Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 282
(#) CabexKft hozzászólása Jún 11, 2010 /

Kedves Fórumozók! Tudja valaki, hogy a DSC Bravo5 mennyezeti PIR elektronikai paneljén mit lehet állítani a panel eltolásával a -1, 0, +1, +2 irányokba? Köszönöm!

(#) CabexKft hozzászólása Jún 11, 2010 /

Kedves Becache! Én is csak kezdő vagyok de ilyen át fogó kérdésre nem fog neked válaszolni senki. Szerintem, kezd így: Találd ki melyik szobába (kamrába) hova szeretnél érzékelőt, na meg hova menjen a riasztóközpont meg a sziréna. Vezesd oda a kábelt a kijelölt helyekre. Szereld fel a tartozékokat a falra. És ha mind ez kész, akkor kezd el bekötni az elemeket. A fórumot olvasva rájössz majd, hogy minden általad megnevezett eszköz bekötését már le írták. Ha majd konkrét kérdésed lenne, akkor azt esetlek az előttünk hozzászólóktól kérdezd meg. A programozás menete is le van írva ez történhet manuálisan (szerintem kompiláltabb) vagy számítógépen keresztül, de ez is le van írva már. Nagyon sok hasznos rajzot is találsz a hozzászólásokhoz csatolva. Jó barkácsolást! A pénzed tartsd meg későbbre, hátha mégis kell a szerelő segítsége

:yes:
(#) sunyeb válasza Becache hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Itt egy magyar nyelvű telepítési útmutató:

http://www.electropoint.hu/uploaded_files_fck/file/DSC/PC1616_PC183...as.pdf

Az infrákat lehetőleg DEOL-ba kösd, benne van a laírásban, hogy kell. Ha nem érted, akkor itt visszaolvasva is megtalálod.
A zónabővítő ugyanúgy mint a kezelő a busz-ra megy, azaz ugyanoda kell bekötni.
Azt nem tudom tudod-e, hogy a kezelőn is van egy zónabemenet.
Ami fontos, hogy a kerti szerszám tároló, ha huzatos, vagy 0 fok alá lehűlhet a levegő, akkor LC100-at felejtsd el.
A leírásban a programozás is benne van, de itt visszaolvasva is találsz infót.
(#) blockshears válasza CabexKft hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szerintem az ég világon semmit, úgy emlékszem a panel be is van fixen - csavarral - rögzítve. Az áramkör megegyezhet - talán egy BV-201-es - sima, fali infra paneljével, azért van rajta az a jelölés ...
(#) turkf válasza CabexKft hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

A fókusz pontot. Vagyis a távolságot ahol már érzékel. olyasmi mint az LC100 "tekerője" csak persze nem olyan kifinomult.
(#) papppety válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Megprobaltam a resetet hardvare softver es csak ugyanaz tortenik. 1 perc 20 masodpercig minden parancsot elfogad lehet programozni utana szol a rele { varogep}
es leblokal a biletyuzet.
Valami megoldas lehet.
koszi.
(#) frecsko válasza papppety hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Szoftver fissítés
(#) topeter válasza kobold hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Köszi!
Sajna nem akarja a jót.
Ezt szeretném:1.zóna:késleltetett, 2.zóna:követő 3.zóna:azonnali, 4.zóna:24ó a szirénához
Így programoztam:
*8 5555 001 01 04 03 11 00 00 00 00
Ennek ellenére nekem minden zónám azonnaliként működik. Hol cseszem el?
(#) Becache válasza sunyeb hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Köszi az infókat.

Igen, tudom, azaz, amelyiket nem tudtam eldönteni első körben, hogy mi lehet az a "kakukktojás" ))

Én igazából a szinkódokra gondoltam, mint bekötésnél az infránál, hogy hogyan kell a DEOL-ba bekötni. Melyik ellenálást hova, mi hova jön, nomeg a buszon mit kell még bekötni, de vissza olvasok, köszönöm, mindenkinek !
(#) CabexKft hozzászólása Jún 17, 2010 /

Kedves fórum! A TELL GSM ULTIMATE + 14 db DSC LC100 + LADY + Stb… (riasztóközpontomat) egy úgy nevezett IP-Bridge-el összehoztam úgy, hogy hálózaton, wap-on és Interneten keresztül le tudom kérdezni az eseményeket stb… A DSC programozásánál ugye:
Idézet:
Letöltés elindít (kék nyílra kattintva)
ezután a riasztón *8 5555 499 5555 499
ekkor indul a kapcsolat, és a kommunikáció

Kérdésem: A DSC gyárt olyan eszközt amivel rákapcsolódok PC585 soros portjára és aztán bekötöm a számítógép hálózatra? Mert ha pl. 5 km-rel arrébb ülnék nem igazán tudnám beütögetni a letöltéshez a kódot...
UI: A telefonos megoldás nem igazán jöhet szóba, mivel a DSC riasztó (a kicsi kör) csak a nagynak a része mint zónabövités a garázsban. Ezért a PC (hálozati) megoldás lenne a tisztább, mert telefonos bejelzés már van az ULTIMATE-ban.
Elöre is köszönöm!
(#) Becache hozzászólása Jún 24, 2010 /

sziasztok !

DSC központ programozással kapcsolatban szeretnék kérdezni:

Fel van telepítve (elvileg) minden program és driver.
Amikor viszont elinditom a dls 2002-t, akkor?:

Modem configuration: DSC PC-Link direct connection
Outgoing: DSC PC-Link Direct Connection
A Properties (Tulajdonságok)ban pedig az USB átalakító com portját adtam meg (esetmben: COM3)

Amikor odamegyek, hogy: Wait for Panel to call:

Initializing modem...
The modem is not responding...

(Előzőleg már "vevő" állásba kell állítanom a panelt, a vevő állapotra és csak utána indítani a kommunikációt ?)
*8 5555 499 5555 499

Ötletek?
Épített kábel: RX föld föld TX
Windows 7
kábel....USB aten-to serial....gép

Előre is köszi.
(#) Syn7h37ic válasza Becache hozzászólására (») Jún 24, 2010 /

Windows7. Cseréld le XP-re,és menni fog.
(#) Syn7h37ic válasza CabexKft hozzászólására (») Jún 24, 2010 /

A DSC soros port kizárólag helyi adatletöltésre jó, és mindig kell a telepítői kód és a programozás, engedélyezés. Távolról kizárólag modemmel tudod programozni. A DSC-hez ha jól rémlik, már van TCP-IP modul de utána kell nézni, hogy távolról lehet-e ezzel programozni.
(#) Becache válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Köszönöm, kipróbálom.
(#) Feri hozzászólása Jún 28, 2010 /

PC1832-es központnál olyan megoldáshoz kérem a segítségeteket, hogyan lehet kivitelezni azt, hogy kilépésnél a kezelőt figyelő infrát ne vegye figyelembe, de a többit igen.
(#) CabexKft válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Köszönöm!
(#) sunyeb válasza Feri hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Nem biztos, hogy jól értem. Azt szeretnéd, hogy úgy is lehessen élesíteni a rendszert, ha a kezelő előtt mozgás van?
Akkor az adott zóna kényszerített élesíthetőség tulajdonságát kell használnod 101-164 szekció, ha jól emlékszem 5. attr.
(#) emts hozzászólása Júl 3, 2010 /

Sziasztok,

DSC kozpontnal a mester kod megvaltoztatasanak mi a menete? Nemreg szereltek fel ujonnan es szeretnem a kodot atirni... koszonom szepen!
(#) mikos78 válasza emts hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

szia kedves emts
a master kodot igy kell megvaltoztatni
×5 regikod 40 uj kod
mert a dsc-nel a 40-es a master kod
(#) emts válasza mikos78 hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Koszonom!
(#) mikos78 válasza emts hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

(#) mgs hozzászólása Júl 4, 2010 /

Sziasztok

Bekötöttem a szirénát.
Először a rendszer zónahibát jelzett amit javítottam. Most pedig a *2 5
*2 6
-ra nincs hiba, de a panelen mégis a szirénahiba jön fel a sárga háromszöggel.
Hol kezdjem a hibát keresni.
Ha elveszem a tápot és az akkut akkor megszólal a sziréna. Az akksi új.

Válaszokat köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza mgs hozzászólására (») Júl 4, 2010 / 1

Azért jön szirénahiba, mert a bell- bell+ közé kell egy ellenállás, amivel figyeli a szirénakör rendes állapotát a riasztó. Ez egy 2.2-5.6k ellenállás között legyen, és illik a szirénába belerakni. Ha nem akarsz a szirénával vesződni, akkor simán a központba is belerakhatod.
A sziréna azért szólal meg, ha áramtalanítod a rendszert, mert a sziréna önállóan így érzékeli, a szabotázst. Ha nincs töltőfesz, akkor megszólal. Ez normális, sőt így kell működnie.
(#) mgs válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Holnap kipróbálom.
Remélem megszűnik a hiba. Mert most még csak telefonál, de nem szirénázik. Még akarom nézni, hogy minden be van-e állítva.
Köszönöm
(#) (Felhasználó 2166) hozzászólása Júl 5, 2010 /

Sziasztok!

PC1616 központ programozásával kapcsolatban kérdeznék.
Az egyik zónát a LED billentyűzet megfelelő bemeneteire kötöttem, és szeretném "Késleltetett 1" típusúra állítani. A billentyűzeti zónához hozzárendeltem a 7-es zónát, a [001]-es, illetve a [107]-es szekcióban beállítottam a zóna jellemzőit, beállítottam a "Késleltetett 1"-hez tartozó késleltetést is. Minden jól működik kivéve, ez a billentyűzeti zóna, ha élesítés alatt mozgást érzékel, rögtön riaszt, nincs késleltetés.

Szerintetek mi lehet a hiba?
(#) sunyeb válasza (Felhasználó 2166) hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Először is azt, hogy érted, hogy élesítés alatt riaszt? Amikor élesíted, vagy élesített állapotban (kilépési lejárta után)?
Ha nincs élesítve, akkor az adott zóna jól működik? Magyarul mozgás nélkül elalszik a kezelő LED-je, mozgáskor világít. Lezáró ellenállások jól vannak bekötve. Nem írtad mennyi és milyen kezelőd van, illetve hány partíciót használsz. 1555RKZ-nál csak egy lezáró ellenállás kell a billentyűzeti zónára, függetlenül a központ beállításától. Ha több billentyűzeted van, akkor a billentyűzet hozzárendeléseket megcsináltad, több partíció esetén a partícióhoz rendelést? A 20-as szekciót jól állítottad be?
(#) (Felhasználó 2166) válasza sunyeb hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Szia!

Tehát élesített állapotban nincs késleltetés a risztás előtt, mozgás esetén. 1555RKZ a billentyűzet, 1 van belőle, 1 particióval. A zónahozzárendelések is megvannak. Az érzékelőben egy ellenállás van.
Egyébként a kezelőn a LED megfelelően jelzi az érzékelő állapotát.
(#) sunyeb válasza (Felhasználó 2166) hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Akkor így hirtelen csak egy dolgot tudok elképzelni, hogy a kilépési késleltetés letelte után közvetlenül megmozdulsz egy késleltetett zónában. Alapbeállítás szerint, ha ezt 10mp-en belül teszed indítja a belépési késleltetést és a szirénát. A 13-as szekció 6-os opcióját nézd meg, vagy legyél türelmesebb
(#) mgs válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Működik.
Köszönöm a segítséget!

Üdv mgs
(#) Ricsmond hozzászólása Júl 8, 2010 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,egy Bentel Kyo 8-as központhoz.Az utolsó zónára nincs bekötve semmi,és szeretném lezárni.Sajnos ezt a központot még nem ismerem, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Annyit tudok,hogy itt nem lehet simán áthidalni egy 10K-ás ellenállással a comot és a 8-as zónát. Segítségeteket előre is köszönöm.
Következő: »»   60 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem