Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   52 / 1152
(#) didyman válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Mi ellentétes? Én is azt mondtam a srácnak, hogy a meglévő DLL-t tegye el, és töltsön le egy ismert jót. Okot nem feszegettünk, mert gyakran előfordul, akár azért, amit írtál, akár fájlrendszersérülés miatt, akár 22 másik ok miatt,ha valami sír miatta, akkor az eltett verzió visszaállítható. A fájl maga nem szoros rendszerösszetevő, ha nem fut alkalmazás, ami használja, simán lecserélhető-erre a csökkentett mód így alkalmas.
(#) didyman válasza Brujah hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Ha szerencséd van, beragadt power gomb (bár annak kezelése ezt nem ilyen formában szokta visszaadni), ha nincs, akkor energiagazdálkodás vezérlője-de lehet akár cmos elem merülése is.
(#) Saggitarius válasza didyman hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

No problem. Mar hozzaszoktam, hogy Magyarorszagon az egymasnakugras a megszokott, eleg csak egy-ket thread-be bele-beleolvasgatni, es mindenhol elojon elobb utobb ez az agresszio (sajnos).

A lenyeg, hogy mukodjon. En csak arra szerettem volna utalni, hogy ne "akarmilyen" dll-t horgasszon ossze hanem "hivatalosat".
(#) didyman válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

BIOS-ban az ACPI engedélyezett (plug and play OS opcióval együtt!)? IRQ-k nincsenek valamire fixen osztva? Tiltsd le a nem használt soros, párhuzamos, egyéb dolgokat, billentsd át a force update escd opciót, aztán indulhat a gép. Táp érdekes lehet, de azt majd második körben. Aztán ez egy SiS-es deszka, a SiS-nek volt elég sok gondja az akkori lapkakészleteivel USB2.0 és IDE kezelése körül, ezekhez elérhető pár illesztőprogram, folt a SiS és talán az asrokk honlapján is, mindenképpen érdemes felrakni ezeket.
CD-t meg nyugodtan lehet írni egy K7-es deszkában elképzelhető gépen úgy, hogy mellette csinálhatsz bármi nem gépet maximálisan lekötő dolgot és van szabadon néro esetén 128M RAM.
(#) didyman válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

dll-files-en azért elég hivatalos dll-ek vannak, ha erre gondolsz. Célszerűen az ember ellenőrzi a nyelvet, a verziót, a kopirájt sorokat, de egy visual-C könyvtárnál ezek annyira mindennapos problémák, hogy kb. rögtön a csere a megoldás, aztán ha menti a meglévőt, nagyon nem lőhet mellé, nem érdemes bonyolítani szerintem. Egy hal.dll esetében természetesen nem javaslunk ilyet .
(#) abcdabcd válasza didyman hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Hát a CD írás közben nekem (P4 2.8G) akkor stabil ha nem próbálok mondjuk közben a merevlemezről indítani valamit,amiről adatot olvas, viszont ha már fut valami akkor az lehet hogy használható megakadás-->bufferszintcsökkenés nélkül
(#) szilva válasza didyman hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Elfogadva azt, amit írsz (használtam már én is a dllfiles-t, és nem is volt gondom vele), azért mégis jobban szeretem, ha az autentikus forrásból beszerzett cuccok kerülnek a gépemre. Az MS-től letölthetők a "Visual C++ Redistributable Package"-ek, mindenféle verzió, pl.: Bővebben: Link.
(#) didyman válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Ha intenzív olvasás van a lemezről, akkor hogyne. de a buffer underrun mondjuk adatnál semmi esetre sem komoly probléma, DVD film, vagy audio CD esetén (bár utóbbi adatátviteli sebessége miatt ez ritkább gond) egy-egy asztali lejátszó háklisabban reagálhat. Aztán sok telepítésen alapértelmezés szerint ODD-re tiltott a DMA, csak PIO van, na ott DVD-t írni igazi örömkönnyek közepette lehet :Đ
(#) mizsei.robi válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Köszönöm a segitségeteket!
A biosban minden használatn kivüli eszközt letiltottam (kivéve floppy).Az alaplapban 1800+ (1,5Ghz) Proceszor van.Amikor az elölapi USBbe dugom bele a pendrivot akkor fel sem ismeri.Általában akkor akad meg másoláskor amikor az egér vagy valami más eszköz az elölapi vagy a lan meletti USB be van beledugva.A biosban Plug&Play beállitást nem találtam , se küln IRQ beállitást. A táp nemhiszem hogy rossz lenne mivel 450W-os táppal (ez 300W-os) próbáltuk ki.
(#) ptesza válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Nyilván rosszul van rádugva a front USB az alaplapra, ezt mindenképp ellenőrizzed nehogy kinyírj valami drága USB-s kütyüt.
(#) Brujah válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Köszönöm a segítséget.
Fogalamam sincs mitől de szerencsére abbahagyta a hülyéskedést a gépem.
Egyébként Windowsban is jól volt konfigolva a power gomb, és BIOS-ban még állítani sem tudtam ezzel kapcsolatban semmit.
Minden esetre köszönöm még egyszer a tippeket.
(#) mizsei.robi válasza ptesza hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Nincs rosszul rádugva már elenőriztem. Alapból a kivezetésemnek a csatlakozója sem olyan amit rosszul lehet rákötni. Próbáltam rá most lanon dolgokat tenni és amikor beledugtam a lant az USB-k meghaltak.PS2-n nem hajlandó az egeret használni sem.
(#) szilva válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Alaplapi tápkondik elfáradása tud ilyen jellegű "misztikus" hibákat okozni. Nézd át, hogy nincs-e szemmel láthatóan púpos vagy kinyílt elkó az alaplapon!

Nekem egy jópár évvel ezelőtt egy MSI P2-es alaplapom kezdett el az USB-vel hülyéskedni, először csak nehezen ismerte fel az eszközöket, később már mindig ismeretlen lett. Emellett az alaplapi hangkártya mikrofonbemenete iszonyatosan bezajosodott (hogy mikor, azt nem tudom, mert nem nagyon használtam, csak egyszer észrevettem, amikor már az USB "halott" volt). A processzor környékén lévő nagyobb elkókat mind kicseréltem, de nem javított az USB és a hang nyűgjén, kisebb elkóból meg annyi van az alaplapon, mint égen a csillag, úgyhogy nem álltam neki a csereberének, mivel szemmel láthatóan sérült nem volt köztük. Viszont az alaplap a mai napig stabilan működik, ha előveszem a szekrény tetejéről.
(#) zsoltee0001 válasza didyman hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

szia

Még 1 kérdés:
ennél a kódnál a sorszámok maradhatnak, vagy töröljem ki? A windows így is megérti?
üdv
(#) jocó80 hozzászólása Máj 7, 2010 /

sziasztok! azal kérdésel fordulok hozzátok hogy van egy p4 gépem benne 160G vinyo a bios látja mind a 160G de a telepitő cd már csak 150G lát mi lehet a baja ha tudnátok segiteni.elöre is köszönöm!
(#) Tomi20 válasza jocó80 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Heló

Ez teljesen normális, formázott mérete mindig kisebb a winchesternek, mint a ráírt adat. Többnyire a fájlrendszer foglalja le a többi helyet. Továbbá a gyártóknál szokás 1000-rel váltani 1024 helyett, és ezekből a dolgokból jön össze, itt láthatod az eltéréseket a két átszámítás között.
(#) jocó80 válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

igen köszi csak az a baj hogy mikor megvettem akkor az egészet látta csak ujratelepitettem és azóta van ez a problémám és vacakol is integrált a videokártyám és a hangkártyám is hol az egyiket hol a másikat nem tölti be mi lehet a baj?
(#) Tomi20 válasza jocó80 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

A winyóra hogy van írva a kapacitása? GB, vagy GiB? A kompatibilitási problémára sajna nem tudok megoldást...
(#) Ktulu válasza jocó80 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Nezz ra PartitionMagic-kel. Lehetseges, hogy van valamifele relytett particio, esetleg olyan, amit a Win nem lat. (Linux?)
(#) ptesza hozzászólása Máj 7, 2010 /

Nem létező hibára ne keressünk megoldást.
(#) jocó80 válasza Ktulu hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

nem linux hanem xp
(#) jocó80 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

ez nem nemlétező hiba már egyszer jártam igy és akkor egy programozóhoz fordultam ö megtudta csinálni de most biztam benne hogy megtudom oldani de sajnos nem megy lehet a telepitésnél szurtam el valamit!
(#) mizsei.robi válasza szilva hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Az alaplapon nem látok púpos kondikat. Az USB akkor is meghal amikor fájlátvitel történik vagy egyátalán 2 nél több eszköz van az alaplapra csatlakoztatva ( USB + LAN)
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Egy üres lemezen miféle fájlrendszer foglal el 10GB-ot? Egy jól elhízott, többszázezer bejegyzéses MFT foglal el maximum párszáz MB méretet.
(#) didyman válasza jocó80 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Szerintem valamire nem jól emlékszel. A merevlemezen marketing okokból sok éve tizes számrendszerben számolnak, míg az XP marad a bináris megfelelőnél, vagyis a 160GB-os lemez valójában 148GiB (~150GiB) méretű. Az XP telepítője is ezt a méretet, vagy ennek 1024x-esét hajlandó mutatni.
(#) radocziandras hozzászólása Máj 7, 2010 /

Sziasztok!
Ismét jelentkezem egy problémával.Fel akartam frissíteni a gépet a cd-ről, felmásolta a telepítési fájlokat 99%-ig és kiírta, hogy hiányzik a : c:/$WIN_NT$/ag49fde9.sys fájl.A kiterjesztésből az jött le, hogy nagy gáz van.Mit csináljak?
Előre is köszönöm!
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Pontosan erre gondoltam ,csak ilyen szépem nem tudom leírni.
(#) szilva válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Ha a tápegység biztos nem rossz (csere volt, nem segített), akkor nagy valószínűséggel az alaplapon lévő tápellátó áramkörök nem száz százalékos működése okoz ilyen jellegű bizonytalanságot. Sajnos lehet, hogy szemmel nem látható, de leginkább a kondenzátorok elöregedése szokott az ok lenni. Én ilyenkor erősen fontolóra szoktam venni, hogy érdemes-e ilyen szinten belemélyedni az adott alaplap javítgatásába, vagy egyszerűbb kicserélni valami jóra.
(#) szilva válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Mindenképpen futtass egy memtesztet azon a gépen!
(#) csabii hozzászólása Máj 7, 2010 /

Sziasztok.
lene egy olyan problémám hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor a monitor nem kapcsolbe és az alapgépen is csak villog a töltő led lámpa és a dvd olasón is és közben vallami halk pityegést lehet hallani
de van mikor bejön és mikor elkezdek tölteni valamit akkor is ujra inditja magát és elkezdi ujra. töredezettmentesítve is lett de nem oldta meg
Következő: »»   52 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem