Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   3 / 316
(#) barkácsoló válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

Hát igen...
Én is azon vagyok, hogy találjak jó műszerdobozokat...
Alumínium öntvény dobozokat használnak a pedálokhoz,
és ilyen lenne jó nekünk is,csak az a gond, hogy elég drága... 2-3000ft ért láttam eddig darabját az olyanoknak,
amikbe szépe be lehetne építeni egy "tortyogót"
Valószínüleg alkatrészbolt-közi túrát fogok rendezni, hogy felkutassam hol lehet ilyeneket olcsóbban kapni...

online két üzletben találtam megfelelőt.

Itt,(ezt valaki már linkelte is valami hasonló topicban)
http://www.permanent.hu/Dobozok.php

és a TME honlapján, a rengeteg műanyag és alu lemez műszerdoboz dzsumbuly között valahol...
http://www.tme.pl/index.phtml?lang=hu

De ezek 2-3000 ft körül mozognak szintén...

(#) Imi23 hozzászólása Máj 6, 2007 /

Köszönöm a tanácsokat!
(#) Peti_85 válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

Szevasztok TORTYOGÓK!

Azt is lehet, egyébként, ha nem akarsz dobozkát csinálni neki, hogy magát a torzítót, beleépíted a combóba, és csak egy kapcsolót hozol ki az egészből, és csak azt taposgatod!
Nem jó ötlet?
(#) maTaKee válasza barkácsoló hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

köhömmm és ráadásul nettó árak!!!

2-3000 huf között mozognak?? látok 10000 huf ért is
(#) barkácsoló válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

Vagy csak az erősítő oldalára építeni egy nagy nyomógombot, és akkor ha torzítást akarsz, jól oldalbarúgod az erősítőt

XXI. századi megoldás lenne

(#) Peti_85 válasza barkácsoló hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

Hát én már láttam olyat is!!!!!
Asszem valami Auróra koncerten, a gitáros úgy tortyogott , hogy a lábával nyomkorászta a ksi gombot, a combón!
(#) maTaKee válasza barkácsoló hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

ez naggyon LoL

de én nem szívesen csinálnék ilyet egy Randall 100W -os full csöves erősítővel, h oldalba rúgom h tortyogjon!
(#) maTaKee hozzászólása Máj 6, 2007 /

vagy oboznak lehetne csinálni egy öntő formát és azt kiönteni ónnal!
(#) Stefan válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

Esetleg viaszból?
(#) lgyk válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

Műgyantával esetleg megoldható.

A kapcsolókivezetés azért tűnik jobb megoldásnak, mert kiküszöbölhető a hosszú kábelen adódó jelveszteség.
(#) maTaKee válasza lgyk hozzászólására (») Máj 6, 2007 /

viasz / műgyanta??? azért legyen már egy kis kinézete! meg műanyag?? pfüjj

meg az jó 5let lenne h az erősítőbe bele lenne építve de akkor meg ha jáccás közbe módot akarsz váltani :no:
(#) maTaKee hozzászólása Máj 7, 2007 /

vki nem tudja h a gyári lábkapcsolók nyomógombjai 1× vagy 2× zárók?? mert én csak 1× zárót kaptam!
(#) lgyk válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

Nem tudom, de nem is fontos. Az a lényeg, hogy a kapcsolásod működjön vele, és bírja a taposást.
(#) Stefan válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

DPDT - kétállású kétáramkörös lábkapcsoló
lomexben legolcsóbb 800ft :S
Ha effekt/áteresztő ként akarod használni akkor
nézd meg a képet.

dpdt.JPG

(#) maTaKee válasza Stefan hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

képet nem lehetne erről lelni vhol??
(#) Stefan válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 7, 2007 /

ilyen csak nagyobb és a kar helyén gomb van nemtom hol van az enyém de lefényképezném
(#) nektar hozzászólása Máj 8, 2007 /

sziasztok! én igazából gitár effekt szoftvert keresek, amit csak feltelepítek, a gityót bedugom a gépbe és hadd szóljon! hol lehet ilyet letölteni? emilt írjatok! köszi szépen!
(#) nektar hozzászólása Máj 8, 2007 /

ja, bocs, ide írjatok: nektar4@freemail.hu
(#) lgyk válasza nektar hozzászólására (») Máj 8, 2007 /

Sokáig a GuitarFX BOX 2.6-ot használtam, shareware verzió, de lehet hozzá okosságot találni. Ugyanez a GuitarFX több verzióban megjelent, az újabbak általában jobb hanggal rendelkeznek (milyen meglepő ).

De csodát ne várj tőlük, még a legolcsóbb multieffektnél is gyengébben szólnak.
(#) barkácsoló hozzászólása Máj 10, 2007 /

Üdv mindenkinek újra a topicban.

Egy ideje gondolkodtam hogy hogyan lehetne házilag összebarkácsolni egy wah-wah effektet, mert a boltokban pofátlanul drága. A gond, hogy a wah-wah pedál lényege ugye a hangolható szűrés, így gitározás közben egy pedálos mechanikával lehet "nyávogtatni". A szűrők potencióméteres vagy induktív hangolásúak. rádiótechnikában jelent meg kapcsolási rajz vau-vau gitáreffekt néven
(elég idétlenül lett magyarosítva ez a "Wah-wah" név)
Továbbá rádiótechnika 1971-es évkönyve bővebben is foglalkozik a wah-wah effektel
A kapcsolás nem bonyi csak eddig nem tudtam, hogy hogyan oldjam meg a pedálos mechanikát. Aztán ma este megvilágosodtam, amikor megláttam a sarokban a varrógépet.

Szerintetek a varrógép pedálja átalakítható wah-wah pedállá? abban potencióméter, vagy tekercs van?
(#) maTaKee válasza barkácsoló hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

a varrógép pedáljába se poti, se tekercs nincs!!

amúgy a wah-wah pedálba én úgy tom h mind2 van!

és h át lehetne-e alakítani a varrógép pedálját sztem igen bár... eléggé... :no:
(#) Stefan válasza barkácsoló hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

Hát igen tényleg pofátlanság egy wahpedálért 20-25 ropi-
...
Csatolok egy rajzot hogy is néz ki egy ilyen ha mindenigaz. Régen meg akartam építeni csak a tekercset nehéz volt beszerezni:S viszont kapcs tápok tv, monitor ontja magából az ilyen tekercset.

Pedál: Sztem vegyél egy hangerő pedált, abban csak 1 db poti van. Mondjuk azis pofátlanul drága 4-5 E dehát ha olcsón tudsz szerezni akkor célegyenesben vagy

crybaby.gif

(#) barkácsoló válasza Stefan hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

Igen,volume pedálban is gondolkodtam,de azért gondoltam a varrógépbedálban,mert az ingyen van sok db

Még azt látom esélyesnek, hogy megveszem azt a hibás marshall wah pedált amit a neten láttam, 5 rugóért, és megjavítom.

Jó üzlet lenne
(#) Stefan válasza barkácsoló hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

Ha nem mechanikai problémája van akkor vedd meg sztem mindenképp! Legrosszabb esetben van egy jó hangerőpedálod

Hát valószínüleg az lesz
Jól kikérdezem a fazont, hogy mi baja van.

Wehhh,eladta :no:
Majd pár hónap múlva gondolkodok megint rajta hogy hogyan lesz énnekem wah pedálom....
Addig építek mást.
(#) lgyk válasza barkácsoló hozzászólására (») Máj 10, 2007 /

(#) kaszarobert hozzászólása Máj 10, 2007 /

kb mekkora ez a 660mh-is tekercs? Hanyas drótból, mennyi menet?
(#) Overcode válasza nektar hozzászólására (») Máj 11, 2007 /

Nekem soha nem jött be a Guitar FX BOX.

Én szoftveresen két dolgot használtam: Amplitube 1.x és DSound GT Player. Egyik ebben, a másik abban a jobb, de valahogy szépen lassan átszoktam a DSound-ra.

A baj csak az, hogy egy picit késik a hang. Annak idején annyira megszoktam, hogy nem is tűnt már fel.

Pont tegnap próbáltam ki az Amplitube 2-eset. Szerintem sokkal jobb a pedálom, amit időközben vettem. És most nagyon-nagyon furcsa volt, hogy késik a szoftver.

Ja és még valami! Mindegyiket a Chainer nevű programmal hosztoltam, mert mindenhol máshol többet késet és az ASIO buffereket is rendesen be kellett állítani.

Még valami: a DSound elé mindig raktam egy BOSS DS-1-et és akkor lett prefekt a torzító.
(#) lgyk hozzászólása Máj 11, 2007 /

Következő: »»   3 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem