Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   50 / 1152
(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

analogx proxit telepíted rá, adsz neki egy hálózatot (10.0.0.0) és azonnal menni fog. Leírása röviden, érthetően leírja. Bővebben: Link
(#) didyman válasza patexati hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ahhoz a szétégéshez inkább az anyagtakarékos forrasz és a használat tesz hozzá. Gagyiból legalja a Li1705 és társai, azokról nem hittem el, hogy menni fognak egy évet. A mai napig üti-vágja pár ügyfél, akik pont arra vették, hogy occsó, és kit érdekel, ha eldöglik.
(#) CsemanAttila válasza didyman hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Működik Köszi
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Köszönöm szépen!
(#) Bors Menta válasza greatman hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Köszönöm az infót!!!
(#) CsemanAttila hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Újabb elakadás a változatosság kedvérét. Ezútal megosztás. Látom mind 2 gépet, egy tartományban vannak. Látom a megosztott meghajtókat is, be is tudok lépni, de mikor megnyitnék egy mappát, kiírja hogy --> mellékelt képek.

hiba az win 7
hiba2 az xp

Most vettem észre, hogy a megosztott mappába be enged. Csak a vinyókba nem.

Tud valaki segíteni?
(#) Tomi94 hozzászólása Máj 2, 2010 /

Helló mindenkinek!
Belefogtam egy régi (kb. 12 éves) számítógép összeszerelésébe, mert egy ismerősöm elvinné kb. 5000-ért műhelybe, ha minden része működik. Én úgy emlékeztem, hogy amikor 5 éve félreraktuk, még működött. Azóta persze kiszedtünk belőle egy-két dolgot: floppy meghajtó, IDE kábelek, CD meghajtó, amit használtunk tovább az új géphez. Amikor elővettem, rögtön letört a videókártyájáról a hűtő, nem volt kedven szenvedni vele, vettem használtan 500 Ft-ért egy S3Trio64-et, meg kábeleket, floppyt. Viszont most ha elindítom, felpörög a wincseszter, a CD meg az AT táp hűtője (proci hűtő nincs, elég hozzá a hűtőborda is), meg hallatszik, hogy a vinyó csinál valamit kb. 2 másodpercig, de más nem történik. Nem sípol, nem kapcsol be a monitor, nem reagál semmire. Olyan mintha az alaplap nem kapna áramot, de a táp csatlakozóin megvannak a feszültségek (5 -> 4.98 V, 12 -> 12.36 V), és a processzor, meg a videó kártya azért érezhető, hogy melegszik. Sajnos az alaplapról semmit nem tudok (nincs rajta típusszám), a processzor Intel Celeron, ha jól emlékszem 500 MHz-es (de ez nem biztos), PC133 jelű 128 megás RAM van benne.
(#) qcu válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Nézd meg az elemet az alaplapon.
(#) Tomi94 válasza qcu hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Kivettem az elemet, rámértem, terheletlenül 2.64 V, de terhelés alatt már csak 1,76 V a feszültsége (elég ha az ujjammal megfogom mindkét oldalát, már attól leesik a feszültség). Ez kevés?
(#) Tomi20 válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Igen, cseréld ki az elemet, de kicsi az esélye, hogy ez a baja az alaplapnak.
(#) Bors Menta válasza qcu hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Bocs,hogy beleszólok de nekem aksi van bent!
(#) Bors Menta válasza Bors Menta hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

...inkább úgy értem,hogy érdekes.
(#) Collector válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Egy 500MHz-es celeronra azért én nem hinném, hogy elég a hűtőborda..
(#) Tomi20 válasza Collector hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Akár mehet venti nélkül is, egy nagy bordával, az Intel szerint egy 566Mhz-es processzor csak 12W-tal fűt, és 90fokig melegedhet. Bár az tény, hogy minél kisebb hőmérsékletre kell törekedni a stabil működéshez.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Ezt a kalapácsos módszert ne próbálja ki senki sem. A belső nagyobb alkatrészek felszakítják a panel fóliáját, a rázkódástól. Trafó nagyobb kondik stb.

Most épp ott tartok , hogy nem tudom megcsinálni , beindul , de rögtön meg is áll. Felmegy 20V-ra egy pillanatra.

