Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   141 / 316
(#) bodnar00 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

De jó! szépen összerakom azt erre nem működik! :duma: mára már hagyom.

Akkora fejlemény van ! Ilyet én még nem láttam :eek2: képzeld el ha legyezem az áramkört (lehűtöm) szól rendesen ha ráfújok, rálehelek elhallgat!!!
(#) AK0S hozzászólása Szept 28, 2010 /

Anomália.Ártó szellem.Vagy csak kontakt hiba.
(#) ZSozsóó válasza bodnar00 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Hát ez azért elég érdekes, valljuk be! Fogd meg kézzel, van e valami melegedő alkatrész őszintén szólva nem nagyon hiszem, de én még mindig valami kontakt jellegű hibára gondolok. Meg kellene mérni szkóppal generátorral mit mutat...

Kontakt ... hiába ütögetem rázom pöckölgetem , semmi!! De egy suhintás rá a füzettel és jó! Eszméletlen... Rálehelek aztán nem jó. érdekes kontakt.
(#) ZSozsóó válasza bodnar00 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Ez esetben nem tudom, további jó suhintgatást

Most már tuti hogy a forrasztási oldalon kell keresgélnem, fogalmam nincs mi leget ez, olyan kis szellőre reagál, jól át kell néznem. Azért tényleg köszi a segítséget!
(#) bodnar00 válasza bodnar00 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Kezdem úgy érezni, hogy itt már semmi sem segít... reménytelen :rinya:
(#) ZSozsóó válasza bodnar00 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Semmi sem reménytelen ,csak egy kicsit szisztematikusabban kellene a hibát keresned
(#) bodnar00 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Elvileg azt most sikerült megszüntetnem... nem tudom hogy a dióda és a fet közti vezetősávot kellett fújkálni. Most viszont kaptam egy ilyet, rövidre zárt bemenetnél.

fgf.mp3

(#) krieggger hozzászólása Szept 29, 2010 /

Sziasztok!
Fogok rendelni ilyen műszerdobozt:Bővebben: Link Akinek kellene, az küldjön nekem egy pm-et az elérhetőségével és hogy hány doboz kell neki. Minél többen rendelünk annál olcsóbb lesz a postaköltség, átadni a dobozt Boráros-nál(HÉV) tudom.
(#) ZSozsóó válasza bodnar00 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Itt valami tone potit tekertél vagy gaint?Vagy csak az ujjad közelítetted a cucc felé? Az egyébként jó módszer, hogy az ujjad közelíted, ahol lekezd ilyen hangot adni, ott lehet árnyékolatlanság vagy zavarérzékenység stb...De szerintem itt nem a kapcsolóval lesz a gond, az nem nagyon tud ilyen "modulációt" belevinni. nincs vélelenül a mid meg a freq kitekerve? Az az egész achilles sarka, a felépítése rejti magában a gerjedés lehetőségét...
A fet fújkálására is lehet magyarázat, lehet a gate bizonytalanul csatlakozott, a párás levegő segített a kontakt létrehozásában a száraz (füzet tellegetése) meg a szigetelésben. Nagyon elvetemült ötletnek hangzik de van benne ráció. Mondom, szerintem kontakt hiba, a forrasztások a panelen 100%-osak? Nincs gombóc, hidegforrasztás ilyesmi? vezetékek legalább a be/kimeneten árnyékoltak? Potik drótjai nem hosszabbak a szükségesnél stbstb...?
Még annyi, hogy ellenőrizd, hogy a mid és a mid freq potik jól vannak e bekötve, annak nem mindegy melyik lába hova megy!!!
(#) karpi válasza bodnar00 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Milyen fuzet ? Mibol van a fedolapja?.
Valoszinuleg egy muanyag fesuvel is tudod a FET -et bolonditani ha a Gate a "levegobe van".Elektrosztatikusaan toltott muanyag cuccal ha kozeledsz .mozgatod a Gate kozelebe igy csinal a FET ..."csuk/nyit "..

A zaj ...mitol all le ?.Mondjuk hogy ground loop zaj ,de mitol all el es indul "hirtelen" folyamatos es onoton kene legyen.

Mindig keszits kapcsolasi rajzot a helyzetrol ,esetleg "fizikai rajzot" is pontossan ahogy csinaltad .( alkatresz "lerajzolva" , a topologiat a nyak-ot stb lehet hogy el van kotve valami ,,,igy esetleg mas eszreveheti a hibat,
(#) Clavia hozzászólása Szept 30, 2010 /

Sziasztok! Ha vonalszintű kimenetet akarok levenni egy gitárerősítőről azt az áramkör melyik részén és hogyan tegyem meg? Köszi!
(#) bodnar00 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Igen tone potit tekergettem, mély volt maxon,és a mid freq-et tekergettem meg a mélyet. Eddig nem volt ilyen ez most jött elő. Most egyenlőre meg is szűnt. It raktam már fel képet róla a 122.oldalon #755863 -as hsz ba , olyan a kábelezés, csak a bemenet meg a kimenet más csatlakozókat kapott és rövid kábeleket. A kapcsoló most jó tegnap óta (kopp kopp).
(#) bodnar00 válasza karpi hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Szia! Egy sima papír füzet. A zaj attól állt el hogy tekergettem a potikat. Nem hinném hogy bármi ellenne kötve mert működött. Viszont egy műanyag lappal van elválasztva a nyák a doboztól, lehet hogy az hülyítette meg a fetet akkor? Fene se tudja már.
(#) ZSozsóó válasza bodnar00 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Első körben tegyél árnyékolt madzagot a be és kimenetre...
Idézet:
„Nem hinném hogy bármi ellenne kötve mert működött.”
Mit is idéztem a feltételezésekről?
(#) kefe13 hozzászólása Szept 30, 2010 /

Sziasztok.
Kérdeznék egy motyóról. Ilyet : Bővebben: Link
csinált már valaki ? Ez Tényleg az az áramkör ami gyári pedálban lakik, gondolok itt erre : Bővebben: Link
Köszi.
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Inkább jfetes motyó ,mint ez. Nekem van ez is, az is. Ennek az előnye max a cab sim, de azt meg okosan ki lehet vágni, sőt...A character series-es pedálokban már többféle hangzásra lőtték be. Nem túl akkurátus, de elmegy. Van egy V30as cabsim rajzom is, ha valakit érdekel, persze nem világmegváltó csodák ezek. Én azt mondom, hogy ami munka ezt összetenni, ahhoz képest az eredmény lehangoló egy j201 es motyóval szemben. Aztán lehet másnak más a véleménye
(#) ZSozsóó válasza Clavia hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Hali!

Erre 2 lehetőséged van, vagy az előfokozatuk után vagy a kimenetről. Elektroncsöves esetben az előfokozat után elég komoly a jelszint, ne feledkezz meg a megfelelő osztásról, de úgy, hogy az osztó ne terhelje be az előtte levő okozatot. Ebben az esetben azonban a vég "hangja" kiesik, a másik lehetőség pedig a hangszóró kimenet, itt is osztani kell, továbbá figyelni kell egy csövesnél arra, hogy eben az esetben legyen terhelés is a hangszóró kimeneten, ha a célod egy kihajtott csöves vég felvétele úgy, hogy ne süketülj meg és ne bilincsben vigyen el a jard, akkor hangszóró le és megfelelő reaktív terheléssel lezárni a kimenetet(az osztó továbbra is a kimeneten). Persze ilyenkor egy megfelelő láda szimulátor is kelleni fog, vagy analóg vagy digitális (szoftveres úton)....Félvezetősnél nem feltétlenül kell a reaktív terhelés, persze léteznek olyan végerősítők, ahol ez is számít (fdd-s erősítők, jellemzően a marshall kis kombói és félvezetős fejei, valvestate stb).Kb ilyen lehetőségek vannak szerintem.
(#) witti válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Szia!
Igen csináltam GT2-őt. Hogy az eredetinek is ez van-e a belsejében azt nem tudom, de valószínű. Egyszer összemértük egy BOSS MT2-el, és azt állapítottuk meg, hogy a parametrikus EQ és a MID poti kivételével még 90%-ban ugyanazokat a hangokat ki lehet csalni belőle.
Ha mondjuk az előbb említett j201-es Dr.Boogey-t és ezt vesszük alapul, nos a torzításuk hasonló, rockra és metálra frankó. A Bugiban van egy elég dögös dinamika. De a múltkor utána bekapcsoltam a GT2-őt összehasonlításképpen, és nekem sokkal szebbnek tűnt, jóval tisztább, testesebb az egész, több benne a magas hang. Több benne az állítási lehetőség. /Azt azért megjegyzem, hogy még nem tuningoltam a Boogey-t./ De a GT2 után újra próbálva kegyetlenül tompa hangot adott max Treble-vel.
Nekem amiatt nem tetszik a SansAmp, hogy van benne egy nem kívánt alapzaj (elemmel is) amit sehogy sem tudtam megszüntetni. /Erre sokan panaszkodtak. Illetve sípolhat, gerjedhet ha sok rajta a Drive és a High/. De még a régi kapcsolással készült, lehet ez az újabb már hibátlan.
Miután agyon-vissza fényeztem neked ezt a pedált, mégsem buzdítalak arra, hogy megépítsd. Mivel úgy emlékszem neked van metál torzítód. Le sem beszéllek róla, mert rossznak abszolút nem nevezhető!
(#) ZSozsóó válasza witti hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Az enyém nem zajongott, persze nem is a tonepadost csináltam meg, áltlában magam tervezek mindenhez panelt, de a fő erénye az enyémnek az, hogy megépítettem és kisakkoztam a kedvenc hangzásom a kapcsolók funkciójának megfelelően, majd végső simításként finom hangoltam. Mikor először megépítettem csak úgy próbapanelesen, azt vettem észre, hogy belövöm valamire és nem kapcsolgatok.Így, hogy nem volt benne 2 kilóméter felesleges kanóc, meglepően csendes volt. Szóval nekem ez a véleményem. Agyzsibbasztó IC hang, lehet több a magasa bár erre nem esküszök meg, mert a cab sim elég keményen vágja 3-4kHz felett a magasakat = 4edfokú alul áteresztés..., de nekem jobban bejön egy jfettel felépített cucc. Mondom ezt úgy, hogy van gt2-m is (saját) meg rengeteg jfetes megoldás. Azokból is csodát lehet kihozni, csak kísérletezni kell! Mindemellett jó a gt2, mert kemény zenére alkalmas valóban, de szerintem ár/értékben nem a legjobb.
(#) bodnar00 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Az a két hiba még mindig nem jött vissza úgy hogy már kezdek örülni. Viszont raktam be árnyékolt kábelt a be kimenetre, nem gondoltam volna hogy ennyi zajt lefog, pedig alig 5 cm . Köszi!
(#) Clavia válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Köszi! A vég elé fogom tenni, mert az egy olyan fokozat lesz, aminek teoretikusan nem nagyon kéne bármit alakítani a jelalakon.... (Full félvezető, 1X-es feszültségerősítés...)
(#) Clavia hozzászólása Okt 1, 2010 /

Újabb kérdés:
J201-est hol lehet venni???
Ahol eddig próbáltam: (vidék - esélytelen ; Kontha - ott sincs :no: )
Kutattam a témát ezzel a kulcsszóval, de 7 oldalt most nem tudtam teljesen végigfutni. Az mindenesetre lejött, hogy a BF245 nem jó .
Bármi ötlet a beszerzésre (, netán helyettesítésre)? Köszi!
(#) ZSozsóó válasza Clavia hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

nem igazán tudod helyettesíteni, hasonlóan kis Ugsoff-ú és kis Idss-ű tranzisztort nem nagyon kapsz...A többivel pedig kétes az eredmény, főleg ha nagy gain-ű cuccot szeretnél összerakni. Ha valami "mild"- abb cuccra vágysz, akkor lomexnél van a tesója a j202, az már drasztikusabban kisebb gain-ű, de pár fokozattal már lehet jó karcos torzítást kihozni, de szép a tiszta cserébe Ez egy kompromisszum...J201 van pl a hq videónál. Nem olcsó, vagy a banzai effects-nél, onnan rendeltem jópár darabot, külföldön elég jó áron van.
(#) EcoPityu hozzászólása Okt 9, 2010 /

Sziasztok!
Épített már valaki közületek Sansamp classic-ot? A Gitár magazin nagyon ajnározta, és ez a kapcsolgatható átviteli lánc nekem is megfogta a fantáziámat.

Vajon egy M84-be belefér?
(#) ZSozsóó válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Szia!

Én építettem pár éve, annyira azért nem jött be, de én már csak ilyen vagyok! Próbáld ki, bár mostanában szerintem jobban szólós cucca a Tech21-nek a Character Series pedálok. Elég átgondolt dizájnnak tűnik, persze az én ízlésemnek a speaker simulátor még mindig nem elég akkurátus, tulajdonképpen ugyanazt alkalmazza, mint a GT2-ben, alkatrész érték változásokkal, minimálissal persze(típus függően).
Kérdésre visszatérve, építsd meg, az meg, hogy a dobozba befér, csak tőled függ, mekkora panelt tervezel, mennyire gondolod át...De szerintem a gyári sem sokkal nagyobb...

Zsolti
(#) karpi válasza Clavia hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Mire nem jo a BF 245 ? En csa evvel epitettem egy csomo eloerositot es torzitot evek ota .VALOGATAS NELKUL !.
Ahogy pottyan azt teszem oda ,soha semmi zaj .
Van es volt millio pedalom processzor, stb .A sajatmagam epitett eloerositok es torzitok zaja messze messze kisebb mindenfele zajszuro nelkul !

Pedig olyan agyremeket epitettem ahol vegtelen sok IC es FET meg egy par tranzisztor volt.Analog proceszort epitettem analog szintetizator kapcsolasokbol.Persze minden kacsolas rezt a maximalisra piszkaltam az oszcilacio hatarig valamint maximalis erositesre .A zaj mindeg minimalis volt .

A gyari cuccokban a zaj le van vagva , altalaban nem lehet kiiktatni a "noise gate"- teljessen.Ez bosszantoan rontja a jatek dinamikat .

Ha a pedalon/proceszoron van lehetoseg a zajzarot teljessen kiiktatni akkor halhato mekkora is az eloerosito/torzito altal termelt zaj. Legtobb DSP-nel elegge magas.

Tobb tiz es tiz cuccot epitettem BF245 es BC413 -al ahogy az isten adta soha se valogattam es sehol semmi zaj.

Sot mikor attertem a gyari pedalokra '95-utan meg voltam lepodve milyen zajosak a gyari cuccok.

Vettem egy G1XN ZOOM procit most 5 napja , mar reg akartam de most jott ram a vasarlasi laz ( hehe).

Szuper cucc nem is tudom a ZOOM-on kivul melyik DSP-k vannak meg 96KHz/32bit es ! Gyors processzor !.
Ezert vettem a "pitch" control majdnem keses nelkul hozza a felfolgozott hangot . Persze nem HiFi az "oktaver" de nincs az a bagy keses mint a tobbi pedalomnal .Akusztikus "szimulalasnak" vettem ,nagyon jo ilyen hangzast lehet beallitani ..
Most meg tanulmabyozom ...

Persze nagy gain-en a torzitoknak jokora "suhogasa' van .De vaz a ZOOM speci noisegate es a dinamika rovasara le lehet vagni a zajt.

Na meg vettem meg egy "oktaver" -t is analog cucc 1 es 2 szuboktavot oszt le es nincs semmi keses ami normalis es nagyon erdekes hangja van jol szol .
(#) ZSozsóó válasza karpi hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

J201 helyett NEM JÓ a BF245. Nagyobb az Ugsoff, nem fog betorzulni, nem lesz ugyanaz, de még hasonló sem. Építhetsz egymás után 20 fokozatot és kb talán majd akkor,mint j201 esetében 4 fokozattal...
Bocsásd meg nekem , de én válogatom a j201-eket is erősítésre, ha torzítót akarok ,akkor torzítson. Biztosan hülye vagyok..de én már csak ilyen vagyok.
Biztos én vagyok továbbra is a hülye, de nekem a válogatással készült "hiper" nagy gainű (4-5fokozatú, válogatott j201)cuccaim se susognak, biztos ez is az én hibám...átgondolt tervezés és elkészítés...Meg a zajzáram is olyan, ha egyáltalán teszek be, mert a jel/zaj viszonyom jó, hogy "szünetben", amikor úgyis letekerné az ember a potit, az némítson. Semmiféle negatív dinamikai hatása nincs. Egyszerűen mikor nem akarom hogy szóljon még az a kis zizi sem, akkor ráteszem a tenyerem a húrokra és gyönyörűen elnémul...De biztos megint én csinálok valamit rosszul
Következő: »»   141 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem