Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Igen, ezt néztem már, csak nem végom, miért is detektálja a ferromágnesességet, de valóban ebben látok fantáziát, ha lesz időm, összedobok egyet, akkor talán rájövök. Én szívesen kiegészíteném a surfot is... érzékenységben nekem az is elég.
egyébként segítségért vagyok most itt...
jah, és alapdolgokat tudok, és műszerem is van.. a zománcot lekapartam ahol beültettem. az lehet mondjuk probléma, hogy amire feltekertem "dob" azon összeérintkeznek sok helyen a tekercsek? Vagy esetleg vegyek rendes nyákot, és arra alakítsam ki az áramkört? vagy az is hiába lenne?... úgy említetted, hogy értesz a bonyolultakhoz is, akkor ehhez is tudnod kellene nemde?
Nézd, az elején azzal kezdtem, nézd meg, milyen frekin és jelalakkal mennek a rezgőkörök, ha ezt megteszed, tovább tudsz lépni. Azt írtad van valahol a közelben oszcilloszkóp. Az RT évkönyv és újság régebbi számaiban van hasonlóelvű BFO, de ott van nagyon érthető szerelési útmutató is. Olvass vissza itt a fórumon, volt ezekről szó.
Azt írtad, "0.4-es ha jól mértem, de nem igazán vezeti az áramot" ez mit jelent? Ha lefejtés közben sok helyen sérült a zománc, az is gond. Egyébként a leírás 0,25 ös vezetéket használ, így hiába követed a 0,4 es vezetékkel... de ott is az van, hogy szkóppal nézd meg a frekit, mert pontosan tudja, hogy szinte lehetetlen másként beállítani.
Egyébként meg... amit feltekertél, az az egész a tekercs, és ami összeérhet a tekercsben, azok a menetek...ez pl egy nagyon alap dolog...és most már tudod Én egy csomó dologhoz nem értek, nics ebben semmi baj, nem érthetünk mindenhez, akkor mit csinálna a sok többi ember?!
a lényeg hogy azért tudom mire gondolok, és hogy megértettem veled
És jutottál valamire?
Nem biztos ám, hogy elég, ha Te tudod mire gondolsz, főleg ha kérdezel egy szakmai fórumon
azthiszem, ha lemegy pár munka, beszerzek egy nyákot, és azt kialakítom normálisan, hátha az a baja.
nem kellene fel adni azthiszem...
Hello!
Tudnál nekem küldeni kapcs rajzot, elkészítési tanácsot olyan fémkeresőhöz, amellyel kissebb fémtárgyakat is észlelni lehet (pl: érme, ékszer, stb) Nagyon szépen köszönöm! Üdv_Endre
Szinte mindegyikkel lehet, a kérdés az hogy milyen távolságból.
Tiszteletem Mindanyiótoknak!
Szeretnék a kisfiammal "kincseket" keresni. No persze engem is foglalkoztat. Egy keveset értek az elektronikához, összerakni, alkatrészeket beforrasztani tudok. Az általatok citált orosz oldalon találtam ezt: "New TESORO BANDIDO II uMAX Full set documentations for build this metall detector. Archive consis of schematic , pcb (in gif and Eagleformat), search head how2, circut description. " Mit szóltok hozzá? Kezdetnek szerintem húzós, de mi van ha sikerül...
Bocsánat, a link.Bővebben: Link
Ennek a ClonePI-nek hol találom a dokumentációját?
Köszönettel.
Tisztelt Petike13!
Azt szeretném megtudni, hogy ezt a készülék milyen műszerdobozba helyezte el? Köszönettel
No. Bele az Éterbe...
Kérdés: a clonepi-m működött 1 órát. A keresőfej szépen duruzsolt. Aztán valami zárlatos lett és azóta csönd. Nem pulzál, nem érzékel. A TL074 halhatott meg? Tanácstokat kérem!
Ha van szkópod kezdj el méricskélni, anélkül nehezen fog menni.
Szerencsére egy haverom elvállalta, megnézi. Olyan, mintha a rezgőkör nem működne. Mi a frász baja van? No, majd kiderül...
Lassacskán kész lett a surf. A levegőben jobb, a terepen rosszabb lett mint vártam.
Mi a baj a terepen?
Úgy viselkedik mint egy BFO, szinte mindenre jelez. Ha mozgatom a levegőben jelez, jelez a talaj fémtartalmára, de néha még a vizes fűre is. Ha nem tudnám hogy egyébként stabil, azt hinném hogy nem az.
kontacthiba, fejhiba lehet. Bár ez egy egyszerű fej, ettől még gondosan kell kivitelezni, le kell lakkozni a vezetéket, ki kell önteni műgyantával.
Kábel milyen? Az is lehet a hiba oka. Rg 58 koaxot használj, rövidet. Ha ez mind jó, akkor az elektronikában van valami, ehhoz szkóp kéne
Asztalra letéve stabil akár órákon keresztül is, elektronika nem lehet rossz. Minden forrasztva van így a KH is kizárható és a hiba jellege sem olyan. Amint felemelem vagy mozgatom a levegőben jelez, pedig semmilyen fém nincs a közelében. Ha csak tartom akkor minden ok. Olyan mintha a mozgó levegőt is jelezné, ez van akkor is ha a talajhoz közelítem, pedig a kapacitásváltozásra nem kéne reagálnia. A tekercset lakk és sziló is borítja, teljesen el van zárva a külvilágtól. A kábel mezei árnyékolt, annak a macerálására nem reagál.
Kár érte mert az érzékenysége egyébként nagyon jó lett.
Mezei árnyékolt kábel nem jó. Akkor sem, ha mozgatásra nem reagál.
A sziló mi? Ecetsavas szilikon? Ez sem jó, az enyém a mi napig nincs összerakva és tekercs csak lakkozva van, igaz padlólakkal, de nem csinál ilyet.
A jelalakokkal semmi gond és az érzékenysége is rendben van egészen addig amíg nem lóbálom vagy nem közelítem a talajhoz. Ha lesz időm kimegyek még vele, lehet hogy csak tele volt fémszeméttel a hely, de nekem gyanús hogy mintha simán a talajra is reagálna.
Ha minden tökéletes és ilyen, akkor az enyémben lehet valami hiba
A FET-et hajtó tranyó volt a rossz. Kicseréltük. Működik! Készítettem egy 30 cm átmérőjű, 25-ös menetszámú tekercset 0,6-os, lakkozott rézhuzalból. A karikagyűrűmet jelzi 28 cm-ről. Még terepen nem voltam vele, remélem ott is működik valamennyire. A tekercset ti miként rögzítitek? Gondolom fémes elem nem lehet a közelében (csavar, tartórúd), az ronthat az érzékenységén vagy fölöslegesen gerjeszti. Jómagam műgyantába önteném, csak ilyet még nem műveltem...
Én itt a kórházban, vasbeton épületben próbáltam ki először. Vinnyogott is mint állat a faltól 1 méterre is.
Kérdésem az lenne, bocsánat, hogy a társalgástokba vágok, hogy milyen műgyantát használhatok a fej megöntéséhez? Jelenleg összeszigetelőszallagoztam, de gondolom ez nem maradhat a végéeges megoldás. Ehhez a cucchoz mit szóltok? Érdemes foglalkozni vele? http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=16062&page=2
Örülök! A PI-nél elvileg nem tartalmazhat fémet a fej és a nyél, de ha úgy érzékel mint a surfmaster "slow motion" akkor simán elviseli az érzékenység romlása nélkül (kipróbáltam), csak a fejhez képest ne tudjon mozogni.
Közben szerváltam a gyereknek egy használt kínait 15-ért, az már úgy viselkedik ahogy kell, ezzel nem szenvedek tovább. Kontaktos volt a vadiúj akkutartó de ennek ellenére továbbra is jelzi a talajt ha 5cm-nél közelebb viszem a fejet. Nem véletlen hogy a gyáriak zöme IB, használati értékük igazából csak azoknak van. Szerintem bármi jó ami kellően merev ha megszárad, talán még az epokitt is.
Szia! Elnézést kérek a megkésett válaszért, de mostanában keveset vagyok a gép előtt. Itt az oldal, ahol mindent megtalálsz hozzá: http://fandy.vov.ru/
A készülék egyedi dobozba lett építve, minden elemét magam készítettem el. Az anyag alumínium. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |