Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   38 / 212
(#) ptesza válasza niedziela hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Lehet ,hogy előbb be kéne vásárolnom.
(#) niedziela válasza ptesza hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Ártani biztos nem fog
(#) herzsolt hozzászólása Jún 20, 2010 /

Makrót hogyan tudok készíteni, saját alkatrészeknek?
(#) niedziela válasza herzsolt hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Nem kell hozzá semmi különös.
PAD vonal terület..stb amire éppen szükség van.
Vezetősávok színe mellett van egy kérdőjel arra kattints, és nézd meg milyen színű vonalakat kell használnod.
Ha kész a rajz jelöld ki az elemeket, lakattal zárd össze, és mentsd el MAKRO-nak.
(#) zsolti0707 hozzászólása Jún 30, 2010 /

Hali!

Én eddig CirCad-et használtam, csak nemrég álltam át az SL 5-re, és kéne valahonnan egy használható magyarosítás (ami valóban jól működik), s ha van, akkor valami user manual is.
Válaszotok előre is köszi!!! :nemtudom:
(#) san398 válasza zsolti0707 hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Itt egy leírás fureszk-től a HE-n: Bővebben: Link
És egy másik Alkotó-tól: Bővebben: Link
Magyarításban nem tudok segíteni, én angolul használom.
(#) zsolti0707 válasza san398 hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Ez is elég volt. Nagyon köszi!!!
(#) mefi01 hozzászólása Júl 15, 2010 /

Sziasztok, a program 5ös verziójával lenne 1 kérdésem.
Hol lehet azt beállítani, hogy miközben rakom össze NYÁK rajzot, akkor lássam az alkatrész nevét?
Mert akárhol kerestem seholsem találom.
Üdv.
(#) gulyi88 válasza mefi01 hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Teszel egy feliratot valamelyik nemhasznált rétegbe és összelakatolod az alketrésszel (ezután duplakattintás a szövegre, és átírható a név, így mehet gond nélkül a ctrl+d (dupláz)).
én csak a végén dobálom fel a pozícióneveket (hasznos az autoszámozás funkció), ezzel együtt le is ellnőrzöm 98%.-ban a nyákot
(#) mefi01 válasza gulyi88 hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Kösz a segítséget =)
(#) niedziela válasza mefi01 hozzászólására (») Júl 15, 2010 /

Másik megoldás ha az alkatrészen jobb klikk és ott adod meg a nevet. Akkor látod a nevet ha az egeret ráhúzod az alkatrészre. Igy egyszerre használhatsz pozíció nevet
egy rétegen és értéket az egér mozgásra.
(#) Parázs Gábor hozzászólása Júl 17, 2010 /

Üdv

Valakinek nincs megrajzolt sablonja TDA7294-hez?
Természetesen Sprint Layoutba kéne.
köszi
üdv
(#) niedziela válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Ez valami vicc ?
(#) Parázs Gábor válasza niedziela hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Mégis mi lenne benne a vicc?
Megkérdeztem, hogy valakinek nincs-e berajzolva a TDA7294-es IC.
(#) sprofan válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Bővebben: Link
Azon belül pedig:
Bővebben: Link
(#) Parázs Gábor válasza sprofan hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Köszönöm a segítséged.
(#) niedziela válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Vicc az hogy 15db PAD lerakása egymás mellé nem megy.
Ne sértődj meg, de a vezetősávokat is el kell majd küldeni ?
(#) Moderátor hozzászólása niedziela hozzászólására (») Júl 17, 2010

Na! Egy picirit lehetnél türelmesebb. Kérlek...
(#) Parázs Gábor válasza niedziela hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

De minek pakolgassam, ha valaki szépen megcsinálta!?
Ne akarj oktatni nem ez lesz az első panelom.
(#) ptesza válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Nekem pedig úgy tűnt , hogy segítségre szorulsz.

Haverommal sem beszélek így!
(#) gulyi88 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

talán mert mialatt megírtad a hsz-t , annyi idő alatt simán megrajzolhattad volna az alkatrészt a saját izlésednek megfelelően. Én kimondottam nem szeretem más cuccait használni (minden téren)
(#) Moderátor hozzászólása Júl 17, 2010

Off vége!
Köszi
(#) DonGiovanni válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Tiszteletem Mindenkinek...Az Splan is jó megoldás, azonos a gyártója a SprintLayouttal, de én megis a SpintLayotot használom. Erröl a lehetőségröl nem igen irtál, nem valoszinü hogy tudtál róla, igaz hogy én is most próbálgatom, de igen egyszerüen lehet kapcsolási rajzot is késziteni. Ay elsö két rétegre vigan lehet rajzolni, (háttér, rács, stb. beállitás izlés szerint) a következő könyvtárakkal.Nem hiszem hogy az Abacom gondolt erre de az orosz változatban ezek a makrók benne vannak a programban, s nem egy honlapon láttam rajzokat melyek SpintLayouttal lettek készitve. Természetesen ezekután várunk egy ALKOTOs használati utmutatot mert könnyebb ollvasni mint irni...A makrókat simán ki kell csomagolni s bemásolni a programba.

SHM.ZIP

(#) vicsys válasza DonGiovanni hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Ez olyan mint amikor valaki szövegszerkesztő programmal (word) nyákot tervez. Lehetni lehet, de minek...? Egy barátom mondta anno: "Előbb-utóbb minden szerszámból kalapács lesz..."
(#) DonGiovanni válasza vicsys hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

A barátod nem jol tudja, előbb-utóbb minden kalapácsbol csüngőfukszia lessz, viccet félretéve csak arra akartam utalni hogy nem muszáj mindenféle profi programot megtanulni amikor használhatunk egy egzszerü programot ami majdnem mindent tud. Ha most kellene valami újatt tanulnom a PCB Wizard lenne a nyerő, egyszerü s sokkal többet tud mint a SL. DE...amit mondtam az igenis helyénvalo mert egy-két IC-s rajzért nem érdemes megtanulni a DXP-t vagy Proteus-t (mint olvastam te a SPlan hive vagy, minden évben új program, minimális változás, s minek ?)
(#) vicsys válasza DonGiovanni hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Több progit is kipróbáltam. Szeretem az egyszerű, letisztult dolgokat. Az SPlan-t erre találták. Persze, ha Te kényelmesebbnek tartod a SL-t erre a célra, hát tedd azt. Ami viszont jobb a célirányos szoftverekben, hogy a kivitelezést segítik. Gondolj csak arra, ha alkatrész listát kell kreálnod, vagy keretet nyomtatni névtáblával... Az SPlan ezt is tudja.
(#) Alkotó válasza DonGiovanni hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Attól, hogy meg lehet vele rajzolni egy kapcsolást, nem biztos a "célszerű" jelző odaítélése is. Én is rajzoltam még az elején vele kapcsolást, de aztán gyorsan átváltottam az ingyenes ProfiCAD-re. Majd még később (mikor már volt nekem is) az SpLan-t is kipróbáltam., de aztán maradtam a ProfiCAD-nél. (Nem az SPLan miatt, mert valóban nagyon jól összeszedett kis pogram.)
A részletes elemezgetés helyett csak annyit mondanék a célirányos programokra, hogy azok éppen attól célirányosak, mert rendelkeznek több okossággal. Csak egyet emelnék ki (nem az alkatrészlistát, mert az nekem nem szokott kelleni) nevesen a "kötésben maradást". Ez annyit tesz, mikor pl. egy ellenállás be van kötve, akkor annak mozgatásakor nem szakad meg a kötés, hanem húzza magával a vezetékeket.

Ezek ellenére, mindenképpen igazat kell abban adnom, hogy a célprogramokban rejlő lehetőségek mindig magukkal hoznak számos zavaró kötöttséget is, amik mind elmaradnak ha SL-t használsz.
Tehát miután megvan az alapelem könyvtárad, egészen biztosan lehet vele szakos rajzokat készíteni. (Az SL karakterkészlete és írási készsége nagyon szegényes, ami rajzoknál nagy hátrány lehet bizonyos esetekben.)
(#) lmocsi hozzászólása Aug 11, 2010 /

Sziasztok!

A Sprint Layout 5-ben hogy lehet külön C1 és C2 oldali Solder Mask-ot létrehozni? Ha egy Through Pad-et be-maszk-olok, akkor nem tesz különbséget a két oldal között, pedig én szeretnék...
(#) lmocsi hozzászólása Aug 11, 2010 /

Illetve kérdés még, hogy a sima Track-ek alapból lakkozva lesznek, ugye?
(#) St. Miki hozzászólása Aug 12, 2010 /

Üdv Guruk!

Leszedtem a gyári oldalról néhány lib kiterjesztésű anyagot a SL5-höz.
Azt szeretném +tudni, ezeket hogyan lehet bepakolni a programba.
(Egy nagyon régi futófény kapcsolásom NYÁK-ját rajzolnám és tesztelném, de pl nem találtam kapcsolót, alternatív kapcsolót a makrókban)

Köszönöm, üdv: St. Miki
Következő: »»   38 / 212
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem