Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hali az lenne a kérdésem hogy ebből a kapcsolásból lehetne e 3V-osat csinálni?
Használj mama-papa fordítót:RS232 MINI FORD
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mekkora áram kell egy 7,2V-os (akkumulátoros csavarbehajtóból kioperált) DC motornak? Építettem egy nyák-panel fúrót, és jó lenne tudni mekkora az egészséges áram amiről meghajthatom! A válaszotokat előre is köszi! Üdv. zsogab
Először is nézd át a kapcsolást, a forrasztásokat, akár tizedszerre is.
Tudni kell, hogy a 4011 elég kényes jószág, szerencsétlen esetben akár a puszta kézzel való tapizásba is belerokkanhat. Ha újra cseréled, tegyél be foglalatot, és a behelyezéskor is csak a tokot, ne pedig a lábait fogd meg. Ha közvetlen tok nélkül akarod a nyákba ültetni, akkor használj kisfeszültségű pákát, pillanatforrasztót nembiztos, hogy túléli. A BC639 bekötése rendhagyó, eltér a kisebb sorszámú testvéreitől, erre figyeltél?
Viccelsz? Számozás szerint összekötöd a két papát, és kész. 2-2, 3-3, 5-5. Ezzel a papa-mama fordító készen van.
Melyikre gondoltál Bővebben: Linkhttp://www.zytrax.com/tech/layer_1/cables/heavy.htm#contents
Próbáltam figyelni, hogy ne öljem meg statikusan, aztán vagy sikerült vagy nem... Holnap veszek másikat, nem nagy valami... A forrasztásokat is néztem, még mikor összeraktam, de most is átnéztem és nincs baj... A BC639-rs is figyeltem. Ha az IC cseréjével sem lesz jó, akkor talán csinálok pár képet, hátha kiszúrsz valamit. Holnap írok. Üdv! Ja és foglalatot használtam szerencsére.
Egyik sem. Fogsz két papa 9 pólusú subD csatit , és összekötöd az előbb leírtak alapján. A nullmodem kábellel és ezzel az adapterrel össze lehet kötni a két eszközt.
hali az én kérdésemre is tudna valaki válaszolni? bocsánat hogy ennyire erölködök csak minál hamarabb kellene
hello azért kérdezném hogy kinéztünk egy Sal HVP 28 tipusú hanválgót ami ügye 600 W os darabja. A kérdésem az lenne hogy belelehetne e rakni egy 2 utas hangfalba aminek a magasa kb 50 a mélye pedig 250 W os a válaszokat előre is kösöznöm https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=8714 eröll beszéltem
Szia az sajna nem jó!
A számitógépen "apa" a vezérlőn meg "anya" foglalat van. Tehát DB-9 mal (vezérlő kártya) - DB-9 femal (számitógép) Tehát gondolom a számitógépből jövö adatokat feldogozza a vezérlő kari, de gondolom kell visszamenő adat folyam, hogy a Marc 3 kiírja az adott feladat folyamát folyamat ábrán. És gondolom a visszajövő adatok alapján mutatja a folyamatot és hogy éppen hol tart a marás.
Nem értettél meg. Kell ugyebár egy nullmodem kábel, amelyiknek mindkét vége mama. Namost, ha az egyik végét át akarod alakítani papává, akkor ahhoz kell két papa csatlakozó, amiket az előbb leírtak szerint (számot a számmal) összekötsz. Ezek után az egyik papát beledugod a nullmodem kábel mamájába. Ezzel készen is van az egyik végén mama, a másik végén papa kábel. Remélem így már érthető volt.
Elbeszéltünk egymás mellett.
A null modem bekötésére van 4 verzió! 1,) pc1 pc2 2.) pc1 pc2 2-3 2-3 3-2 3-2 5-5 5-5 7-8 8-7 3,) pc1 pc2 4,) pc1 pc2 2-3 2-3 3-2 3-2 5-5 4-6 7 5-5 { 8 6-4 7-8 8-7 Na és ezt nem értem, melyiket kössem, hogy működjön!!! űdv szabi
Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem, hogy szeretnék csinálni autóba egy olyan lámpát ami hidegfehér és piros szinű.Alapállapotban a fehér égne és amikor menyomom a fékpedált, akkor a fehér lekapcsol és csak a piros ég majd ha elengedema fékpedált akkor megint a fehér ég.Milyen kapcsoló kell ide?ötletek? Ruzsy
A kapott link alapján kösd be. Null modem without handshaking
Szia!
Például egy ilyen váltóérintkezős relével megoldhatod.
Már megint 1 kérdés/kérés kéne egy 2 vagy 4 csatornás IR vevő-távirányító kapcsolási rajz.
Sziasztok!
Jól tudom, hogy bipoláris tranyónál (pl. BC 182) lényegtelen, hogy a specifikációban feltüntetett kollektor-bázis értékeken belül mekkora feszültség kerül a bázisra és csak a bázis áram az amit be kell állítanom előtétellenállással? Köszönöm!
Hello!
Nem egészen érthető a kérdés. - A katalógusban a kollektor-bázis és a kollektor-emitter maximális feszültség van megadva. (Általában a kollektor-bázis nagyobb.) Normál esetben a kollektor-bázis átmenet zárva van, s a bázis-emitter átmenet nyitva. A bázis-emitter feszültség, lényegesen alacsonyabb ehhez képest, tehát a kollektor feszültséghez mérten szinte elhanyagolható. - Előtét ellenállással a bázis áramot inkább csak korlátozni szoktuk, kapcsoló üzem etén. Mert analóg üzemnél, a bázis áram által létrehozott kollektor áramot az áramerősítési tényező és a hőmérséklet is befolyásolja (kis mértékben a kollektor feszültség is). Így a beállított munkapont elég instabil lesz, és eszköz függő. De jobb lett volna ha elárulod mit készítesz, amiből a kérdés fakadt.. üdv! proli007
Hello!
Köszi a gyors választ! Egy relét szeretnék vele működtetni melynek tekercse 5V-os és ~530mW-os tehát ha jól tudom olyan 100mA kell neki, hogy behúzzon. A tranzisztor bázisa egy AVR portjához csatlakozik. Az a kérdésem, hogy mekkora ellenállás kell a bázis és a port közé. (Tudom kb. egy kilo ohm-os de tudni akarom hogyan adódik ez az érték.)
Szia! Kipróbáltam másik IC-vel, de semmi. Ha összezártam a collektort a bázissal, akkor világított folyamatosan, és ha rácsíptettem a motorra, akkor volt egy vibráló frekvencia, ami szemmel láthatóan változott a fordulatszám változtatásával. De nem úgy láttam, hogy úgy villogna ahogy kellene, ja és világos is volt... Holnap megveszem a gyári tranyót meg lesz még egy kis tesztelés... Itt találsz pár képet. Üdv!
A képek alapján csak sikerült forditva berakni a tranyót....
Mint már irtam nem egyezik a bekötés a bc301-el. A mostani állapothoz képest cseréld fel a két szélső lábát, a középső helyen van.
Udv ! Ha megtundna nekem Bovebben Link : <===ezt a rajzot magyarazni ??
Az L=? hany menet legyen akkor , hanyas drotbol ? A kondi mekkora legyen ?? :-?? Elso eves vagyok a liceumban (9. osztalyban) !! Es meg nem tanultuk az ilyensmiket. Es elszeretnem kesziteni. Vagy ha van jobb kapcsolas ennel .. ? Koszonom elore !!
hali az én kérdésemre is tudna valaki válaszolni? bocsánat hogy ennyire erölködök csak minál hamarabb kellene
hello azért kérdezném hogy kinéztünk egy Sal HVP 28 tipusú hanválgót ami ügye 600 W os darabja. A kérdésem az lenne hogy belelehetne e rakni egy 2 utas hangfalba aminek a magasa kb 50 a mélye pedig 250 W os a válaszokat előre is kösöznöm Bővebben: Link eröll beszéltem
Ha a hangfalad is 8 ohm-os, akkor be lehet rakni, az más kérdés, hogy miként fog szólni. Ismerni kellene a magas és a mély hangszóród frekvenciamenetét (átvitelét), hogy jó-e nekik ez a hangváltó, ezzel a keresztfrekivel.
sziasztok lenne 1 olyan kérdésem hogy van 1 kapcsrajz és ahoz kéne nekem nyákterv tudna ebben vki segíteni?
http://elektro.zolee.hu/rajz_mutat.php?mutasd=2 itt található meg |
Bejelentkezés
Hirdetés |