Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm!
Akkor nem fölössleg vettem kártyát.Amúgy a popelscan elvetve,az NLS (régi verzió 1.6.7)lesz használva Akkor neki is állok egy DAC-nak,talán estére be is üzemelhetem.Egyenlőre csak a 800mW vörössel,a zöld még úton van Kinából,a Class 4 kék diódához meg szükség lesz egy optimalizált lencserendszerre,vagy szerzek hozzá prizmákat Valaki esetleg foglalkozott már a Nichia kék diódákkal? Milyen lencserendszert használ?
Szia!
Nézegettem a kapcsolást amit építettél, hát a szerény tudásához képest túl van komplikálva. Én nem kínoznám magam vele. A hozzászólásod felett van az enyém egy része, az 2 motort kezel, és jóval egyszerűbb. A képen a komplett vezérlés, motorok nélkül. A motorokat CD romok tálcamozgató motorjaiból vadásztam hozzá. Az "összetevők" a következők: 1: Laser modul táp 2: A motorok vezérlő elektronikája 3: Léptető elektronika (10 lépés, 10 különböző ábra) 4: Ütemvezérlő (állítható tempó) 5: Hang vezérlő (állítható hangerő) Ami nem látszik a képen, az a hangerő poti, illetve, az ütem-hangvezérlés közötti átkapcsoló.
Bocsánat!! Félre klikkeltem, a válaszom ehhez a hsz.-hoz készült!!(#860763) Spiky
Mivel tudok feliratot készíteni mot vagy ild formátumban popelscan alá ?
Köszi
a popel nem játszik ild-t
De létezik egy program: bmp2ild.Ezzel lehet szöveget(gyakorlatban végtelen számú karakterből)létrehozni,akár RGB-ben is.Ezt lementve .ild-ba,át lehet konvertálni mot file-vá a megfelelő progival(ild2mot) nem mellékelem ezeket,mert futtathatók,nem örülne a staff,utána kell keresni a képek 18k sebességgel készültek NLS programmal
Köszi válaszod.
Igen próbáltam ezeket a programokat és teljesen használhatatlan ákombákom lett a végeredmény. Nem értem mi lehet a probléma....
Most megnéztem megint a a bmp2ild.. hát bmp-ben tárolt szövegből továbbra sem lesz semmi, de a textes részével viszont jól meg lehet csinálni.
Viszont az ild2mot na az egy nagy kriksz-krakszot csinál belőle. Mi lehet probléma ?
Ha mindegy a betütípus akkor az nls tud feliratot csinálni. aztán azt el tudod menteni .ild formátumba.
Köszi...
Pont most telepítettem fel Hát tényleg elég egyszerű a betűtípus. Kezd összeállni a dolog. Az NLS tud ild használni, bmp2ild meg tud bármilyen betűtípussal feliratot. Na megyek azt elszórakozok vele. Ez a popelscan amúgy sem nagyon jött be nekem, vagy az lpt port volt lassú, vagy stb... de az eredménytől nem dobtam hátast..
az NLS minden tekintetben jobb,attól függetlenül hogy sokkal egyszerűbb.
Igen azt elfelejtettem emliteni,hogy mot file-vá konvertálva nem lesz túl szép.Viszont Noo kollega bemutatta Neked a helyes utat! Egyet hiányolok mégis az NLS-ből,az pedig a létező file-ok valós idejű modulálása,pl térben elforgatni az 1 frame-s ábrát.Szerkesztgetni pedig nem tudom mivel lehetne,de majd utánakeresek.
Egyelőre nem tudtam nagy sikert elérni.
A popelscannál ha bekapcsolom a switch pcb-t akkor mindenféle zavart összeszed a scanner és itt-ott cikk-cakkok jelennek meg az ábrában. Érdekes, hogy mindig ugyanazon a helyen, mintha hibásan jönne le az adat a gépről, ha kikapcsolom akkor teljesen jó , de ekkor meg ugye nincs kioltó jel. Az NLSnél most éppen csak egy feliratatot készítettem, mert a notebookon nem volt semmilyen ild fájl. Ugyan jól kirajzolta , de a betűk kezdeténél kis farkincákat húzott a lézer, mintha késne a kioltás vagy siet a bekapcsolás. Mi lehet a probléma ? Én már a notebookra kezdek gyanakodni, hogy olyan lassú lehet a printer portja ? Vagy rossz a kábel ? Vagy a DAC-oknál rossz az időzítés ? Vagy a dac panel rossz ? Vagy mifene ? Van valakinek ötlete ? Köszi
nekem a farkinca a gyorsabb scannelésnél jelenik meg,ha lassitok láthatóan húzódik vissza.
Szedd le a hivatalos ILDA tesztábrát és állits utána a galvó driverén,vagy ne adj annyi sebességet Nem a blanking-val van a baj,és nem is a laptopoddal. Sajna ez nem Cambridge scanner(azt is be kell állitani)de attól még jó.
A farkincához a scannernek semmi köze.
A kioltó jelre tettem egy 1 mikrós kondit és egyből eltűnt a farkinca ugyanazon sebességnél. Szerintem a printer port sebessége döntően befolyásol mindent. pl. amikor az xp éppen valamit csinált a winchesterrel akkor az egész cucc belassult.
Leszedtem az ILDA ábrát, és teljesen négyzet alakú látszanak rajta a vízszintes vonalak is bár a hosszúságuk ugrál, és összességében villódzik a kép.
Az NLS azt írja 18.6 K ennél nagyobb sebességet nem tudok kicsikarni a gépből. Hogy lehet ezt felpörgetni még ?
Nálam a tesztábrát 45k-val scannelte(volna,ha lett volna mivel megjeleniteni :jump
Lehet hogy tényleg a hardware-ed lassú,bár a párhuzamos kimenet sebességével már nem lehet mit kezdeni(1,5Mb/s....) Erősebb laptop,egy komolyabb PC jót fog tenni,vagy pedig USB DAC. Mikor rá volt kötve a galvó és lézert is blankolta,sosem akadozott,akármit csinálhattam a progi működése közben.
OK, csak a gépemben nincs lpt és ezért kell a notebookkal küszködnöm. Már rendeltem néhány lpt kártyát csak idő mire megérkezik.
Elég lesz egy is,nekem 100%-ban működik,bár csak az NLS-vel.
A popel az felejtős
Na találtam a lomjaim között egy lpt kártyát. Bele a gépbe EC00 portra teszi az xp.
Így csak az NLS marad Az NLS időnként önállósítja magát, sokszor érthetetlen dolgokat művel. az ilda teszt ábrával sehogy sem sikerül a közepére a kört megjeleníteni, se gyorsan se lassúban. A bmp2ild, ha textet akarok törölni akkor az egész hibát jelez, új textet csak akkor lehet bele írni ha becsukom majd újra megnyitom. Az NLS-ben le akarom törölni a képmezőt akkor runtime erroral kiszáll, minden indulásnál be kell álítani a port számot. Valami katasztrófa a felhozatal a programokból és az infókból... Most ott tartok, hogy van több száz mot fájlom, de a popelscanban nem lehet portot állítani, az NLS-ben meg nem lehet mot fájlokat lejátszani. Milyen programot lehet még fellelni a neten ? (Lassan elfogy a türelmem azt kihajítom az egész lézeres galvós dacos izét az ablakon )
Sajnos ezek a freeware programok márcsak ilyenek.
Az NLS nálam sem bug mentes,de azért megy. Kipróbálhatsz pl ipari alaklmazásokat,demo módban,de a kimenetük le van tiltva,ezt már emlitettem A másik megoldás az USB DAC,ezzel már több freeware,vagy butitott pro alkalmazás elmegy kapsz is jelet.Sajnos más nincs.Popel/NLS vagy befektetsz egy USB-re Amit a bmp2ild-ről mondasz,nem értem,nekem sosem ugatott,mindig szépen csinálta amire utasitottam. Az NLS-ben ha a file-->new-ra kattintasz,nyit egy tiszta ablakot,nem szabadna befagynia.Esetleg próbálj ki több verziót is,vagy telepitsd ujra,de ne engedd feltenni az FSX driver-t. Az X/Y swap-ot ne pipáld,mert kikapcsolja a blankingot. Ugyanigy a beállitásoknál az invert blankiot se pipáld,mert meggajdul a galvó. Néha alapban meggajdul,ha kézzel váltok ábrát.Volt egy 78MB .ild file,először szépen játszotta,ujratöltésnél runtime error... A progi nem tökéletes.
>ujratöltésnél runtime error...
Na pontosan ilyesmikre gondolok. A swap tiltja blankingot de csak néha, van amikor jól működik... Az egyik invertet meg muszáj bekapcsolnom, mert különben fordított a kép. Egyébként pont ezek miatt gondoltam azt, hogy a dac panel rossz amit csináltam, de akkor ezek szerint a program ilyen. USB dac.... hehe, az úgy 70K körül van forintban.... annyit nem kívánok rákölteni. Amíg megkeresem azt a pénzt a addig lehet reszelek egy saját progit ami le tud játszani ild-t vagy mot-ot. Tényleg tudsz leírást a mot vagy ild fájl felépítésről ? Már az is eszembe jutott, hogy az egész elgondolás hibás. Nem a PCnek kellene vezérelni a galvókat, hanem a PC leküldi egy mikroC-nek a kódot és az vezérli a galvót, ekkor minden sebesség a mikroC-től és a galvóktól függ. A PC meg csak az összeállított műsort küldi a galvónak. Ja, egy Mamba black mennyibe kerülhet ?
Mamba Black 140+áfa vagy mégtöbb viszont támogatja a paralell port DAC-ot(refer to the manual)
Állitólag szűcs peti csinált egy saját usb dac-ot,de sehol nem hallottam róla visszhangot. A gyári kb 70ezer,akkor az övé 150ezer lenne,ez lehet az oka Sajnos a programozáshoz és egyéb ilyesmihez nem értek,fogalmam sincs miként lehetne beleturkálni a forráskódokba,vagy megvalósitani egy saját ötletet,amit emlitettél. Viszont,irhatsz az NLS készitőjének Norm-nak,talán tud segiteni,vagy elküldheti a régebbi verzióit.
Legutóbb még nem volt drivere hozzá, szerintem azóta is itt tarthat a dolog.
Egyébként miért lenne több az Ő USB-se mint az Easylase. Lehet mégiscsak vennem kellene egyet aztán megkíváncsiskodni ? Csak kár, hogy valami 32 bites proc van benne és valszeg kódvédett a dolog... Ha ez a Mamba fele lenne mondanám, hogy vegyük meg ketten..
Ha valóban olcsóbb lenne,talán keritenék rá még érdeklődőt.
De igazából nekem nem sok szükségem lenne rá. Csak szórakozásképp,kikapcsolódásból csinál/gatom/ az RGB cuccom.Sajnos ma kaptam a mail-t,hogy visszavitték a zöld DPSS-t,mert elégtelen cimzés miatt nem tudták kézbesiteni.Igy várnom kell,majd csak jövöre fogom megkapni Addig fejlesztgetem a felépitményt és amit kell
Egyébként a Mamba Black jelen tudásom szerint se működik PCI-os LPT kártyákkal mert nem lehet beállítani a címeket. Egyébként ha olcsó USB dac kell a kulcsszó iShow (szoftver, hardver együtt).
Köszi.
Bár, hogy olcsó azt azért nem mondanám, mert 280USD-t írnak szállítással együtt...és talán még annyira elbénázzák, hogy a vámosok is rácupannak...
Hol nézed te? Akkor a másik kulcsszó ebay.
Jaj és Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Na összepattintottam az egész cuccot. Vagyis csak elektronikailag, mert az RGB egyesítés meg a tükrök még sehol. Ja és a lézerek is csak 5mW-osak
Olyan jól működőnek tűnik, bár a kék kioltás az meglehetősen villogós. Mivel még nincs egyesítve a 3 szín így az ilda teszt ábrát egyenlőre nem tudom rendesen megnézni. Ugyan mind a 3 színnél szögletes a keret, de az egyes vonalak elejénél vagy végénél farkincát húz. Jó lenne valami rendes szoftver....
ne aggódj,az NLS is jó és ingyen van.Szórakozásból,unalolműzésből nem kell +100ezeret fizetni,hogy aztán 1 hónap után meg betedd az egészet a fiókba,vagy harmadáron eladd.
A kék csatorna nálam jól működik.Hogy együttesen mindhárom kimenet jó-e azt nem tudom,mert sajna csúszik a zöld lézerem.De ha az ábrán kék van,akkor a kék kimenet is kapcsol.Sajnos néha tényleg megzavarodik,de ez lehet a file hibája is.Rengeteg olyan ild ábrát találtam amitől összeomlik a program. A farkincákkal kapcsolatban nem tudok,mit mondani.Nálam nincsenek,csak gyors 18-20k felett ill bonyolultabb ábráknál.Próbálkozz meg a softstarttal:forrassz a driver TTL benenetéhez soros RC tagot 100~220 ohm + 100nF ez egyrészt a diódákat is védi,másrészt talán a jelenséget is csökkenti
Juteszembe!
Ha vonalat húz a külső keretnél,akkor után kell hangolni! Akármilyen gyorsra is állitod a kimenetet,a keret nem lehet túllövéses,csak görbülhet.Ott nincs kioltás ami farkat hagyhatna. Ezt a be kell állitani,nem biztos hogy gyárilag jól van hangolva.Nekem az első dolgom ez volt,a ragasztócseppeket leszedtem és behangoltam újra az egészet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |