Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » B5 és B8 végerősítő
 
Témaindító: banyaiakos, idő: Máj 31, 2008
Lapozás: OK   28 / 62
(#) DjPeat hozzászólása Szept 9, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget.
És az még külön meg köszönöm hogy saját tanácsaiddal is segítettél.
További szép napot.
Szia.
(#) Cubijones hozzászólása Szept 9, 2010 /
 
Ha már fotók....
(#) Alkotó válasza Cubijones hozzászólására (») Szept 10, 2010 /
 
Remek elrendezés, mintaszerű. Gratulálok
A puffereket keveslem (6db B5, az alaphangon is kb. 500W), és nem látom a védelmet.
(#) Cubijones válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 10, 2010 /
 
Á,dehogy......
Úgy gondoltam,ha úgy fogom használni mint "sztereó" erősitőt akkor elég lesz a puffer,persze igy is elméreteztem magam,mert a védelem már nem fért el....(hazárdjátékos)A másik dolog,h.a hűtés sem lett elég,be kellett iktatnom két ventilátort,mert a nyugalmikat felemeltem 140mA -ra.Az erősitők egy aktiv,3-sávos crossoveren keresztül kapják a jelet és egy 3utas hangfalpárt hajtanak meg...Szerintem jó lett!
Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem,h. Alkotóé az érdem,mert ha ő nem"veszi kézbe" a B5-öt és nem "győz meg",akkor nem biztos h. csinálok belőle 8-at....(a másik kettőt a számitógépre kötöttem és minden este fejhallgatón keresztül élvezem az izét
(#) szamóca válasza Cubijones hozzászólására (») Szept 13, 2010 /
 
Nem semmi mennyiségű alkatrész, és munka.
Elismerés érte. Ehhez képest az én sima sternyeóm kispista.

B5.JPG
    
(#) bakos13gab válasza szamóca hozzászólására (») Szept 13, 2010 /
 
Nekem mind a kettő tetszik.
Amiről kicsit bővebben kérdeznélek, az a "lépcsős" hangerőszabályozó. Valami speciális ellenállásokból építetted, vagy teljesen hagyományosakból (1%)?
(#) petemazi válasza szamóca hozzászólására (») Szept 13, 2010 /
 
Gyönyörű a jaxley-d, csorgatom a nyálam Fél éve hangerőszíbályzó nélkül vagyok, mert az olcsó poti kuka, a drága meg annyiba kerül mint az egész végfokom..
(#) szamóca válasza bakos13gab hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Szimplán 1%-osak. Így is magasan veri a potikat. :yes:
(#) (Felhasználó 46585) válasza szamóca hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Az biztos! Tettél bele valami fiziológiai szabályzást is, vagy csak ellenállás osztó?
(#) szamóca válasza petemazi hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Ez nálam is az egyik legnagyobb probléma volt.
Vagy a jaxley, vagy az ALPS blue között választhattam. Most hogy már mindkettővel építkezek, az a tapasztalatom, hogy a jaxley-s veri az ALPS-t pontosság terén, de, finomabb a használata a potinak. Ár tekintetében amíg volt jó minőségű jaxley a börzén, addig olcsóbb volt mint a több mint 5000-be kerülő Japán kékség. De sajna már nem nagyon van csak gagyi ott is. Aki sok erősítőt épít, annak érdemes egy előerősítős bemenetválasztót építenie jó minőségű potival, így egyszer kell csak kifizetnie az árát.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Elsőnek olyat készítettem a Sípos féle 24 fokozatút, de annyira megemelte a basszustartományt, hogy rosz volt hallani. Ezért számoltam egy sima osztósat, és kicseréltem. A loudnes-es meg pihen a szekrényben.
(#) rolitechno hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
Sziasztok !! építettem egy B5 öst és a hangja valóban kifogástalan de úgy érzem hogy lehetne még szebb ha mindent jól csinálnék... küldök egy képet amin elvileg minden jó és a 4.7 k helyett 22k t kellet beültetnem mert semmiképpen nem akart a mért ponton 12V lenni. 27-30V körül volt és nem mertem úgy hosszadalmasan üzembe helyezni. most 13.5 kb ez még mindig hihetőbb számomra. csak az nem teljesen hogy ennek 22k val kell történnie. ez az egyik fontos dolog. a másik az offset beállítással van. a 0.33 as R en mérem a mv ot ugyebár nem a kimeneten hanem a fesz +/- oldalon. ide beállítom az 1 k val a 15-20 mv ot. nagyjából egyensúlyban az ellentétes oldallal. a kimeneten 1-3..4 mv lesz változóan. ugye ezt így kell valahogy?? tehát ha ezt a 15-20 mv növelem akkor közelebb küldöm az A class hoz ?? így az erősítő langyos alap állapotban. és mintha szebben is szólna...de a legfontosabb az első kérdésre lenne a válasz. ja és nem +/- 100 V ot hanem csak 39 et kap a végfok ! előre is köszönök mindent majd rakok fel róla képeket ha érdekel vkit. csatolom a nagyszerű beült.. rajzot...
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Idézet:
„A class hoz”

Ennek semmi köze az A class-hoz !
Üdv a fórumon látom ide találtál
Köbzoli : Ne bántsd majd megtanulja , egyébként földim .
(#) rolitechno hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
Bocsi küldök egy másik képet mert ezen semmit nemlátni....még egyszer köszi
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Szerintem már ilyet itt láttunk de a műre amit épitettél annál inkább kiváncsi más is egy foto az ettől többet mond , ez csak egy beültetési kép ez semmit nem árul el .
Apropó sikerült makulátlan toroidot szerezni ?
Használd a válasz gombot ugy talán tudjuk kinek válaszolsz és mire!
(#) rolitechno válasza rolitechno hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Sziasztok ide szerencsére...értemm...és mi a véleményed a többiről ?
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Igen azt gondoltam én is láttam már egy jópárat. képet minél előbb szeretnék tölteni jó felbontásban. még nincs kész csak addig hogy szól és a toroidok is ideiglenes régi BEAG ok de a +/- 38 az megvan ( 100w ) os ak.
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Akkor a valóság mégis csak engem igazol trafó ügyben ! A hozzászólásoddal kapcsolatban meg annyit mondok hogy ezt az erősítőt /B5 /már sokan után épitették kisebb nagyobb sikerrel .
Erre annyit tudok mondani hogy nagyon egyszerű ez az egész ha mindent a terv szerint csinálsz akkor nincs ez a gondod . Javaslom olvasd el ezt az alig 28 oldalt , talán többet megtudsz .
Egyszer azt mondta nekem egy ember hogy aki egy erősítőt össze tud rakni az már a hü... l egy fokkal okosabb!
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Persze a 150 W os 28V os két toroidot 2 hét múlva rendelem. szerintem felesleges a 200 W. köszi sajnos csak egy fokkal !! akkor még tanulmányozom a fórumot ebben a zsír időben
(#) szamóca válasza petemazi hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Megbánnád. :yes:
Menjünk át a hangerőszabályozós totyikba.
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Szept 26, 2010 / 1
 
Igen ! De használd a nagybetűs mondat kezdést meg az MSN szlenget itt hanyagold mert gondod lesz belőle . Látom már nem most regeltél ha olvastad a fórumot akkor láthatod hogy mások is az alapvető szabályokat igyekeznek betartani .
(#) rolitechno hozzászólása Okt 14, 2010 /
 
sziasztok ! a B5 ös teljesen készen van kivéve a körítéssel ( esztergált hangerőszabályzó gomb, hangszóróvédelem, lágyindító, 4500 Ft os vandálbiztos nyomógomb) : tökéletesen szól , nem is melegszik szinte a végfok csak hosszas full hangerős kivezérlésnél. (kb 50 - 60 fok ) a nyugalmi áramtól kezdve minden tökéletes kivéve egy dolgot. Az MPSA tranzisztoroknak szabad e annyira melegedni hogy az újamat ne bírjam rajta tartani ??? Köszi a választ előre is !
(#) Alkotó válasza rolitechno hozzászólására (») Okt 14, 2010 /
 
Nem kell melegedniük.
Az én rajzom pozíciószámaival az R17, R18 ellenállásokon (220R-osak), 6-7mA-nek illik folyni. Ez nem fogja felmelegíteni T3,T4-et.
(#) rolitechno válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 14, 2010 /
 
Igen nekem is 220 ohm os és a 12 K ohm ot is kicseréltem 18 ra. az erősítő +/- 40 V ot kap ez nem sok de mégis melegszik mindkét oldalon a 4 - MPSA ( ugyan olyan meleg mind a 4 ) és az én erősítőm is eszerint a beültetési menet szerint készült. Mi lehet a baj ? Nekem már semmi nem jut az eszembe. Köszi
(#) Alkotó válasza rolitechno hozzászólására (») Okt 14, 2010 /
 
Távolból elég macerás más erősítőjében "turkálni". Oldalanként csak 2db MPSA-van, nem értem a 4-et.
Én elsőre megmérném kivezérlés nélkül (rövidrezárt bemenettel), mekkora a feszültség R18-on, R19-en, Ezekből tudsz következtetni, Egyenáramúlag mekkora áram folyik az egyes MPSA-kon.
(#) rolitechno válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 14, 2010 /
 
Köszike holnap utána járok . A 4 MPSA-t a két oldalon együtt értettem. Azért mondtam mert egyformán melegszik a jobb és bal oldalon is. Tehát az sem lehet hgy az egyik panel jó a másik nem. Akkor holnap vizsgálódok és leírom az eredményt. Jó8
(#) rolitechno hozzászólása Okt 17, 2010 /
 
Sziasztok ! Az MPSA k ról anniyt hogy csak akkor melegszik fel ha rárakom az ujjam. Mintha érzékelné a testet és fokozatosan felmelegszik . Amúgy kész az egész szinte kivéve a díszítéseket meg más egyéb áramkört. Gyönyörűen szól , torzítani szinte nem is akar . VISATON B200 szélessávú/ WIGO acoustic magas ... nagyon király ha kész lesz teljesen csinálhatnánk egy B5 konstrukciós versenyt ...
(#) saraha válasza rolitechno hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Idézet:
„csak akkor melegszik fel ha rárakom az ujjam. Mintha érzékelné a testet és fokozatosan felmelegszik”

Ez igen,akkor jó lesz még lázmérőnek is úgy néz ki...
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Eddig nem láttunk belőle csak egy beültetési rajzot , valamit mutathatnál a technikai megoldásokról hátha lehetne meriteni valami jó ötletet az általad megvalósított dolgokból , így láthatatlanban semmit nem lehet mondani csak esetleg azt amit te akarsz !
Mondani meg ugye azt mondasz amit csak akarsz, mutass már egy képet róla aztán meg majd ....
Ja lázmérőnek már jó de erősítőnek is ?

Idézet:
„ha kész lesz teljesen csinálhatnánk egy B5 konstrukciós versenyt ...”

Hol meg minek ? Nem hinném hogy lenne értelme !
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Szia Laci . Ja érdekes a dolog és én sem tudom mért viselkedik így az a tranzisztor ... a kapcsolás az teljesen jó kb 50 szer néztem át és több beültetési rajzzal is összehasonlítottam már (köztük alkotóéval is) : minden stimmel. A hangja tökéletes , én még ennél jobb erősítőt szólni AB osztályban nem hallottam még a 250 EFt os cambridge audio A class ot is veri . Hangerőben talán nem. Szóval ha lázmérőnek jó valószínűleg erősítőnek is gondolom én habár nem tudom Laszinak honnét kezdődik az erősítő kifejezés amúgy képeket majd ha kész lesz teljesen de ötletet meríthetsz belőle persze ha nem vagy elfogult ( a tieidet elnézve következtetek ) nem büszkélkedni akarok de szerintem így 3. erősítő gyártásomat tekintve nem cserélném el egyik gyári gépre sem
Következő: »»   28 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem