Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ATX-táp problémák, meghibásodás
Lapozás: OK   17 / 45
(#) peter1995 válasza roland9 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Jali.Nem todom hogy ez az-e de hogy 400w-osé az biztos.De ha mutatsz egy képet akkor lehet hogy valaki felismeri és úgy egyszerűbb.
Mik azok amiket kiszedtél?Nem lehet hogy valamit nem a helyére van nem megfelelően raktál vissza?
(#) belfi2 válasza roland9 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Szia!
Nem tudom jó lesz -e ez csak 300as.
(Ha nem tudod megnézni le kell töltened egy IrfanView progit ,mert ha át teszem jpg-be akkor nem lehet látni.)
(#) roland9 válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Hali!
Sztem jól raktam vissza bele mindent mert csak egyesével szedtem ki és raktam vissza az alkatrészeket.
Alkatrészek: 2DON60P,HE8050,EL817 meg pár ellenállás.

300XX.jpg

(#) peter1995 válasza roland9 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Hello.Akkor nézd át a forrasztásokat.Csipogós multival kövesd végig hogy miden érintkezik-e.
(#) szilva válasza roland9 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

A segédtáp szekunder oldalán lévő diódákat ellenőrizd, valamint a segédtáp primer oldalán lévő elkókat cseréld ki. Amíg a segédtáp nem kel életre, addig nem lehet továbblépni. Ha nincs rajzod, ezt a részt rajzold vissza a panel alapján.
(#) roland9 válasza szilva hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Sikerült életet lehelnem a segédtápba de nagyon nem ugy müködik ahogy kéne :S ugyanis az 5V helyett 15V van van benne egy 7.1V-os zener de ez meghal hogyha feszültség alá helyezem. vmi ötlet esetleg?
(#) peter1995 válasza roland9 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Biztos hogy a segédtápot mérted?Nem lehet hogy az IC tápját?Mert az IC-nek kell 15V.
(#) roland9 válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

az a segéd táp volt mert a lila vezetéken mértem és ugye ott 5V-nak kéne lennie
(#) roland9 válasza roland9 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Úgynézki h ez a hiba is megoldódott és most már csak 8 volt jön le má csak egy zenert kell keresnem és akkor meglessz az 5V is. egy kérdésem még lenne hogy a 0.17A nem sok egy picit ha a táp nincs bekapcsolt állapotba? (én sokallom )
(#) roland9 válasza roland9 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

és van még 1 bibi a +12V-os sárga vezetéken bekapcsolás nélkül 0,21V van. ez a táp egyre érdekesebb
(#) peter1995 válasza roland9 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Valamennyi fesz ha bekapcsoltad utána lehet a kimeneteken kikapcsolás után is minel egy ideig tárol a kondi.Próbáld meg hogy PSON GND nélkül amikor ezt afeszt méred leterheled és utána terhelés nélkül mit mutat.
(#) mazsi258 hozzászólása Okt 27, 2010 /

Sziasztok. Az lenne a gondom, hogy adott egy Chieftec GPS-450AA-101 A táp és egyik napról a másikra megállt! Az alaplapon világít a led, lilán mérhető a +5Volt, illetve a zöldet letesteltem és csak 1-et fordul a venti és kész. Egy kondit találtam ami kissé púposabb mint társai de mást így elsőre nem láttam. Ha valaki tudna egy kis segítséget, azt megköszönném. Jah és elektronikai tudásom kimerül egy izzó cserénél. Ha kell tudok felrakni képeket. Ja és nekem is volt halk sípoló hang, de csak ha ment a gép.
(#) Mzolee válasza mazsi258 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Itt egy kis segedelem, ha sípol akkor hasonló lesz a gond: Bővebben: Link
(#) mazsi258 hozzászólása Okt 27, 2010 /

Hali. Kösz de ez mint mondtam kínai és ráadásul nekem nem egészen ez a fajta táp van. Ha jól látom az én tápomban a standby egy külön panelen van ráforrasztva a primer oldalra (abból gondolom hogy a venti csatlakozója is ide megy). Lehet inkább csak egy szakira bízom csak nem ismerek senkit aki javít tápot. + mostmár nem sípol. Csak amíg ment szegény.
(#) mazsi258 válasza mazsi258 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Egy másik fórumon sikerült egy kb. 1 órás munka után megjavítani, de azért kösz még egyszer.
(#) roland9 válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Csak a feszt kapcsoltam rá a tápra magát a tápot nem kapcsoltam és úgy is van rajta fesz
(#) attrax hozzászólása Nov 17, 2010 /

Hello.Egy 400-as tápom lenne ami szokásosat produkálja
csak felpörgeti a ventit.Elkókat cseréltem, égésnyom nincs.
A standby fesz megvan(5V)a lilán.Ha kikapcsolom 5mp és csippan(legerjed)
Csatolnék képeket.Az Ic-t nem ismerem nem szokványos.
Merre tovább?
Bővebben: Link
http://www.kephost.com/view3.php?filename=gr5bu9p81h1z4er1rz1o.jpg
A helpet előre is köszönöm.
(#) peter1995 válasza attrax hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Hali.ÉS csak elkezd pörögni a venti aztán leáll?Ellenőrizd hogy a PS-ON vezeték nem-e sérült?Sz.Gépbe használnád?
(#) attrax válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Hello igen csak felpörren.Kaptam valakitől és érdekelne hogy mi van vele.Már majdnem mindent kicseréltem benne csak az IC-t nem.powergood vezeték jó közvetlenül az IC-be megy de most nincs nálam a táp.Terhelésnek rátettem HDD-t
(#) emmzolee válasza attrax hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Hát ne winyót tegyél rá egy sza.. tápra, mert az kényes rá.
Találtam neked egy Móricka rajzot a DR-C2002 ic-ről.
Belinkelem ide. Bővebben: Link

Ez egy speckó ic direkt ilyen tápokhoz lett kitalálva. Benne a fet vezérlő, a fesz figyelők, stb.
Rendes adatlap nekem a 2005-ösről van. Beteszem ide, hátha segít.

Nézd meg, hogy az ic meg kapja-e a tápot, mikor a zöld madzagot letesteled a fekete vezetékekhez. Ha igen, haladj tovább, ha nem akkor meg nézed, miért nem.
(#) emmzolee válasza attrax hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Júú

Hát most találtam neked egy táp rajzot ezzel az ic-vel.

Ezzel biztos könnyebb lesz megtalálni a hibát.DR-C2002
(#) attrax válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Kösz a helpet, holnap foglalkozok vele ha lesz időm.
(#) attrax válasza attrax hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Hello amit küldtél rajzot-ami sokat segített-az egy az egyben az én tápom de nem sikerült megcsinálnom egyelőre.AZ IC 1-es lábán ott az 5V de sehol máshol semmi.A softstart ellenállás a rajzon 15k nálam 47k de más minden stimmel.Nem tudok másra gondolni mint az IC-re ami hibás lehet.Ilyenem viszont nincs.Ha van még infó jöhet.Köszi.
(#) peter1995 válasza attrax hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Nem a power good kell a tesre.A zöld PS-ON azzal indul.Viszont ha arra csak pörren egyet a venti lehet hogy inkább valahol zárlat van a kimeneten és azért letilt.
(#) attrax válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Ja elírtam bocs persze hogy a zölddel (PS ON)indul azon túl vagyok és nincs zárlat sehol.Minden félvezetőt egyenként kiszedtem és lemértem kondikat ell.okat,trafót stb.
(#) peter1995 válasza attrax hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Azt mondtad hogy minden tkicserééltél az IC körül?Minden tjó helyre raktál vissza?A forasztások jók?Esetleg nincs szakadás a vezetősávokon?
(#) attrax válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

nem kicseréltem hanem kimértem és látszólag épek a vezetősávok
(#) belfi2 hozzászólása Nov 25, 2010 /

Sziasztok!
Szert tettem egy Delta DPS-250gb-4 tripusú tápra.Ránézésre nincs gond vele értem ez alatt hogy nincs púpos kondi,beégett NYÁK,felrobbant alkatrész.A baj csak az hogy nem indul.A készenléti 5V helyett közel 12V.(11,53)Rajzot csak dps 260-2a hoz találtam de meg sem közelíti a 250-est.A DNA1002d feszültség ellenőrzőhöz szintén nincs semmi. Jó kis tápnak tűnik kár lenne kidobni. Minden ötletet szívesen veszek ami építő jellegű.Addig is kutakodom tovább.
(#) peter1995 válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

12V a lila vezetéken?Nézd át a rajzát hogy mi szabályozza a VSB+5V-ot.
(#) belfi2 válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Hali !
Hiszen ez az, nem jó hozzá a rajz!És én is csodálkoztam. A diódákat kimértem a primeren, jók.2SK2305 a készenléti táp tranyója még vizsgálat alatt. A vezérlő tranzisztor A2222 szintén jó.Most átnézem nem e csatlakozik valamilyen szűrés a +12Vhoz ami átvezet.
Következő: »»   17 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem