Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   658 / 1685
(#) Auf válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Pusztän elövigyazatossäg, hogy ne legyen nyomäs alatt a szürö. Lehet ke'söbb toväbb fejlesztem.
(#) bbalazs_ válasza Auf hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Az nincs nyomas alatt (a ket oldala kozott nincs nyomaskulonbseg), barhol is van a rendszerben. Amikor meg nyitva a szelep, akkor az ellenallasa hatarozza meg, hogy mennyire lesz igenybeveve (Ohm torvenye eloszor folyadekokra vonatkozott).

Ha ugy erted, hogy mondjuk a halozati viznyomas ne torhessen rajta keresztul ki, akkor egyszeruen az elso szelepet hagyd el es azt az EGY szelepet a szuro es a halozati viz koze tedd.
Ha viszont szelepgyarat uzemeltetsz, akkor nem szoltam )
(#) Rumcájsz válasza Auf hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Kiegészíthetnéd szénsavadagolóval is! Kész "fröccsöntő" műhelyt csináltál... ja és mi van ha áramszünet van?
Se szörp, se viz, se fröccs... Szerintem az egyik mágnesszelep felesleges, pazarlás!
(#) vicsys válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Honnan tudod, hogy nem 2k ohm -os fejhallgató hangszóró?
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Nov 25, 2010 /

Helló.

Az első Pic-es órám. Nem értek a PIC-hez, az itt közzétett martinov cikke alapján készítettem az órát. A felprogramozott IC-t pedig a cikk szerzőjétől vásároltam.

(A dobozolás, illetve a doboz saját gyártmány)

pic_clock.JPG

(#) vicsys válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Kár, hogy nem látni bele...
(#) Zoli_bácsi válasza vicsys hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

A kábel dzsumbujt nem akartam lefotózni. De majd csak lefotózom, okulásképpen. A vezérlőt és a kijelzőt különválasztottam, ezért rengeteg a vezeték odabent.
(#) nikolatesla válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Tudod ahogy a mondás tartja. Az okos aki rendet tart a zseni aki át látja a káoszt.
(#) Doncso válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Idézet:
„Az okos aki rendet tart a zseni aki át látja a káoszt”
Ami ugye, mint tudjuk, nem azt jelenti, hogy akinél kupi van, az zseni.
(#) tanci válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Szóval ez AB osztályú kapcsolás amit építettem.

Ha a BD243-as tranyókat kicserélném 2SC5200 típusúra meg tudnám növelni a végfok teljesítményét és ki tudnák belőle hozni A osztályt ugye?
(#) Abukodonozo válasza tanci hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Szia!

Elvileg, ha A osztályt szeretnél, akkor egy A osztályú kapcsolást kell majd megépítened. De, hogy ne offoljunk, szerintem gyere majd át egy erősítős témába, és ott megbeszéljük!
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Nov 26, 2010 /

Íme a bele.
(#) Ricsi89 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Ez nem is kábeldzsungel.
(#) Pulyka válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

...már kezdtem keresgélni a hálózati trafót
Csak mert gondoltam, hogy ellenállással és/vagy kondenzátoros áram/feszültségkorlátozást kapott (trafó helyett) a 230V-os résznél
(#) Fery válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Először is gratulálok, szép korrekt kivitelezés. Másodszor, halvány lila fogalmad sincs arról, hogy mi is az a kábeldzsumbuj Na én itt mutatok egyet. Ez a kábeldzsumbuj. Amúgy meg azért nincs trafó, mert gondolom dugasztáppal van megoldva . Fery
(#) Pulyka válasza Fery hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Idézet:
„Amúgy meg azért nincs trafó, mert gondolom dugasztáppal van megoldva .”

Ezt tudom, csak hirtelenjében, nem azt figyeltem meg először.!
Üdv.Tomi
(#) andras1 válasza Fery hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Ez nem kábeldzsumbuj, ez egy guanótelep.
(#) vicsys válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Nagyon szép, rendezett! Az előlapi plexi is jó megoldás. Gratula!
Az enyém már inkább spagetti design...
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

A 4 lábú IC az micsoda? RTC?
Egyébként lassan én is csinálok egy órát. Jó nagy lesz.
Fery: azt a képet Te csináltad?
(#) Fery válasza zenetom hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Szia. Nem, itt találtam. Bővebben: Link Nagyon megtetszett, de ha valaki azt mondaná, hogy meg kell javítani, akkor addig futnék, amíg el nem hagynám a 30 éves szervizgyakorlatomat. Fery
(#) Zoli_bácsi válasza vicsys hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Köszönöm.

Azért erre a dobozomra nem vagyok büszke, mert pontatlan lett. Kicsit elhamarkodtam a szerelést, de kívülről aránylag tűrhetően néz ki.
(#) zolee1209 válasza zenetom hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Hol látsz Te 4 lábú IC-t?
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Úgy, ahogy mondod!
(#) zoly15 hozzászólása Nov 27, 2010 /

Sziasztok! Majdnem teljesen elkészült a Quad-405 végerősítőm. 200W-os verzió. Még a lábak kellenek és a fedlap. Köszönöm a segítségeket Köbzolinak, Ciroklnak. A trafót Fletának. Képek Itt
(#) andras1 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Szia!

Látszik, hogy sok munka van benne. A hűtőborda érdekelne, mert valami hasonlóra vadászom. Ez kereskedelmi forgalomban kapható, vagy valami kamionról leesett esetleg bontott termék?
(#) zoly15 válasza andras1 hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Szia! Igen jól látod, rengeteg munka van benne. 48 órán felül van az össz munkaidő vele Ezt a hűtőbordát a MÉH telepen találtam még augusztusban Eredetileg hegesztő gépekben van ekkora :hide:
(#) andras1 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Mázlista...
(#) klemo86 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Egy aprócska észrevétel: ha kimenetnek nem Speakon-t használsz, akkor az XLR-féle variációban a kimenet papa… (Szimmetrikus jelnél is, meg hangfalnál is.)
(#) zoly15 válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Idézet:
„ha kimenetnek nem Speakon-t használsz”
Ez micsoda?
[OFF]
(#) klemo86 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Így hívják a szabvány hangfalcsatit
Következő: »»   658 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem