Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   120 / 579
(#) Gafly válasza ticseboy hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Ez már szinte túlzás
Arról nincs kép hogy mielőtt nekiálltál milyen volt?
(#) ticseboy hozzászólása Szept 29, 2010 /

Köszönöm, de tényleg nem volt olyan vészes állapotban, (lásd: előző oldal közepe) .
Egy komponensű parkettlakk egy kis polirpaszta meg egy csomó takaritás. Az eredeti állapotban amikor hozzámkerült, volt rajta némi csorbulás és hegesztésbeleégések (a képek ezt nem adják vissza), azokat nem volt egyszerű javitani, de elég jól sikerültek.
(#) reddog33 hozzászólása Szept 30, 2010 /

Sziasztok VIDEOTON Disco Lady rádió újraélesztéséhez keresek végfok IC-ket TCA940-eseket,vagy ha valamivel lehet őket helyettesíteni. Illetve ha van valakinek kapcsolási rajza hozzá, azt megköszönném.
(#) nikolatesla válasza reddog33 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Hali!
Kapcsolási rajz
Szerintem ez az.
(#) nikolatesla hozzászólása Szept 30, 2010 /

Hali!
A közel jövőben hozzá fogok jutni egy csöves rádióhoz csak kicsit ramaty állapotban van.
Működni működik csak az esztétika az nagyon kifogásolható. szerintetek,hogy kezdjem el a restaurálást? A külső fát le kell csiszolni aztán újra pácolni?
A válaszokat erőre is köszönöm

üdv.
(#) oregtamas0202 válasza reddog33 hozzászólására (») Szept 30, 2010 / 1

Üdv . A TCA940 = TBA810AS és épp félárú. Tudok adni. Nem emlékszem , ebben a végfok kis modulon van mint az autórádiókban? Az is van új. Öreg T
(#) reddog33 válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Köszi! ezt én is megtaláltam már, de ez csak egy része. Ami nekem kellene a végfok rész ezen nincs
(#) lac- hozzászólása Szept 30, 2010 /

Üdv mindenkinek, van esetleg valakinek VT EC55G elektroncsöves rádiója ami működik? Mert vettem egy ilyen jószágot és tervezem felújítani, sok kábel lógott benne, de jól haladok két nap alatt már tudtam belőle egy kis hangok kicsikarni úgyhogy jól néz ki a dolog, de kellene egy működőről pár kép mondjuk alulról, belülről közeliek, hogy áttudjam nézni, hogy mi merre kell, hogy legyen. Ugyanis van egy kábel ami szerintem egy test kábel lesz, de nemtudom eldönteni, a kapcsoláson, pedig nem találtam meg, mellesleg az jó hogy szólt egy horvát rádió rajta, de nagyon halk volt, lehet valami gáz van a kimenő bekötésével is... ezért kéne nekem pár kép. Előre is köszi.
(#) Eticsiga hozzászólása Szept 30, 2010 /

Hello!
Van 1 körülbelül 75 éves voltmérőm, de sajnos nem működik :no: (belenyúlni nem merek és nem is szeretnék)
A kép azért olyan amilyen, mert nem tudtam jobbat csinálni róla

volt.jpg

(#) gkari válasza lac- hozzászólására (») Szept 30, 2010 / 1

Kapcs.rajz a "Kádár60-63"könyvben,letölthetőinnen
(#) newman92 válasza Eticsiga hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Az nem rossz! 75 éves. Grat hozzá!
(#) zolika60 válasza Eticsiga hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Belenyúlni kár is volna. Szép darab.
(#) lac- válasza gkari hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Hali, a kapcsolás nekem is megvan, sőt ha jól emlékszem akkor te linkelted a csöves erősítők építése topicban...(köszönöm) az alapján már eljutottam addig, hogy van fűtés, anódfesz valami adást is vesz habár az nagyon gyér, de kipróbáltam telefontól, és onnan jól szól. Tehát a vevő részén kellene még csiszolnom. Nomeg amit írtam van egy kábel ami lóg... nemtudok vele mit kezdeni, mert fogalmam sincs, hogy a kapcsoláson hol van az a tekercs amire rámegy az egyik vége...ezért kéne kép, ha van valakinek ilyen rádiója
(#) lac- válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Üdv, szerintem semmiképpen se csiszold a dobozt, mert ezek nem csak simán pácolva és lakkozva voltak, hanem az alap fát laminálták, és azt lakkozták. Tehát, ha te csiszolsz akkor a laminálást is leszeded, amit nemhiném, hogy meg lehet otthon csinálni... Én így tudom, de ha valaki konkrétan tudja, hogy hogy voltak ezek megcsinálva az jelentkezzen. Nem tudom, hogy hogy kezdj neki a restaurálásnak de szerintem ne így!...
(#) reddog33 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Ez ilyen... A 940 helyett simán betehető a 810?
Köszi...
(#) reddog33 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Ja ! Az RA 5320 rajza lemaradt. A TCA940-el szerelt, ill. TBA810 -el szerelt végfok köz feszültség, ill. alkatrész eltérés van. 810 esetén az alkatrészeket cserélni kell...?? és mi van a feszültség különbséggel??
(#) oregtamas0202 válasza reddog33 hozzászólására (») Okt 1, 2010 / 1

Üdv ! Ezért kérdeztem hogy modúl rendszerű vagy nem. Öreg T
(#) reddog33 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

(#) gkari válasza lac- hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Próbáld azonosítani onnan, hogy honnan megy, akkor rájöhetsz,hogy hova kell mennie! Nagyon jó irodalom még:"Rádió hibakeresés"-letölthető:innen, az "Elektronoka"mappából.
(#) hatvanasjocó válasza gkari hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

vagy a 804145-ös hozzászólás, ott is megvan.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 2, 2010 /

Szia Jocó! Kaptam jó pár primert és egész sorkimenőt is az Orion Oretta-hoz. Beépitettem egy 11 kivezetéses primert a tv eredeti malomkerekével,és van vele kép.. igaz hogy kis mértékben terül,nem fér bele a képmezőbe,de végre kép nem csak fény. Van még vele egy olyan gond hogy bekapcsolásnál a 30V/100mikro-s kondin feszültséget mérve csak 5V-ig növekszik majd megáll és csak ki be kapcsolgatások után ugrik fel 35V körüli értékre és ekkor jön meg a kép és hang. Csatorna váltás vagy akár az antenna mozgatása esetén,valamikor magától is visszaesik 5V köré és fény hang elmegy. Mi okozhat ilyet? Gondolom ez a primertől különálló probléma.. sorvégcsöveket cseréltem
(#) hatvanasjocó válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 2, 2010 /

Melyik kondenzátor? rajzon nézd meg a poziciószámot!
A hangolófeszültség kondija? A sorkimenő 11-es kivezetéséről? A kép minden irányban nagyobb?(Ez lehet malomkerékhiba is, DY86 gyengeség is, esetleg C605 47 pF csökkenthető 33 pF-ra, C607 150 pF is kismértékben módosítható lefelé. Amikor ment a TV kikapcs. után nézd meg nem meleg-e a malomkerék! ECH84 is lehet hibás, kevés vezérlést ad a PL500-nak
(#) küzmös Gergely válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Igen az a kondenzátor,a 68ohm mellett. A kép minden irányban nagyobb,de teszek fel majd képet. A készülékbe TV-18-at raktam,mert a DY-vel nem akarta az igazságot.ECH84 csere után azonnal indult,de 1 perc után leállt,ekkor nem volt meleg a malomkerék,de a PL500 utána már izzott.. Illetve ki-be kapcsnál indult volna a gép,de azonnal visszaült..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Szia!
Kicsi a nagyfeszültség, azért nagy a képméret meg a sorméret. A malomkerék zárlatos, azért megy el a kép egy idő után. Szépen lassan egyre több menet lesz zárlatos, míg végül annyira túlterheli a végfokot, hogy az leáll, a csövek meg elkezdenek izzani.
(#) lac- válasza gkari hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Üdv, kezdek rájönni a dolgokra, a kapcsoláson van egy ábra a kapcsolópanelről ami bevan számozva és betűzve... ott kell megkeresni a tekercset, és annak a végét kell helyre rakni, úgyhogy, ha ma lesz időm, akkor az a kábel is a helyére kerül. Egyébként tegnap megcsináltam a lemezjátszó részt. A feszültségválasztó megvolt szakadva belül, azért nem forgott a motor, így egész jó, de a fő meghajtó gumitárcsát lehet cserélni kéne...:S Lassan eljutok arra a szintre, hogy már csak külső csinosítás és mehet az összerakás. Mégegyszer kösz a linket tényleg nagyon jó, ezt a rádiószerelési útmutatót is letöltöm és belenézek.
(#) lac- hozzászólása Okt 4, 2010 /

Heló mindenki, ismét problémáim akadtak az EC55G vel... megint segítséget kérnék. Az a probléma, hogy a forgatógombok tárcsáit ugye megfelelően össze kell drótozni a forgókondivan, az URH hangolóegységgel és a két mutatóval... na most jószerencsémhez híven ezek el voltak szakadva... van a doboz hátulján egy ábra, ami mutatja, hogy mit hogy kell kötni, de annyira elkopott, hogy nem kivehető... Valaki tudna nekem ebben segíteni? Ha van valakinek ilyen rádiója akkor a hátulján ott kell lennie ennek az ábrának, ha esetleg lefotózná nekem az nagy segítség lenne, de ha más módon tudnátok segíteni az is jó... Előre is köszi.
(#) djhans válasza lac- hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Talán segíthetek.

ec55.djvu

(#) lac- válasza djhans hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Óóó igen, ez az Köszöönm akkor holnap meg is tudom csinálni... Köszi
(#) djhans válasza lac- hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Nincs mit.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Szia Kadarist! Szia Jocó! Leforrasztva a 12V-os részt (primer 11-es láb) rendes fényt ad a képernyő és ezt a végtelenségig tudja.. viszont cseréltem ott a 12V-os vonalon lévő OA1182-t illetve egy 100mikro/30V-os ELKO-t... ezeket cserélve 30 perc után is csak max. 1V-ot esett a 100mikro-n mért kb:35V.. és a malomkerék ily "hosszú" üzem után még csak nem is langyos,és 10 inditásból 6-7 sikeres,és a csatorna váltáskor sincs gond.. viszont a többi esetben ugyan az.. 5V körül megáll és izzásba jön a PL500,de ki-be kapcs után azonnal feláll a sor és megy sokáig.. (fél óra után meguntam,otthagyni meg nem mertem.. a malom nem is langyos A képméret viszont óriási.. és a vétel a bekapcsolásnál a legjobb éles,kontrasztos,melegedés után egy "gyenge tejfehéres " állapotban állandósul.. gondolom valamelyik cső a ludas.. ECH 84 vagy PCC 189 esetleg PL500
Következő: »»   120 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem