Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Az ismerösömnek van egy Silva Schneider STV 70-50 ST-es tv. Az unokahuga bekapcsolta a gyerekzárat és nem birjuk kioldani. Ha tud valaki megoldást vagy használati utmutatót azt nagyon megköszönném.
Szia!
Nyomja meg háromszor a zöld PP-gombot a távirányítón.
Köszi kiprobálom. De. Én ugye nem láttam hogy mivan a tv-vel,de most megnéztem. Ha bekapcsolom bejön a kép ami kék és a bal felsö sarokba KEY---
Ez gyerekzár akar egyátalán lenni? Mert csak a számokra reagál és akkor perjelek lesznek a vonal helyett.
Helló mindenki kéne egy kis segítség orion t2925 sptx-s tv a következö a baj mellékelem a képet aki tud az legyen szives segiteni elöre is köszi !
Most itt mit kellene látni? A csíkokat?
igen a csíkokkal van a baj nem kéne ,hogy ott legyenek
Normál kép mellett is van csík, vagy csak üres AV mellet? Ha képpel is látszik, akkor cseréld ki a függőleges végfok körüli elektrolitkondikat. Ha nem jön ettől helyre, akkor feljebb kell tolni a képet a szervízmenüből.
Szervízmanuál: Get Manual
A rajz jobb felső sarkában találod a képcsövet, és a nyák kapcsolását.
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! A Tv egy samsung CB-5051AT. Csatornabeállítás során egy pontban a hang jó, kép hangyás, majd továbbállítva kép jó lesz, viszont a hang recsegni kezd, de egyszerre sose jó, és ez mindegyik csatornánál így van. Mi lehet baj? Előre is köszi!
Sziasztok! Egy Tevion LCD tv bekapcsolásakor a kép felvillan és utána elsötétül. Hang van. Mekkora lehet a baj? Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Köszönöm a gyors választ. Megnéztem a tv hátulján lévő matricát, de mivel nem látok jól, kevés dolgot tudtam elolvasni. Találtam egy nagybetűs feliratot, gondolom ez típust jelöl: Ts 2623 SP Most jutott eszembe, hogy régebben bármilyen csatorna is volt jól beállítva, néha halk, még elviselhető sercegés hallatszott, a cuccból. Lehetséges, hogy hangolófeszstabilitás probléma is fennáll? Ha igen, ez mennyire javítható? Lehet, hogy ez idézte elő a mostani gondot is? Üdv: István Ui: Elnézést kérek, ha a hozzászólásom kétszer menne el
Szeretnék segítséget kérni, Sonyi projektoros Tv javításával kapcsolatban.
A fejlemenyek:
eppen neki akartam allni meregetni a fugg. vegfok IC korul. Elotte megegyszer megkocogtattam ezt a kornyeket. Sok bekapcsolas, vizszintes csik, majd egyszercsak megjott kep. Ezekszerint megiscsak rossz forrasztas, kh lesz. Szemmel mar semmit nem lattam, minden gyanus forrasztast mar korabban atforrasztottam. Most igy megy, majd neha feher bevillanas aztan kikapcsol. Holnap igyekszem nagyitoval atnezni a kornyeket, atforrasztani, ami meg nem volt. Igy nagy valoszinuseggel forrasztas hiba lesz, ami fugg a melegedestol, hőtől. Ami meg nyugtalanit es ez ugyekben kernem tanacsodat, velemenyedet: 1. a tap trafo vasmagjat nagyon forronak talalom, kikapcsolas utan percekkel is alig lehet erinteni kezzel. 2. Ugyanez igaz a sorkimeno vasmagjara is 3. Tovabba a lemagnesezo korben levo ptk is nagyon forro (holott ez egy muanyag hazas alkatresz) Normalis allapotok ezek velemenyed szerint ? Vagy ezek is kozrejatszanak valahogy a bizonytalan mukodesben, kikapcsolasban vagy mas hiba kovetkezmenyei ? Bar a kh most egyertelmunek tunik. Segitsegedet koszonom. Udvozlettel: Y
Lehet, hogy képcsöves. A képcső nyakát kocogtasd meg. A többi állapot normális.
Szia kadarist.
Neekem A képcső nyakán lévő Konverter ic Tipusa érdekelne ami hűtőbordántalálhato képcső nyákon de ezen a rajzon nem látok ojat. Vagy én vagyok ijen béna? Megtudnád nekm nézni mijen ic kell bele ?. Mert anélkűl Csak csikokat látok semmi mást.És nincs már meg az eredeti ic je. Előre is kőszi.
Ezen a rajzon tényleg nincs video IC. Lehet, hogy nem ez a rajz kell.
Szerintem ne a képcsővet nézd meg,hanem a függ.eltérítő Ic.t,és kiszolgáló alkatrészeit.
Zárlatot keress,miután a tápelkokat is átnézted primerbe. Akkor a táp tuti hogy jó,csak letilt valamiért,pl.TDA 8350,vagy más alkatrész miatt,de előfordult már eltérítő csatlakozó forr.hiba,csatlakozó beégés is. Az pb.mentes forrasztó ónnak köszönhetően. Képcső ezeknél 15-20évet bír,túlélnek minket.
SZia , az ilyen problémára csak egy részletes átvizsgálás, után lehet megmondani , kifáradt alkat részlehet a bűnös, ha javitod is akkor ,kondi csere a táp körül ,sor trafonál forrasztások és mérések és aztán inditás.Ez időigényes , munka és hozzáértés is kell, mint általában mindegyikhez de van mikor nem érimeg ,az időt tölteni vele,és a pénzt,ezt te döntöd el .
SZia, csak tippelni tudok ,forrasztá vagy letilt a képernyő védelem, valami zárlatos, cucc miatt.
Tv hang kf.hiba, de ha kintről hozott cucc, akkor át kell rendesen hangolni.
Lásd paralelton panelt bele. Egyébként ettől még a rossz is megjavul.
SZiasztok , van ötletetek hogy, a tv fehér alapon , minek fut ,rebeg egy tevion tv -röl van szo uj fajta , a modelt azt nem tudom de, kb 11ak 37 -es a sassi, egy barátomé.
Nagyon kéne egy kis segítség!
Szóval van egy SAMSUNG CW-29M166T típusú tv-m és készenléti állapotból ha bekapcsoljuk bekapcsol, de aztán még a kép be se jön már kikapcsol. Ezt folyamatosan csinálja amíg ki nem nyomjukteljesen a tv-t. Ha visszanyomjuk és távirányítóval újra be akarnák kapcsolni ugyan ezt csinálja. Viszont valamikor meg normálisan bekapcsol, és semmi baja. Egy héten 2-3 alkalommal eljátsza. Ha valaki tudna valami kiindulópontot mondani, hogy hol , és mit nézzek meg illetve mérjek meg azt nagyon megköszönném!
Köszönöm,hogy fordítasz reám időt.
KDF E42 A11 projektoros készülékem 4. éves. Bekapcsolás után ,10 perc- /az időtartam változó/ egy csattanást követően ,kikapcsol. A zöld led folyamatosan világít a piros led négyszer felvillan, majd egy pár másodperc után ismétlődik. A távirányító kikapcsoló gombját megnyomva ujjra indul a z adás és később megismétlődik minden elölről. A hátulját levéve figyeltem hátha látok valamilyen áthúzást, ne nem láttam . Az izzót kivéve a környezetét kitisztítottam. Egyelőre tovább nem mentem, bízva valaki segíteni tudna.
Szerintem nagy valoszinűséggel át huz a nagy fesz trafo.
át kell nézegetni a nagy fesztrafo kőrűl.hátha találsz valami égési nyomot.
Azt néztem de semmi nyoma nincs, hogy áthúzna, nincs megfeketedve és kikapcsoláskor sem látni ívet.
Helló! Megint én
A képcső nyakán vannak ilyen műanyag tekergetős cucmók, azoknak mi a nevük? Illetve ezeket jobb kép reményében eltekergettem már nem igen tudom hogyan álltak, valahogy visszatudom állítani eredeti helyzetbe? Illetve sok a tv-n a piros szín (ezért nyúltam a képcső nyakához) és fakó a sárga kevés a zöld..., ez a képcső hibája vagy a TDA3590A vagy a TDA3560 cseréjével orvosolható? Vagy mit kellene cserélnem, elkókat?
Szevasz, először is nézd meg a panelen hogy nincsen e valamiék forrasztás elválva valamiék alkatrész lábától (áramköri oldal) , mert ez a jelenség kontakt hibára utal, vagy valamiék kondenzátor rakoncátlankodik, mert ki van száradva. Még azt nézd meg hogy az alkatrész felőli oldalon nincsen e valamiék ellenállás el szenesedve vagy valamiék kondenzátor fel púposodva, vagy vannak ezek a kis polaritástalan nanós pikós kis kondik amik vagy zárlatba mennek vagy szabályosan szét robbannak, és ezért van az hogy mikor be kapcsolod stan by-ból a tv-ét, megy 1-2 másodpercig, mert valami zárlatos és a táp letilt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |