Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Orulok neki Amugy van olyan nyomogomb, aminel a felengedeskor is van prell jelenseg -- annal a while utan is be kell tenni egy kis varakozast egyszeru prell mentesites vegett.
Itt van egy oldal példa kódokkal a pergésmentesítés témában: Debouncing Hackaday
Sziasztok az előbb felraktam a gépemre az AVR Studio 4 -et. Nem működik a fordítás, mellékelem a képet róla. Az include fájlal van valami gond. Valaki tudna segíteni?
Kattints a hibaüzeneteknél arra a piros pöttyre, hogy lássuk hol van az "or" hiba... Persze képet is tegyél fel.
Úgy tűnik, hogy a 371. sorban kisérlet történik egy kulcsszó (OR) újradefiniálására.
Ha már itt vagyok: Az AVR Studiót nem lehet rávenni arra, hogy a sorszámokat is mutassa?
Rákattintottam arra a pirös körre az include fájlban talált egy OR kulcsszót (kép).
Köszi most már működik. Az UCSRA regiszter 3. bitjének adtak olyan nevet hogy OR, ezt átneveztem, és már működik is.
Hali,
lenne egy kérdésem. Szeretnék ugyanarról az áramforrásról működtetni egy infra adót és egy vevőt, de az adó rezgése bezavar és a vevő emiatt folyamatosan veszi a jelet, akkor is, mikor infrán nem is kapja meg. A cucc nagyon egyszerű atmega8-ason van, generálok vele 36khzet, ez megy ki az egyik pwm kimeneten, hajtja az infra ledet. A vevő SFH 5110, klassz kis cucc, kiszűri a 36khzet és fel is erősíti. úgy kötöttem be ahogy a datasheetben van http://www.farnell.com/datasheets/73785.pdf , elvileg ez szűr zajt, de nem nagyon. Illetve a vcc és a föld közé is tettem kondit. Kipróbáltam külön áramról a vevőt, úgy minden ok, csak a közös áramforrás zavarja be. Nincs vmi ötletetek?
Egész pontosan hogyan néz ki a kapcsolási rajzod ? Kérdezem ezt egyrészt azért mert a linkelt adatlap az helytelen, másrészt mert az IC valódi adatlapján a javasolt bekötési rajzon szerepel opcionális alkatrész.
Helyes adatlap
Szia,
megnéztem a datasheetet, amit linkeltél, de én nem igazán látok a kettő közt különbséget. Csatolok egy hevenyészett kapcsolásit. Ahol az O betű van, ott mérek folyamat 0-t(vételt), hiába takarom az infrát. És mondom, ha külön tápról megy az infraled, akkor minden ok. Valahogy átterjed a PB1-ről a rezgés a vevőhöz..
ja igen, és 4,5V-ról megy, de lehet ez mindegy
és közben rájöttem, h legutóbb tényleg fasságot linkeltem, bocs..
Ettol fugetlenul nem kellene csunyan beszelni...
Hol van az ado? Az az egy szem dioda kozvetlen a uC-re kotve? Mert ha igen, akkor eleg nagy gaz, rakjal ra elotet ellenallast, mert igy a uC-n keresztul rangatja a tapot eleg durvan.
Az 3-es labon levo 100 Ohm-mal tortenne a szures, ha lenne egy kondi a 3-mas lab es a 100 Ohm kozos pontjarol a fold fele kotve(azaz a 2-es labra, minnel kozelebb a vevohoz), de igy onmagaban csak felerositi a sajat zajat. (Raadasul az adatlapon ez igy jelolve is van a rajzon miszerint: "*) only neccessary to suppress power supply disturbances", azaz csak akkor szukseges a 100Ohm es a 2-3 lab koze a kondi, ha a tap zajos.)
Szia, köszi a segítséget, bár egyelőre nem sokat javult a helyzet, tettem az infraled elé ellenállást, meg a kondit is beraktam, ahová mondtad. De még mindig villog magától sajnos.
üdv.
RC5 infra tavirányitó jelét szeretném dekodolni mega8535-el, tsop 1736-ot használok, kivezetése int1 en van. Az lenne a kérdés, milyen algoritmust használjak a 14bit-es jel érzékeléséhez. Köszönöm a segítséget.
Milyen tápot használsz az áramkörhöz? Nem elképzelhető, hogy egy rossz kapcsüzemű tápot, ami eleve tök zavaros?
A 4,5 voltos táp pedig éppen határeset, mivel az adatlap azt írja, hogy 4,5V a min. amivel működik. Tehát lehet, hogy a tápod igazából 4,4V, és ez már kicsit zavarja. Én kipróbálnám 5V-os táppal is, biztos ami biztos.
Bascom: GetRC5
Benne van a teljes algoritmus. Amugy Manchester kódolású a jel.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogyan lehet használni az avreken lévő analog comparátort.Mert van egy olyan avr- em amin csak ez van.
üdv.
A következő programmal ki akartam tenni az lcd re a kodot, amit gomb lenyomás után generált. $lib "mcsbyte.lbx" Config Rc5 = Pind.2 Enable Interrupts Dim A As Byte , C As Byte Cls Do Getrc5(a , C) Lcd C Wait 1 Cls Loop Az Lcd megy, más programmal müködik. Ám ez a program nem ir ki semmit. Köszönöm válaszotok.
Sziasztok. Megépítettem még egy avr dopert. Minden ok, felprogramozom a processzort, nem ismeri fel a gép. Mi a fene, kvarc jo, diódák jó, minden jó. Felprogramozok egy másikat, amit kivettem valamiből, jó.
Következtetés: Atmega8A-val nem működik a doper, sima atmega8-al igen. Ez volt az utolsó sima atmega8-am. Létezik A-ra is fordított hex?
ITT találsz róla egy leírást. Az adatlapban is benne van, hogy hogyan kell konfigolni.
Az A-s és a sima közt csak áramfelvételi különbség van, a HEX-ek csereszabatosak...
Akkor nem értem mi lehet a probléma. Ugyanaz a hex, ugyanaz a fusebeállitás, új ATmega8A és az A-s nem megy. De biztos ami biztos kiveszek még egyet a csőből és kipróbálom.
Köszönök minden választ majd meglátom még egyelőre azt nem tudom eldönteni hogy ez most c++ vagy c# mert akkor a ms-nek a szoftverét letöltöm és azzal próbálkozok először win alatt hogy megértsem hogy mi mit csinál. Ajánlom mindenkinek aki tanuló ezt az oldalt:Ms tanuló"támogatás"
A tanuloknak segítenek azzal hogy a programokat használhatják stb..stb.. akit érdekel úgyis utána néz. Na akkor c++ vagy c#? köszönöm előre is a válaszokat. Suhanc
Alapvetoen ugyan az a ket verzio. Viszont ami a hibat okozhatja: az usb-re kozvetlen csatlakozik az AVR, az usb jelvezetekei 3.3V-osak, az AVR pedig 5V-rol megy. Mindket adatlap szerint 0.9*Vcc, azaz ebben az esetben 4.5V, a minimalis feszultseg ahol garatnaljak, hogy magas ertekunek fogja beolvasni a lab allapotat. Szerintem az uj verzio erre erzekenyebb mar, igy a 3.3V-ra nem 1-et olvas be(vagy csak neha, azaz bizonytalan).
(Az AVR-Doper hibasan van tervezve.)
Sziasztok!
AT45DB081B típusú SPI flash memóriával küzdök atmega16 mellett. Egy (általam írt, tesztelt, működő) kódból gyakorlatilag copy-pasteltem az spi kezelő részt, és az új kódban nem akar menni, olvasáskor mindig 0-kat dob vissza. SPCR=5F; beállítást használok az AVR-ben. Tudnátok mondani néhány tippet/trükköt, amik SPI-os flash-nél általános gond szokott lenni? Üdv, vegtamas
Hali!
Órajeled maradt ugyanaz?Sebességbeállítás az órajel miatt elmászhatott.Megszakításod engedélyezve van?Gondolom fizikailag megegyezik a két bekötés ? Kiborg
Egy kis segítségre lenne szükségem... Megépítettem ezt a programozót: Bővebben: Link Az AVR stúdióban az avr prog-ot nem tudom megnyitni, így nem tudom betölteni az STK500.ebn fájlt a prociba. Próbálkoztam ebn2hex konverterrel, ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni, mert nem tudom, hogyan lehetne betölteni az ebn fájlt... ebn2hex
Hozzátenném, hogy a linkre kattintva nekem egy oldal jött be, csupa karakterrel, így "jobbklikk, cél mentése más néven" módszerrel próbálkoztam. Elvileg egy rar állomány lenne... |
Bejelentkezés
Hirdetés |