0315.jpg

(#) abcdabcd válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Az elem szerintem is okozhat ilyet. Én már jártam úgy p1 es alaplappal hogy mindenféle hülyeségeket írt ki pl hogy nem jó a cpu meg néha mást és nem bootolt be vagy még a bootig se ment el hanem az első képernyőnél megakadt, más azt mondta a tujalnak hogy dobja ki, én procira gondoltam (amd K-akármi volt amiről terjedt hogy szeret elszállni), de nem volt kedvem jumperelni új procihoz, nem volt meg a könyve se a gépnek, így egy elemcserét megpróbáltam és megjavult...
(#) Krizsolt0222 válasza Placi84 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

te,figyu,azt hiszem nekem is ez a bajom a gépemmel.valami kék kép jelenik meg valami rövid szöveggel mint ami a képen van???
(#) Bors Menta hozzászólása Máj 3, 2010 /

Sziasztok,akkor megkérdezem.
Létezik olyan,hogy egy alaplapban nem gombelem, hanem tölthető aksi van?
Köszi a választ!
(#) Norberto válasza Bors Menta hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Létezik. De akkor az nem is gombelemként néz ki.
(#) Bors Menta válasza Norberto hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Értelek, de én a gombelem méretű aksira gondolok.
Úgy hallottam,hogy az aksit akkor tölti amikor megy a gép.
(#) ptesza válasza Bors Menta hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Szerintem lithium ion akksi ami 3Vos .Ha elem lenne kifolyna ,meg nem is lehet tölteni.
(#) Bors Menta válasza ptesza hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Köszi!
(#) Bors Menta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Egyenlőre jónak tűnik de biztos,hogy új vásárlásnál magammal viszem ha haldoklik.
Köszi.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Máj 3, 2010 /

sziasztok

Az miért van, hogy most telepítettem újra egy NT-t egy dell pc-n, minden ok, de leállításkor nem kapcsol ki, csak "shut down in progress" felirat, van.
Mitől van ez? Piszokul idegesítő.
(#) ptesza válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Huuu volt már ilyenem de nem ugrik be pontosan mit is tettem.

De szerintem az biztos ,hogy az eszközkezelőbe kell menned, és a nézet menüben a rejtett eszközöket kell megnézni.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Nem számolom, mennyi dobozt nyitottam így fel, de valamit akkor nagyon erőszakkal csináltál. Nekem sose szakadt ki így alkatrész, a legdurvább annyi volt, hogy az alufólia deformálódott enyhén. Rázkódnia sem szabad, nem a dobozt éri nagy G-s erőhatás, az alá van támasztva. ha leáll, VCS nem üzemel, vagy a segédtáp nem indul be. Trafó, primer segédtáp puffere példul.
(#) didyman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Egy szervizcsomag verziót tudnál legalább írni? NT4 alatt nem volt még APM, ezt az SP4 hozta magával, de az is elég felemás, foltozni kellett sokat. PPNTAPM.sys jelen van a system32/drivers mappában? Ha igen, akkor add ezt hozzá a regisztrációs adatbázishoz (jegyzettömbbe beilleszted, akarmi.reg néven elmented, duplakatt):
  1. REGEDIT4
  2.  
  3. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ppntapm]
  4. "Group"="Power Management"
  5. "Start"=dword:00000000
  6. "Error Control"=dword:00000001
  7. "Tag"=dword:000000a1
  8. "Type"=dword:00000001
  9.  
  10. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ppntapm\Parameters]
  11. "UseDefaultSegmentLimits"=dword:00000001
  12.  
  13. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
  14. "PowerdownAfterShutdown"="1"
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

3,6-3,7V a cellafesze a Li-Ion-nak. 3V-os nem lehet. Az már majdnem mélykisült. Régi gépekben Ni-Mh akkuval rakták ki a szükséges értéket, egy darab cella nagyon ritka volt, ha egy darabból áll, akkor elem lesz az. És nem, nem feltétlen folyik ki.
(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Egyszerű fájlmegosztást használsz? Annak be kéne engednie jól.
(#) didyman válasza Collector hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Szerintem sem, sőt, egészen biztosan nem normál AT tápok esetén.
Következő: »»   50 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem