Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   656 / 1685
(#) vicsys válasza Doncso hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

A PIC foglalat bővítő foglalat, különösen tettszik!
Tényleg szép munka, de én átlátom a káoszt! Bővebben: Link
(#) Abukodonozo válasza Doncso hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Gyönyörű munka, Doncso mester!
(#) Doncso válasza vicsys hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hehe, made by Doncso. Az az "átalakító" csak azért van ott , mert nem volt itthon 4520-as pic-em, csak 870-es, és már forrt a vérem a próbára. Egyébként a látszat csak ám, elsőre mega káosznak tűnik, pedig valóban egy nagyon jól átgondolt és rendezett tervezés.
(#) Doncso válasza Abukodonozo hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hát nem volt gyenge beforrasztani a több száz "pöttyöt" de megérte, ahogy Fery barátom mondaná, ez az amit egyszer kell megcsinálni.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Köszönöm uram, kellett is hozzá egy kevés.
(#) Fery válasza Doncso hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Köszi Doncsó, szavaid igen jól estek, ráment a tervezésre igen sok álmatlan éjszakám. De egy apróság elkerülte becses figyelmedet. Az alábbi linken levő apró nyákot kellett volna csak megcsinálni még, és megúszod a kábeldzsumbujt. A cikk végén a letölthető file-ok között megtalálod a .lay-ben a 16F870-es hez készüllt adapterpanelt is amelybe a 870-est beletéve, és az adaptert a textool foglalatba téve, porthelyesen használhatod a 870-est is. Bővebben: Link. Fery
(#) kokmate hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok!
Végre sikerült befejeznem a TDA2030-as sztereó erősítőmet PC táp dobozban. Nem nagy durranás de a szomszédok idegesítésére jó lesz
(#) Doncso válasza Fery hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Sajnos nem volt időm nyákot maratni, szerencsére megmaradt a porhelyesség így is.
(#) Rumcájsz válasza Doncso hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Nagyon szép munkát végeztetek! Igazi mestermű!!!
Egy apró megjegyzésem volna -a múltkor nem irtam le-. A PIC mellé lehetett volna tervezni az LCD-t és alá betenni olyan átamköröket amelyeket ha eltakar nem gond. RTC, optocsatik, zümmer, stabkocka.
A méretéből keveset le lehetett volna faragni, de igy is klassz és áttekinthető.
A textool foglalatos megoldás szenzációs! Feltét panelokkal igy több féle PIC válik használhatóvá. Zseniális...
Használatához nagyon sok sikert kívánok!
(#) Doncso válasza Rumcájsz hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Szia, örülök hogy tetszik a dolog, valóban zseniális , bár nem az én érdemem, én csak utánépítettem. Az ötleted viszont remek, valóban elférne oda RTC, piezo, de még fény-kapcsoló is, olyannyira jó ötlet, hogy bár ez nem látszik, de ezek mind ott vannak a kijelző alatt, sőt van még ott 24Cxx és 93Cxx memória sorozathoz fogadóhelyek, és még MCP602-es, illetve RS485-ös kommunikációhoz csatoló felület, sőt még USB is, ja meg persze a soros csatlakozású LCD-nek is van ott hely, valamint található rajta 5db 1wire hely, a DS hőfokoknak, illetve egy 0-5v-ig szabályozható táp, kis terhelhetőséggel, no meg + és -5v külön a kontrasztoknak a teljesség igénye nélkül.
(#) nikolatesla hozzászólása Nov 21, 2010 /

Hali!
Lassan el készülök az erősítőmmel is. 2X10W-os valami TDAxxxx van benne.(A véget így kaptam)
Egy 35VA-es kis "kocka" trafó meg egy 10ezres kondi valamint egy 10A-es Grazt a tápja ami teljesen elég neki.
Amit miatt nincs kész az csupán apróságok mint bemeneti csatlakozó illetve kimeneti,hálózati kapcsoló és biztosíték.
Bár elképzelhető,hogy az előlapot csak le festem mert nem tudom ki vágni.
Az előlapon helyett kapott 2db led és egy poti. Az egyik led a bekapcsolt állapotot jelzi (kék) a másik meg mikor teljesen ki van vezérelve el kezd világítani (piros).
A háta még nincs kész valami alu vagy bakelit lapot kap a nyílások eltakarására.

Képek:
(#) CIROKL válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Csoda lenne ha egy 35 va -as trafóra nem lenne elég egy 10 A graetz !
(#) nikolatesla válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Csak azért tettem bele mert az volt kéznél. A többi ami van meg 50-...A-ig vannak.
(#) storm válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Kicsit sok volt a ragasztópisztolyból
(#) nikolatesla válasza storm hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ja ja.Mert az istenért sem akart ott maradni a led.
(#) CIROKL hozzászólása Nov 21, 2010 /

No ha már erősítő akkor én is mutatok egy erősítőt ami egy ismerősöm szavával élve egy kényérpirítóra emlékeztet !
Már a nyáron elkészült sőt már a nyári erősítős találkozón be is lett mutatva de itt még a nagyközönség előtt nem mutattam , esetleg akik látogassák a fotó albumomat azok már láthatták .
Egy olyan erősítő ami a mostani kornak már csak muzeális számba tehető , tehát nem High End kategória .
A 70 -es évekből származó kapcsolás technika ami már feledésbe merült , ettől függetlenül hozza szépen a terv szerinti adatokat .
Mégtöbb kép
Ja igen ezt egy kedves ismerősöm külön kérésére publikálom , és a kinézete az a csupasz konstrukciók -hoz tartozik amiket én képviselek ezekkel a szörnyekkel amik igencsak nem mindenkinek tetszenek
(#) nikolatesla válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ezt a kapcsolást már egyszer én is meg építettem kíváncsiságból,hogy hogy szól?!
Nekem nagyon bejött a hangja igen, ahogy mondtad is nem High-End hanem inkább HI-FI minőség.
De szépen szól
(#) Dióda válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

A jóöreg fázisfordító trafós erősítőmre emlékeztet.
Igaz érzéketlen mint a tuskó és teljesítménykimenettel hajtottam annó (mk29) , de akkori időkben ez is csoda volt hogy szólt és micsoda hangereje volt hmmmmmmm.
Igaz az enyém nem teljesen ez a kapcsolásteknika de a trafós csatolás és meghajtás ugyanaz. Mondjuk az enyémben 2N3055-ök duruzsoltak.
(#) CIROKL válasza Dióda hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ez nem érzéketlen , szépen már 600mV elég neki és a hangzása ténylegesen jó sőt nagyon hajaz a csöves világra , ja és az erő sem marad el !
(#) vicsys hozzászólása Nov 21, 2010 /

Gyula barátom kérésére, újraépítettem a RC car ledes villogót. Egy mikrokapcsolóval lehet a 8 program közül választani. A legutolsó villogási mintát menti a PIC és a tápfesz bekapcsolása után vissza is tölti. 1W-os fehér ledeket hajt meg. Na, de beszéljen inkább a video:
Bővebben: Link
A kapcsolás annyira egyszerű, hogy nem terveztem neki nyákot, inkább egy darabka lyukraszteres panelon forrasztgattam össze. Szerintem így is elég kicsi lett, simán elfér a távirányítós kocsijában.
(#) Ricsi89 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Egyszer csináltam hasonlót, csak ott 3 funkciót tudott csak. Valahol még talán videó is van róla. Én SMD-ben csináltam jó kicsi lett.
(#) nikolatesla hozzászólása Nov 22, 2010 /

Hali!
Ma lettem kész a második TIP142/147-es tranyóval szerelt erősítőmmel.
A nyákot nem én csináltam.Egy kb. 60W-os trafót kap.
A kapcsolás megtalálható a kapcsolások közt is ,80W-os HF erősítő
A hangja elég szép és jó
A másik panel amit már be tetem az "kukába" került mert rosszul lett a nyák csinálva. De ez is elég lesz egy mono 50W-os sub-ba.
(#) Ricsi89 válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Öhöm. 80W-os erősítőnek 60W-os trafó? legalább duplája kellene, hogy megfelelő legyen. :yes:
(#) nikolatesla válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

De a láda amibe bele kerül az csak 50W-os! Nem akarom torzíttatni illetve kiütni.
De lehetséges,hogy egy TDA2025-öt rakok bele ez meg lesz egy sima erősítő,persze nagyobb trafóval.
(#) Doncso válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Nem a hangszórót fogod kiütni, hanem a trafót fogod leégetni.
(#) enree válasza vicsys hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Szia!

Esetleg a "lelki világát" közzétennéd a kütyünek?
Nagyon tetszik
(#) nikolatesla válasza Doncso hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Akkor meg kap egy 250-est de az csak 30v DC-re képes!
(#) Panhard hozzászólása Nov 22, 2010 /

Sziasztok!
Építettem egy szobahőmérőt 57mm-es hétszegmenses kijelzőkkel, fényerőszabályozással.
(#) Ricsi89 válasza Panhard hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Nekem már egy éve a polcon pihen egy nagyon hasonló kísérleti jelleggel már üzemelt, de időközben konstrukciós hiba miatt félretett hőmérő. De a télre meg akarom csinálni, mivel tud kinti és benti hőmérsékletet is mérni majd.
Egyébként jó lett, az enyém nem néz ki ilyen jól.
(#) klemo86 válasza Panhard hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Szép, szép nagy És a nyákok is tetszenek!
Következő: »»   656 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem