Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lehet ,hogy előbb be kéne vásárolnom.
Nem kell hozzá semmi különös.
PAD vonal terület..stb amire éppen szükség van. Vezetősávok színe mellett van egy kérdőjel arra kattints, és nézd meg milyen színű vonalakat kell használnod. Ha kész a rajz jelöld ki az elemeket, lakattal zárd össze, és mentsd el MAKRO-nak.
Hali!
Én eddig CirCad-et használtam, csak nemrég álltam át az SL 5-re, és kéne valahonnan egy használható magyarosítás (ami valóban jól működik), s ha van, akkor valami user manual is. Válaszotok előre is köszi!!! :nemtudom:
Itt egy leírás fureszk-től a HE-n: Bővebben: Link
És egy másik Alkotó-tól: Bővebben: Link Magyarításban nem tudok segíteni, én angolul használom.
Ez is elég volt. Nagyon köszi!!!
Sziasztok, a program 5ös verziójával lenne 1 kérdésem.
Hol lehet azt beállítani, hogy miközben rakom össze NYÁK rajzot, akkor lássam az alkatrész nevét? Mert akárhol kerestem seholsem találom. Üdv.
Teszel egy feliratot valamelyik nemhasznált rétegbe és összelakatolod az alketrésszel (ezután duplakattintás a szövegre, és átírható a név, így mehet gond nélkül a ctrl+d (dupláz)).
én csak a végén dobálom fel a pozícióneveket (hasznos az autoszámozás funkció), ezzel együtt le is ellnőrzöm 98%.-ban a nyákot
Másik megoldás ha az alkatrészen jobb klikk és ott adod meg a nevet. Akkor látod a nevet ha az egeret ráhúzod az alkatrészre. Igy egyszerre használhatsz pozíció nevet
egy rétegen és értéket az egér mozgásra.
Ez valami vicc ?
Mégis mi lenne benne a vicc?
Megkérdeztem, hogy valakinek nincs-e berajzolva a TDA7294-es IC.
Köszönöm a segítséged.
Vicc az hogy 15db PAD lerakása egymás mellé nem megy.
Ne sértődj meg, de a vezetősávokat is el kell majd küldeni ?
Na! Egy picirit lehetnél türelmesebb. Kérlek...
De minek pakolgassam, ha valaki szépen megcsinálta!?
Ne akarj oktatni nem ez lesz az első panelom.
Nekem pedig úgy tűnt , hogy segítségre szorulsz.
Haverommal sem beszélek így!
talán mert mialatt megírtad a hsz-t , annyi idő alatt simán megrajzolhattad volna az alkatrészt a saját izlésednek megfelelően. Én kimondottam nem szeretem más cuccait használni (minden téren)
Off vége!
Köszi
Tiszteletem Mindenkinek...Az Splan is jó megoldás, azonos a gyártója a SprintLayouttal, de én megis a SpintLayotot használom. Erröl a lehetőségröl nem igen irtál, nem valoszinü hogy tudtál róla, igaz hogy én is most próbálgatom, de igen egyszerüen lehet kapcsolási rajzot is késziteni. Ay elsö két rétegre vigan lehet rajzolni, (háttér, rács, stb. beállitás izlés szerint) a következő könyvtárakkal.Nem hiszem hogy az Abacom gondolt erre de az orosz változatban ezek a makrók benne vannak a programban, s nem egy honlapon láttam rajzokat melyek SpintLayouttal lettek készitve. Természetesen ezekután várunk egy ALKOTOs használati utmutatot mert könnyebb ollvasni mint irni...A makrókat simán ki kell csomagolni s bemásolni a programba.
Ez olyan mint amikor valaki szövegszerkesztő programmal (word) nyákot tervez. Lehetni lehet, de minek...? Egy barátom mondta anno: "Előbb-utóbb minden szerszámból kalapács lesz..."
A barátod nem jol tudja, előbb-utóbb minden kalapácsbol csüngőfukszia lessz, viccet félretéve csak arra akartam utalni hogy nem muszáj mindenféle profi programot megtanulni amikor használhatunk egy egzszerü programot ami majdnem mindent tud. Ha most kellene valami újatt tanulnom a PCB Wizard lenne a nyerő, egyszerü s sokkal többet tud mint a SL. DE...amit mondtam az igenis helyénvalo mert egy-két IC-s rajzért nem érdemes megtanulni a DXP-t vagy Proteus-t (mint olvastam te a SPlan hive vagy, minden évben új program, minimális változás, s minek ?)
Több progit is kipróbáltam. Szeretem az egyszerű, letisztult dolgokat. Az SPlan-t erre találták. Persze, ha Te kényelmesebbnek tartod a SL-t erre a célra, hát tedd azt. Ami viszont jobb a célirányos szoftverekben, hogy a kivitelezést segítik. Gondolj csak arra, ha alkatrész listát kell kreálnod, vagy keretet nyomtatni névtáblával... Az SPlan ezt is tudja.
Attól, hogy meg lehet vele rajzolni egy kapcsolást, nem biztos a "célszerű" jelző odaítélése is. Én is rajzoltam még az elején vele kapcsolást, de aztán gyorsan átváltottam az ingyenes ProfiCAD-re. Majd még később (mikor már volt nekem is) az SpLan-t is kipróbáltam., de aztán maradtam a ProfiCAD-nél. (Nem az SPLan miatt, mert valóban nagyon jól összeszedett kis pogram.)
A részletes elemezgetés helyett csak annyit mondanék a célirányos programokra, hogy azok éppen attól célirányosak, mert rendelkeznek több okossággal. Csak egyet emelnék ki (nem az alkatrészlistát, mert az nekem nem szokott kelleni) nevesen a "kötésben maradást". Ez annyit tesz, mikor pl. egy ellenállás be van kötve, akkor annak mozgatásakor nem szakad meg a kötés, hanem húzza magával a vezetékeket. Ezek ellenére, mindenképpen igazat kell abban adnom, hogy a célprogramokban rejlő lehetőségek mindig magukkal hoznak számos zavaró kötöttséget is, amik mind elmaradnak ha SL-t használsz. Tehát miután megvan az alapelem könyvtárad, egészen biztosan lehet vele szakos rajzokat készíteni. (Az SL karakterkészlete és írási készsége nagyon szegényes, ami rajzoknál nagy hátrány lehet bizonyos esetekben.)
Sziasztok!
A Sprint Layout 5-ben hogy lehet külön C1 és C2 oldali Solder Mask-ot létrehozni? Ha egy Through Pad-et be-maszk-olok, akkor nem tesz különbséget a két oldal között, pedig én szeretnék...
Illetve kérdés még, hogy a sima Track-ek alapból lakkozva lesznek, ugye?
Üdv Guruk!
Leszedtem a gyári oldalról néhány lib kiterjesztésű anyagot a SL5-höz. Azt szeretném +tudni, ezeket hogyan lehet bepakolni a programba. (Egy nagyon régi futófény kapcsolásom NYÁK-ját rajzolnám és tesztelném, de pl nem találtam kapcsolót, alternatív kapcsolót a makrókban) Köszönöm, üdv: St. Miki |
Bejelentkezés
Hirdetés |