Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   343 / 731
(#) potenciameter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Én is pont egy Eminence-vel szemezgetek http://bolthely.hu/mikroshop/id/01274_Eminence_APT_150_SuperTweeter
De reflexben, ugy tudom, hogy nem lesz olyan szép hangja, de erőteljes kiemelések lesznek csak nem tudom hogy hány hz-nél, ennél fogva rosszabb lesz a hangminősége, de jelentősen hangosabb. Vagy tévedek?
(#) shalafi.66 válasza snosmap hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

A mellbevágós tartomány az a 50-70Hz környéke... ahol most is kiemel.

Tégy egy próbát először, és zárd be a reflexcsöveket, a jelenlegi mélyhangszóróval.

H2000 zártba való mélyhangszrót nem nagyon készít, egyedül a kiscsapos 200 és 250mm-es ilyen.
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Igen, ezzel a hangszóróval biztosan várható legalább egy kiemelés mélyben, ha reflexesíted. Viszont ha önmagában használod, lehet, hogy szükség van rá, és utána a csövek bármikor bedugaszolhatók, hogy zárt legyen újra a doboz.

Ez az Em. magas megint nem jó, még nem váltható elég alacsonyan, inkább az ASD1001 + egy tölcsér.

Az utolsó kérdés. Mekkora átmérőjű és milyen hosszú reflexcső? Hány darab?

Mindent köszönök.

Egy 80*100-as cső, ha 50 literes doboznál maradunk.

Oké, 80mm átmérőjű, 100mm hosszú. Azt hogy hova teszem gondolom mindegy.

Mindent köszönök!

Nagyjából mindegy, csak tartani érdemes az oldalfalaktól legalább a torkolati tényezőnek megfelelő távolságot, itt ~31mm-t. De ez nem hiszem, hogy gondot okozna.
(#) snosmap válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Próbáltam sajna nem jött be olyan volt mintha ki akart volna szakadni a hangszóró. Pontosan nem tudom mit jelent a kiscsapos. Ahogy néztem 2 2 típus van 4 és 8 ohm kiviteleben. Melyik lenne az? Lehet 2 hangszórót tennék bele hogy terhelhetőbb legyen.

Igen, zártként csökken a terhelhetőség, ez természetes, de legalább nem emel ki 100Hz alatt. A hangja sem lett elfogadhatóbb?
(#) potenciameter hozzászólása Jan 3, 2011 /

Valaki ismeri ezt a hangszórót? Amit tudok róla 15colos öntvénykosaras, 4colos tekercsátmérő, 8,5kg, 5,9 ohm. óriási mágnes, nagyon érzékeny. Látott már valaki ilyet? milyen gyártmány?
(#) snosmap válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

De az mindenképp jobb lett csak kevés volt az erő....
(#) punkkazy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Tehát számomra elérhető lenne egy ilyen "feljavított" változat? Nem tudom mi ennek a menete...
(#) potenciameter hozzászólása Jan 3, 2011 /

Megtaláltam. Ez egy REFLEX 15R400 http://www.reflexsound.hu/REFLEX%20Hangszoro.htm Valaki tudja hogy néz ki a gyári ládája, mert az nem találom? És hogy szól benne?
(#) potenciameter válasza potenciameter hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Épitett már valaki ilyen hangszóróval mélyládát? Én majd szeretnék ha befejeztem a topokat. Szerintetek mi passzolna hozzá a legjobban?
Átmérő: 15"

Teljesítmény (RMS): 400 W

Teljesítmény (Program): 800 W

Érzékenység: 99,2 dB / 1W / 1m

Frekvencia tartomány: 35-2000 Hz

Lengőcséve átmérője: 4"

* Fs= 40 Hz, Vas= 175 liter, SPL= 99,2 dB/1W/1m
* Qts= 0,28, Qms= 9,3, Qes= 0,28
* Pe= 400 W, Re= 6 Ω
Szerintem b-reflex ládában bitos jól szólna, csak nem tudom, hogy pontosan hány literes legyen az a láda és mekkora legyen a reflexcső.
(#) hammer14 válasza potenciameter hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szia

Nem lehet hogy Electro Voice? MIlyen a kábel csatlakoztatása csíptetős? Hasonlót láttam nem rég a djborze aprón. Helyedbe megnézném .
(#) ptesza válasza potenciameter hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Eléggé furcsák az adatok... Nemigazán vannak egyensúlyban. Magyarán valaki úgy írta ,és nem úgy mérte.
(#) shalafi.66 válasza punkkazy hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Nem tudok most ezzel kapcs. segíteni, nincsenek tervbe véve ilyen hangszórók a közeljövőben. Február vége kb. mikor több időm lesz.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Szerintem nincs a konzisztenciával semmi baj, bár ez a T-S arány tényleg elég sok korlátot jelent, egyszerűbben: hangos, de nincs jó mélyátvitele (f3~60Hz), és nem is igazán terhelhető hangolási frekvencia alatt.

Érdekes helyzet, esetleg lehetne javítani elektromosan a hangszórón egy kompenzáló mágnessel (ha a vasmag alsó fedőlapja egyenes), és így valamivel elviselhetőbb volna a mélytartománya. Sok probléma viszont nem T-S szintről, hanem lengőrendszertől, mozgórészektől ered, szóval nem biztos, hogy maradéktalanul jó lenne.

Másik hangszórónak mondjuk egy autós szub lenne esélyes, H2000-nél a HA31 van, ami esetleg használható, viszont annál is 40Hz körüli az alsó határ, a 451-nél szintén, a zárt dobozos 479-nél ugyanúgy, viszont ott a terhelhetőség jóval kevesebb, ~60W.
(#) potenciameter válasza hammer14 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Igen csiptetős.Megnézem a dj börzén.
Köszi az infot.
(#) potenciameter hozzászólása Jan 4, 2011 /

Átnéztem az egész DJ börzét, de nem találtam ilyet, te melyikre gondoltál?
(#) potenciameter hozzászólása Jan 4, 2011 /

Szerintetek melyik magas jobb? Sal DP10 vagy az mnc ring?
(#) snosmap válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Rendben köszönöm. Kértem kölcsönbe egy autó subot kipróbálom azzal is.
(#) shalafi.66 válasza snosmap hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Azért nem árt megnézni, hogy milyet.
(#) agressiv válasza potenciameter hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Én az MNC-re szavazok, de valószinüleg minőségre mindkettő ugyanolyan és frekvenciaátvitelt egyiknél sem közölnek. Szilveszterkor hallottam egy ezüst színű MNC-t és működött
(#) potenciameter válasza agressiv hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Nekem is volt egy pár ilyenem http://bolthely.hu/mikroshop/id/00167_MNC__33514 csak sajnos eladtam, nem gondoltam hogy szükségem lesz még rá. A frekvenciaátviteléről semmit sem tudok, de az 5*6m-es szobámban kibirhatatlanul hangos volt az biztos.
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Hasonló véleménnyel vagyok én is, elég egyformák a képességeik. Maximum a szerencsén múlik, hogy mikor hogy sikerül összerakni.

De nem értem, miért nem teszel hozzá egy-két ezrest és veszel egy normálisabb magashszt..
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

És a hangsúly a kibírhatatlanon van.
(#) potenciameter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Egy eminene-t szeretnék venni, csak megakartam tudni hogy mit szóltok a SAL hoz, mert azt nem ismerem.MNC már volt.
(#) Karancsi Imre válasza ngyzoli hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Hol vannak a képek? Miért nem lehet látni őket?
Következő: »»   343 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem