Fórum témák
» Több friss téma |
vagy nem kell msn-cim hanem itt a link
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/pitsunk_a-osztalyu_erosi...%3E%3E
Na ott van a poti alul bal alsó sarokban na arrol kellene nekem egy bekötési rajz vagy kép
de ez mi??
a potinak 6 lába van az ic-nek meg 8
tudnál nekem egy rendes rajzot csinálni??
Félre értettelek!
nekem egy olyan kapcsolási rajz kéne ahogy ott van a képen h h jön ki belöle meg honnan a vezeték meg h van a poti ösze kötve az ic-vel na nekem ezek kellenének!
Hát én abból nem megyek ki:S
Hát kösd össze a rajz alapján. Az IC adatlapjában benne van a lábkiosztása.
Nincsen semmi adatlap mert ez amit linekltem azt nem én csináltam és az icnek külön csinált egy adatlapot a csávó szal ennek nincs adatlapja
Paint-ba tudsz nekem csinálni egy rajzot mert én még kezdő vagyok és nem értem egy a link alapján kéne nekem egy rajz
köszi
Idézet: „a potinak 6 lába van az ic-nek meg 8” nekem meg 2
Sziasztok!
Van egy ilyen tolópotméterem 100KOhm. Használhatom ezt hangerőszabályzónak egy végfokhoz? Hogy kell bekötni? Előre is köszi a válaszokat!
Használhatod. Van multimétered? Mert azzal kellene kimérned a potit.
Szia!
Köszi a gyors választ! Igen van de mit hogy kéne mérnem? Bocsi de amatőr vagyok a témában.
Sziasztok!
Bocsi lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de gitáros vagyok nem technikus. Nos, van egy Fender erőlködőm, ez nem is baj, csak az a gond hogy nincs benne végerő szabályozó, és szobában gyakorolni brutál hangos, ha terhelem az előfokot. Már azután utánajártam, hogy a végnél a beérkező jelet kellene szabályozni. Nem akarom kifúratni a cuccot, és laikusan arra gondoltam, hogy egy külső dobozba a pre out és a postin közé tehetnék-e egy jack ki be menet közé egy hangerő poti. Ha igen tudjátok- é hogy kössem be, illetve kell e még bele valami.
Köszi!
Tehát ha jól értettem akkor így jó lenne a bekötés?
Így talán könnyebben megérted a működési elvét.
A gitárhoz meg én vagyok zizzencs.
Mi az a postin? (régen volt olyan "orvosság" hogy postinor) Az előerősítő kimenetére (pre out ) lehet tenni egy 10kOhm-os potit. Így kell bekötni.
Értem én a működési elvét csak azt nem tudom hogy kössem be.
Ha érted, akkor ki is tudod mérni, és ennek megfelelően, be is tudod kötni. :yes:
Köszi a segítséget. Igen a postinor ismerős volt.
PWRin a Tízmilliós válasz.
Sziasztok!
Csatoltam egy képet. Azt szeretném kérni, hogy valaki írja le nekem a helyes párosítást, mindkét esetben. (például így: 1a;2b;3c) Itt van a poti adatlapja(pontosabban egy adatlap egy ilyen típusról): http://www.alliedelec.com/Images/Products/Datasheets/BM/BOURNS/BOUR...51.PDF A választ köszönöm!
1a-2b-3c;1d-2f-3e
általában mindig a középső láb a csuszkája a potinak. De egy multiméterrel magad is kiderítheted még sokkal gyorsabban mint hogy leírtam a párosítást. Ha megadják, hogy például 50kohmos a poti, akkor beteszed 200kohmos méréshatárba a műszert és elkezdesz mérni... egyik lábára az egyik taperoló, másikra a másikra a másik, és ahol 50kohmot mutat, akkor az a két szélső láb, és a maradék meg a csuszka, de ez feltételezi azt, hogy csuszka nincs szélső állásban! Mert az megviccelhet. Valahova eltekered, és máris igaz amit írtam. stb... Sokkal gyorsabb megmérni mint leírni.
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom, remélem érthetően le tudom majd írni. Vettem 8 potmétert, mellékelem a képet az egyikről, 4db 470 ohm, és 4db 1,5kohm-osat (csak ezek voltak). 8V-ról kellene meghajtanom kb 200 db ledet, de ezek 2 felé van szedve, tehát 100-100 db led 1-1 potméterrel kéne szabályoznom a fényerejét. (100-párhuzamosan kötve, és a másik száz is) Az a bajom mind a kettőnek külön külön kéne állítanom a fényerejét. Próbáltam minden féle módon összekötni, kikísérletezni (mértem ,előtét ellenállással próbáltam befolyásolni stb.) de semmi haszna, a kísérleti led kiégett minden alkalommal. Olvasgattam a forumon, nézegettem a google-t, de semmi jót nem találtam. - Amit eddig tudok- 3V-t a ledek nyitófesz, 20 mA, tehát 5V/ 0.02= 250 ohm-os előtét-ellenállás kellene alap esetben ha csak simán világítania kellene. A potmétert egyik szélső lába +be , középső +ki (állított), utolsó - ága. De egy másik oldalon olvastam olyat is, két szélső lábát összekötni, és a középső a megcsapolás. Viszont megcsináltam mind a kettőt, és mikor levettem teljesen a fényerőt kiégett a led. Szóval az lenne a kérdésem hogy kéne megoldanom a poti bekötését, hogy jó legyen , mert már egy kicsit kiborított. Szerintetek? Lehet hogy a potik rosszak, vagy még plusz ellenállás kell? Passz!
Ha leveszed az áramot, a potival, akkor megkapja a teljes nyolc voltot a led. Tehát ha nem folyik áram akkor nem tudja szabályozni a feszültséget. A helyedbe bekötnék a ledekkel párhuzamosan egy zennerdiódát, ami kicsivel három volt felett megfogja a feszültséget. DE szólok, ez még mindig elég susztermódszer, a ledeket áramgenerátorral illene hajtani, nem így össze vissza, viszont egy ideig így is eldöcög.
Hello mindenki.
Neki álltam egy régi típusú (LEVIS 218) fejhallgató szétszerelésének, mert kilyukadtak benne a hangszórók. Tettem bele újakat, és kiszedtem a mono/stereo kapcsolót. Viszont most a hangerőszabályzóval szenvedek. Bekötöttem mindent, de nem akarnak hangosan szólni, csak a halkulást lehet állítani. Először azt hittem, hogy csak a hangszórók bírnak ennyit (8 Ohm, 0.5Watt) de miután kicseréltem őket, rájöttem, hogy nem ez a baj, hanem gondolom a Jack dugó kábeleit nem kötöttem jó helyre. Tudna vki küldeni nekem egy rajzot, hogy melyiket hova kössem??? A hangerőszabályzó 3 lábú, a Jack-dugóban, pedig; piros, fekete és fehér kábel van.
Ezeket én is értem, hogy mi-micsoda, csak azt nem, hogy hogyan kell bekötni.
Ha a rajzokat/képeket érted, akkor mi nem világos?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |