Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Én is pont egy Eminence-vel szemezgetek http://bolthely.hu/mikroshop/id/01274_Eminence_APT_150_SuperTweeter
De reflexben, ugy tudom, hogy nem lesz olyan szép hangja, de erőteljes kiemelések lesznek csak nem tudom hogy hány hz-nél, ennél fogva rosszabb lesz a hangminősége, de jelentősen hangosabb. Vagy tévedek?
A mellbevágós tartomány az a 50-70Hz környéke... ahol most is kiemel.
Tégy egy próbát először, és zárd be a reflexcsöveket, a jelenlegi mélyhangszóróval. H2000 zártba való mélyhangszrót nem nagyon készít, egyedül a kiscsapos 200 és 250mm-es ilyen.
Igen, ezzel a hangszóróval biztosan várható legalább egy kiemelés mélyben, ha reflexesíted. Viszont ha önmagában használod, lehet, hogy szükség van rá, és utána a csövek bármikor bedugaszolhatók, hogy zárt legyen újra a doboz.
Ez az Em. magas megint nem jó, még nem váltható elég alacsonyan, inkább az ASD1001 + egy tölcsér.
Az utolsó kérdés. Mekkora átmérőjű és milyen hosszú reflexcső? Hány darab?
Mindent köszönök.
Egy 80*100-as cső, ha 50 literes doboznál maradunk.
Oké, 80mm átmérőjű, 100mm hosszú. Azt hogy hova teszem gondolom mindegy.
Mindent köszönök!
Nagyjából mindegy, csak tartani érdemes az oldalfalaktól legalább a torkolati tényezőnek megfelelő távolságot, itt ~31mm-t. De ez nem hiszem, hogy gondot okozna.
Próbáltam sajna nem jött be olyan volt mintha ki akart volna szakadni a hangszóró. Pontosan nem tudom mit jelent a kiscsapos. Ahogy néztem 2 2 típus van 4 és 8 ohm kiviteleben. Melyik lenne az? Lehet 2 hangszórót tennék bele hogy terhelhetőbb legyen.
Igen, zártként csökken a terhelhetőség, ez természetes, de legalább nem emel ki 100Hz alatt. A hangja sem lett elfogadhatóbb?
Valaki ismeri ezt a hangszórót? Amit tudok róla 15colos öntvénykosaras, 4colos tekercsátmérő, 8,5kg, 5,9 ohm. óriási mágnes, nagyon érzékeny. Látott már valaki ilyet? milyen gyártmány?
De az mindenképp jobb lett csak kevés volt az erő....
Tehát számomra elérhető lenne egy ilyen "feljavított" változat? Nem tudom mi ennek a menete...
Megtaláltam. Ez egy REFLEX 15R400 http://www.reflexsound.hu/REFLEX%20Hangszoro.htm Valaki tudja hogy néz ki a gyári ládája, mert az nem találom? És hogy szól benne?
Épitett már valaki ilyen hangszóróval mélyládát? Én majd szeretnék ha befejeztem a topokat. Szerintetek mi passzolna hozzá a legjobban?
Átmérő: 15" Teljesítmény (RMS): 400 W Teljesítmény (Program): 800 W Érzékenység: 99,2 dB / 1W / 1m Frekvencia tartomány: 35-2000 Hz Lengőcséve átmérője: 4" * Fs= 40 Hz, Vas= 175 liter, SPL= 99,2 dB/1W/1m * Qts= 0,28, Qms= 9,3, Qes= 0,28 * Pe= 400 W, Re= 6 Ω Szerintem b-reflex ládában bitos jól szólna, csak nem tudom, hogy pontosan hány literes legyen az a láda és mekkora legyen a reflexcső.
Szia
Nem lehet hogy Electro Voice? MIlyen a kábel csatlakoztatása csíptetős? Hasonlót láttam nem rég a djborze aprón. Helyedbe megnézném .
Eléggé furcsák az adatok... Nemigazán vannak egyensúlyban. Magyarán valaki úgy írta ,és nem úgy mérte.
Nem tudok most ezzel kapcs. segíteni, nincsenek tervbe véve ilyen hangszórók a közeljövőben. Február vége kb. mikor több időm lesz.
Szerintem nincs a konzisztenciával semmi baj, bár ez a T-S arány tényleg elég sok korlátot jelent, egyszerűbben: hangos, de nincs jó mélyátvitele (f3~60Hz), és nem is igazán terhelhető hangolási frekvencia alatt.
Érdekes helyzet, esetleg lehetne javítani elektromosan a hangszórón egy kompenzáló mágnessel (ha a vasmag alsó fedőlapja egyenes), és így valamivel elviselhetőbb volna a mélytartománya. Sok probléma viszont nem T-S szintről, hanem lengőrendszertől, mozgórészektől ered, szóval nem biztos, hogy maradéktalanul jó lenne.
Másik hangszórónak mondjuk egy autós szub lenne esélyes, H2000-nél a HA31 van, ami esetleg használható, viszont annál is 40Hz körüli az alsó határ, a 451-nél szintén, a zárt dobozos 479-nél ugyanúgy, viszont ott a terhelhetőség jóval kevesebb, ~60W.
Igen csiptetős.Megnézem a dj börzén.
Köszi az infot.
Átnéztem az egész DJ börzét, de nem találtam ilyet, te melyikre gondoltál?
Szerintetek melyik magas jobb? Sal DP10 vagy az mnc ring?
Rendben köszönöm. Kértem kölcsönbe egy autó subot kipróbálom azzal is.
Azért nem árt megnézni, hogy milyet.
Én az MNC-re szavazok, de valószinüleg minőségre mindkettő ugyanolyan és frekvenciaátvitelt egyiknél sem közölnek. Szilveszterkor hallottam egy ezüst színű MNC-t és működött
Nekem is volt egy pár ilyenem http://bolthely.hu/mikroshop/id/00167_MNC__33514 csak sajnos eladtam, nem gondoltam hogy szükségem lesz még rá. A frekvenciaátviteléről semmit sem tudok, de az 5*6m-es szobámban kibirhatatlanul hangos volt az biztos.
Hasonló véleménnyel vagyok én is, elég egyformák a képességeik. Maximum a szerencsén múlik, hogy mikor hogy sikerül összerakni.
De nem értem, miért nem teszel hozzá egy-két ezrest és veszel egy normálisabb magashszt..
És a hangsúly a kibírhatatlanon van.
Egy eminene-t szeretnék venni, csak megakartam tudni hogy mit szóltok a SAL hoz, mert azt nem ismerem.MNC már volt.
Hol vannak a képek? Miért nem lehet látni őket?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |