Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Akkor valamelyik nem igaz, vagy rossz a kábel.
A chipsetből látszik, hogy van benne CAN busz driver, de ettől még mehetne KK/L csatolóként (is) Csinálj képet a panel mindkét oldaláról...
VAG-CAN+K interface nem fog menni vag-com-al, de vwtools-al kellene mennie. Lehet a kábel rosz
Szerintem a leirtak lattan a te kabelad egy vag k-can commander,ami nem a vag-com 409.1 hez volt gyartva !!Nezd emg a kapcsolas hasonlit az alabihoz
Csináltam képeket a panelról. Remélem látszik rajt valami.
Köszönöm a segítséget. Akkor nézek valami másik működőképes kábelt.
Helló ez KM óra tekerős kábel ha minden igaz és vag k+can commander 1.4, 2.5 vagy vag can commander-el 4.5, 5.0 működik, csak can es műszerfalbetétkel fog kommunikálni és azok nem engednek olyan egyszerűen be! jobb ha túladsz rajta gyorsan.
Hello mindenkinek, tudna nekem segieni valaki abban hogy hogy lehet az atf16v8b ujraprogramozni ???
Kell hozzá egy programozó amit vagy építesz vagy veszel.
Nem tuds egy egyereu ptogramozot ami mukodik is?? En meg epitem gond nelkul !!!
Sziasztok!
vag k+can commandert lehet valahogy frissíteni 1.4-ről valamelyik újabb verzióra?
Üdv mindenkinek.Kaptam egy diagnosztikai kábelt vag k+can 1.4-es programmal és vwtool-al.A vwtool-al megy az interfész de az 1.4-el már nem.Addig jutok vele, hogy kiírja az autó adatait(alvázszám, motór)de a bal óldali menüsórt már nem nyitja meg.A programmal lehet a baj?
K-line -on nem is igen hiszem hogy kezeli, csak Can-bus -on.
Sziasztok!
VAG-COM (908.2) kábellel lehet más diagnosztikai programot használni? Pl ScanMaster ELM, moDiag, stb...
Üdv mindenkinek valaki épített vag-com ot mármint vcds t? Sikerült a 908 hoz megszerezni minden cucot csak az a baj hogy nem magyar ha valaki tud segíteni?
Sziasztok. Én azt nem értem, hogyha egy kábel eleve klón, miért úgy írták meg a szoftverét, hogy más verziószámú program használata esetén törlődjön a tartalma? Mi érdeke van a kínai "gyártó"-nak ebben?
A klón azért klón, mert egy legálisan eladott csatoló vezérlőprogramját töltik bele a szériaszámot tartalmazó eeprom tartalommal együtt. A védelmet az eredetit gyártó cég építette bele, ezért törlődik a letiltott szériaszámú kábelből a program. Ezt a kínai kábelben is meghagyták, hiszen nem nyúltak érdemben hozzá csak utánépítették. A kínai gyártónak is érdeke ez, hiszen így többet tud eladni.
Sziasztok!!
Az alábbiban kérném a segítségetekt. Van egy CAN-BUS Commander (ez van ráírva) kábelem. Sajnos elindítootam rajta a vag-com 9.08-at. Valami átírta a kábel sotware-jét, mert addíg az usb meghajtó FT232RT volr, most meg vamai ROSS-TECH-es meghajtóként ismeri fel. Segítsen valaki hogy hogy tudnám visszaállítani a régi tartalmát, valahogy egyszerűen. Köszi. Idézet: „Sajnos elindítootam rajta a vag-com 9.08-at.” Miért is? Próbáld újratelepíteni az USB meghajtó illesztőprogramját. Az elérési útnak add meg az eredeti szoftver telepítési mappáját. Hátha jó lesz...
Szia!
Sajnos nem let jó. Állandóan a ross-tech illesztőprogramot keres. Valószínű átirta a firmware-t. 5 dolgot találtam az eszközbe. 1. FTDI 0647-A FT232RL 2. A 476C T 34JH 3. 10.000 M 4. PIC18F258-i/SD 065328U 5. TJA1050 7K1R3 n6021 A nyákra az van írva hogy VACAN DDM075 hátha ez segít valamit. Ha van valami ötlet szivesen várom. Szerintem frissitette a kábel sotware-jét. (Annyira nem értek hozzá). Régebben FT232RL USB UART eszközre keresett, most meg valami Ross.Tech USB-re. Köszi
Közben én is gondolkoztam...
Valószínűleg kuka lett a kábeled. Közeli képek készítésénél használd a MAKRO gombot, mert nagyon homályos a kép.
Szia!
Azért írtam le hogy milyen egység hol van.
Nem lehet méh hogy az a baj, hogy az FT232RL tartalmát írta át? Esetleg azt újratölteni?
A legnagyobb a valoszinusege hogy a ft232 ic eepromjat irta at.Nekem is volte egy ilyen ft 232 es kabelem csak az sima usb k line-os atalakito volt de nem sikerult torolnom a eepromot.Nemment az egyik m-prog verzioval sem.De tutira az valtozott meg mert ha pl uress akkor is sima usb ocm port atalakitokent mukodik az ic.
Szia!
Köszi a választ, én is erre gondoltam. Van valakinek FT232RL eeprom tartalma? Remélem igen. Válaszokat köszönöm.
Hmm az az ic nem tartalmazza az eepromot ?? Mintha az derengene mi AVR-hez használjuk és nincs külön semmi tár. Csak azért mondom mert akkor veszel 1 db-ot és kicseréled ha érzel lelkierőt hozzá.
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy milyen kábelt vegyek vag csoport diagnosztikához. Sima 409 kábelem van és van hozzá vag com 409 progim. Kellene viszont can bus os tipusokhoz is és progi is. Van egy másik progim vw tools hp 3.2 ez milyen kábelhez lehet jó ?
Sziasztok! Olvasgattam,de ilyen problémát még nem írt senki, ezért megkérdezem hátha tud valaki segíteni. vcds8054 kábelem és progim van, egy motorba történő belépés és kilépés után már semmilyen vezérlőbe nem lép be a progim, rákatt és semmi... a jogosultságomhoz pedig azt írja hogy visszavonva! De a kábelt a teszt -re kattintva megtalálja,meg az eszközkezelőben is látom ha bevan dugva... ez mitől lehet? próbáltam ezt a vid-pid átírást, de amit oda kellett volna irnom sort az a sor ugyanugy ott volt már... van valami ötlet? köszi mindenkinek
Internet kapcsolatos gépen használtad és/vagy frissítetted a hozzá kapott programot.
Újra kell programozni az ATMega-t. |
Bejelentkezés
Hirdetés |