Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   366 / 1274
(#) Fery válasza Orion90 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Szia. Mennyi a video-táp ?A video-táp elkóját kidobtad ? Ok hogy a G2 tekered akkor változik de mennyi a G2 ?
Esetleg sugáráram korlát ? Vagy kioltási probléma ? Szivesen segítenék de egyenlőre túl sok a változó. Probáljunk meg közelebb menni. Fery
(#) Orion90 válasza Fery hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Szia!

Közben találtam egy rajzot. Csatolom.
Most látom, az alaplapon is van egy elko ami a video-táp ágában van. Azt is cserélni fogom. G2 jelenleg 440V.
A sugáráram korlátozó részhez a katódokkal sorbakötött ellenállások, és az ezekhez csatlakozó tranzisztorok tartoznak? Ezen is végigmegyek.

Majd írok a fejleményekről.

Köszi!
(#) BarnaPili válasza Orion90 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Az nem az,amire te gondolsz.A sugáráram korlátozáshoz a sorkimenőnél figyelnek oda.
Olyat keress a dekóder IC-nél,hogy BCL,azaz Beam Current Limiter.Itt ha jól látom a rajzból,akkor a TDA3566 contrast szab. /6/ lábára pofázik vissza a sorkimenő 8-s lába.
István
(#) kovacspista válasza Fery hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Hozzá tenném még kolega hozzászólásához, hogy mivel külön van a sokszorozója és a panelon van a G2 poti meg a fókusz is, ezek mind haldokolhatnak. Szerintem a sorkimenőt rángatja valami és ez okozza hogy nincs hang, ill. a kifehéredést pedig talán a G2 áramkör?
Bocsi! Természetesen a boci- nak szól!
(#) Fery válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Így igaz akár a sokszorozó is rángathatja. Csendben elkezdhetett átütögetni.

Nagyon sok esetben fordul elő, hogy egy multival gyengeárammal, kisfeszültséggel mérve jó az RGB végtranzisztora, de ha megkapja az arcába a 150-200 körüli video-tápot akkor átvezet. Erre is érdemes odafigyelni.
(#) kovacspista válasza Orion90 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Szerintem először is meg kellene mérni a képcsövön lévő feszültségeket. Nem tudjuk mi a helyzet az RGB pontokon.
120-140 V körüli volna a kívánatos. Minden táp meg van?
(#) kovacspista válasza Fery hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Találkoztam már nem egyszer gerjedő videó végfokkal. A kicsi fesz miatt vissza csatolódott. Amikor először láttam ilyet nem akartam hinni a szememnek. Aztán volt még olyan , hogy a tranzisztor vagy dióda enyhe melegítésre
megváltoztatja az ellenállását, de drasztikussan. Tulajdonképpen majdhogynem rövidzár lesz fesz alatt.
(#) Orion90 válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Nem itthon van a tv, sajnos csak holnap tudom folytatni.
Katód feszültségeket mértem, ha jól emlékszem egyiken 200 V- ot mértem, másikon 180-at, harmadikon csak 40 V-ot. Az is érdekes volt hogy a fókusz felfelé tekerésekor a képcsőpanel fókusz csatlakazójában elkezdett csattogni. Ezek alapján sorkimenőre gondoltam, de még a 3 video végtranzisztor cseréjével megpróbálkozok.
Ja meg arra lennék kíváncsi, a sugáráram figyelés alatt melyik áramot kell érteni? G2-ét?
(#) kadarist válasza Orion90 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

A sugáráram a katódáram, és azt figyelik. Mi is a típusa a tévének?
(#) Orion90 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Samsung CK-5312z

A sugáráramfigyelés áramköre.
(#) Orion90 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Köszi, akkor jól gondoltam. Mert olyat is mondtak hogy a sorkimenőről csatolják vissza.

Onnan is kap infót a vezérlő (EHT info).

Mivel a katódon mért feszültségek között ekkora az eltérés, a sugáráramkorlátot el is felejthetjük. Ez már csak az RGB végfok problémája lehet, vagy halott a cső. A végfok pár alkatrész nem lesz veszélyes átböngészni, ha pedig cső akkor ívjavítás módszerével kezelhető. /Jobb kézzel, bal váll felett, nagyívben el kell hajítani a... na szóval oda.../
(#) vasgep hozzászólása Nov 2, 2010 /

üdv nem vagyok tvszer gepvezérlésvagyok van egy fujitsu siemens computers tv model-v30-1,60/50Hz.vihar,villam,azota-the key is no function while pip or no input,reset settings press reset againto,reset all settins,any other key to cancel.miez eeprom,vezerlöpanel vagy miszösz ....
(#) kadarist válasza vasgep hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Ezt mégegyszer, ha lehet.
(#) zsolt-74 válasza Fery hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Jó. Kösz
(#) Orion90 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Valaki a függőleges meghajtásra is gyanakodott.
Az okozhat ilyen hibát?
(#) kadarist válasza Orion90 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nem hinném, bár az újabb tévékben minden összefügg.
(#) Fery válasza Orion90 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ki van zárva. A függőleges meghajtás, a képvégfokozatot hajtja meg, nem pedig az RGB végfokot. Van rajz, mérd végig azt a pár ellenállást, a végtranyókat, és a kondikat meg cseréld ki.
(#) lodi29 hozzászólása Nov 3, 2010 /

Sziasztok
grunding tv -én kicserélték a nagy fesztápot mert kiföstölt utána egy hétmulva elkezdett árnycsikoslenni ami fojamatossan mozog aliglátható fehér csikok
(#) vasgep válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

vihar volt agyerekek nézték a tv azota csak ezeket irja ki the key is no function whilee pip or no input.............reset settings press reset againto.......reset all settings......any othter key to cancel..,kiirja aválasztásilehetöségeket.......nyelv,csatorna....stb..en élelmiszeripari gépeket szerelek ott isvan elektronika,vezérlés de az más, üdv..
(#) kadarist válasza vasgep hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ha rányomsz valamelyik resetre, akkor mi történik?
(#) vasgep válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

semmit ... menüvel lehet léptetn.....de...channel searching.ablak és ennyi......
(#) kadarist válasza vasgep hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ha ráállsz valamelyik reset-re és nyomsz egy OK-t, akkor nem történik semmi?
(#) peter1995 hozzászólása Nov 3, 2010 /

Hello.Van egy 6 éves JVC tévénk aminek elmentek a színei.Úgy értem ezt hogy más szít ad aTV a valósághoz képest.Mi lehet a hiba?

IMG0183B.jpg

(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Szia!
Felmágneseződött a képcső. Húzd ki a hálózatból egy fél órára, majd kapcsold be. Ettől meg szokott javulni. Persze ha mágneses dolgok kerültek mellé, akkor azokat el kell távolítani. Ha ettől nem javul meg, akkor ki kell cserélni a lemágnesezésért felelős ellenállást.
(#) peter1995 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nem lett mágnes téve a közelébe.Akkor ha kihúzom utána lehet hogy megjavul.És az mitől mágnesezhetődött fel ha nincs mágneses a közelébe.
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Húzd ki, de legalább fél órára, hogy le tudjon hűlni a lemágnesező ellenállás.
Következő: »»   366 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem