják mindkét modulhoz a foglalatot, mert ugye az nem egyezik meg a két memória típusnál.
Heló mindenki! Olyan kérédésem lene, hogy laptopot lehet használni hálózatról aksi nélkü? Vagy nem nyírja ki az aksit ha folyton hálózaton van?? Előre is köszönöm.
Érdekes kérdést tettél fel, és megoszlanak a kérdésben vélemények.
A kérdésed első felére a válasz az, hogy a legtöbb esetben lehet, habár néhány notebook nem indul el akku nélkül. A kérdésed második részére adott válasznál megoszlanak a vélemények, az enyém a következő: Először is a notebook egy hordozható, elsősorban akkumlátoros üzemre tervezett számítógép. A hálózati adaptert, nem véletlenül hívják töltőnek. Szerepe elvileg az lenne, hogy a segítségével fel tudjuk tölteni az akkumlátort, amiről a gép üzemel. Vizsgáljunk meg a két esetet: 1. A gépben nincs akku, a gép a töltőről üzemel: - a töltő folyamatosan a hálózatra van csatlakoztatva, folyamatos terhelésnek van kitéve, mindenféle hűtés nélkül, sok esetben működési paramétereinek a határát súrolva, aminek a jelentős melegedésen túl az előbb-utóbbi meghibásodás vet véget. - a gép szünetmentes üzeme nincs biztosítva, áramszünet esetén leáll a gép, ami OP rendszer, esetleg hardver meghibásodást okozhat. - ha meghibásodik a töltő, akkor ez bizonyos esetekben a gép meghibásodását is okozhatja. - A gépek kettős tápellátó rendszerének csak a töltő felőli része van folyamatosan terhelve, esetleges kiugró energiaigényt az akku nem tudja pufferelni. - a nem használt akku 1 - 1,5 év alatt teljesen tönkremegy. 2. Benne van az akku a gépben - biztosítva van a gép szünetmentes tápellátása - hirtelen fellépő energiaigényt az akku be tudja pufferelni a rendszerbe, ezzel tudja csökkenteni a töltő terheltségét - az akku elektronikája megakadályozza a túltöltést, íg nem megy tönkre az akku. - jellemzően 2 - 3 év után várható esetleges jelentősebb kapacitás csökkenés. Nagy gyorsan ennyi. Ezek után döntsd el magad a dolgot.
Nem, de bárcsak úgy lenne.
Helló! Lenne egy kérdésem. Hogyan lehet win7 alatt laptopon játékvezérlőt használni? A win7 felismeri a játékvezérlőt,csak nem tudom alapértelmezetté tenni,mert játékindításkor nem látja pl. Avatar,Prototype Soldier3. A játékvezérlőt kalibrátam és azt írja,hohy megfelelően működik.
Be.zarás ez a lap. DDR1 és DDR2 ram is megy bele , van AGP ,és PCI express is. Még jó hogy nem lehet betenni AMD procit , az intel helyett.l
Szvsz nem a win7-tel van a baj hanem a játékban nem a nevezett tipust kell beállítanod mint ami valójában pl:logitech hanem valami általános joypad kell neki.
-A töltő terhelése akku nélkül fele, harmada a ráírt, tartósan igénybevehető értéknek. Rengeteg ügyfelemnél lóg élete végéig hálózaton a notesz: Nem a töltő adja fel hamarabb. A javításra behozott töltők 90%-a kábelbeteg, a maradék 10% zömmel repedt forraszokkal fut be (ami viszont a ciklikus üzem velejárója), alig pár darab van elcsattanva.
-A notesz tápellátása vagy kapcsolatban van: Vagy akku, vagy töltő. Olyan, hogy bepufferel az akku nagy terhelésnél, egyszerűen nincs. Normál üzemi körülmények között egy egészséges töltő bőségesen ki tudja szolgálni a noteszt. -Tartósan hálózaton ülő gépeknél, ha nagyon fontos szempont az akku fittsége, tartóssága, akkor javasolni szoktam a 70% körüli töltöttséggel bíró akku kivételét (ekkor legkedvezőbb a tárolása) és hűtőben tárolását. Adott körülmények között, ahol a hálózaton UPS nélkül lógó gépeknél sem nagy kockázat az áramszünet, itt is vállalható. A kivett akkut pár hetente, két havonta egy-két ciklussal megkínálva lehet tartani jó állapotát. De ez nagyon ritka eset, inkább úgy mondom, hogy van pár (sok..) olyan idióta laptop,ami állandóan, minden rádugáskor, töltöttségtől függetlenül nyöszörgeti az akkut, ettől egy-másfél év alatt nullára degradálva azt. Ezeknél szoktam javasolni, hogy ha sokat van hálón és keveset utazik, akkor nem baj, ha az akku nincs mindig gépben.
Van ezeknek drivere , nem szabad általánosat tenni ,mert nem fog minden funkciója működni. Kell keresni W7 kompatibilis drivert.
Szerintem is kábel beteg a legtöbb , de ha már itt tartunk, had kérdezzem meg, hogy ezeknek a töltőknek a burkolatát ,hogyan kell szétszedni ???
Sajnos csak brutalitással. Mivel össze van ragasztva, így esélytelen szépen, nyom nélkül szétvenni. Tesómét javítottam, egy jó hete, nem bírta a szállítást, és a fojtótekercs kivezetése letörött.
Betekered egy rongyba, és kalapáccsal elkezded végigütni az oldalát, ha van ismert ragasztási pont, akkor ott. Első halk reccsenésnél abbahagyod és próbálod szétfeszíteni. Kis gyakorlással nagyon szépen lehet bontani, ragasztani a pillanatragasztó, vagy a kétkomponensű alkalmas. Más töltőknél (Dell példul) remekül lehet feszíteni a meglévő résekben, nagyobb felületen alátámasztva.
Hogy hozzászóljak a notis akku témához. Az én tapasztalatom a következő. Nekem egy HPnx6110 gépem van és szinte mindig hálózatról használom néha megy csak akkuról és az mindig bent is van! Haver ugyanez a gép ő későb vette kb 8 hónappal használt vegyesen akku nélkül akkuval szinte ő is mindig hálózati táplálásról most ott tart,hogy egy óra alatt van az akku üzemideje (az enyém 1:40) ezek hozzáteszem már 5 éves gépek. Most volt nálam egy Fujitsu Siemens abban az akku nem volt bent soha kb 3-4 éves most javítottam mert a hálózati csati forrasztása kirohadt az alaplapon (persze ripityára kell szedni hozzá) és a töltő dugó is szét volt égve Ez a gép kivétel nélkül hálózatról üzemelt! Az akkuja az olymértékben kisült,hogy nem tudtam vele semmit tenni még a bika sem segített pedig tényleg új mert most csomagoltam ki Valószínű a táp szétégéséhez hozzájárult az akku nélküli használat is de ez ezeknek a gagyi laposoknak a típusbaja is sajnos. Nem szabad megvenni szerintem mivel a jól működők sem sokáig húzzák főleg az akkumulátoraik!
Köszönöm a segítséget! Úgy döntöttem kiveszem, és úgy lóg a hálón.
Egy újabb kérdés, Xp és Win7 között hálózat. Úgy hogy az xp-ről kapja a netet. Egész napos kínlódás után sem birtam vel |
Bejelentkezés
Hirdetés |