Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azért tisztázzunk pár dolgot:
1.- A torrent program használata és a lopás két külön, bár néha kétségtelenül összekapcsolható dolog. Te használsz otthon kést? Igen? Akkor biztos embert is öltél már késsel! Vagy mégsem?! Amúgy legtöbbször olyan dolgokat szoktam torrenttel letölteni amiket ha akarnék se tudnék megvenni mert egyszerűen nem lehet sehol sem kapni. 2.- Tipikus magyar mentalitás: másra mutogatás. Mi az hogy 1-1? Még ha jogvédett tartalmat töltenék le, akkor is, ez mást feljogosít arra hogy engem meglopjon? Mondjuk te egyszer tilosban parkolsz, utána már teljesen büntetlenül egyszer ellophatja valaki a pénztárcádat mert akkor 1-1 lesz? 3.- Nem az fáj hogy ott van a cikkem, hanem hogy a tudtom nélkül! Volt már olyan hogy valaki megkérdezte hogy felteheti-e egy cikkemet az oldalára. Megengedtem neki és feltette. De ő legalább megkérdezte!
Simpikém, de ha tudom, hogy könnyen lelopják, akkor nem teszem ki magam ennek a veszélynek. Mondom, lehet flash websitét is csinálni, ahonnan nem lehet ctrl c-zni. Köbö ha Internetre felteszel valamit, az olyan, mintha kiirnád az ajtóra, hogy "a kulcs a lábtörlő alatt van". Betörő úr, tessék bejönni. A magyar jogrend szerin, ha a magántulajdonos határait nem jelzed (nem véded keritéssel és/vagy MAGÁNTERÜLET táblával, akkor nem tekinthető büncselekménynek, ha esetleg kifosztanak. Mellékelt példa. Nekem az szúrja a szemem, ha valaki olyan reklamál, hoyg meglopták, aki egyébként is elcsen ezt azt. Hiába számít bocsánatos bűnnek a torrentezés, azért mégiscsak... Viszont ha torrentezem, és ezzel mondjuk megspórolok éves szinten százezreket (nem hiszem, hogy az eagle professional-t az oldalt látogató felhasználók bármelyike is megvette volna), akkor nem rágódok, ha lemásolják a művem. Nem mellesleg, ha Attila weblapjára bizonyíthatóan előbb került fel a készülék terve, mint bárhová máshova, akkor minden kétséget kizáróan az övé. Vitathatatlan. Én ezért is az imprint megjelenés mellett kardoskodom. Még mindig.
Ha gondolod, letekerek domboware-ra, és ráhajtogatom a csávót a biciklim vázára... :yes:
Flash rendszerben meg print screen-elnek, tökmindegy. Aztán már azt vág ki abból amit akar, a megfelelő program meg még a szöveget is kiolvassa, aztán átrakja olyan formátumba, hogy szabadon szerkeszthető, és kész. Pár klikk az egész.
A hanggenerátorod kapcsolási rajzát meg már rég megküldte nekem a NASA, majd elmondom, mit kell javítani rajta...
Egyébként Skori vezeték nélküli gyertyáját is feltette. Őt biztosan megkérdezte.
Nos. Valóban a "nem lehet kapni" a legegyzserűbb takarózás. Akkor megrendelem 300 dollárért külföldről. Na ugye hoyg ugye. Lehet, csak nem akarod. Nem, nem jogosít fel. Ezért rágtam be a RT nvű újságra-dekódold. Mert ők 40 évig innen onnan összecsencseltek, áttervezték magyar aalkatrész bázisra, és leköüzölték a nyájas olvasónak. Persze minden hivatkozás nélkül. Konkrétan Urbán úr a leginkább eklatáns példa.
Aztán amikor 2 éve megjelent a szerzői jog és hetedik parancsolat című cikk - feltették a honlapra is - minden rádióamatőr rajtuk röhögött, mert tudták mit műveltek. Mert ez az ARLL Handbookból való, ez az Elektorból, ez a QST Magazine-ből... A legnagyobb röhej, hogy a cikkben nyiltan beismerték, hogy loptak. Ezek után meg az a legnaygobb bajuk, hogy az internet csak arra jó, hogy meglopják őket? A zsebes szájából nem hangzik furcsán a rendőrségen, hogy brühühühü, megloptak? Nekem csak ezzel van bajom. Mindannyian lopunk sajnos. Én is egy kicsit. Te is egy kicsit. Ha nem akarom, hogy tőlem lelopják, akkor leközlöm újságba. Az arra való "linket", azaz az évfolyam-, és lapszámot már továbbadhatom úgy, hogy ne tudják lelopni. Ez a megoldás. Ja, nincs itthon piac? Lefordítom angolra, és külföldön adom ki. Minden megoldható. Nézd Attila. Én csak akkor nyitom ki a számat, ha akit megfeddek az kevésbé sáros, mint én. Az ne papoljon például az internetes lopásról, aki maga is elcsen ezt-azt. Tedd a szjvedre a kezed. Többet hozott neked az Internet, mint amennyit buktál rajta ezzel a téged ért meglopással? Igen? A szaldó pozitív? Akkor még mindig jobban jártál, mintha nem lenne. Ha meg érzésed szerint negatív, akkor elvágod az ADSL kábelt, és lecsatlakozol. Ahhoz, hogy hasznosítsuk valaminek az előnyeit, el kell viselnünk a hátrányait. Örök igazság.
Most ezt az egész meglopásos meg szellemi tulajdonos, szerzői jogos dolgokat félretéve:
Rengeteg energiát, időt és nagyon sok pénzt(!) öltem bele eddig abba hogy a projektjeimet fejlesszem és ezeket publikáljam az oldalamon. Sőt, az utóbbi időben nem is magamnak készítem az áramköröket hanem úgymond "közkívánatra" tervezem meg őket (lásd pl. Labortápegység II, PIC-es panelmérő...) a fórumozók ízlése, kívánata és az előző áramköreim visszajelzései szerint. Konkrétan például a Labortápegység II.-t én magamnak nem is fogom megépíteni mert nekem egyszerűen nem kell! Csak azért rakom majd össze hogy lefotózhassam és a weboldalamra feltehessem a képeket hogy a kedves Utánépítők dolgát megkönnyítsem. Nem akarok patetikus lenni de én ezért egy Fillért sem kérek. Csak elég azt látni hogy mások utánépítik és örülnek neki. Azért annyit hagy várhassak már el cserébe hogy legalább megkérdezzenek ha a cikkeimet fel akarják használni!
Közöld le a Rádiótechnikában, és onnan is kapsz szép leveleket. Nem mellesleg még egy ideig - cirka 10 -15 évig az imprint publikációk elsőbbséget élveznek szakmai önéletrajzodban. Az meg egy nagyon szép dolog, hogy itt tevékenykedsz, és hidd el, az ide írók közül senki sem kér egy fillért sem. Ezt nem vágjuk a másik orra alá. Sőt, innen nekem sok-sok jóbarátom lett, elsődleges hála llaci56-nak, aki felcsábított az első börzére. Sok kollégát végre személyesen is megismerhettem. Van ennek nagyon sok pozitív hozadéka, több, mint negatív - elenyésző a pozitívakhoz viszonyítva. Máskülönben én sem írnék és lennék itt. Ha meg valami lemásolja azt, amit esetleg feltettem (Simpi szavaival élve ezért jó, ha csak részmegoldást teszel fel), akkor megrántom a vállamat. De kit érdekel? Attól még az enyém, és amit látod, a jó keresőmotorok korában nem lehet lopni, mert a találatokat elég leszűkíteni avagy relevancia helyett dátumra rendezni. Keresni is tudni kell. Az is egy szakma. Akkor kiderül, mi volt előbb. A tyúk, avagy a tojás. Két katt, és megmondom neked.
Idézet: „Nos. Valóban a "nem lehet kapni" a legegyzserűbb takarózás. Akkor megrendelem 300 dollárért külföldről. Na ugye hoyg ugye” Stargate - Universe első évad 15. rész. Na ugye hogy ugye!
Teljesen igazad van. Aki figyelmes, mint te láthatja.
Ne mond el! Épp most töltöm! El is feljetettem ránézni, hogy mi van a sorozattal, és lemaradtam a 10. résznél.
Ellie Ewing? Jaaa, az egy másik sorozat.
Ezt csak 2012 körül fogják a retek klubos tévék adni.
Na, örülök hogy ti is nézitek!
Szerintetek arra a bolygóra amelyiken volt az a nagy oszlop vagy mi, vissza fognak még térni? És azt a bolygót szerintetek tényleg valami idegenek építették?
Lehet az lesz a kulcsa a visszajutásuknak.
Ha valaki terra típusú bolygót tud teremteni, az már más dolgokra is képes.
Nagyon le vagyok maradva a sorozattal ezek szerint. Na majd behozom...
És szerinted el fogják hagyni a galaxist? (Ugye a legutóbbi rész végén elindultak.)
Az tuti. De ez az Eli gyerek a maga very primitív homo ludens felfogásával bizta kitalál valamit. Vagy a kék-szemű görény idegenekkel fognak rájuk akadni, vagy valamelyik bolygón lesz a megoldás, akár az említett bolygón. Rush-t is visszacsempészték egyetlen rész alatt a sorozatba.
Szerintem nem hagyják el a galaxist, mert azt mondták anno hogy két galaxis közti utazás akár több ezer évig is tarthat, hiperhajtóművel is. Másrészt pedig megnéztem a következő rész előzetesét és abban az látszik mintha felrobbanna a hajó hajtóműve.Bővebben: Link
Szabotázs!
No vajon ki szabotálja ily módon a haladást? Greer?
Greer biztos nem. Akkor inkább a kínai csaj, a Wray. A múltkor is ők foglalták el a hajót, talán megint ő keveri a trutyit. De akár még Rush-ból is kinézném...
Viszont abban biztos vagyok hogy az esetleges kijavításban majd felhasználják azt a robotot amit pár résszel ezelőtt találtak. Tudod melyikre gondolok? Az szerintem ilyen javító robot lehet.
Amit visszacsomagoltatott az ezredes.
A kínai leszbi-sepredéket már kilőttem volna az űrbe. Bekukkantva az előzetesbe, itt térnek vissza a végzetre.
Ha van előzetes, akkor miért nincs utózatos? Az takarhatná a "bocs, kimaradt" kategóriát.
Mert a nyúl szőrös, mégsem borotválkozik.
A linkelt webhely vírusos az f-secure szerint!
A f-secure-t dobd ki, rakj fel Avast-t......
A hiba az Ön készülékében van |
Bejelentkezés
Hirdetés |