Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi ez nagy segítség volt. Remélem működni fog.
Ha a System Sensor 2251E(M) érzékelőre gondolsz, akkor az B501-es aljzattal, illetve annak izolátoros változatával használható. Annak a bekötésére keress rá. Beállítási lehetőség nem sok van rajta, a hátulján két dekadikus kapcsoló, amivel a címét állítod be. A többi a központ dolga. Notifier központok kezelik. Ha hagyományos riasztó központba akarod kötni, akkor felejtős, ugyanis ez egy címezhető analóg intelligens érzékelő.
Leírás: http://promatt.victorinet.hu/fileadmin/pdf/ADATLAP/INT_ESZK/AL2251EM.pdf
Nincs valakinek egy Paradox DGP-48 telepítőije? Kéne lenni nekem is, de sehol nem találom
Ha erre gondoltál, holnap valahogy elküldöm. Ide nem lehet feltenni mert 2,5 MB! Addig is létszi, ha tudna valaki válaszolni a (#754488) CabexKft hozzászólásra. Mi ez a kulcs? HalI!
Sziasztok!
PC1864-nél van nekem egy olyan problémám,hogy hibajelzést ad: 1. hiba jelzőfény szervíz szükséges. Ha megnyomom az 1-est akko ezen belül akkor a 2-es és a 4-es hibát írja és nem tudom miért. A sziréna úgy van bekötve, hogy a táp az egyértelmű a START a BELL - -ról van levéve. Miért van ez? Előre is köszi.
Először is nézd meg a vezetéknélküi-vevő modulod verziószámát (PC5132), ha 3.0-nál régebbi, akkor muszáj bekapcsolni. Ha 3.0, vagy újabb, akkor kapcsold ki és a 015/4-et is kikapcs, valamint a 17-32 felhasználói kódhelyeken (a kulcsok számától függően), felhasználói kódokat kell hozzárendelni a kulcsokhoz. Ha több particiód van, akkor a kulcsokat particióhoz is kell rendelni (alapból mindegyik az 1-eshez van rendelve)
A 4-es hiba az modul szabotázs, valószínűleg a kezelő tamperja a ludas. Beletetted a kis gumi "sapkát" a helyére? Rendesen felfekszik a falon? A 2-es valóban a sziréna kör nyitott. Tudom, hogy a táplálás egyértelmű, de azért pl. DSC-nél sziréna plusz (N+) a BELL+, sziréna GND az AUX-, sziréna start (A) BELL-, sziréna tamperek (AS, ASG) valamelyik zónába. Amúgy milyen sziréna? Egyes esetekben lezáró ellenállásra, vagy relére lehet szükség.
A borítójáról így nem tudom megállapítani, hogy ez az-e ami nekem kell, de azért jó lenne. A regisztrált email címemre jöhet.
Már is küldöm, ha más szoftver verzió kell szóljál. Megnézem.
Bocsi! Rosszat (Premier) küldtem. Most megy a másik.
Sziasztok!
Egy DSC PC1550-est LED kezelővel élesztek. Belépéskor a kód beütésig a kezelő sípol, viszont kilépéskor a kezelőnek nem kéne pittyegni míg az idözítés le nem jár? Kérem segítsetek, mi lehet a hiba, vagy ez a normális működés? Köszönettel:Attila
Sziasztok, nagy bajban vagyok. Van egy DSC rendszerem 1864-es kozponttal, rajta egy fusterzekelo (601P Conventional Smoke Detector) reles aljzattal. Ez a detektor egy vezeteken van egy mozgaserzekelovel, 4 er megy a detektorhoz.
Tegnap ejjel kezdte el, hogy a riaszto beriaszt (deaktivalt allapotban) es a 3-as szamot jelzi a kijelzon (a 3-asra van teve a fusterzekelo). Azota egyfolytaban riaszt veletlen idokozonkent es nem erem el a telepito ceget. Az lenne a kerdesem, hogy eleg-e, ha eltekerem es leveszem a felso reszet a smoke detektornak (igy latszanak a labak es a bekotesek az aljzaton) vagy zarjam is ki a 3-as zonat a kozpontban? Hogyan lehet egy LCD kezelon keresztul kizarni a 3-as szamu smoke detektort? Ha lehetseges, irjatok mar le szajbaragosan, mert most koltoztunk be es nincs otthon net, egy internet kavehazbol irogatok. Nagyon szepen koszonok minden segitseget.
Jelez a füst érzékelő?
Ha igen és nincs tűz elsőre tekerd ki és fujkáld ki mert el piszkolodott. A 4 vezetékes reklés aljzat megtartja a jelzés amit ha jól emlékszem a *72 parancssal lehet törölni. Felraktam korábban a magyar nyelvű leirást töltsd le és abban benne van a pgm reszet.
Kitiltani a *1 bütése után beirod a zóna számát és az adott zóna kilessz iktatva.
Koszonom szepen!
Sajnos a riaszto tovabbra is random riaszt. A *1 nem segitett (megcsinaltam a 3. zonara, de ennek ellenere hajnalban megint beindult)... ha jol olvastam, a *1 akkor segit, ha elesitve van a riaszto, de ez nincs elesitve. A *72-nek is utana olvastam es kiadtam, de nem segitett. En ugy sejtem, hogy a fusterzekelo egy 24 oras particiohoz van rendelve... abbol gondolom, hogy a szirana hang alatt a koddal ki lehet kapcsolani... sima fustjelzos riasztast a #-is ki lehetne kapcsolni...
A legszebb, hogy csak a reles aljzat van mar fenn (lecsavartam a tuzjelzo reszt es igy is beriaszt). A szirenat nem lehet nemitani valahogyan az osszes particio szamara? Nalam van kulteri es belteri is. A kulteri nemitasa mar siker lenne... hetfo reggelig kellene kihuzni valahogyan. Koszonom szepen
Üdv!
A központ hoz cuccol ha kell létra csavarhúzó és ki kell kötni a Bell mínusz pontra kötött vezetéket akkor nem lesz sziréna indítás. Igaz sziréna kör hibát fog generálni de legalább nem fog szólni. Ha elakadnál küldj egy mailt és elküldöm a számom.
Szia, a bell minuszon 2 vezetek volt, az egyik biztosan hogy a kulteritol jon, a masik talany. Annyi biztos, hogy a belteri szirenahoz 2 vezetek megy, de ezek kozul egyik sem volt direktben a bell minuszon (ugy remlik, hogy a belterit megreleztek, s gyanitom, a bell minuszrol lejovo masik vezetek a relehez mehet, de nem akartam a kabeldzsungelt megbontani). Ami a lenyeg, hogy a bell minuszon most nincs vezetek (a jobb oldali volt a 2 bell csatlakozobol a minusz, ha jol okoskodtam).
Annyi bizonyos, hogy a tamperre most nem indul be a szirena (mig elotte orditott, amikor megnyitottam a dobozt). Esetleg van valamilyen tesztelesi mod, vagy ha a bell minuszon nincs kabel, akkor tuti, hogy semmi sem szol majd? NAGYON szepen koszonom a segitseged! Oszinten halas vagyok, a gyerekek mar nagyon feltek, meg bogtek az ejszaka is, amikor elkezdett orditani a szirena.
*6 mester kód 4
ezzel a paranccsal aktiválod a sziréna kimenetet 2 másodpercre.
Juheeee... a tesztre csend volt (csak a kezelo sipolt)... nyugodt lesz a nap es az ejszaka, hetfon meg remelem megnezik a rendszert. KOSZONOK mindent.
Szia Syn7h37ic,Sziasztok
tudnátok nekem kuldeni pc 9045 drotnélkuli kozpont leirasat es programozasi manualt Nagyon koszi
Íme amit kértél:Bővebben: Link
koszi szepen a segitseget
A 9045 nekem egy talány. Mármint az, hogy hogy kaphatott egyáltalán MABISZ engedélyt
Önállóan néma riasztásra szinte alkalmatlan (leverem a falról és kuss van). Készenléti idő 4ó+4perc riasztás :o A DSC legrosszabb húzása imho (pedig szeretem őket), vetekszik a tescos szarokkal... "drótnélküli", nah' az meg főleg nem igaz. Táp kell neki, ha sziréna is kell, az szintén vezeték
Az SCW9045 egy kvázi kísérleti cucc, ami tényleg nem egy jó holmi. De az utód az Alexor az már egész jó lett.
Az SCW-t amúgy is úgy kell telepíteni, hogy ne lehessen hozzáférni azonnal a központi egységhez, tehát ajánlott hozzá egy wireless key, hogy biztonságosabb legyen. Kicsi nyaralókba szerintem elégséges, egy GSM kommunikátorral, és egy vezeték nélküli napelemes szirénával. De a beépített szirénát mindenképp kikötném, mivel elárulja a központ hollétét...
nem tudok meg hozzaszolni ma fogom telepiteni es
majd elmondom a velemenyt az elso drotnelkuli cucc utan de koszi
Jaja, az Alexor egy egész jó kis rendszer. Itt inkább az üzletpolitikával van gondom. Miért kell kit-ben árulni? A szirénának meg horror ára van
Sajnos a vezeték nélküli dolgok drágák, függetlenül attól, hogy alig kerül többe az előállításuk. Tiszta üzletpolitika csak. Nem is igazán szeretem a rádiós holmikat, hiába könnyű a telepítés, ha utána ott a nyűg a lemerülő elemekkel, a gyenge térerővel, a túlterhelt 433Mhz sávval. Raktam már fel SCW-t és más rádiós riasztókat is, mint pl. Jablotron. Nem igazán tetszettek. Még kezelhetőségben a DSC cuccai a legnormálisabbak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |