Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
szia
pontosítanod kellene az általad alkalmazni kivánt kondenzátor értékét. 033µF ? ez magyarul 330nF. Viszont az áramkőrbe 33nF.os kondit kell beépíteni. ez µF-ban 0.033 uF
Szerintem jó kondit rakott be csak a pont maradt el a 033uf elöl.
Köszönöm a segítséget, a boltban 33nF-osat kértem és ezt kaptam, Visszaolovasgattam és ott találtam egy képet, azon is 033uf van. fezsolt73 egy ugyanolyat be is linkelét.
A 0-t lespórolták, 33nF=0,033uF.
Köszi a segítséget, én 100uH tekercs hoszabb lábát vettem katodnak(szembe velem a nyákon a felső beültetési pont). Utánna néztem van a 101 előtt egy pont az start jelet jelenti. Amit írsz akkor azzal egybe vág ,mert a hosszabb lába a másik kivezetés(nem a start jelnél van).
Kérdésem, akkor jól kötöttem be? A 33nF-os kondin nem látok jelet. Akkor mi legyen? Most beültetve a feliratok szembe vannak velem előlről nézve.
Jövőhéten érkezik az LCD+pic író, stiroflexből a farnelltől 1037pf-at kaptam.
A tekercset teljesen mindegy hogy kötöd be.
A csévélt stiroflex kondenzátornál látom valamilyen értelmét, ha figyeli az ember a csíkot, és azt teszi a föld felé, de az én elképzelésem szerint gyakorlati kihatása nincsen. Úgyhogy nem kell kétségbe esni...
Ok, Ez az induktor jó lesz hozzá?
Bővebben: Link
Maradjunk az induktivitás vagy tekercs elnevezésnél, de igen, megfelel a célra!
Idézet: „A csévélt stiroflex kondenzátornál látom valamilyen értelmét, ha figyeli az ember a csíkot, és azt teszi a föld felé” Bocsánat,hogy bele vau-vau a dolgokba,mint Ős hobbista,de anno rengeteg készüléket bontottam és megfigyeltem,meg úgy is okítottak réges régen,hogy a tekercselt kondiknak a "jelölt" lába mindig a testen vagy negatív ponton legyen beépítésnél,attól függetlenül,hogy bipoláris a kondenzátor,pont az árnyékolás miatt.Ennek a dolognak inkább a külső zavarokra érzékeny hangolt köröknél volt nagyon is szembetűnő gyakorlati jelentősége.Támogatnám jano36 véleményét,nem szentírás,de érdemes rá odafigyelni,kisebb a brummok megjelenési (gerjedés) esélye,Ti is tudjátok,milyen nehéz megtalálni egy látszólag oktalan gerjedés vagy zavar forrását.
Én elhiszem, és nem is adok többé hangot feltételezéseimnek, de érdekelne egy összehasonlító mérés, hogy lássuk a gyakorlati kihatását ennek a problémának.
Abban egyezik a véleményünk, hogy nem nagy munka helyesen beforrasztani...
Szia, István!
Meg szeretnélek kérni, hogy nem tudnád nekem módosítani az ESR mérésnél, hogy ne milli ohm-ot írjon ki, hanem csak ohm-ot? PL: 0.11 ohm. Az az igazság, hogy van Nippur-os mérőm már rég óta, és annyira megszoktam ezt a kijelzési formát, hogy nehéz meg szokni a mostani állapotot. Amúgy nagyon precíz kis műszer, és elsőre indult. Köszönet a fejlesztőknek!
Üdv. Megépítettem az LCM3-at, először nem lett valami jó a nyákom, ingadoztak a dolgok, meg nem volt stabil a User0.
Újra legyártottam a nyákot egy itt talált módosított nyákkal. Kérdésem az LCD háttévilágítása szemben a nyákon jobbról az átkötés előtt lévő forrszemen(+5v) kellene e mennie? Nekem ott nem megy. Akárhogy néztem onnan nekem nincs +5voltom, 0 van. Azon gondolkottam lehet, hogy ott nem is kellene mennie ? Kipróbáltam átkötéssel, úgy megy a háttérvilágítás. Amúgy a készülék hozza a gyári adatokat. User0 122,5mV F0 496,1 khz Fcal 353,1 khz
Tekintettel arra, hogy a sok módosított nyák közül, melyiket készítetted el nem adtál információt, nehéz lenne konkrét választ adni a helyes bekötésre.
Viszont a kérdést megoldottad, így nincs miről beszélni. A mért frekvenciák nagyon jól megközelítik az elméleti értékeket, mondhatni ez a rész kitűnő. Hiányolom viszont, hogy a mOhm hitelesítést nem végezted el, illetve nem tetted közzé. Erről is írjál pár szót (mennyire stabil a nulla pont)?
Köszi a választ!
A módosított az ebben a hozzászolásban(#641182)Bővebben: Link van (lcm3-modositott1.LAY). Amit én láttam eltérés nekem jobban megfelelt, az a vastagabb vezetősávok voltak, más lényeges eltérést én nem fedeztem fel rajta az erdetihez képest. A kaliprálás után zárt kapcsolásnál Re értékem amikor beáll akkor 1 és 3 mOhm között ugrált majd 0 is volt, de 1 és 3 mOhm. Rakok majd fel képeket. A mérés pontosítását még meg kell csinálnom mert a stiroflex-ekre 1037pf(farnelles).
Mellékelem a nyák képét és a bekötést. A kérdés az hogy az kijelző + megjelölésénel kell e lennie +5v?
Szervusz!
Alaphelyzetben háttérvilágítás akkor működik, ha külső DC tápról megy a készülék. A 9 V-os elemnél nem kap feszültséget az elem kímélése érdekében. Az áramfelvétel 6-8 mA, ha ehhez hozzájön még vagy 20-50 mA a háttérvilágítás miatt akkor nem sokáig húzza az elem. (Ha jól gondolom Te külső táp nélkül akarod a háttérvilágítást üzemeltetni.)
Szervusz!
Sajnos nem...
Köszi a választ!
Igen ki akartam próbálni, és nem találtam mi lehet a hiba, de átkötésekkel persze ment. Akkor ez tudatosan van így, megnyugottam. Mégegyszer köszi és persze a megalkotás lehetőségét is, jó kis műszer!
Én elemről is használom a háttér világítást , ezzel a kijelzővel csak + 2mA többlet fogyasztást jelent , 10mA alatt van az össz fogyasztás .
Sziasztok!
Megcsináltam a kalibrálót a pontosításához, szépen tudom változtatni lefele és felfele Ccal értéket(stiroflex kondit 1nf 1%-at használtam). Az állítás után lehuzom majd átváltok vissza mérésre, utánna mérek. Akkor utánna jól mér. Kikapcsolom-bekapcsolom és nem jegyezte meg a beállításokat. Hogyan lehet elmenteni? 1.24 verziót használom. Előre is köszi a segítséget!
Nem jó a sorrend:
1; rádug 2; átvált 3; beállít 4; visszavált 5; lehúz De pl. a PIC égetővel is be lehet állítani a Ccal értékét: az EEPROM utolsó két bájtja tartalmazza a Ccal értékét 0,1 pF felbontásban 1 nF -> 10000
Köszi a választ! Kipróbáltam de nem akarta az igazságot, visszaraktam a 1.2v-t ott müködik.
Ott a pont!
Ez viszont rávilágít arra, hogy az v1.2 óta még senki nem használta ezt a megoldást vagy legalább is nem jelezte hogy problémája lenne vele... A hétvégén majd javítom.
Sziasztok!
Felrakom az LCM3-ról készített képeket, konzerváltam a nyákot TN180-al azért lett zöld meg nem valami szép kinézetű. A főbb alkatrészek: - stiroflex kondenzátor 1nF 1% (farnell 1037pf van ráírva- 9520651) - 33nF R.46 MKP X2 275Vac (szürke-helyi bolt Debrecen) - tekercs 100uH rad. 1A 0.28R 10% 9x12.5mm (hqelektronik-COILM10/R1, helyi bolt Debrecen) - relé SIL05-1A72-71L (farnell - 1079456) - feszültségstabilizátor LP2950ACZ-5.0 (farnell - 9489460) -kijelző LCD 16x2 DE-LM12115, pickit2+adapter DB-DP11312 (www.sureelectronics.net -Kína) - PIC16F690-E/P MCU (farnell - 1579589) - Műszerdobozt a Lomexből rendeltem (47-02-12) Kibővítettem még egy háttérvilágítással amit egy 10kohomos trimerpoteciameterrel lehet szabályozni a hátúlján (legkisebbre vettem). Hátúljára is raktam icsp csatlakozót a kalibráló feltét és a frissítések feltöltése miatt. A kalibráló feltétet bele szereletm a müszerdobozba. Az in-circuit feltétet is elkészítettem egy dobozba 2áramkörös kétállású kapcsolóval. Sok hasznos infót kaptam a fórumról. És köszönet a megalkotóknak!
Optimizáltam a műszert, a tekercset átforrasztottam a hátúljára, amennyire csak lehetett a tekercshuzalhoz a legközelebb.
A User0 értékem 120mV-ról 153mV-ra tornáztam fel.
Jó lett, és ha megengeded, kijavítanálak, mert már sokadjára írtad rosszul:
Uesr0 van mérve, nem pedig User0
Azért erre a hozzászólásra reagálok, mert nekem is éppen az a problémám a frissen épített LCM3-mal, hogy ESR mérésnél nem igazán sikerül 1-2 ohmnál kisebb értéket kapnom. Rövidre záráskor 100 miliohm alatt ingadozik az érték (pillanatról pillanatra), néha negatív irányba is.
A 33 nF-os kondenzátort a HQ-ból 2000Vdc/700Vac feszültségűt sikerült csak kapnom (MKP). Most nézem, és már (?) van 275 Vac is. A csere megoldhatja vajon a problémát? A kontakthibákat már végigvadásztam, újraforrasztottam, tanácstalan vagyok. Egyébként a többi értékeket szépen méri, azzal elégedett vagyok. Még annyi, hogy nincs bedobozolva (majd ha kerül megfelelő doboz).
- Az elkó bemenetet rövidre-zárva kalibráltál?
- Induktivitás állásban is kalibráltál? ( L/C bemenetet rövidre-zárva ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |