Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
A sárga a +12V, a piros a +5V, a fekete a minusz(GND, neg.ground).
Üdv. Kaputelefont szeretnék szereltetni epulo házba.
Azok a vezetékek erdekelnének amiket az egyes készulékektol kell vezetnem a falban, vagy a kapuig a foldben. Tehát, 1. telefontól a villanyládáig ahol a trafó van 2. villanyládától a kapuig /mágneszárat is szeretnék/ 3. a bejárati ajtóhoz is szeretnék 1csengot, ami a telefonnál szól. Kérdeztem a villanyszerelomet, de nem jártas a témában , ami szerintem elég erdekes. Bekottetni egy másikkal fogom de még nincs idom keresni de a falakat már be szeretném vakolni. Koszi
Üdv!
Egy áramkörbe rakhatok különböző tűrésű ellenállásokat, ha csak az értékük van megadva a kapcsolási rajzban?
Kapcsolása válogatja, de általában igen.
Kapcsolástól függ. Ha külön nem tüntetik fel akkor nem sokat számít.
Szia!
Telefonkihangosítók relét használnak az átkapcsoláshoz. Szabvány hangszóró csatlakozókkal. Szerintem fillérekért lehet venni bontott kihangosítót. Annak a reléit pedig egy sima nyomógombbal kapcsolhatnád.
Köszönöm a válaszokat.
üdvözlet!
Lehet úgy elektromosságot termelni, hogy mondjuk egy sima kis 1,5 voltos mondjuk távirányítós autóból kiszedett motornak a tengelyét elkezdjük forgatni és annak a a végeit a másik motor végiehez kötjük. akkor a másiknak forogni kell? 2. szeretnék tekercselni egy szervót az RC kocsimba de sajnos hiába tekerek rá 5 x nemtudom mennyi menet drótot nem forog több kéne rá? Előre is köszi! Üdv!
Köszönöm a választ kadarist, sokat segítettél!
Üdv! ceia
Az első kérdésedre igen a válasz. Természetesen veszteségek is vannak. Tehát a termelt árammal hajtott motor jóval lassabban (kisebb teljesítménnyel) forog.
A másodikra pedig: Ha te sem tudod, hogy hány menetet tekertél fel, honnan tudja valaki, hogy elég-e?[OFF] Még ha ötször is.
Hali!
Adott a probléma:Van egy 230/24V-os transzformátor.A kérdés:Hogyan lehetne szabályozni a kimenő 24V-ot?Valaki tud esetleg konkrét kapcsolást? Köszönöm:Máté
Hello!
Az alapkérdés, hogy mihez használnád a szabályzót? Mekkora feszültség - teljesítmény tartományban? És szükséges-e a váltófeszültség szinuszos alakjának megtartása. Mert esetleges választ, csak az után érdemes megadni. üdv! proli007
Hali!
Egy 24V 20W-os pákát Kellene meghajtani.A transzformátor egy 230/2*12V-os 100VA-s Toroid. Máté.
Sziasztok!
Segítséget kérek tőletek. Van egy régi ORION Tv. A kódja 025. Találtam hozzá itthon pár napja egy univerzális távirányítót is. (CHUNGHOP RM-88E Universal TV Remote) Ez van ráírva. Szeretném összehangolni a kettőt. Kérlek segítsetek. Írja le nekem valaki lépésről - lépésre mit kell tennem! Nem létfontosságú, de nem adom fel amíg nem sikerül. Üzemképes mindkettő.
Hali!
Ha van kód,akkor könnyű dolgod van.Így távolból azt javaslom,hogy nyomd meg egyszerre a set és a TV gombot.Ha ekkor a LED folyamatosan világít akkor írd be a kódot.Az én irányítóim így működnek Máté
Válaszoltam a távirányítós topicban. Miért kell több helyre beírni?
Egy pákaszabályzó:Bővebben: Link
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni hogy a nyáklapra hogyan ragasztjátok fel a réz fóliát, mert olvasgattam a nyák késztős topicokat de ezt nem láttam leirva. Ezt azért kérdezem mert eddig még nem készitettem nyákot de most megszeretnék vele próbálkozni.
Igen, én teljesen kész vagyok.
A tv viszont nem működik még mindig.
A nyers NYÁK on rajta van a rézfólia. Ezt kell a nemkívánatos helyekről eltávolítani maratással, hogy kialakuljon a kívánt mintázat. Ahol a NYÁK ra marásálló bevonat lett felvivve ott a rézfólia megmarad, s kialakulnak a vezetősávok.
A nyomtatott áramköri lapokról egy összefoglaló:NYÁK
A gond csak az,hogy az enyémben nincs hőelem!
Sziasztok!
Készítettem egy egyen irányitó táp kártyát 24/12 voltra. Grates hidat 1N5402 használtam 24 volt felé. A 12v felé meg BYD33J diódát hasznátam. szerintetek müködni fog??? hozzászólásokat, észrevételeket előre is köszi.
Köszönöm de még eddig nem vettem nyáklapot igy nem tudtam hogy a rézfólia rajta van.
Egy triakos fázishasítós szabályzóval tudnád szabályozni a hőmérsékletet.
Köszi a választ!
Szóval úgy lenne, hogy szeretnék repülőmodellt készíteni és láttam, hogy CD motorból csinálják, mert gyors és végül is ingyen van. Azt írták, hogy újra kell tekercselni (nem tudom miért). NA szóval én újra tekercseltem, de ha ráengedem az áramot nem forgatja csak ha kézzel megérintem a harangot érzem, hogy remeg, de nem megy sehova. Előre is köszi! Szia!
Értem!
Itt van a "kész" áramkör. üdv szabi |
Bejelentkezés
Hirdetés |