Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves Fórumozók! Tudja valaki, hogy a DSC Bravo5 mennyezeti PIR elektronikai paneljén mit lehet állítani a panel eltolásával a -1, 0, +1, +2 irányokba? Köszönöm!
![]()
Kedves Becache! Én is csak kezdő vagyok de ilyen át fogó kérdésre nem fog neked válaszolni senki. Szerintem, kezd így: Találd ki melyik szobába (kamrába) hova szeretnél érzékelőt, na meg hova menjen a riasztóközpont meg a sziréna. Vezesd oda a kábelt a kijelölt helyekre. Szereld fel a tartozékokat a falra. És ha mind ez kész, akkor kezd el bekötni az elemeket. A fórumot olvasva rájössz majd, hogy minden általad megnevezett eszköz bekötését már le írták. Ha majd konkrét kérdésed lenne, akkor azt esetlek az előttünk hozzászólóktól kérdezd meg. A programozás menete is le van írva ez történhet manuálisan (szerintem kompiláltabb) vagy számítógépen keresztül, de ez is le van írva már. Nagyon sok hasznos rajzot is találsz a hozzászólásokhoz csatolva. Jó barkácsolást! A pénzed tartsd meg későbbre, hátha mégis kell a szerelő segítsége
:yes: ![]()
Itt egy magyar nyelvű telepítési útmutató:
http://www.electropoint.hu/uploaded_files_fck/file/DSC/PC1616_PC183...as.pdf Az infrákat lehetőleg DEOL-ba kösd, benne van a laírásban, hogy kell. Ha nem érted, akkor itt visszaolvasva is megtalálod. A zónabővítő ugyanúgy mint a kezelő a busz-ra megy, azaz ugyanoda kell bekötni. Azt nem tudom tudod-e, hogy a kezelőn is van egy zónabemenet. Ami fontos, hogy a kerti szerszám tároló, ha huzatos, vagy 0 fok alá lehűlhet a levegő, akkor LC100-at felejtsd el. A leírásban a programozás is benne van, de itt visszaolvasva is találsz infót.
Szerintem az ég világon semmit, úgy emlékszem a panel be is van fixen - csavarral - rögzítve. Az áramkör megegyezhet - talán egy BV-201-es - sima, fali infra paneljével, azért van rajta az a jelölés ...
A fókusz pontot. Vagyis a távolságot ahol már érzékel. olyasmi mint az LC100 "tekerője" csak persze nem olyan kifinomult.
Megprobaltam a resetet hardvare softver es csak ugyanaz tortenik. 1 perc 20 masodpercig minden parancsot elfogad lehet programozni utana szol a rele { varogep}
es leblokal a biletyuzet. Valami megoldas lehet. koszi.
Köszi!
Sajna nem akarja a jót. Ezt szeretném:1.zóna:késleltetett, 2.zóna:követő 3.zóna:azonnali, 4.zóna:24ó a szirénához Így programoztam: *8 5555 001 01 04 03 11 00 00 00 00 Ennek ellenére nekem minden zónám azonnaliként működik. Hol cseszem el?
Köszi az infókat.
Igen, tudom, azaz, amelyiket nem tudtam eldönteni első körben, hogy mi lehet az a "kakukktojás" ![]() Én igazából a szinkódokra gondoltam, mint bekötésnél az infránál, hogy hogyan kell a DEOL-ba bekötni. Melyik ellenálást hova, mi hova jön, nomeg a buszon mit kell még bekötni, de vissza olvasok, köszönöm, mindenkinek !
Kedves fórum! A TELL GSM ULTIMATE + 14 db DSC LC100 + LADY + Stb… (riasztóközpontomat) egy úgy nevezett IP-Bridge-el összehoztam úgy, hogy hálózaton, wap-on és Interneten keresztül le tudom kérdezni az eseményeket stb…
![]() Idézet: „Letöltés elindít (kék nyílra kattintva) ezután a riasztón *8 5555 499 5555 499 ekkor indul a kapcsolat, és a kommunikáció” Kérdésem: A DSC gyárt olyan eszközt amivel rákapcsolódok PC585 soros portjára és aztán bekötöm a számítógép hálózatra? Mert ha pl. 5 km-rel arrébb ülnék nem igazán tudnám beütögetni a letöltéshez a kódot... ![]() UI: A telefonos megoldás nem igazán jöhet szóba, mivel a DSC riasztó (a kicsi kör) csak a nagynak a része mint zónabövités a garázsban. Ezért a PC (hálozati) megoldás lenne a tisztább, mert telefonos bejelzés már van az ULTIMATE-ban. Elöre is köszönöm! ![]()
sziasztok !
DSC központ programozással kapcsolatban szeretnék kérdezni: Fel van telepítve (elvileg) minden program és driver. Amikor viszont elinditom a dls 2002-t, akkor?: Modem configuration: DSC PC-Link direct connection Outgoing: DSC PC-Link Direct Connection A Properties (Tulajdonságok)ban pedig az USB átalakító com portját adtam meg (esetmben: COM3) Amikor odamegyek, hogy: Wait for Panel to call: Initializing modem... The modem is not responding... (Előzőleg már "vevő" állásba kell állítanom a panelt, a vevő állapotra és csak utána indítani a kommunikációt ?) *8 5555 499 5555 499 Ötletek? Épített kábel: RX föld föld TX Windows 7 kábel....USB aten-to serial....gép Előre is köszi.
Windows7. Cseréld le XP-re,és menni fog.
A DSC soros port kizárólag helyi adatletöltésre jó, és mindig kell a telepítői kód és a programozás, engedélyezés. Távolról kizárólag modemmel tudod programozni. A DSC-hez ha jól rémlik, már van TCP-IP modul de utána kell nézni, hogy távolról lehet-e ezzel programozni.
PC1832-es központnál olyan megoldáshoz kérem a segítségeteket, hogyan lehet kivitelezni azt, hogy kilépésnél a kezelőt figyelő infrát ne vegye figyelembe, de a többit igen.
![]() ![]() ![]()
Nem biztos, hogy jól értem. Azt szeretnéd, hogy úgy is lehessen élesíteni a rendszert, ha a kezelő előtt mozgás van?
Akkor az adott zóna kényszerített élesíthetőség tulajdonságát kell használnod 101-164 szekció, ha jól emlékszem 5. attr.
Sziasztok,
DSC kozpontnal a mester kod megvaltoztatasanak mi a menete? Nemreg szereltek fel ujonnan es szeretnem a kodot atirni... koszonom szepen!
szia kedves emts
a master kodot igy kell megvaltoztatni ×5 regikod 40 uj kod mert a dsc-nel a 40-es a master kod ![]() ![]()
Sziasztok
Bekötöttem a szirénát. Először a rendszer zónahibát jelzett amit javítottam. Most pedig a *2 5 *2 6 -ra nincs hiba, de a panelen mégis a szirénahiba jön fel a sárga háromszöggel. Hol kezdjem a hibát keresni. Ha elveszem a tápot és az akkut akkor megszólal a sziréna. Az akksi új. Válaszokat köszönöm.
Azért jön szirénahiba, mert a bell- bell+ közé kell egy ellenállás, amivel figyeli a szirénakör rendes állapotát a riasztó. Ez egy 2.2-5.6k ellenállás között legyen, és illik a szirénába belerakni. Ha nem akarsz a szirénával vesződni, akkor simán a központba is belerakhatod.
A sziréna azért szólal meg, ha áramtalanítod a rendszert, mert a sziréna önállóan így érzékeli, a szabotázst. Ha nincs töltőfesz, akkor megszólal. Ez normális, sőt így kell működnie.
Holnap kipróbálom.
Remélem megszűnik a hiba. Mert most még csak telefonál, de nem szirénázik. Még akarom nézni, hogy minden be van-e állítva. Köszönöm
Sziasztok!
PC1616 központ programozásával kapcsolatban kérdeznék. Az egyik zónát a LED billentyűzet megfelelő bemeneteire kötöttem, és szeretném "Késleltetett 1" típusúra állítani. A billentyűzeti zónához hozzárendeltem a 7-es zónát, a [001]-es, illetve a [107]-es szekcióban beállítottam a zóna jellemzőit, beállítottam a "Késleltetett 1"-hez tartozó késleltetést is. Minden jól működik kivéve, ez a billentyűzeti zóna, ha élesítés alatt mozgást érzékel, rögtön riaszt, nincs késleltetés. Szerintetek mi lehet a hiba?
Először is azt, hogy érted, hogy élesítés alatt riaszt? Amikor élesíted, vagy élesített állapotban (kilépési lejárta után)?
Ha nincs élesítve, akkor az adott zóna jól működik? Magyarul mozgás nélkül elalszik a kezelő LED-je, mozgáskor világít. Lezáró ellenállások jól vannak bekötve. Nem írtad mennyi és milyen kezelőd van, illetve hány partíciót használsz. 1555RKZ-nál csak egy lezáró ellenállás kell a billentyűzeti zónára, függetlenül a központ beállításától. Ha több billentyűzeted van, akkor a billentyűzet hozzárendeléseket megcsináltad, több partíció esetén a partícióhoz rendelést? A 20-as szekciót jól állítottad be?
Szia!
Tehát élesített állapotban nincs késleltetés a risztás előtt, mozgás esetén. 1555RKZ a billentyűzet, 1 van belőle, 1 particióval. A zónahozzárendelések is megvannak. Az érzékelőben egy ellenállás van. Egyébként a kezelőn a LED megfelelően jelzi az érzékelő állapotát.
Akkor így hirtelen csak egy dolgot tudok elképzelni, hogy a kilépési késleltetés letelte után közvetlenül megmozdulsz egy késleltetett zónában. Alapbeállítás szerint, ha ezt 10mp-en belül teszed indítja a belépési késleltetést és a szirénát. A 13-as szekció 6-os opcióját nézd meg, vagy legyél türelmesebb
![]()
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,egy Bentel Kyo 8-as központhoz.Az utolsó zónára nincs bekötve semmi,és szeretném lezárni.Sajnos ezt a központot még nem ismerem, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Annyit tudok,hogy itt nem lehet simán áthidalni egy 10K-ás ellenállással a comot és a 8-as zónát. Segítségeteket előre is köszönöm. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |