Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Előkaptam hátulról:
Folyékony fa "Holzkit" 1/4kg és róka van rajta... A fa hiányosságainak kijavításához (restaurálására) szolgál. Az anyagot felkeverjük. .... Az aromás hígítóval zsírtalanított portalanított javítandó részbe símítólapáttal besímítjuk... Toxikus anyagot nem tartalmaz. "A" tűzveszélyes! I. fokozat. Na erre kössek görcsöt
Sziasztok! A sztori röviden, hogy számtalan széttázott, szétrohadt, kidobott rádió volt már a birtokomban, ami szó szerint menthetetlen volt, maximum egykét alkatrésze. De most, sikerült szereznem egy, a korához képest szép állapotú Eumig 3D tipust, és ezt szeretném rendbe tenni. A kérdések a következőek lennének: A fa részeket amik lakkosak vagy politúrosak, azokat ujra kell lakkozni? Ha igen akkor régi felületet leégetni, lemaratni, vagy???
Ha alkatrészt kell cserélni (kondi, ellenállat) az mehet bele a most kapható, vagy ragaszkodjak valami korhűhez? Előre is köszi a válaszokat.
A képeken elég szépnek néz ki a doboz. Persze lehet, hogy a z életben más a helyzet. Ha lakkozni akarod, akkor csiszolni kell. Csak addig, amíg megfelelő simaságú karcmentes felületet kapsz aztán jöhet a lakk.
Hát a valóságban nagyon karcos és egy-két sarok csorbult.
Mostanra szét is kaptam az egészet, ugyhogy ez a része menni fog, mármint a külső rendberakása, de sajnos az oldalt lévő magas hszórók nem szólnak, pedig azt is szeretném majd hallani.
Ha rosszak azokat is lehet javítani. Itt van rá fórum is:Bővebben: Link
Ha nem sikerül akkor marad a csere. Itt biztosan segít valaki.
Csere??? Vagy a gyári vagy semmi! De még kapcsolási rajzot se igen találtam hozzá. Azt hiszem ez egy darabig el fog tartani.
A kapcs.rajzot innen megszerezheted, ha valamelyik gyüjtőt külön megkérsz erre-nekem már sikerült ilyen.A káva szerintem lakkozott, amikor ezt gyártották, nem politúroztak.
Gyárira is lehet cserélni. Sok alkatrész hever szerte a kollégáknál. Nem arra gondoltam, hogy egy kínai hangszórót szerelj bele.
Gondolom regisztrálni kellene mert igy nem tudom leszedni sehogy.
Persze úgy is lehet, de az pénzbe kerül.Ezen a portálon keress egy gyüjtőt, akinek ez megvan -személyesen őt kell megkeresned emilben.
Üdv!
Okés, köszönöm, el is kezdem kereseni.
Üdv mindenkinek. Ha valaki tudna nekem segiteni egy EUMIG 3D 385W kapcsolási rajzal azt nagyon megköszönném.
Hali!
Keresek egy VEGA-341 zsebrádiónak a kapcsolási rajzát. Most találtam és gondoltam meg csinálom. Később teszek fel képeket.
Képek
Innen szerintem letölthető.
Rajz: Get Manual
Már meg találtam ezt az oldalt de nem lehet letölteni. Vagy nekem sem sikerül
Kattints a Get Manual-ra!
Nem tudom meg nyitni
Tölts le egy Djvu viewer-t. Bővebben: Link
Köszi!
Már megy!
Csak összejött!
Csak az a baj,hogy nem fog FM-et
Ez bizony csak közép és hosszúhullámra való. URH hangolóegység nincs benne.
Nem baj.
De legalább szépen néz ki! Alig van rajta sérülés egy két karc.
restaurálásokhoz régi szakirodalomBővebben: Link
Hát nem tudom mi számit restaurálásnak, és nem is volt olyan rossz állapotban, de rendbe raktam ezt a jól kinéző rádiót.
Ez olyan szép mintha dobozban tartották volna 40-50 évet......
Milyen anyagokat használtál a rádió dobozának felújításához?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |