Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   499 / 1387
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Te próbáltál már ezzel a ledes cuccoddal levilágítani nyákot?
Ha igen, milyet? (Gyári, P20, Fólia)
Mennyi idő volt tökéletes hozzá?
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Ma csináltam egy tesztet... Hát nem dobtam hátast tőle.
5-7 perc a minimum határ egy gyári lakkos panel esetén. kb 8cm-ről. (Ez kb 8-10 percet jelent ha biztonságosan világítjuk.)
Infó: tűző napon 8 perc a tökély.
Ami miatt mégis ezt használnám a mostani Cree ledes levilágítómmal szemben:
Nem lesz szellemképes a nyomat!
Infó: tintasugaras nyomtató, írásvetítő fólia, dupla réteggel világítom. Csakhogy egymással szembe ragasztom az érdes felületet, így nem lesz idővel koszos a film. Ezáltal nem közvetlenül a lakkon van a festék, így alá tud világítani a 140fokban világító cree led.
Nem is jön ki olcsóra a dolog. Annyi, hogy egy munkáért cserébe kaptam ezeket a ledeket, emiatt csináltam ilyent.
Működő a dolog! Nekem nagyon bejön!
Természetesen még további teszteket kíván, és lesznek is!
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Idézet:
„5-7 perc a minimum határ egy gyári lakkos panel esetén. kb 8cm-ről. (Ez kb 8-10 percet jelent ha biztonságosan világítjuk.)”

Ez nem olyan rossz. A gyári fényérzékeny nyákot az én fénycsövem 13 perc alatt csinálja tökéletesre. 10 percnél is jó, de a 13-nál szebbek a vezetősávok szélei.

A P20-al nekem 4:30 perc kellett, és a Dry fóliához meg 1:30 perc.

Lehet ezzel a ledes cuccal 1 perc alatt meg lehet csinálni a tutit Dry fóliával.
A gyári fényérzékeny nyák szerintem nem ezen a hullámhosszon aktív, azért tart olyan sokáig. Erre már gondoltam régebben is, mikor még a gyári nyákot használtam.

A CNC projekt hogy halad? Meg kéne terveznem az előlapomat, és tudnánk kooperálni
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Hullámhossz passz, én mindig arra gondoltam hogy a hőkezelés avagy ráégetés esetleg a vastagsága miatt érzéketlenebb a fényre, de ki tudja.
Az biztos, hogy túlhívni, és túlvilágítani is nagyon nehéz. A többit magánba.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Én ezt a filmet világítom le 3-5 perc nyomdai maszkkal (1.5 is elég, de jobban szeretem ha rendesen beég, nincs para az előhívásnál, főleg kétoldalas pénzes melóknál inkább ráhagyom azt az oldalankénti 2-3 percet).
3 cree led van nálam egy sorban, mostanában kezdenek nagyobb panelek is beesni, úgyhogy lassan befogom a második 3 ledes sort is.
Cirka 25 centiről világítok. A ChipCad-ben egy fajta uv led van, azt használom, meg az ugyan csak ott vett meghajtó panelt. Valahova már 1 éve fel lett töltve egy eagle board a ledekhez, én annó összedrótoztam őket, és így világították le a saját paneljüket, amire később rá lettek ültetve.
Most néztem 1000Ft körül van a ledek darabja ÁFA-val, +2500 a meghajtó panel, azaz 5500 forintból össze lehet rakni, és egy életre elég.
Persze ha a4 méretű paneleket akarsz csinálni, akkor nem árt ha két sorod van, a másik módszer, hogy 2 perces időközönként odébb viszed a sort, de eddig nálam egy panel volt csak amit ezzel a 3 leddel két menetben világítottam meg, mert akkora volt, hogy neccesen fért csak be a bubis maratóba.
(#) kiskacsa2009 válasza RJ411 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Beraktam alsó oldali feliratokhoz, valamint nyomtatásnál beállítottam neki a fehér színt...
(#) albinolynx hozzászólása Okt 5, 2010 /

Sziasztok,

azt szeretném megtudni elsődlegesen, hogy mi a célszerszám neve, amit körülírok. Sajnos képet nem találtam hozzá, pedig tudom, hogy használják itt a fórumon is.
Kétoldalas nyáknál, ha az egyik felét meghagyom teli földnek, fúrás után pedig a teli föld felöli oldalon a furatok körül ahol kell eltávolítom vele a rézfóliát.
Ez igazából, ha jól emlékszem egy fúrószárból is elkészíthető. Egy ilyenre lenne szükségem.
Aki ráismer, kérem linkeljen képeket a szerszámról. Köszönöm!
(#) Frankye válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Én koronafúró néven ismerem. Ilyen, csak kisebb. Régebben házilag is előállították "ügyes kezű mesteremberek", hogy mostanában kapható-e a Neked kellő, kicsi méretben, azt nem tudom.
(#) albinolynx válasza Frankye hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Nem egészen ilyenre gondoltam, mert a fúró az átmérőjének megfelelő területen teljes egészében leszedi a fóliát. Forrasztani csak a nyák másik oldaláról lehet. Én olyasmit képzelek el, mint egy vezető csúccsal rendelkező, eltolt élű ujjmaró:

http://www.perfor.hu/tct/23624_50.JPG

Nagyfrekvenciás adók nyákjánál láttam elsősorban, hogy használják, ha nem csal az emlékezetem.
(#) Frankye válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Akkor ez valóban nem az, bocsánat!
(#) BarnaPili válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Nem a baloldalira gondolsz?Az fafúrásra van kitenyésztve,csak le kell a két szélső csúcsot köszörülni,,mivel azok lentebb mennek mint az éle a fúrónak.De mi annak idején sima 3-as vagy négyes fúróval csináltuk az ilyen teliföldes NYÁKokat.Vagy esetleg kimaratni azt az oldalt is.
(#) gulasoft válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Miért akarod a fóliát lefúrni, mikor le is lehet maratni? Ráadásul akkora körben amekkorában csak akarod? Akár négyszögben vagy, vagy oválisban, vagy szívecske alakban...
(#) sucuka hozzászólása Okt 5, 2010 /

Üdv urak!

Szeretnék keményfém (wolframkarbid) fúrókészletet vásárolni nyák fúráshoz, a következő méretek közt: 0,5-3 mm-ig.

Merre induljak el a beszerzés terén?
Nem találtam normális szerszámkereskedőt ahol érdemes lenne., mert vagy nincs neki, vagy iszonyat drágán adja és csak többet lehet venni (10 vagy e felett).

Köszi!
(#) Peppe válasza sucuka hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Szia!

Én USA-ból rendeltem 0.4mm fúrót. 40 db volt 6000Ft postával.

Ha kell oda tudom adni a 0.4mm fúrókat. gyári csomagolásba van még. Idő hiányában nem tudok foglalkozni vele. Nem tudok nyákozni sajnos.
Van több méret is amit lehet rendelni.
Ird meg pontosan miből mennyi kell és megérdeklődöm.

Irj ha érdekel.
(#) albinolynx válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ez lesz az szerintem. Köszi! (:
(#) gulasoft válasza sucuka hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Nem rég linkeltem egy ebay címet ahol lehet venni normális áron.
(#) albinolynx válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ez igaz, de most egy 150 x 100mm-es nyákot gyártok majd. Én vasalásos technológiával és lézernyomtatóval dolgozok. Ekkora területre sajnálom a festékport, ami úgysem lesz tökéletes nekem ekkora felületen.
(#) sucuka válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Köszi a linket, te egy "ász" vagy! Ennek az eladónak van készlete rendesen. És az árak is rendben vannak.
(#) Axel hozzászólása Okt 7, 2010 /

Sziasztok!

Marattam egy panelt most és sajnos zárlatos lett. Éppenhogy összeérnek a forrszemek az IC-nél. Mondom ezért már nem dobom el mert egyébként nincs vele gond és selejtvágóval megszakítottam ezeket a kérdéses helyeken. Nagyító alatt ellenőriztem fogkefével megtisztítottam(ha esetleg maradt volna rézpor). Ha műszeres ellenőrzés után is minden rendben akkor nyugodtan elkezdhetem a beültetést?

Brute Force módszer tudom de mást nem tehettem, a maszkon egyáltalán nem látszott, hogy rossz, volt még hely a pontok közt. Azért hagytam nagyobbra picit őket mert a múltkor meg fúrásnál akadt pici kellemetlenség. Legközelebb jobban figyelek erre...

Köszönöm!
(#) Zoli_bácsi válasza Axel hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Foto technikával készült a nyák? Egyébként, ha nincs zárlat és kellőképpen ki van javítva a hiba, akkor miért ne használnád fel a panelt.

Üdv!
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Okt 8, 2010 /

Kedves fórumtársak!

Engedjétek meg, hogy megosszak veletek egy hasznos tanácsot.

A fotolakk felvitele előtt célszerű élfénnyel (oldalról érkező, a tárgyat nagyon lapos szögben beeső fény világítja meg.) megvilágítani. Ekkor láthatóvá válnak a szöszök, porszemek a felületen, ami beleragad a lakkba. Ezt egy új, tiszta ecsettel letisztíthatjuk. Majd ismét élfénnyel ellenőrizve megnézzük, maradt-e a felületen por, illetve egyéb szennyeződés. Ha már teljesen tiszta, jöhet a lakk.

Egyszerűen tökéletes felületet fogunk kapni.

Üdv!
(#) Frankye válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Nem rossz ötlet, köszönjük!
(#) gulasoft válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Én wc papírral le szoktam törölni mielőtt felfóliázom.
Sokkal olcsóbb mint a papírtörlő, és kb. ugyan olyan állagú, csak több rétegre kell hajtani, viszont mikor még lakkoztam soha nem a rajta lévő por volt a gond, hanem a levegőből utólag belekerülő, ezért lakkozás után rögtön egy zárt szekrénybe raktam, 20 perc után már nem érdekes milyen por megy rá, az már a felületre kerül, max a levilágításnál akad gond.
De ez régen volt.
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Szeretnéd mi, hogy ólommérgezésem legyen
A fóliánál nem számít mert miután rajta van a fólia, és a jobbak a felső védőfóliát nem húzzák le , már mehet rá a por mert levilágítás előtt le lehet törölni még simán.
Persze a jobbak
(#) Axel válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Igen, fotózással csináltam.

Tanuld meg az eagle-t vagy esetleg nem egy ilyen kell neked tök véletlen? A középső vonalakat kitakarjuk a világítás alatt.
(#) wszmecs válasza denon888 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Most a TV Laminátor VLam01 1640 Ft .

Végül is nem takartam ki, majd elvágod.
Esetleg akit érdekel milyen a maratásálló fólia maratás után ilyen.
Pár helyen már lejött (sarkok x jelölésénél) ennyire nem karcos, csak az üveg ilyen.
Holnap Simpi szitivel leszedi a fóliát és forraszthatja.
Bővebben: Link
(#) kis59 hozzászólása Okt 9, 2010 /

Üdv!
Közepesen kezdő vagyok, sok raszterlapot elcs...tem, ezért most vettem próbapanelt (Conrad-nál, de látom, ott sokkal drágább).
Nem igazán értem, hogy hogy van a kiosztás, mert semmi papír nincs hozzá. Olyan van, mint itt a BB-102.
Gondolom késes megoldású. Alkatrészt kivenni belőle hogy lehet? Az áthidaló kábeleknek gyáriaknak kell lennie?
(#) Rumcájsz válasza wszmecs hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Király! Én most vettem kettőt az olcsóbbikból és átalakítottam panelkészítés céljára.
Remekül megy, szép panaleket tudok vele gyártani!
Tudom ajánlani mindenkinek!
Következő: »»   499 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem