Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   370 / 1274
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Már kivettem a trafót.Fél óra mulva jelentkezem
(#) Fery válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Így igaz egyetértek Kadarist-al, ha függőlegesen megy össze a kép az képvégfok probléma. Valamelyik elkó rohadozik a képvégfokban, és mivel a képvégfok a sorkimenőről kapja a tápot, melegítheti a sorvégtranzisztort. Ráadásul ennek a típusnak gyárilag is, kicsit elégtelen a hűtése, kézzel alig lehet megfogni a sorvégtranyó hűtőlemezét. El nem menj sorkimenőt venni, valószínűleg kidobott pénz lenne. Fery
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Mondd le. A képernyő "széle" a vízszintes szélét jelenti. Ez vezetett félre.

Az van hogy nemigazan mérek sehol sem 24 v ot,csak 3,5 vot

A sorkimenőnél mérted ? Mert az nem jó. A sorkimenő szekunder oldalán lejövő feszültséget egyenirányítják egy diódával, utána egy puffer kondi, és úgy megy a képvégfokra. A dióda katódján vagy a puffer kondi pozitív lábán, kell mérned 24-25 Volt körüli feszt, bár én nem méregetném hanem kidobálnám a képvégfok 3-4 elkóját. Fery
(#) horvathrobert2006 válasza Fery hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Nagyobb kapacitást lehet tenni?

Lecseréltem a CD23 at és a CD 12 öüt.A tápfesz most 26,5 v
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Nov 8, 2010 /

Ugyanazt müveli a tv

Cseréld ki a többit is, ami a képvégfokban van, a tápfesz jó. Nézd át a panelt egy erős fényű lámpával, hogy nincs-e kikráteresedve valamelyik forrasztás. Ez biztos képvégfok probléma ott kutakodjál, meglesz a bűnös.
Kicsit nagyobb kapacitású elkót próbából betehetsz, arra viszont figyelj, hogy a feszültségtűrése, NE legyen kissebb, esetleg nagyobb lehet. Fery

Rossz IC nem produkálhat ilyet?MLátom hogy már cserélve lett

De igen, csak a fokozatosság elvét érdemes betartani. A kondicsere, vagy a panel átnézése a rohadó forrasztások után, jóval olcsóbb mint a képvégfok IC, tehát előbb kizárok minden mást, és ha minden más Ok. akkor cserélem a tokot.

De csinálhat ilyet, sőt! Kondenzátor inkább csak javul a melegedéssel, nem romlik.

Kicserélgettem a kondikat,de még mindig ugyanaz

Ebben STV eltérítő IC van?

Igen STV 9306

Még egy utolsó próba: óvatosan melegítsd meg forrasztópákával (bekapcsolt tv-nél) az STV körüli kis kerámiakondikat. Ha ettől nem változik drasztikusan a képméret, akkor IC-csere!

Oké.erre majd holnap kerül sor.Köszi
(#) fapumarico hozzászólása Nov 8, 2010 /

Kaptam egy phillps 32 PW 9528/21 tv-t
De csak a kék led vilgit folyamatosan semmi reakcio.
Se áram alá helyezéskor,se távirányitora.
Akitöl kaptam,azt mondta,hogy rajta van a gyerekzár
azért villágit kéken.
Távirányito nem volt.
(#) villages hozzászólása Nov 8, 2010 /

Szevasztok!
Most vettem egy samsung plazmát, és idönként 50 hz -es
brumm jelenik meg a végfokon, persze átmegy az házimozi végfokomra is?
Még ilyet nem láttam, pedig építettem egy pár guadot!
Segítenétek!
Üdv!
(#) Fery hozzászólása Nov 8, 2010 /

Sziasztok. Nem vagyok oda azért, amikor a hóhért akasszák, de szükségem lenne egy kis segítségre. Igaz monitor, nem TV ügyben, bár ma már sok monitor TV-nek is használható. Ha valamelyik kollégának lenne egy elfekvő törött LCD-s Fujitsu-Siemens monitora, kellene belőle az inverter trafo. Minden létező beszerzési forrást kimerítettem, helyettesítőt sem találtam, ez a topic maradt az utolsó.
A trafó : SP1 8TC00332 Teszek egy képet is róla. Fery
// Bocsi az OFF-ért, de tényleg sehol nem tudok szerezni//
Elnézést, kérném a moderátorokat, hogy az első képet szedjék le, véletlenül ment fel fordítva. Fery
(#) Baxi hozzászólása Nov 8, 2010 /

Hi Mesterek.
Szóval már korábban említettem hogy sikerült megcsinálni egy TV-t (SEG CT3290 VTS-A) aminek kondi baja volt. Szóval amikor beindult működöd
utána elkezdtem összerakni s amikor a biztit raktam vissza elb@asztam ugyanis kiugrott a csipeszből s rövidre zárta a STTA506f lábait ami rögtön meg is haltak még egy pár diodával eggyütt.
Na ezek most ki lettek cserélve és az gond hogy a kapcsolóüzemű táp résznél vezérlő IC táp lábainál ugráló veszt mérek 8-11v ig. Találkozott már valaki ilyennel, vagy hogy mi okozhatja? Vezérlő IC cserével sem lett más a dolog.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Fery válasza Baxi hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Mérd végig a körben az ellenállásokat is, zárlatnál könnyen lehet, hogy valamelyik megnyúlt, vagy megszakadt. A kondikat is nézd át, ugyanis ha ott valami összeért, akkor a névlegesnél jóval nagyobb feszt is kaphattak. Fery
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Sajnos semmi nem töürtént a kondik melegitésével,viszont az IC egy perc alatt felmelegedett.
(#) Fery válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Akkor úgy néz ki , nemigen maradt más választásod. Még esetleg cseréld ki a sorkimenőről lejövő diódát, puffert. Ha nem javul, akkor IC csere. STV 9306 Szerencsére nem horribilis ára van. Sajnos még mindig megmaradt hibalehetőségnek, az eltérítő tekercs menetzárlata, viszont az csak akkor derül ki, ha beleteszed az új IC-t. Fery
(#) supper hozzászólása Nov 9, 2010 /

Sziasztok ! Philips MG7.1 chassis tv képe van , de szürke a háttérben halványan árnyékszerüen látszik a kép egy másik tv- nél a crt panelon a 200 V nem volt meg akkor csinált ilyet itt megvan sőt több is 214 voltot mértem a menűben viszont tökéletes a kép meg a színek is, kérem segítsetek hol induljak el
(#) bihari laci hozzászólása Nov 9, 2010 /

SZiasztok van egy NEI r2094 tv és nincs benne a zöld szin ,a videopanelt átnéztem de nem ,kaptam semmi hibát a fesszülcség,az meg van de hibás alkatrészt nem kaptam,mi lehet a baja.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Szia!
A képcsőkatódokon lévő feszültségek nagyjából egyformák?
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

SZIA igen egyforma tökéletesen megy ,csak zöld az nincs ,még át nézem jobban ha van valami ötleted.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Szerintem ez egyértelmű képcsőhiba. Mindhárom katód izzik a csőben? Fery, mi a véleményed?
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Ha kapok bele egy képcsövet,akkor kiprobálom 2honapja dobtam ki kb egy ilyen képcsőt ki gondolta volna,minden esetre köszi a segitcséget ha van valami ,akkor irok.
Következő: »»   370 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem