Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   65 / 282
(#) doksec hozzászólása Aug 13, 2010 /

Az Esprittel egyetértek. Mármint a régi Esprittel (az ULTRA) De ezek az új espritek egész jók. E55, E65,
Most ezen vitatkozhatunk, de nekem ne mond a Digiplexre, hogy túlárazott. És a Maxys?.. Az nem?
Hasonlítsd csak össze a Digiplexet a Maxys-al.
Vagy egy 4010 központot tele bővítővel meg egy EVO 192-őt. És szerinted egy Alfanumeritikus LCD kezelőnek az a fő feladata, hogy a dátumot és az időt mutassa?
Nézz meg csak 1 Paradox LCD-t. Folyamatos rendszerállapot kijelzése van. DSC-nél az ujjad leszakad, ha a 192 zónát a nyíllal végignyomogatod. Vagy ha a #-et megnyomod a fél délelőttöd rámegy míg végigírja, ráadásul a régi központoknál pl..: PC3000 csak vonalszimulátorral tudsz rámenni, mert még gyors csatlakozás sincs rajta. És mondom a DSC ugyanazt rakja új kabátba 15 éve. A Paradox (még ha néha hülyeségeket is StayD) de MINDIG fejleszt magán valamit. Lásd: Imperial... Melyik DSC-tud beléptetni?
Rengeteg érvem van, de mindegy is....
Ezen nem fogunk összeveszni. Te DSC-t szerelsz jó szívvel én Paradoxot szerelek jó szívvel...
És ha te meghallod, hogy Paradox kiráz a hideg, ha én meghallom hogy DSC akkor pláne kiráz a hideg, de ha még a Maxys szót is hozzárakjak talán még el is ájulok. Én azt mondom továbbra is cserélje le az infrákat. Úgy is az lesz a vége... Majd meglátod..
Ha van kedved nyugodtan megvitázhatjuk ezt a DSC kontra Paradox témát. Én állok elébe. Rengeteg érvem van ... Szia.
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Aug 13, 2010 /

Rossz a példád. Ne egy régi 4010-et és Noé korabeli PC3000-et hozz fel, (amit már réges-rég beszüntettek) hanem pl. a 6010 szériát, vagy esetleg egy kisebb Power cuccot, a 1864-et.
Egy családi házba nem fogunk rakni 4020-ast. De DSC Maxis-t sem igazán rakunk komolyabb helyekre, oda van néhány megfelelőbb központ alternatívánk.
Az új Paradox E55 szériához még nem volt szerencsém, csak a régebbi ultra sorozathoz, így nem tudok véleményezni.
Hogy melyik DSC tud beléptetni? Az összes Maxis pl. És a DSC is ugyanúgy fejleszt, mint a Paradox. Mivel gyakorlatilag egymás konkurenciái. Viszont mi sosem integrálunk össze beléptetőt és riasztót ugyanis egy riasztó sosem fog olyan lehetőségeket tudni, mint egy direkt beléptetésre kitalált rendszer. Csak két magyar példa, Seawing, illetve SC7. Főleg az SC7 rendszer lehetőségei hihetetlen széleskörűek, kezdve a rugalmas bővítésen át a tejleskörű dolgozói pénzügyi managementen át étkeztetési nyilvántartás stb stb...
De nem vitázom, mindenki azt telepíti, amelyiket jobban ismeri. Így is épp elég különféle márkát kell megfelelő szinten ismernem, és programoznom. Kisebb rendszereknél ezért is maradok a DSC Power sorozatnál, ugyanis a legtöbb kisebb rendszerhez funkcióiban teljesen megfelelő.
(#) kapcsrajz hozzászólása Aug 14, 2010 /

Sziasztok !

Küzdök egy DSC ALEXOR PC9155 típusú vezeték nélküli riasztóval. Minden tökéletesen működik most már. Egy valamit nem tudok megoldani. A kommunikációt. Azt szeretném beállítani rajta mint az ismerősöm PC1585-ös riasztójánál ,hogy felhívja a mobilomat majd a riasztás nyugtázására nyomom a * gombot majd mégegyszer a * gombot 10 másodpercig. Odáig jutottam ,hogy beírom a saját mobil számom , fel is hív ,de mivel nem tud kommunikálni folyamatosan hív, és kommunikációs hibát is ír a központ. Azokat az opciókat pedig sajnos nem tudom rajta beállítani mint a PC1585-őn.
Ha valaki tudja mit kell beállítani kérem írja le.
Köszi a segítséget .
(#) Syn7h37ic válasza kapcsrajz hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

301 szekció, ide kell a telefonszám.
310 szekció, ezt töltsd ki pl. 1234ff A hexa F az *6.
Tehát a 310 így néz ki: 1234*66

320 szkciót töltsd fel csupa 1-el
328, 329 330 szintén csupa 1-essel feltölteni.
350 szekcióban kell beállítani a residential üzemmódot, ide programozz 06 06-ot.
380 opcióban az 1-es legyen bekapcsolva.
Kb. ennyi.
(#) kapcsrajz válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Szia !
Köszi ,szuper lett. Annyit rontottam el ,hogy a 320 szekciót FF ben hagytam. De most már átírtam 1-ekre.
(mert a residental módban az FF nem kűld semmit.)
Mégegyszer köszi
(#) doksec válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Szia!
Én is azt mondom abba maradjunk, hogy te DSC-t szerelsz, ha bajom van tőled kérek segítséget, én Paradoxot szerelek és ha te elakadsz akkor tőlem kérsz segítséget! És együtt megoldjuk!
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Aug 14, 2010 /

Ok.
(#) mrpriest hozzászólása Aug 15, 2010 /

Sziasztok!

Én DSC-vel a kezemben születtem

Néha belebotlok paradox-ba, de sose tudom, hogy a
különböző típusokat melyik programmal, milyen kábellel-modemmel lehet pc-ről programozni.

Egyelőre "megörököltem" egy Digiplex Evo -t, amihez
vettem programozó kábelt. Az nagyon tetszik, jó a programozó software is. Valószínűleg felteszem magamnak gyakorlásképpen.

Szóval a kérdésem az itt megjelent Paradox - Fan -hoz.

Az általánosan elterjedt paradox-esprit típusokhoz
kábel-modem-program összefüggést egy apró szösszenetben ha leírnád, azt nagyon megköszönném.

Üdv: Jani.
(#) doksec válasza mrpriest hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Szia Jani!

A régi Espritekhez az úgynevezett Espload szoftver kell
a mostani összes rendszerhez E55,E65, Spectra, SP, Digiplex, Digiplex EVO, Magellan, ezekhez mind a Winload kell. Ugyanaz a kábel mindegyikhez amit megvettél.
Csak lehet ugye soros porton meg USB-n is.
A NeWare access szoftver az a Digiplex beléptető cuccaihoz kell. A demo letölthető. www.paradox.com
de az eredeti verzió az 60.000.- körül van. Lényegével a demoval is tudsz beléptetni, csak nem minden funkciója működik. Ha gondolod elküldöm neked a WinLoad-ot
meg ha gondolod az Espload-ot is , csak írj egy mailcímet, vagy küldj egy üzenetet és akkor látom, hogy hova küldjem. Fórumos e-mailen ezeket nem jó küldeni...
Ha bármi kérdésed van vagy problémád nyugodtan írd meg. Szia
(#) mrpriest válasza doksec hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Nem vagy normális ?
Ki az ?

Ezt a szakmát vagy ész nélkül - szerelemből csinálod, vagy sehogy. :no:

Szóval, most próbálkoztam kettő 738 - al .

De a winload mindenáron modemmel akart kapcsolódni, a pc-s kapcsolatot nem engedte.

Megörököltem mindkettőt, a kolega befejezte a szakmát .
Szerettem volna elmenteni a beállításokat, ezért kellet volna a pc.

Nekem az a fajta kábel van aminek a közepén van egy doboz.

Programjaim vannak, köszönöm.

Üdv: Jani.
(#) doksec válasza mrpriest hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Hát én szerelemből...

738- ultra . Úgy szívok vele mint a DSC-vel.
Nem szeretem. Közvetlen kapcsolatot állíts be, ne modemet. És remélem Paradox 307USB nevezetű eszközöd van hozzá... WinLoadba belépsz, jobb felső sarok, lenyitod, közvetlen kapcsolat (F5) . És mennie kell.
Ja de várj!! Ez ULTRA (sz@r) akkor ehhez Espload-kell
nem WinLoad!! Espload-al próbáld és szólj ha elakadsz.
Bármiben segítek, amiben tudok. Szia.
(#) doksec hozzászólása Aug 16, 2010 /

Nem fogjátok elhinni, de vasárnap 22-én össze kéne
tennem egy 1616DSC-t. Következő a felállás:
6 zóna
abból 1 zóna távkapcsoló, többi szabotázs és infra.
Illetve Bentel BGSM lesz hozzá illesztve. Kérdésem
lehet e a 1616 PGM-jét úgy progizni, hogy riasztáskor csak 1 impulzust adjon? Ha igen hányas opcióban?
Illetve Software ről szeretném progizni és ehhez kell valami driver is vagy elég csak a DLS-t megvennem?
És még valami szeretném a másik PGM-nél azt beállítani, hogy ha kikapcsolják vagy élesítik a rendszert, akkor
szintén csak 1-2 impulzus. Solo- flash kimenetére menne.
Távirányító miatt. Egyenlőre ezek merültek fel bennem.
Ja! Kérlek titeket a másik laptopom elromlott. Valaki linkelje, vagy küldje el nekem mailre a Bentel BGSM-G software-ét és ha van a DSC-nek drivere akkor azt is.
Köszönöm a segítségeteket előre is ! Bocs hogy annyit fikáztam, elsőre nem néz ki rossznak ez a központ.
Csak a maxysokkal vagyok még rosszban. Mégegyszer köszi előre is... doksec

Ja! Paradox kérdése van bárkinek azt továbbra is mondom, hogy bátran kérdezzen.
(#) mikos78 válasza doksec hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

http://www27.zippyshare.com/v/48087736/file.html

ez a progi

http://www27.zippyshare.com/v/14308232/file.html

ez meg a manual masold be a linket
(#) doksec hozzászólása Aug 16, 2010 /

Nem akar működni...
Ezt írja ki.
Database structure must be updates!
Run Update Database before GS3055-IG.

És nem akar elindulni a progi. Vagy nemtudom mit kell
most csinálni, valami telepítést újrafuttatni?
Ez jó a BGSM-G-hez? Ugyanaz a két kommunikátor? Csak
a DSC és a Bentel felirat a különbség közöttük?
Össze fog jönni a rendszer amit így leírtam?
Köszönöm előre is a segítségeteket! doksec
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Tud impulzus kimenetet a PGM. Ezt az 501-514 opciókban tudod beállítani, és külön időzített időt tudsz így adni neki.
A Bentel BGSM-nél van jobb GSM kommunikátor (szerintem) pl. a TELL mini. Ez képes CID kódokból SMS-t küldeni zónaszámra lebontva. (minden szabvány CID kódhoz lehet akármilyen szöveget hozzárendelni, a zónaszámot, felhasználó számot automatikusan tudja hozzáfűzni. És USB-ről programozható.
A DSC- drivert itt belinkelem, elég kicsi úgy is.
Bármi kérdés van, nyugodtan írj, segítek.
(#) mikos78 válasza doksec hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

nekem megy csiunald ugy hogy feltelepited es ne parancsikonbol hanem a start menubol inditsd ott megtalalod az update databaset
nem ez csak a bentelhez jo toom biztosra merta dsc3055 nem ment vele
a Syn7h37ic -nek igaza van a tell mini tenyleg jo cucc
biztosan joban van a TELL-es sracokkal
(#) doksec válasza mikos78 hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Még mindig nem akar menni. Azt írja ki, amit fentebb írtam...
Vasárnap ha kő kövön nem marad ennek akkor is mennie kell. Remélem a DSC nem hagy cserben, bár megérdemelném, mert elég sokat fikáztam...
óóóó DSC bocsáss meg..
Nem tudom esetleg másik link vagy e-mailen vagy nem tudom.De ennek mennie kell! De sehogy sem akar.
Segítsetek!! Előre is köszi. Lehet, hogy most megváltozik a DSC nézőpontom márpedig ez egy "ős"
paradoxostól ez nagy szó... Nem olyan rossz az csak hát elszoktam a régitől, aztán csak az új jött, azt meg nem tanulmányoztam és csak szívtam vele... remélem most minden megváltozik.
(#) doksec hozzászólása Aug 17, 2010 /

Szuper működik. Köszönöm!
Akkor amit leírtam fentebb rendszer akkor összejön?
DLS-el kicsit nehezen boldogulok.
(#) mikos78 válasza doksec hozzászólására (») Aug 17, 2010 /

akkor mar megy a bentel?

Igen, a BGSM-G software igen. Köszönöm. Viszont a DLS-sel nem igazán boldogulok.
Nem tudok rajta új ügyfelet csinálni. Béna vagyok.
Akkor remélem nem lesz semmi vasárnap...
Ha még eszembe jut valami megírom nektek.
Nagyon köszönöm! Paradoxban ti is ugyanígy számíthattok rám... Még ha valaki elküldené a
DSC-nek a GSM moduljának (ami olyan mint a Bentel)
a software-jét azt nagyon megköszönném!
Csak Kíváncsiságból... különbségek... stb.
Ja! Még egy . A DLS-t nem lehetne magyarul használni? Hol lehet ezt átállítani? WinLoadnál és Esploadnál átlehet.
Remélem DSC-nél is.

dls-hez en is bena vaok,kerdezd a Syn7h37ic o tutisan tudja en is ot kerdeztem meg meg anno de kezelorol jobban boldogulok
dsc bentel semmi kulonbseg sem a grafika sem a hardver sem a doboz csak a progi maskep programozza fel
tudom mert en is bentellel akartam a dsc progizni de nem ment Pozsonyban mondtak a dsc-ben hogy nem kompatibilis a progi
holnap at toom kuldeni a bentel univerzalis programjat meg a dsc-t is csak ma nincs itt a ceges lektok

Nagyon köszönöm! Esetleg ha van egy kis időd,akkor egy pár szoftvert átküldhetnél, ha van sok belőle...
persze a Paradox kivételével...
Ilyeneket, hogy Matrix, Crow, Napco, hogy át tudjam nézegetni. DE CSAK HA NEM GOND!
Köszi a segítséget. Egyébként ti milyen szirénákat szereltek? Kültériben...

És akkor kérdezném kedves Syn7h37ic-t , hogy hol tudom a dls-en a nyelvet átprogramozni és miért nem hagy
új ügyfelet csinálni? Előre is köszi

csak dsc rijaszto van de gsm az van egypar
osszeszedem es feltolom valahova es onnan le lehet toltened
kulteriben raktam mar lady bentel ja meg a ps128-at vagyis csak ezt a harmat
a paradoxban meg jol megfoglak nyaggatni mert nekem csak a dsc megy kissebb nagyobb sikerekkel

u.i.:azok a szoftok is kellenek amik nembeszelnek se magyarul se angolul csak szlovak
??

Nem azok nem kellenek köszi.
Paradoxban nyugodtan fogjál meg. Elég rég óta 8 éve csak Paradoxot szerelek és azt is fogok csak most bejött ez a DSC szerelés amiitől egy kicsit tartok...
Remélem jó lesz. Akkor azt mondjátok, hogy próbáljam meg kezelőről progizni?
OK. Csak akkor valaki írja le hogy mit hogyan, mert
a zónán kívül mittomén hogy kell ezt programozni...
Köszi

ird le mit is szeretnel es megprobaljuk megoldani
szenzorok stb kesleltetes pgm inditas
ja ha teheted akkor lcd-rol progizz kezdetben
de mar 3 eve csinallom nekem is meg kellene tanulnom a dls mert jo ha archivallod a kozpontokat

Na akkor felépítés a következő:
1: Azonnali
2: Azonnali
3: Azonnali
4: Azonnali
5: 24hr- szabotázs (Sziréna ,központ)
6: Távkpcsoló ( Ki be kapcsoláshoz) Paradoxnál ezt egyszeri kulcsos kapcsnak hívják.
Nyilván a tesóban is. (DSC)
PGM1: Bentel BGSM_G kommunikátor 1 kimenetére SMS indítónak. Elég ha egyszer egy pillanatra meghúzza.
PGM 2: Solo Flash kimenete : A központ élesítésénél és hatástalanításánál egy pici villanást vagy kettőt. (Azért, hogy az ÜF. tudja, hogy ki van kapcsolva a rendszere és ugyanazért, hogy tudja hogy be van kapcsolva.)
Sziréna 5 percig szóljon.
Időt,dátumot azt tudom.
Más nem jut eszembe...

Előre is köszi, nektek.
(#) MPi-c válasza doksec hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

A mellékelt leírás segít a telepítésben és a magyar nyelv beállításában...

olvassel.txt

(#) turkf hozzászólása Aug 18, 2010 /

Sziasztok!

Gyors kérdés!
220ö16,5V torroid trafóban van 2 piros és 2 zöld kábel. Melyik a primer oldal?
A piros kábel tömör és merevebb, a zöld puhább és sodort kábel.
(#) Syn7h37ic válasza turkf hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Aamelyiknek nagyobb az ellenállása, az a primer. De látatlanban a puha kábel lesz a primer.
Következő: »»   65 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem