Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
Ezekből van a legtöbb benne. Elko van 5db. Félek, hogy ezek cseréje nem oldja meg a gondom. ![]() ![]() Idézet: „Azok kerámiakondik, és 68nF-osak.” Hmm.. Most nézegetem a kapcsolási rajzát és ott 68nF kondi alig van. Ha a 68H=68nF akkor H90 mit jelent rajtuk?
C4, C7, C8, C10, C12 mind 0,068 µF-os. Van ott egy pár 68nF-os azért.
Rajz: Get Manual
Köszi.
Meg van az RT-ban 1979-ben megjelent kapcs rajz is. Összehasonlítom őket. Eddig az értékek hasonlóak csak a rajzok és a számozások nagyon nem egyformák. 500B, 400B stb.. akkor 500V-400V De van, H20, H90, M750 ... Ezek mik? Na meg a 750V kondi is izgalmas Feltételezem, hogy a potik és kapcsolók előtti kondik jók. Nem emiatt nem tudom megállítani a képet. Melyik része lehet felelős a megállításért?
A szinkronerősítő felelős a szinkronizálásért. VT3-VT9 és környezetéről van szó. A Rádiótechnika cikkében biztosan bővebben is foglalkoznak ezzel a témával.
Szerintem már régen javításról van szó. nem kellene átmenni a saját topikjába?
Akkor kérnék egy admin-t, hogy a szükséges részt emelje át. Én gondolom nem tudom megtenni.
Az a baj, hogy teljesen más az eredeti orosz és az RT-ben megjelent kapcsolás.
![]() Nem tudjátok, hogy a H20, H90, M750 mit jelentenek?
Bizony, itt semmi keresnivalónk. A további kérdéseket a másik topikban tedd fel.
Szép napot mindenkinek!
Szereztem egy orosz gyártmányú H313 típusú oszcilloszkópot.Mivel nem vagyok olyan profi(még) a szkópok terén,ráadásul oroszul sem nagyon tudok,ezért Hozzátok fordulok! Segítséget kérnék abban,hogy hogyan is kezdjem el.(Melyik kapcsoló mit csinál stb.). Köszönettel:Máté.
Szia!
Neked is van egy ilyen gyönyörűséged! De jó! Olvass vissza egy pár hozzászólást, és sok hasznos információhoz jutsz majd.
Köszönöm a választ! Valójában nem az enyém,hanem a fizikaszertáré,csak hát ők nem nagyon tudják használni(én csak egy kicsivel jobban).Van még egy másik,szintén orosz,attól a falra mászok
![]() Máté.
Üdvözlet. Lenne egy nagy kérésem. Vettem 1 Grundig GO20Z szkópot, és csak zöld pont van a képen. Kapcsolási rajzot, esetleg használatit nem tud-e valaki adni hozzá? Köszönöm.
Szerintem a "Radiomuseum.org"-on keresd meg Karlheinz Fischer-t, neki megvan ez a készülék, lehet, hogy megküldi.
Sziasztok!
Most ismerkedem a szkópokkal és ennyire hülye nem lehetek. ![]() A megjelenített kép minőségét mennyire befolyásolja a hálózati feszültség? Pl.: asszony bekapcsolja a hajszárítót és ezt látom a szkópon. Vagy mozgok a szkóp körül és vibrál a vonal az időosztót kapcsolgatva meg háborgó tengert látok. És nem bírok vele egy szép 4szög jelet megjeleníteni. Kicsit mindig vibrál a kép.
Milyen oszcilloszkóp ez? Ha ilyenkor az Y-bemenetre van kötve valami, akkor az normális, hogy az elektroszmogot összeszedi ez az "antenna" és ilyenkor ezt látod.
TR-1854 /H031
Esetleg valamit rosszul állítok be? rossz a mérőkábel?
Ha a mérővezeték árnyékolása szakadt, akkor lehet ilyen jelenség. Multiméterrel ellenőrizd az árnyékolás folytonosságát.
Ha az idő osztót eltekerem uS tartományba akkor nem vibrál a vonal, de nem is mutatja a 4szög jelet.
Szerintem mégis csak túl hülye vagyok a szkópokhoz. Sajnos nem találok egy szkóp tutorialt, hogy tudjam mi a helyzet. Az biztos, hogy vezeték sem tökéletes.
Olvasd el ezt. Benne van minden, ami a szkóp működéséről ill. használatáról tudni kell. Ezt is nézd meg: Bővebben: Link. De ebben a topikban is sok hasznos infóra lelsz.
![]() Vannak általános elvek mérés során? Pl: idő osztó általában jó x mS vagy uS ... Trigger beállítás ... stb ...
Itt is van valami: Bővebben: Link
Ez a szkóp speciális-"TV hullámalak monitor" a hajdani HT Szövetkezet gyártmánya-a ff., és szines TV technikában sokmindenre jó, másra nagyon kicsit-szerintem, de azért próbáld szóra bírni Kadarist javaslatai alapján!
Sziasztok!
Van egy programom a számitógépen - soundcard oszcilloscope. Nos ezt a programot szeretném használni feszültség mérésre pl. hálózati fesz. stb. a pc hangkártya vonalbemenetét használva, csak nem tudom hány mV-ra kell leosztani a feszültséget, hogy ne tegyek kárt a gépben. Mit szóltok hozzá? Vagy ez egy őrült ötlet?
Hálózati fesz. mérésre azért biztonságosabb egy "hideg", vagy akár DVM, de azért nem őrült az ötlet, nézd át a mellékletet!
Nem jót írtam,bocs összekevertem a 013-at a 031-el!
Sziasztok!
Segítsetek nekem. Ennyire béna volnék, hogy nem bírok egy 555 IC kimenetét megjeleníteni a szkópon??? Egész pontosan nem bírok szép álló képet produkálni csak vibrálót ![]() IC adatok: R1: 1k R2: 10k Freki:0,014 kHz Szkóp beállítás: CH1 DC 0.2 V/cm 5 Time/cm trigger auto és csak fél jelalakot látok. time/cm 10ms így már egy alakot látok, de nem szép álló a kép. mit szúrok el? |
Bejelentkezés
Hirdetés |